Pravokotar Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 Po dolgem času se spet malo oglašam, pa ne zato, ker bi mi ta tema dvigovala pritisk, pač pa zato, da ne pridem čisto iz vaje. Po mojih več kot dvajsetletnih izkušnjah dela skoraj izključno s tolikanj opevanim zahodom ugotavljam, da tudi tam stvari niso toliko urejene, kot si radi predstavljamo. Tudi tam napreduješ po kriteriju pedigreja, po tem, koliko si lahko koristen (lahko tudi samo kot odbijač oz. žrtveno jagnje v primeru da se kaj sfiži), po tem, koliko nisi nevaren tistim botrom, ki resnično držijo niti v rokah. Modri vladarji imajo nesposobne ministre kot varovalni pas med seboj in tisto kategorijo ljudi, ki resnično ustvarjajo. Tudi na bajnem zahodu cveti korupcija in sistem "roka roko umije", vse dodelano skoraj do popolnosti. Tako v gospodarstvu kot v politiki, ki sta itak neločljivo in pragmatično povezana. Ne slepimo se s prividi velikih, uspešnih industrijalcev in managerjev, ki delajo vtis, da vladajo. Ko pride trenutek, ko niso več koristni, jih gladko zradirajo. V svoji relativno kratki karieri sem bil že večkrat priča takim odstranitvam, ne glede na to, kako nedotakljivi so bili videti ti ljudje še včeraj. Vse države "urejenega" zahoda uvažajo "nigre", da čistijo drek, misleč da so njihovi nosovi prefini za ta smrad. Zaposlujejo jih na črno, za minimalne mezde, po drugi strani pa se otepajo z nezaposlenostjo. Komu mar, glavno da so dobički večji. Vsaka država ima svoj "jug", ali "vzhod", kakor vam drago, ki visi na puklu razvitejših pokrajin. Vsaka država ima obsežen aparat lenuhov v državnih službah, ki spet visijo nekomu na puklu in praviloma ne ustvarjajo ničesar. Utopije ni, to je razvidno že iz imena samega. Izmislil si jo je T. Moore kot obliko idealne družbe. In mi nismo prav nič dlje od nje kot idealizirani zahod. Z obžalovanjem, PEPE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 Pepe.....kako imaš prav.....samo zavedati se je tega treba......... Manuela......se strinjam v 90%,rad bi te pa popravil samo pri eni stvari......ne boš verjela,samo čedalje več Slovencev dela na raznih gradbiščih in še nekaj 10% jih je zelo pridnih.......ostalo pa je OLOŠ PRVE VRSTE........južnjakom ne sežejo niti do kolen in verjemi.....ceneje za državo,da jim daje socialno podporo,kot pa da delajo toliko škode.Da sem jaz kadrovik.....verjemi,da mi močno premislil katerega SLOVENCA bi zaposlil,..........pri bosancu se nebi trudil razmišljat,pač pa bi ga takoj vzel.MOJE OSEBNO MNENJE POVEZANO Z 20 LETNIMI IZKUŠNJAMI!!!!!! LUNCA....10 let??????ma se ti zavedaš kako teško se je napredovalo v starih svinčenih cajtih......dobro res nisem imel partijske knjižice,pa sem prav tako 10 let čakal,delal to kar bi lahko delal z 4 razredi osnovne šole.......potem pa je šlo hitro naprej,skoraj vsaki dve leti nesm lezel dalje,pa ne z jezikom v tujih ritih,špač pa s trdim delom,.......pa verjemi,marsikdaj sem moral tudi grenko jabolko požreti.Torej,ne razmišljaj o krivici,pač pa se trudi dokazati,da si sposobna,da si inovativna.....predvsem pa ne vidiš v vsaki stvari krivico,ki se ti"godi",pa naj bo ta zaradi butastega šefa,zato ker si "kao" ženska.....itd.Tudi zate bo nastopil pravi čas..........čez 20 let pa bodo drugi govorili isto za tebe,kot ti sedaj govoriš za predpostavljene.(seveda brez vzroka.....iz čiste foujšije) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 Po dolgem času se spet malo oglašam, pa ne zato, ker bi mi ta tema dvigovala pritisk, pač pa zato, da ne pridem čisto iz vaje. Po mojih več kot dvajsetletnih izkušnjah dela skoraj izključno s tolikanj opevanim zahodom ugotavljam, da tudi tam stvari niso toliko urejene, kot si radi predstavljamo. Tudi tam napreduješ po kriteriju pedigreja, po tem, koliko si lahko koristen (lahko tudi samo kot odbijač oz. žrtveno jagnje v primeru da se kaj sfiži), po tem, koliko nisi nevaren tistim botrom, ki resnično držijo niti v rokah. Modri vladarji imajo nesposobne ministre kot varovalni pas med seboj in tisto kategorijo ljudi, ki resnično ustvarjajo. Tudi na bajnem zahodu cveti korupcija in sistem "roka roko umije", vse dodelano skoraj do popolnosti. Tako v gospodarstvu kot v politiki, ki sta itak neločljivo in pragmatično povezana. Ne slepimo se s prividi velikih, uspešnih industrijalcev in managerjev, ki delajo vtis, da vladajo. Ko pride trenutek, ko niso več koristni, jih gladko zradirajo. V svoji relativno kratki karieri sem bil že večkrat priča takim odstranitvam, ne glede na to, kako nedotakljivi so bili videti ti ljudje še včeraj. Vse države "urejenega" zahoda uvažajo "nigre", da čistijo drek, misleč da so njihovi nosovi prefini za ta smrad. Zaposlujejo jih na črno, za minimalne mezde, po drugi strani pa se otepajo z nezaposlenostjo. Komu mar, glavno da so dobički večji. Vsaka država ima svoj "jug", ali "vzhod", kakor vam drago, ki visi na puklu razvitejših pokrajin. Vsaka država ima obsežen aparat lenuhov v državnih službah, ki spet visijo nekomu na puklu in praviloma ne ustvarjajo ničesar. Utopije ni, to je razvidno že iz imena samega. Izmislil si jo je T. Moore kot obliko idealne družbe. In mi nismo prav nič dlje od nje kot idealizirani zahod. Z obžalovanjem, PEPE 8) 8) 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Grafit: (Kod travara u Zenici) imam svježe: kunice, nane, smreke, zove, afganistanca, marokanca, gljiva ludara i svega ostaloga što vole mladi). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Hah, se mi zdi, da je poanta še nekje drugje: ko smo se besno poslavljali od socializma, smo mislili, da bomo prišli direktno v nebesa - smo pa v (rani) kapitalizem. Pa še to ne bi bilo tako hudo, če ne bi ostali isti tudi ljudje. In se obnašali enako. Predvsem tisti na vodilnih položajih (mislim firme in državne organe). Zamenjalo se je le ime, ostalo je v glavnem vse po starem. In zato smo nekateri precej jezni na njih. Npr mene dobi policija na radar, grem k sodniku za prekrške in dobim kazen, ker sem kršil zakon. Pravilno. Poslanec pijan (2.03 promila) zleti s ceste, ko pride policija jih nagoni, da mu avto porinejo iz snega/jarka nazaj na cesto in se odpelje naprej. Brez sodnika. Brez kazni. Pravilno? Ne bi rekel... Ali pa tisti funkcionar, ki je kupil stanovanje XX% ceneje. Ali pa tisti, ki v službenem avtu vozijo naokoli vse držinske člane po opravkih. Na naše stroške, seveda. Ki imajo ful (celo zakonsko dovoljenih) ugodnosti, ker so si napisali pravilnike, ki to omogočajo. Pa tisti, ki nočejo sprejeti dela, čeprav so brezposelni. In tisti, ki ne zaposlujejo žensk, če ne podpišejo pogodbe, da ne bodo zanosile. Ali pa ne bodo napredovale. Vse to se ve, zgodi se... nič. :? Ene par mandelcov se nas takole pritožuje. Zato ne mi govorit o pravni državi :!: . Pa ne me fopat, kaj se samo pritožujem. Ja, vem tudi, da ni samo pri nas tako. A žal se tega ne da (hja, al pa vsaj jest ne znam!) rešiti z volitvami, zakoni, pravilniki, vstopi v nekaj, parnimi ali neparnimi dnevi, prepovedmi, zapovedmi (ne glede na to al jih je 10 ali 15 :wink: ). Niti s pisanjem v Forumu. To je v naših glavah in naših srcih. In zato sem včasih tako... žalosten. IMHO izgleda kot da se je ali narava zelo kruto poigrala s človeško raso ali pa je naš Stvarnik totalno zloben cinik (izberi poljubno od obeh opcij). TU je IMHO začetek, vzrok vseh naših tegob. Politika, vojne itd so samo posledice. In kot sem že večkrat napisal, z odpravo posledic ne bomo naredili prav veliko. Dolgoročno se stvari lahko spremenijo samo z odpravo vzrokov. Ki so v nas. Pa še to: meni osebno je od nekdaj najbolj perverzno to, da nekateri (ponavadi s pomočjo raznoraznih sankcij!) zahtevajo nekaj od drugih - nekaj, česar sami niti slučajno niso pripravljen spoštovati (pa je vseeno ali to dela državni uradnik ali lokalni župnik, funkcionar NATO ali predsednik največje velesile na svetu). In mislim da se nas večina, ki se zgražamo nad našo državo (in enako NATOm) zgraža nad TEM, ne pa da smo za neko osamitev ali drugo stran in podobne bedarije (popravite me če ni tako!). Že samo fair play bi veliko pripomogel k boljšemu počutju. No ja, vsaj k mojemu :roll: :wink: . Ampak to je žal preveč pričakovati že v SLO, kaj šele v svetu :cry: :cry: :cry: ... Hja, kaj morem, sem pač tak tip, da res verjamem da bi bil svet veliko lepši, če bi bili samo malo bolj prijazni en z drugim :oops: ... Ampak če hočemo da ta reč deluje, moramo biti za to prav vsi, brez izjeme. TO pa je Problem :cry: ... Ker je realni svet tak kot je, se je pač treba navaditi živeti v njemu, saj drugega žal nimamo. Kar pa seveda ne pomeni, da mi MORA biti všeč. Niti slučajno... in zato sem kdaj pa kdaj PROTI čemu. No ja, včasih pa tudi ZA kaj. Ker verjamem, da bo zato življenje vsaj malo lepše :lol: . SharpNinja, Cupo in freya 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 suzuki,v temeljih imava nekje enake poglede na vse skupaj. 8) kot si napisal,je glavni problem v vzrokih,ne posledicah.samo zato odpraviti clovesko raso se mi zdi pa malenkost _ekstremno_ .......kaj mislis?! :wink: :P :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Suzuki: enako čutim. 8) Civilno družbo gradit in njene institucije med katerime je lahko tudi MAXI pa LKM pa politike j.... v glavo drugega ni. Sam zaradi tega mi je Kuščer všeč. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Ice - a si se potemtakem opredelil PROTI v primeru NATO? Dovoljena je tudi formulacija "NISEM ZA" :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Hja, Ice, saj je ni treba odpraviti, zadostovalo bi, da se samo malce spremenimo... :? bolj prijazni, saj razumeš... :lol: Ampak ko takole gledam kaj se dogaja pa tudi jest razumem tvojo poanto in se moram ves žalosten strinjat... :cry: . freya, Cupo in SharpNinja 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Ice - a si se potemtakem opredelil PROTI v primeru NATO? Dovoljena je tudi formulacija "NISEM ZA" :twisted: konec koncev meni nato dol visi..... samo slovenija ni sposobna preziveti sama v primeru agresije na njo - vojaske ne,ekonomske pa se manj.zato je priporocljivo biti clan v cim vecih "klubih",ki do neke mere zagotavljajo vsaj civiliziran odnos v primeru agresije.(?!),ne vem ce sem tole dobro povedal,samo na dolgo in soroko se mi pa ne da. kdaj bo slovenija (ljudje,ne politiki) dojela,da ce hoce nekaj storiti zase gre to veliko lazje kot clanica neke organizacije,kakor kot avtarcna (avtarka?!) entiteta.znotraj se grebsti in v zakulisju intrigirati gre lazje,ce "si noter",kakor kot autsajder ob strani.da take zadeve niso poceni.... hmmm..... mogoce so dolgorocno gledano skoraj zastonj.impliciran je tudi proporcionalno-inverzni primer,zal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 kdaj bo slovenija (ljudje,ne politiki) dojela,da ce hoce nekaj storiti zase gre to veliko lazje kot clanica neke organizacije,kakor kot avtarcna (avtarka?!) entiteta.znotraj se grebsti in v zakulisju intrigirati gre Avtarkična. Ja, se popolnoma strinja. Seveda pri takih projektih ostaja vedno vprašanje - ali želimo zgolj udobno preživeti v danih okoliščinah, ali pa bi resnično radi vsaj kaj majhnega spremenili? Tudi skrajna obratna različica je seveda enako strašljiva... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno November 25, 2002 Deli Objavljeno November 25, 2002 Pa še tole (ker je naslov topica glih Enoumje): kdor si ni mogel natančno predstavljati kaj to pravzaprav pomeni, je lahko videl eno odlično varianto včeraj zvečer v kanadskem filmu Harrison Bergeron. Vsem, ki ste ga pa zamudili pa :cry: ... Ampak saj bo še najbrž kakšna ponovitev :?... Se splača - vzgojno! freya, SharpNinja in Cupo 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.T. Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 Looney, Manuela, Klimbra: V prejsnji sluzbi sem delal stiri leta. Pa sem spoznal kako stvari stojijo. Direktor je bil babjak, napredovale so samo tiste delavke, ki so nosie najbolj oprijete minice, na piknikih in zabavah so sedele v narocjih sefov.... Tako sem spoznal, da za napredovanje ni pomembna ne izobrazba, ne pridnost, ne marljivost, ne pozrtvovalnost, ne delovne izkusnje,... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 ... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Pa ne samo v tvoji bivši službi! :cry: :evil: :evil: :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 več je takih služb :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 ... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Pa ne samo v tvoji bivši službi! :cry: :evil: :evil: :evil: Odločno protestiram :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 ... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Pa ne samo v tvoji bivši službi! :cry: :evil: :evil: :evil: Odločno protestiram :!: Saj sem jaz tudi, pa ni nič zaleglo. O ja je, še ena več me grdo gleda! :wink: No, je pa res, da pri resnih firmah to po moje ne more več lavfat. Če pa kateri to še uspeva, mora pa še kakšne druge kvalitete pokazat. jebela, zakaj moja šefla ne pali na take finte? :twisted: :twisted: N'č bat, s ta dolgim štilom je ne pipnem, raj med klošarje! :twisted: :twisted: Ma, ja konc klobasanja, najstarejši poklic funkcionira v vseh družbenih sferah, pa če se na glavo postavmo!! LP HHV Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miki Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 ... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Pa ne samo v tvoji bivši službi! :cry: :evil: :evil: :evil: Odločno protestiram :!: ..ko mački stopiš na rep, pa zacvili :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 26, 2002 Deli Objavljeno November 26, 2002 ... Ko sem gledal moje bivse sodelovke, ki so izredno hitro napredovle, sem prisel do zakljucka: Da se s pi*do dalec pride! Tadej Pa ne samo v tvoji bivši službi! :cry: :evil: :evil: :evil: Odločno protestiram :!: ..ko mački stopiš na rep, pa zacvili :lol: Na tem mestu bom uporabila znano Suzukijevo (seveda prekopirano :wink: ) mnenje : "Ne prepiraj se z neumneži, ker ostali itak ne bojo opazili razlike..." :twisted: Aja, pa še to : dobro, da nisem mačka in potemtakem, mi nihče ne more stopiti na rep...cvilim pa po babje, ne po mačje... ampak nikoli v službi :twisted: 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se