Skoči na vsebino

zamenjava motorja z identičnim

tadejct

Priporočene objave

Na Fiat Marei Weekend mi je utrgalo jermen in povilo ventile. Popravilo se ne splača, zanima me pa če je na tehničnem kak problem če zamenjam motor z natanko enakim (isti tip po številki, kubikaža, konji, vse isto. kakšno dokumentacijo moram urediti? imam kupoprodajno pogodbo avtomobila ki bo daroval motor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na Fiat Marei Weekend mi je utrgalo jermen in povilo ventile. Popravilo se ne splača, zanima me pa če je na tehničnem kak problem če zamenjam motor z natanko enakim (isti tip po številki, kubikaža, konji, vse isto. kakšno dokumentacijo moram urediti? imam kupoprodajno pogodbo avtomobila ki bo daroval motor.

ne rabiš nič..

sej v prometni itak piše samo tip motorja..

kupoprodajno darovalnega avta pa le obdrži..just in case

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hvala lepa za pomoč! zdej pa šravfat.......:) zdej k vidim da ste majstri - obstaja kakšna posebnost pri tehničnem delu menjave fiatovih motorjev, kaj na kar moram biti pozoren, al je zadeva dokaj standardna? moram resetirat računalnik? je centrala kodiranega vžiga direktno na ključavnici ali ima tam samo čitalec? darovalec je fiat marea weekend 1.8elx 83kw l. 1997 prejemnik l. 2000.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nč se ne rabiš sekirat za te stvari. Ti sam prešraufej, pa bo. Pa nov jermen montiraj, da ne boš SPET iskal motorja čez 5000 km.

Fajn zrihtej,

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

samo na šasiji je udarjena tudi serijska številka motorja, ali se motim?

to je bilo včasih ja, ko je imel motor svojo serijsko številko, ampak takrat so motorji zdržali tudi po 1mio km in več....danes pa je tudi motor ˝potrošni material˝, zato je udarjen samo tip motorja, če je tip motorja isti ti samo menjaj, nobeden ne bo nič kompliciral

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Točno tko kot so že rekli. Pomembni sta samo številka šasije in TIP motorja. Če je motor enak kot si ga imel (ber: isti TIP) potem ga lahko menjaš v nedogled brez kakršnihkoli homologacij, pregledov, vpisov, etc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!