hilton Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 in kaj se zgodi če v desnem ovinku belanco rahlo povlečeš k sebi :closedeyes: xyznanixyz 1
k0ci Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 če imaš balanco v križu pravilno zašraufano, nič...ali kaj si hotel vprašat? odvisno katero stran balance povlečeš k sebi, če desno stran motor zravnaš, če pa levo ga še bolj položiš
bass Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 Jasno, da s pritiskom na notranjo stran krmila motor pade notr, a krmilo je še vedno obrnjeno v kontra stran.
colin Objavljeno Februar 26, 2011 Opozori Objavljeno Februar 26, 2011 Najprej, krmila se ne nagiba pač pa krmilo obrneš ali pa z njim zaviješ v določeno smer. Jaz še nisem videl motorja, ki bi se mu nagibalo med vožnjo. Dalje; če hočeš voziti v desni ovinek, krmilo za kratek čas zavrtiš v levo, motor tudi pade malenkost v levo. V istem času se ustvari moment, ki povzroči, da motor ''pade'' v desno ker je točka vrtišča vilic pred kontaktno točko tal in gume. Potem pa s krmilom loviš ravnotežje med silo težnosti, ki te hoče vreč na tla in med centripetalno silo. Tako nekako, so pa zadaj še drugi dejavniki, ampak tisti bolj prispevajo k temu, kako hitro boš lahko zavil v ovinek in ne k temu kako boš to naredil - manever je vedno enak. lepo si to napisal....Sam sedaj mi moreš se samo razložit kje nastopi moment...... ...ker kolker jst poznam zakone fizike je gibanje, če gledamo gibanje motocikla eno....gibanje kolesa motocikla pa drugo....Se pravi da imamo radialno silo, centrifugalno silo in vrtilno količino....ki pa povzroči gibanje tako imenovane tretje osi!....sicer pa sedaj to ni bistvo......bistvo je, da se nekateri poslužujete te tehnike vočnje skozi ovinek....ker men se je zdela čist mim.....sedaj pa vidim da sem se motil....
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se