Skoči na vsebino

Prezimovanje motorja + akumulatorja

MOTO AKUMULATOR  

256 članov je glasovalo

1. 1. MOTO AKUMULATOR ČEZ ZIMO ..... ?

• Pustim v motorju
    • Pustim v motorju in odklopim
    • Vzamem z motorja in ga shranim

Priporočene objave

Objavljeno

nabaviš eno dobro spalko, pa ga doš not  ...al pa postlo preseliš u garažo, pa ga ponoč ogrevaš...

ful enih idej, men najboljša da ga pustim kar tam kamor paše... pa ga pridem 1x na mesec pobožat... :blush:

in zmer pol uboga k mora :P

Objavljeno

Letos je tok toplo, da ni nc treba narest.... :)

Objavljeno

Pametni polnilec ctec. Ob zadnji menjavi akumulatorja pred 4 leti sem priključni kabel za polnilec namontiral na akumulator. Spojka za priklop je pod sedežem. Ne le preko zime, ampak tudi če je 14 dni pavze, je akumulator priklopljen na polnilec.

Zadnja 4 leta - nobenih težav z elektriko.

Objavljeno

Hvala tistim s konstruktivnimi odgovori. Ostali ki ste si nabili število postov s kozlarijami ki ste jih pisali pa ...  :fyou:

Objavljeno

Hvala tistim s konstruktivnimi odgovori. Ostali ki ste si nabili število postov s kozlarijami ki ste jih pisali pa ...  :fyou:

Če je to tvoj prvi motor je tvoje vprašanje na mestu če ni pa  :bum:  imel dve vari skupaj 10 let  nič delal na aku ..nikdar nobenih problemov s štromom.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Če je to tvoj prvi motor je tvoje vprašanje na mestu če ni pa  :bum:  imel dve vari skupaj 10 let  nič delal na aku ..nikdar nobenih problemov s štromom.

Prej sem imel 2 sezoni maxija (sam presodi če je to motor ali ne); letos sem si pa kupil motor, tako da je odgovor pritrdilen. To je moj prvi motor in nebi ga rad zjebal že prvo zimo ...

Objavljeno

Ohranjevalec je zakon. Pa najsi gre za akomulator v maxiju ali v motorju. Če bo takšna temperatura, kot se je ta teden začelo, bo še kak mesec stal...priklopljen na ohranjevalec. Še vedno mi dela Lidlov za 19 evrov. Kasneje pride C-tec. Ko bo ta odpovedal poslušnost.

Objavljeno

Letos je tok toplo, da ni nc treba narest.... :)

genij v kratkih hlačah   :P

enrat na 10 dni se peleš 35km pa ni nobenih problemov...

Objavljeno

genij v kratkih hlačah   :P

enrat na 10 dni se peleš 35km pa ni nobenih problemov...

Kaj pa če si motor kupil letos in si ga registriral samo do tehničnega (za nekaj mesecev) in potem odjavil iz prometa da dobiš nekaj šuškov nazaj ker ti p*dri zavarovalniški ne dajo popusta če ne zavaruješ za 12 mesecev in si posledično brez tablice. Nimam toliko denarja da bi namerno kršil zakon.

Objavljeno

..ni mi najbolj jasno ''..registriral samo do tehničnega (za nekaj mesecev) in potem odjavil iz prometa da dobiš nekaj šuškov nazaj ker ti p*dri zavarovalniški ne dajo popusta če ne zavaruješ za 12 mesecev in si posledično brez tablice..'' Ga ne misliš več registrirati? Mene pride ceneje, če je registriran 12 mesecev, kot samo osem. Je pa seveda odvisno, kje in kako se izpogajaš za zavarovanje. Preberi si celotno temo o zavarovanju, kakšni popusti ti pripadajo, da jim boš ob sklepanju zavarovanja 'držal za jajca'. Men eje pred leti teta našalterju kar gledala, ko sem ji našteval 'ta popust', 'popust za ono'... in vrtela telefon, če je res.... Na koncu je rekla ''..a tako malo je za plačati?''

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kaj naredim z akumulatorjem čez zimo? Pravzaprav nič. Vožnja je najboljše vzdrževanje...

Objavljeno

Kaj naredim z akumulatorjem čez zimo? Pravzaprav nič. Vožnja je najboljše vzdrževanje...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Nimamo vsi minimota pa velke garaže! :P;)

Objavljeno

...enkrat, ko je še toplo, da te ne zebe, pritrdiš dodaten kabel s konektorjem na koncu na kleme od akumulatorja...in ga spelješ nekam pod zadnji zic... ko pa je hladno, samo dvigneš zadnji zic, priklopiš polnilnik (iz Hoferja ali Lidla za 18€)...in to-je-to...

Objavljeno (popravljeno)

Moja profesija so polnilci, sistemi napajanja na plovilih, razvoj v elektroniki.. zato bom napisal, da me ZMRAZI, ko kdo omeni, da ima na motorju priključen polnilec-vzdrževalec iz Lidla in podobna sranja. Za relativno malo denarja se namreč dobi zares kvalitetne polnilce za kvalitetno vzdrževanje akumulatorjev od Cteka, zato ni nobene logike kupovati nekvalitetne in celo požarno nevarne zadeve. Tukaj ne bom razpredal o detaljih, kajti papir in reklama preneseta vse, realnost in iskušnje pa so nekaj povsem drugega.

Za vzdrževanje tako avta kot motorja se v praksi med najcenejšimi polnilci izkazali najbolje polnilci proizvajalca C-tek in sicer serija MXS katero izdelujejo od 0,8 - 25A.

Za motor se priporoča MINIMALNO Ctek MSX 3.6, vendar, če vam žep omogoča sezite raje po Ctek MSX 5.0 T. 

V kolikor želite z istim polnilcem občasno polniti /vzdrževati tudi akumulator vašega avtomobila, traktorja, kamperja... pa izberite raje Ctek MSX 7.0 ali 10.0 T
.

LP NT

MXS-5.0-TEST-AND-CHARGE_0.jpg

Popravljeno . Popravil NikolaTesla
Objavljeno

Moja profesija so polnilci, sistemi napajanja na plovilih, razvoj v elektroniki.. zato bom napisal, da me ZMRAZI, ko kdo omeni, da ima na motorju priključen polnilec-vzdrževalec iz Lidla in podobna sranja. Za relativno malo denarja se namreč dobi zares kvalitetne polnilce za kvalitetno vzdrževanje akumulatorjev od Cteka, zato ni nobene logike kupovati nekvalitetne in celo požarno nevarne zadeve. Tukaj ne bom razpredal o detaljih, kajti papir in reklama preneseta vse, realnost in iskušnje pa so nekaj povsem drugega.

Za vzdrževanje tako avta kot motorja se v praksi med najcenejšimi polnilci izkazali najbolje polnilci proizvajalca C-tek in sicer serija MXS katero izdelujejo od 0,8 - 25A.

Za motor se priporoča MINIMALNO Ctek MSX 3.6, vendar, če vam žep omogoča sezite raje po Ctek MSX 5.0 T. 

V kolikor želite z istim polnilcem občasno polniti /vzdrževati tudi akumulator vašega avtomobila, traktorja, kamperja... pa izberite raje Ctek MSX 7.0 ali 10.0 T.

LP NT

vse je sranje, edino moje je najboljše, čestitam, ti si pravi dedi, ne pa tvoja baba :smoke:

Objavljeno (popravljeno)

........... Za vzdrževanje tako avta kot motorja se v praksi med najcenejšimi polnilci izkazali najbolje polnilci proizvajalca C-tek in sicer serija MXS katero izdelujejo od 0,8 - 25A.

Za motor se priporoča MINIMALNO  Ctek MSX 3.6, vendar, če vam žep omogoča sezite raje po Ctek MSX 5.0 T

V kolikor želite z istim polnilcem občasno polniti /vzdrževati tudi akumulator vašega avtomobila, traktorja, kamperja... pa izberite raje Ctek MSX 7.0 ali 10.0 T.

LP NT

Nikola Tesla!

Za tole sem ti pa še jaz hvaležen  :worship:  (čeprav tudi sam uporabljam C-Tec .)

To pa zato, ker si ekspert od foha - v vednost tudi za ostale!  :yes:

.

Popravljeno . Popravil moto rider
Objavljeno (popravljeno)

vse je sranje, edino moje je najboljše, čestitam, ti si pravi dedi, ne pa tvoja baba :smoke:

Ker me ne poznaš si očitno popolnoma narobe razumel. Nobene potrebe niti vzroka nimaš za žalitve. 

V nizko cenovnem rangu polnilcev ne moremo konkurirat, zato razvijamo le profesionalne zadeve. Ker večkrat delam oglede in poročila za zavarovalnice pa vem kakšno škodo lahko naredijo (pre)poceni polnilci, ki v večini ne izpolnjujejo niti osnovnih standardov, čeprav imajo ustrezno nalepko.

LP NT   

Popravljeno . Popravil NikolaTesla
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Ker me ne poznaš si očitno popolnoma narobe razumel. Nobene potrebe niti vzroka nimaš za žalitve. 

V nizko cenovnem rangu polnilcev ne moremo konkurirat, zato razvijamo le profesionalne zadeve. Ker večkrat delam oglede in poročila za zavarovalnice pa vem kakšno škodo lahko naredijo (pre)poceni polnilci, ki v večini ne izpolnjujejo niti osnovnih standardov, čeprav imajo ustrezno nalepko.

LP NT   

imam CTEK, in nimam problemov s tem, kako je dober ampak v tvoji retoriki, napisal si, citiram:  "da me ZMRAZI, ko kdo omeni, da ima na motorju priključen polnilec-vzdrževalec iz Lidla in podobna sranja."

Mogoče, a se da to tudi drugače povedat, čeprav nekateri imajo s temi ta "slabimi" dobre izkušnje. To je spet tista debata, moj je boljši kot tvoj in obratno! Je pa dobro opozorit na nevšečnosti, ki se ti lahko zgodijo, saj za take stvari je namenjen forum, in z konkretno znamko in iz prakse, kot si rekel, ne pa na način,"rekla kazala" :grim 

Ne strinjam se z izbiro tvojih besed, kot ti očitno z izbiro mojih, se pa lahko strinjava, da je CTEK dober polnilc! Nisem imel namena te žalit, ampak samo mogoče opozorit, no kakorkoli že, se ti opravičujem :grim 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

LP NT   

No Lidlovega polnilca zagotovo nebi pustil priklopljenega na motorju niti čez noč. Ampak za mal dopolnit, ko je akumulator odmontiran in pospravljen za čez zimo je pomoje OK?

Objavljeno

.... jebenti...... jest pa namenoma puščam prižgana dva Lidlova polnilca na akumulatorjih ... (imam več akumulatorjev 100Ah) za modelarske potrebe

.... in glej ga hudiča... da se noben noče užgat....

....in to delam namensko že nekaj let....

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

.... jebenti...... jest pa namenoma puščam prižgana dva Lidlova polnilca na akumulatorjih ... (imam več akumulatorjev 100Ah) za modelarske potrebe

E vidiš tu je finta ,če bi bila dobra bi ti akomulatorja napolnila in bi se užgala.Tako pa premalo polnita in ne pride do požiga. :kva2:

Popravljeno . Popravil gusar
Objavljeno (popravljeno)

Zate ni problema ker maš okrog hiše še 5 objektov v katerih imaš motorje,avte in letala,če kakšen zgori sploh ne boš opazu,problem je bolj za nas reveže,ko zgori nimam več nč razen tebe prjatu da me smestiš v kakšni od tvojih garaž  :P

Sam uporabljam tudi CTEK polnilec že leta in vse imam priklopljene preko vtičnice na motorju,tako da ne snemam akuja ven in vijačim. Do sedaj vedno brez problema tako polnilec kot aku  :)

Aja je bil pa CTEK kupljen v lidlu....a to šteje zdaj kot slab  :kva1:

Popravljeno . Popravil Kmet2
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Montiraj zaganjač - mogoče bo pol užgal ,-)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

... jebenti...... jest pa namenoma puščam prižgana dva Lidlova polnilca na akumulatorjih ..

Ti si zihr požigalec! :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!