Skoči na vsebino

Prezimovanje motorja + akumulatorja

MOTO AKUMULATOR  

256 članov je glasovalo

1. 1. MOTO AKUMULATOR ČEZ ZIMO ..... ?

• Pustim v motorju
    • Pustim v motorju in odklopim
    • Vzamem z motorja in ga shranim

Priporočene objave

Objavljeno

a kaj narediti .. ajnfok, daš ga komu pounit in se s tem ne obremenjuješ :P

:krneki:

Objavljeno

...sploh, če še kawo pol tm dobiš....

Objavljeno

jao a kawasakiju je treba še baterijo polnit  :lol1:  :lol1:  :lol1:   hvala bogu da mam ducatija  :010

• Všeč mi je 2
Objavljeno

jao a kawasakiju je treba še baterijo polnit  :lol1:  :lol1:  :lol1:   hvala bogu da mam ducatija  :010

Sej ta pa itak sam na porivaje užge! 

Objavljeno

Sej ta pa itak sam na porivaje užge! 

Če sploh užge...;)

Objavljeno

Vžiganje ducatija na porivanje je malo da ne smrtna obsodba za motor sam tolk v vednost 

Objavljeno

ti maš akumulator itak od traktorja, ne vem kdo je tvoj moped projektiru, da ni prou nč na težo gledu :P

Objavljeno

Vžiganje ducatija na porivanje je malo da ne smrtna obsodba za motor sam tolk v vednost 

jermenčki :grim

Objavljeno

...pa sej tut laufa ko traktor..... hahahahaha

Objavljeno

16ah    20.7 x 7.1 x 16.4 cm ko bo pa ta crknil kar ne kaže da bo kmalu pride pa pol lažji not

Objavljeno

V primeru, da komu crkne ga pa jaz brezplačno recikliram ;-)

Objavljeno

....včeraj sem dobu reklamo iz E.Leclerca, kjer piše, da imajo  BLACK&DECKER vzdrževalnik in polnilnik za akumulatorje za 28€.

... za vsak slučaj sem 2x prebral.... in...ja... kitajci so pravilno gor napisali Black&Decker...  :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Jaz akumulator vsako leto bek fuk..m! :kva2:

Ima se može se :OK:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

....včeraj sem dobu reklamo iz E.Leclerca, kjer piše, da imajo  BLACK&DECKER vzdrževalnik in polnilnik za akumulatorje za 28€.

... za vsak slučaj sem 2x prebral.... in...ja... kitajci so pravilno gor napisali Black&Decker...  :P

Prjatu ti res rabš očala :eek:

post-38230-0-17605300-1421151730_thumb.jpg

:P

Objavljeno

tko s so včasih na velko prodajali shrap namesto sharp ... rebook relook  :P

sm se pa zdele res fino nasmeju na beckerja :lol1:

js ne vem kerga imam je pa full fajni ...en oranžn je

:krneki:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Ima se može se :OK:

... nema se - glumi se  :blush:

Objavljeno

sm se pa zdele res fino nasmeju na beckerja :lol1:

...hahahaha... jest pa teb....  :lol1:  ... k si je gregorjanc novo verzijo fopošota inštaliru...   :lol1:

Objavljeno

sj si ga kitajci tut .... včasih tut prav napišejo :jezik:

zmagu sm te zazmeri :ras:

Objavljeno

za filat je sigurno dober, za vzdrževat ga pa ti prklop, pa poročaj, če bo OK, ga bomo lahko drugo leto vsi :kva2:

Objavljeno

za filat je sigurno dober, za vzdrževat ga pa ti prklop, pa poročaj, če bo OK, ga bomo lahko drugo leto vsi :kva2:

Jaz mam od Lidl-a  no če kaj bolj paše .....gor piše made  Germany  1 krat do zdaj uporabil za napolnit aku na skuterju, ki ni kazala več življenja in jo je spet obudil k življenju bravo Lidl :OK:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Kdorkoli misli, da je razlika med kvalitetnim in najcenejšim polnilcem le v ceni, se krepko moti.

Za orientacijo lahko povem, da sem lani zamenjal po 10 letih akumulator v R1200C. Vgrajen ima AGM akumulator, ki je zelo občutljiv na vzdrževanje.
Svoje sem povedal zato, da se bo zahteven uporabnik, ki nekaj da na kvaliteto, lažje odločil, kajti pametni se učijo na tujih napakah.

Na akumulatorju pišejo osnovna navodila za vzdrževanje, v kolikor pa je aku stalno priključen na polnilec, mora biti le ta dovolj inteligenten, da po  izravnavi (equilization) preneha polniti in čez čas zopet naredi meritev in po potrebi dopolni. Vsako prepolnenje je namreč izredno škodljivo, še posebej za AGM akumulatorje, saj se pri prepolnenju tvori vodik, ki pa ne more izhajati iz zaprtega akumulatorja, Tak akumulator zato nekvalitetni polnilci radi napihnejo, ko pa se elektrolit posuši in se začne greti pa se ve kaj sledi. 

LP NT

bmwmotorcyclesagmbattery2.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kdorkoli misli, da je razlika med kvalitetnim in najcenejšim polnilcem le v ceni, se krepko moti.

Za orientacijo lahko povem, da sem lani zamenjal po 10 letih akumulator v R1200C. Vgrajen ima AGM akumulator, ki je zelo občutljiv na vzdrževanje.

Svoje sem povedal zato, da se bo zahteven uporabnik, ki nekaj da na kvaliteto, lažje odločil, kajti pametni se učijo na tujih napakah.

Na akumulatorju pišejo osnovna navodila za vzdrževanje, v kolikor pa je aku stalno priključen na polnilec, mora biti le ta dovolj inteligenten, da po  izravnavi (equilization) preneha polniti in čez čas zopet naredi meritev in po potrebi dopolni. Vsako prepolnenje je namreč izredno škodljivo, še posebej za AGM akumulatorje, saj se pri prepolnenju tvori vodik, ki pa ne more izhajati iz zaprtega akumulatorja, Tak akumulator zato nekvalitetni polnilci radi napihnejo, ko pa se elektrolit posuši in se začne greti pa se ve kaj sledi. 

LP NT

bmwmotorcyclesagmbattery2.jpg

AGM tehnologija ali Absorbed glass mat narejen iz mikro steklene volne mikrofilberglas in  absorbira vso kislino iz Baterije po poskodbah ostane tekocina v stekleni volni, kaksen VODIK.

Objavljeno

..še zdej ne vem v čem je fora imet akumulator za 100+€...pa da ti zdrži 5 let, recimo.... in da imoraš imeti specialen polnilnik pol zanj.. k mora bit vreden recimo 150€...

... če lahko kupiš v Delkotu aku za 50€, pa  ti glih tko zdrži nekaj let....pa polnilnik v Hoferju za 20€ . Itak vsi hodite preko zime božat motorje v garaže skoraj vsak dan... pa če se bojite imet prižgan polnilnik več dni... pa ga en dan priklopite... čez en dan ali dva pa odklopite....in vajo ponovite vsake 2-3 tedne.... Meni tak način vzdrževanja odlično špila že nekaj let........čeprav pozabim odklopit polnilnik tudi za nekaj dni...ali teden.... pa sta še vedno oba zadovljna. Akumulator in polnilnik...jest pa tut :D

...ajaaaa...  :slap:   razumem zdaj....

... na mojmu akumulatorju ni BMW znaka gor..... :slap:

:P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!