matejsim Objavljeno November 24, 2010 Deli Objavljeno November 24, 2010 Pozdravljeni! jaz imam yamaho dt 50 in me jezi zadnja zavora. in sicer: nekdo mi je zlamal posodicio za zavorno tekočino (vstran jo je vtrgal) in potem jaz čez čas to opazim da zadnja bremza ne prime več. no ko sem pogledal stvar, sem opazil da nimam posodice za zavorno tekočino, nakar sem kupil novo, jo namesti,l nalil olje, spostil zrak, ampak zavora še vedno ne prime. kar stisneš jo lahko do konca, malo prestavi ploščice (zavorn), amapk stisne pa jih ne. kaj je narobe če kdo ve? prosim za pomoč hvala bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno November 24, 2010 Deli Objavljeno November 24, 2010 Pozdravljeni! jaz imam yamaho dt 50 in me jezi zadnja zavora. in sicer: nekdo mi je zlamal posodicio za zavorno tekočino (vstran jo je vtrgal) in potem jaz čez čas to opazim da zadnja bremza ne prime več. no ko sem pogledal stvar, sem opazil da nimam posodice za zavorno tekočino, nakar sem kupil novo, jo namesti,l nalil olje, spostil zrak, ampak zavora še vedno ne prime. kar stisneš jo lahko do konca, malo prestavi ploščice (zavorn), amapk stisne pa jih ne. kaj je narobe če kdo ve? prosim za pomoč hvala nisi dobro odzračil, pa je še kšn mehurčk zraka not. mopedist5 in Bremzer 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matejsim Objavljeno November 25, 2010 Avtor Deli Objavljeno November 25, 2010 nisi dobro odzračil, pa je še kšn mehurčk zraka not. pa je možno da je zaradi zraka ki je bil v pumpi pri sklopke prišlo do kake napake ker je bila predolgo brez olja? bajkr88 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno November 25, 2010 Deli Objavljeno November 25, 2010 Pozdravljeni! jaz imam yamaho dt 50 in me jezi zadnja zavora. in sicer: nekdo mi je zlamal posodicio za zavorno tekočino (vstran jo je vtrgal) in potem jaz čez čas to opazim da zadnja bremza ne prime več. no ko sem pogledal stvar, sem opazil da nimam posodice za zavorno tekočino, nakar sem kupil novo, jo namesti,l nalil olje, spostil zrak, ampak zavora še vedno ne prime. kar stisneš jo lahko do konca, malo prestavi ploščice (zavorn), amapk stisne pa jih ne. kaj je narobe če kdo ve? prosim za pomoč hvala V glavnem zavornem cilindru je defekten povratni ventilček, ki je nameščen pred notranjo vzmetjo. Najprej predno greš razdirat, probaj prezračit tako, da daš zavorno tekočino v neko plastično flaško na pokrovček flaške namontiraj prikluček(npr.prevrtaš vijak) in ga fiksiraš na pokrovček z matico na prevrtan vijak natakneš gumijasto ali plastično cevko in jo nastaviš na vijak za prezračevanje zadnjih zavornih klešč,odpreš pokrovček posodice za zavorno tekočino odviješ vijak za prezračevanje in počasi stiskaš plastično flaško.Ko si tako prezračil.Če še vedno nebo bremza prijela boš moral popravljat ali zamenjat zavorni cilinder. Pazi tudi na zračnost med batkom zavornega cilindra in pedalom zavorne ročice mora biti vedno vsaj kako desetinko zračnosti. fico182 in bajkr88 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno November 25, 2010 Deli Objavljeno November 25, 2010 V glavnem zavornem cilindru je defekten povratni ventilček, ki je nameščen pred notranjo vzmetjo. Najprej predno greš razdirat, probaj prezračit tako, da daš zavorno tekočino v neko plastično flaško na pokrovček flaške namontiraj prikluček(npr.prevrtaš vijak) in ga fiksiraš na pokrovček z matico na prevrtan vijak natakneš gumijasto ali plastično cevko in jo nastaviš na vijak za prezračevanje zadnjih zavornih klešč,odpreš pokrovček posodice za zavorno tekočino odviješ vijak za prezračevanje in počasi stiskaš plastično flaško.Ko si tako prezračil.Če še vedno nebo bremza prijela boš moral popravljat ali zamenjat zavorni cilinder. Pazi tudi na zračnost med batkom zavornega cilindra in pedalom zavorne ročice mora biti vedno vsaj kako desetinko zračnosti. btw...reče se odzračiti in ne prezračiti... prezračiš stanovanje ko odpreš okna in dobiš zrak notr... Bremzer, trojan69, radecan in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se