Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Zivjo!

Tko v petk sm mela tekmovanje iz racunalnistva word in corel. Tezave sem imela pri izvozu iz corla v datoteko *.jpg izvozila sem normalno sam ko sm skliknila na slikco da bi pogledala ce se je shranilo je bilo belo.... En "profesor" k je biu glavni tam (protozila sem se) mi je odgovoru da ga sploh nisem zagnala corla a ne pa sm ga! on o nekem *.bak tvezi da bi se videlo ce je ta dan bil corel zagnan in da ni tega baka .... zdej mene zanima a se to res nardi al ne ker sem doma probala in se mi noben *.bak s takim imenom ni pokazal.. prosim za odgovore

Objavljeno

Samo v prazno ugibam - mogoče si ti samo kak prazen layer shranila/izvozila pa je bilo zato vse belo?

Objavljeno
Samo v prazno ugibam - mogoče si ti samo kak prazen layer shranila/izvozila pa je bilo zato vse belo?

ne ne parkrat sem poskusila tudi oznacila sem tisto sliko k sm nardil... tle ni tezava bla je bla pri exportiranju z racunalnikom... mene zanima kva je ta .bak ker ni res kar on pravi se nic ne pokaze vsaj kot datoteka bak ne

Objavljeno

Morda ti tole kaj pomaga:

http://www.corel.com/products/graphicsandp...5/docs/5020.htm

# FILENAME.BAK is a backup of a document that is created each time Save or Save As is used to overwrite an existing CDR file. This can also be disabled, if desired, under the Special, Preferences, Advanced menu.

Ce je to mislil ta .bak ... ampak to se nic ne pove, to ima samo s shranjevanjem zvezo ... in ce ne prepises nobene datoteke tudi tega ne dobis.

Drugace pa marsikateri program (kako je pri Corelu ne vem ker ga nimam) dela zacasne datoteke, ideja je pa, da se te datoteke po zaprtju programa tudi pobrisejo. No ... naj bi se.

Objavljeno

mislim, da vem kaj je narobe. če narediš nekaj v corelu in shraniš (npr. vrtnica.cdr) ti naredi tudi backup kopijo tega z končnico *.bak (vrtnica.bak).

Če stvar (izdelek,sliko,...) narediš in samo izvoziš v npr. vtrnica.jpg potem pa greš ven iz programa in ne shraniš v corelovo datoteko, ti ne naredi bak datoteke.

ampak ni mi jasno zakaj je oni tip hotel bak videt, če si naredila file, pogleda če obstaja vrtnica.cdr, če te ni potem tudi vrtnica.bak ni.

sicer pa tudi če si naredila *.jpg in če je bilo vse belo se vseeno na datoteki vidi kdaj je bila narejena, torej ne vem v čem je problem. belo pa se lahko vidi zaradi 1001. napake, ki jo narediš pri exportiranju. export ima vedno prewiev (predogled) kjer vidiš če je vse Ok in popravljaš resolucije, velikost,......

Objavljeno
Če stvar (izdelek,sliko,...) narediš in samo izvoziš v npr. vtrnica.jpg potem pa greš ven iz programa in ne shraniš v corelovo datoteko, ti ne naredi bak datoteke.  

ampak ni mi jasno zakaj je oni tip hotel bak videt, če si naredila file, pogleda če obstaja vrtnica.cdr, če te ni potem tudi vrtnica.bak ni.

Tocno tako, zadeva nima zveze s tem ... mozakar je pac poiskal slab izgovor da bi prikril svoje napake :twisted:

Objavljeno

Pervy: close, but no cigar. datoteka je Backup of Vrtnica.cdr

to backupiranje se da v nastavitvah prav lepo izklopiti

Vrtnica: poglej, pri exportiranju v kaksno color paleto si exportirala in pa s katerim programom si gledala sliko. Ce je kaj v njej lahko sklepas tudi iz velikosti file-a. Poleg tega previdno z opcijo Export selected only (on/off)

Objavljeno

Verjetno pri novejsih verzijah, na tekmovanju so imeli arhaicno verzijo 5 :wink: Tam je pa to tako, kot sem jaz citiral s Corelove strani :wink:

Objavljeno

V. - a pa si zihr, da si vse prav naredila? :lol:

Objavljeno

Verjetno pri novejsih verzijah, na tekmovanju so imeli arhaicno verzijo 5 :wink: Tam je pa to tako, kot sem jaz citiral s Corelove strani :wink:

Eh, lahko je bit pameten z insiderskimi informacijami.

Objavljeno
Eh, lahko je bit pameten z insiderskimi informacijami.

:lol: :lol: :wink:

Ni napisala tega, ja ... no, v obeh primerih nima tisti .bak nic s tem kar ji ocitajo :wink:

Objavljeno
V. - a pa si zihr, da si vse prav naredila?  :lol:

ja ja vse je blo prav pri exportiranju! sej ze tri leta tekmujem menda vem kva delam!

tko un "profesor" s sracjim gnezdom na glavi "ni najdu" mojega izdelka..nisem ga dala pod sifro ker je bila dolga 10 znakov corel 5 pa dovoljuje pri exportanju samo 8 in sem nato hotla v raziskovalcu spremenit sam mi je pomankalo casa (ker so ti bizgeci nam dali samo 60min na voljo v pravilniku je pa 90min!)

Objavljeno

Sanci -

cajta ziher ni bilo premalo, "sistem" pa je od tebe natancno zahteval, kaj moras narediti :)

Ce ti ni uspelo, to pomeni, da nisi sinhronizirana s sistemom --> ergo si idealen kader za motorisko :)

REsno - pa saj si shranila in ce je un odprl, in ni bilo zadeve v fajlu (praviš, da je vse belo) se je nekje pač zalomilo. Lahko si se ti kaj zmotila, lahko ima Corelov program napake, lahko je postavitev ozvezdja negativno vplivala na procesor, lahko pa je tudi profesor trčen.

Tko da - kar je je, un naj še naprej išče tisto .bak datoteko (morda bo celo našel kakšno, ki ji ne bo nerodno z njim imeti opravkov), ti pa se ne sekiraj in doma natreniraj corel draw u nulo...

Objavljeno
cajta ziher ni bilo premalo, "sistem" pa je od tebe natancno zahteval, kaj moras narediti :)
ne gre se meni za to da je blo premalo casa men se gre za to da uni cepci ne znajo braz pravilnik! S corlom al pa s compom je blo neki narobe jz OBVLADAM corel!!!!

un cepec bo pa ze pogruntu kej!

Objavljeno
un cepec bo pa ze pogruntu kej!

Un ne bo 0 pogruntal, ker je v tisti razvojni fazi, ko "vse ve", hehe...

Saj veš - učitelji :)

Objavljeno

obstaja moznost, de si imala sliko dol z strani... pa si dala export pa ni slo... ker pac ni na strani... tud ce das export selected only...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!