Skoči na vsebino

mleko

marijan

koliko časa bo zdržal Zoran KOVAČ na direktorskem mestu?  

1. 1.

• a. mesec
      5
    • b. dva
      1
    • c. ostal bo direktor VURSa
      21

Priporočene objave

nič nismo napisali, kakšno mleko pijemo, kakšen kruh jemo pa kakšno vodo pijemo. to so osnovne teme kandidatov za župane, predsednika, svetnikov, VURSA, biotehnične, zdravstvene....itd :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To, da ti vladajo, pomeni, da te nadzirajo, opazujejo, vohunijo, usmerjajo, uzakonjajo, uravnavajo, omejujejo, etiketirajo, indoktrinirajo, pridigajo, nadzorujejo, ocenjujejo, presojajo, cenzurirajo in ukazujejo ljudje, ki nimajo za to ne pravice, ne znanja in ne vrline....

P.J. Proudhon

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede ankete : pomanjkljiva je, ker manjka odgovor : "manj kot štirinajst dni".

Čeprav mi ni jasno, zakaj mora Kovač spakirat ( edini, ki se kolikor toliko trudi biti korekten in strokoven ) namesto ministra Buta :?: :shock:

Oziroma, mi je jasno. Ena glava mora past in lažje je najprej namočt Kovača, mu "napihnt" afero s preveč kilometrinami, tako, da ga javnost lahko linča in ga potem odžagat...Tako noben preveč ne joka, ko pade , ampak si mislijo : prav mu je, zakaj si je pa tooooliko kilometrine izplačeval. In nihče več v bistvu ne misli na mleko in kloramfenikol in kmete, ampak se govori samo še o tem, da je Kovač odletu, ka je itak že prej goljufal :roll: :? :shock: Kako tipično :!: :!: :!: Bljeksi :?

(minister But in kmetje in zbornica pa še naprej kvasijo neumnosti press)

Ampak, za vsako rit se najde palca :!: 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bravo manuela, to mislim tudi sam, štirinajst dni mi pa ni kapnilo.

podpiram zorana, saj je edini, poudarjam edini, ki je imel jajca in se strogo držal zakonov in predpisov, če piše nič pol je nič. ne pa da en dohtar razlaga, da je v mleku taka mala koncentracija, da človeku ne škoduje, to je kakor da prevozim rdečo luč, saj z desne in leve v križišču ni vozila. bljak kmetom pa itak ne zaupam,

smo pri kmetu kupovali mleko, ker je pač ceneje pa še žlahta je, mleko se ni skisalo niti po tednu dni, pa je bilo vroče, pa smo ga vprašali, če je kaj krave zdravil, pol je pa povedal da ima krava mastitis in da ne sme oddajat mleka a nam ga je pa uturil. od takrat naprej kupujem samo mleko iz trgovine.

druga fora je bila s kostno moko, mi nikoli nismo fotrali kostne moke, mi pravi, pol pa vidim enkrat na teden vozi krmila v štalo, pa mu rečem, da je v krmilih kostna moka, pa me natuli. da oni pa že ne fotrajo s kostno moko. bljak.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čeprav mi ni jasno, zakaj mora Kovač spakirat ( edini, ki se kolikor toliko trudi biti korekten in strokoven ) namesto ministra Buta    

Meni sploh ni jasno, zakaj bi bilo kdo moral spokat?? Kmetje so delali pizdarijo... To je bilo odkrito in dela se "kao" vse kar je potrebno da bi se stanje normaliziralo. Zakaj torej rušiti??? Morda pa mislite, da bi se moralo to že v naprej predvidet....potem pa na naslednjih volitvah "Stranko šlogarc" placirajte in jih pridno volite. Časa imate dovolj do takrat. :?
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kovač je izvrsten uradnik :!: Žrtvovan :!: Kmetje siti - politika cela :!: Svinjarija v hrani ostaja. Ali se lahko še izognemo legitimnemu zastrupljanju :?: Brez različnih "dodatkov" ni več mogoča rentabilna (profitabilna :?: ) produkcija hrane. Včeraj meso, danes mleko, jutri sadje in zelenjava... Vzroki so ...tako zelo globoko in prekleto :twisted:, ne moremo več nazaj :cry: Edini uporaben nasvet: uživaj čimbolj različno hrano, da se ti v telesu ne koncentrirajo istovrstni strupi :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa poglejmo vašo nastrojenost proti kmetom. (nisem kmetovalec)

1. A niste malo nesramni ko pišete da so kmetje taki in taki. Odgovor moj se glasi, Vsi motoristi so dirkači, pijanci in delajo neumnosti na cestah.

Vsi vemo da to ni res. In ne obtožujte ljudi dokler se jim krivda ne dokaže.

2. Kako pa se je ta afera začela prav sedaj, ko se mi približujemo evropi in nam je evropa postavila kvote, ki jih sprejme. (kakšno neverjetno naklučje)

3. Itak so pa zakonsko naredili toliko napak, da res ni. A sploh veste, da ko so jemali vzorce, niso nobenga vzorca zapečatili in dali en vzorec kmetu-kar je zakonsko obvezno - Kdo je kriv za to?

4. Kako za vraga so obvestili javnost, preden so sploh raziskali kdo je za to kriv- zavajanje javnosti. Začeli so obtoževati preden so imeli kakeršenkoli dokaz proti -določenim kmetom.

5. A res samo kmet lahko doda dodatke v mleko ?

Ajd folk zdej je pa pluvanje na vrsti!

:drinking: :bad-words:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No pa poglejmo vašo nastrojenost proti kmetom. (nisem kmetovalec)

1. A niste malo nesramni ko pišete da so kmetje taki in taki. Odgovor moj se glasi, Vsi motoristi so dirkači, pijanci in delajo neumnosti na cestah.

Vsi vemo da to ni res. In ne obtožujte ljudi dokler se jim krivda ne dokaže.  

2. Kako pa se je ta afera začela prav sedaj, ko se mi približujemo evropi in nam je evropa postavila kvote, ki jih sprejme. (kakšno neverjetno naklučje)

3. Itak so pa zakonsko naredili toliko napak, da res ni. A sploh veste, da ko so jemali vzorce, niso nobenga vzorca zapečatili in dali en vzorec kmetu-kar je zakonsko obvezno - Kdo je kriv za to?

4. Kako za vraga so obvestili javnost, preden so sploh raziskali kdo je za to kriv- zavajanje javnosti. Začeli so obtoževati preden so imeli kakeršenkoli dokaz proti -določenim kmetom.  

5. A res samo kmet lahko doda dodatke v mleko ?

Ajd folk zdej je pa pluvanje na vrsti!

:drinking:  :bad-words:

Vidim, da si zelo pozorno spremljal oddajo na POP TVju - Trenja , ki je prejšnji četrtek govorila o tej temi.

Najbolj odprto si sprejel najbolj populistične izjave in dejstva...

( nezapečateni vzorci, pa nič kmetu dat vzorca, pa revež kmet, ka ma tisoč litrov mleka dnevno - res ne bi nikoli pomislil, da bi morebitne bakterije "pomoril" z antibiotiki .... UBOGI KMETJE :cry: ...Zakaj pa prej niso jokal, ko je blo kao vse vredu, pa jim tudi ni nikoli nihče dajal vzporednih vzorcev :?: :?: :?: )

Kakorkoli že. Eeeeh :twisted: :shock: :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hu vidim da si tudi ti zelo na tekočem z novicmi in da si redna gledalka 24kur --> sem bolj pristaš nacionalke.

Vendar, kmetje so tudi prej jokali vendar niso bili toliko opazni- ker ni bil noben od drugih slojev ljudi oškodovan.

Praviš kmetje - pri kolkih so pa nazadnje ugotovili prisotnost antibijotikov!

Po mojih podatkih so trenutno ugotovili prisotnost antibijotikov pri 4-ih kmetih, prve nepreverjene podatke so pa dali 27 zaprtih prog in ne vem kaj vse- Če še ne veš je bila prisotnost antibijotikov zelo majhna in zato niso mogli takoj ugotoviti, kdo je krivec.

Ko pa so šiptaji antibijotike v sladoled dajali pa ni bilo take agonije proti njim, pa zvez potrošnikov, sama pa več koliko gre sladolet v promet in da ga po večini jejo otroci.

Nisem pa nikoli rekel da je prov to kar se je naredilo, vendar način z katerim se je razkrinkalo to in sodilo, je pa popolno napačen!!!!!!!

In tiste obtožbe, da zdaj tiste kmetije ne bojo smele več predelovati mleka. (kaj se gremo sodišče z množično obsodbo) Ti svojc naredi neumnost pa si še ti obtožen, ker v tebi teče ista kri?

In pravim nedolžen si dokler ti krivdo ne dokažejo!

Mi pa smo začeli obsojati na podlagi nekih nizkokvalitetnih analizah, ki ti lahko samo pova ali je SUM prisotnosti antibijotika ali ga pa sploh ni !

HALO

Mislim da se je stvar popolnoma napačno lotila! Namesto da bi krivca lovili so najprej objavili in pol lovili-Kdo pa še tko dela!!!!!! (sej se ma kmete za zabit narod vendar tut oni niso tolk neumni, bi ob takem medijskem linčanju antibijotike doma obdržali!! In kaj naredi naša država 14 dni po objavi zločina začne raziskovati - a ni škoda denarja )

LP

boboxsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No coment................ :!: :!: :!: :!: :!:

Prosim samo koga,ki se na to spozna , naj mi javno izračuna:

mleko 0-xx mikroorganizmov.....cena x sit / l

mleko več mikroorganizmov.......cena y sit / l

ODGOVOR JE NA DLANI.....zato nikarte slepomišiti in izgubljati energijo za prepričevanje prepričanih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kolikor vem klimbra so veliki denarji v igri in zato so kmetje pač počeli kar so. z malo truda in velikim rizikom, da ti pridejo na sled so se podali v to avanturo, jaz pravim, sedaj naj pa plačajo. končni luzerji smo itak potrošniki. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim da se je stvar popolnoma napačno lotila! Namesto da bi krivca lovili so najprej objavili in pol lovili-Kdo pa še tko dela!!!!!! (sej se ma kmete za zabit narod vendar tut oni niso tolk neumni, bi ob takem medijskem linčanju antibijotike doma obdržali!! In kaj naredi naša država 14 dni po objavi zločina začne raziskovati - a ni škoda denarja )

Ali je pa vse skupaj malce drugače.

Z akcijo, ki je bila speljana tako, kot je bila, so našim sirotekom kmetom omogočili, da so zadeve poskrili in jim s tem rešili kmetije. Hkrati pa so navzven pokazali, da kontrola obstaja in da zna biti tudi zelo "stroga".

Ker če bi akcijo speljali tajno, potem pa z rezultati usekali na plan, bi nemalokatera kmetija odletela na dolžniški boben in bi se ponovili 18. in 19. stoletje, ko so kmetije kronično bolehale in umirale zaradi prezadolženosti.

To zgornje s strani države razumem in sprejmem.

Ne morem sprejeti pa dejstva, ki se je ob teh silnih protestih kmetov izkristaliziralo: vsak, ki pridela 10 ali več litrov mleka dnevno je sveto prepričan, da mu morajo to mleko obvezno odkupiti.

Zakaj?

Zakaj pa izdelkov moje tovarne nihče obvezno ne odkupuje? :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ali je pa vse skupaj malce drugače.

Z akcijo, ki je bila speljana tako, kot je bila, so našim sirotekom kmetom omogočili, da so zadeve poskrili in jim s tem rešili kmetije. Hkrati pa so navzven pokazali, da kontrola obstaja in da zna biti tudi zelo "stroga".

Ker če bi akcijo speljali tajno, potem pa z rezultati usekali na plan, bi nemalokatera kmetija odletela na dolžniški boben in bi se ponovili 18. in 19. stoletje, ko so kmetije kronično bolehale in umirale zaradi prezadolženosti.:

Dejstvo pa je, da večina kmetov, ki oddajajo mleko ni ''čistih'' kmetov (kar pomeni, da niso zavarovani kot kmetje) ampak so zaposleni v podjetjih (in prejemajo plačo).

To zgornje s strani države razumem in sprejmem.

Ne morem sprejeti pa dejstva, ki se je ob teh silnih protestih kmetov izkristaliziralo: vsak, ki pridela 10 ali več litrov mleka dnevno je sveto prepričan, da mu morajo to mleko obvezno odkupiti.

Zakaj?

Zakaj pa izdelkov moje tovarne nihče obvezno ne odkupuje? :evil:

Kmetje in ''kmetje'' so številčno močna volilna baza.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dejstvo pa je, da večina kmetov, ki oddajajo mleko ni ''čistih'' kmetov (kar pomeni, da niso zavarovani kot kmetje) ampak so zaposleni v podjetjih (in prejemajo plačo).

In to vedo tudi podjetniki in jih plačujejo manj, kot bi bilo potrerbno, oziroma so kmetje/delavci pripravljeni delati za manj, kot je potrebno za dostojno preživetje, le da so socialno zavarovani in da je za sol in za naftico.

To je en tak začaran krog, zato sem prepričan, da so upravljalci države vedeli, v kaj se spuščajo in kako, saj so prvi znaki o slabem mleku iz tujine prišli že spomladi. Le kmetov niso mogli prepričati, naj nečedne posle opustijo, zato so jim s to operetno akcijo pokazali, kaj lahko zares naredijo. :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

res to je velik volilni potencial, zato nihče ne preverja kam so vložili denar - nepovratna sredstva za turizem na kmetih, za bio kmetijstvo; vračamo jim 50% trošarine za nafto (po hektarju), razne stimulacije, dotacije itd. kje smo v firmi dobili nepovratna sredstva za nekaj kar ne bomo naredili (zavestno iti v to), kje smo od države dobili pomoč, če nam je obrat pogorel,ker je vanj vdarila strela, kdo nam je odkupil preveč proizvedenih izdelkov, komu se lahko pritožimo, če nam kupci ne odkupujejo blaga po taki ceni ki smo jo določili (jo pač znižamo), preveč smo in jih še vedno nosimo na rokah, morali jih bi naučiti se tržno obnašati, ne pa da nam vsiljujejo svoje pogoje in država to mirno sprejme, mi državljani pa to plačujem.

res sem besen na njih-rad mam pa špeh in savijski želodec :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V zadnjih letih se število slovenskih kmetij, ki se ukvarjajo z govedorejo, naglo zmanjšuje. Tako se je od leta 1985, ki predstavlja višek v njihovem številu pri nas, saj se je s proizvodnjo mleka in rejo govedi ukvarjalo kar 58.130 kmetij, številka kmetij, ki oddajajo mleko mlekarnam zmanjšalo za 46%.. Leta 1996 se je z govedorejo ukvarjalo še dobrih 27000 kmetij, za preteklo leto pa strokovnjaki ocenjujejo, da je njihovo število padlo kar na 23000 kmetij.

Vendar pa ta dejstva niso edina, ki zbujajo strah. Statistika pravi, da se sočasno z zniževanjem števila kmetij povečuje tudi število krav na teh kmetijah. Leta 1985 so bile na kmetijah v povprečju skoraj 3 krave, v letu 1996 pa je njihovo število naraslo na štiri in pol. Število kmetij, ki redijo do štiri krave se je zmanjšalo za 56%, nastalo pa je vedno več kmetij, ki redijo več kot petnajst krav. Podobne spremembe lahko pričakujejo tudi v prihodnosti, ko bo še naprej upadalo število kmetij z majhnim številom krav.

Te spremembe, katerih posledic se marsikdo sploh ne zaveda, imajo vzroke v nesigurnosti cen, predvsem pri mesu. Zaradi liberalizacije trga in tako precejšnjega uvoza mesa iz tujine naši kmetje ne vedo, koliko bodo za svoje meso dobili, poleg tega pa govedorejci spitanih živali sploh ne morejo prodati ali pa je njihova cena precej nizka. Vzrok pa je tudi v tem, da veliko otrok, ki bi morali svoje starše naslediti pri vodenju kmetij, podeželje zapušča in se kmetovanju odpove na račun boljše službe v mestu.

In kakšne so posledice nadaljnjega opuščanja kmetijske dejavnosti, ki jih bomo občutili vsi? Gre predvsem za zaraščanje predelov, ki se jih ne bo obdelovalo. Sprva se bo zaraslo grmičevje, nato se bo naselila povsem druga vrsta živali, izginjali bodo travniki in za obdelavo možna zemljišča. Vse to pa bo spremenilo mikroklimo, kar po nekaterih podatkih lahko privede celo do bolj pogostih in intenzivnih nevihtnih pojavov in drugih vremenskih sprememb.

Rešitev je torej v tem, da slovensko ozemlje ohranimo poseljeno, kakovostne izdelke naših kmetij pa ponudimo tudi turistom, saj je tudi to pomembna promocija Slovenije. Združenje govedorejcev Slovenije opozarja, da je nujno potrebna tudi zaostritev nadzora nad uvozom mesa in ureditev trga z mlekom, poleg tega pa je treba kmetijsko zakonodajo čim prej prilagoditi evropski zakonodaji. Zaradi naraščanja pomena točnosti analiz mleka za plačevanje kot tudi za strokovne odločitve Združenje predlaga tudi usmerjanje laboratorijev za analize mleka z laboratoriji v sosednjih deželah in neodvisno delovanje laboratorijev od katerekoli institucije.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kakšne so posledice nadaljnjega opuščanja kmetijske dejavnosti, ki jih bomo občutili vsi? Gre predvsem za zaraščanje predelov, ki se jih ne bo obdelovalo. Sprva se bo zaraslo grmičevje, nato se bo naselila povsem druga vrsta živali, izginjali bodo travniki in za obdelavo možna zemljišča. Vse to pa bo spremenilo mikroklimo, kar po nekaterih podatkih lahko privede celo do bolj pogostih in intenzivnih nevihtnih pojavov in drugih vremenskih sprememb.

Kmetje dobijo poleg različnih pomoči tudi pomoči za preprečevanje ''zaraščenosti pašnikov in njiv'' in sicer kot subvencije za območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost in subvencije za obnovo in urejanje pašnikov (plačilo je izvedeno na ha površine), pa še kaj bi se našlo. Važno je, da dokažejo, da nek travnik pokosijo vsaj enkrat na leto in dobijo denar. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa se bom še jaz spustil v to kmečko debato!

Naj povem na začetku da imamo(jo) kmetijo ki spada v tisti del kmetij katerih je vse manj.

Če kdo misli da je kmetovanje preklemansko lahek posel-subvencije odkup po kmetovih cenah, odkup vsega pridelanega naj pusti službo si najame kmetijo kje bogu za ledžima za 0 sit/leto pa naj dela. Me prav zanima koliko časa bo zdržal!

Je pa velika razlika med kmetijo na ravnini in kmetijo kje v hribih. V ravnini se marsikaj lažje pridela z manj(nič) ročnega dela kot kje v hribih.

Zato morajo taki kmetje ponavadi hoditi v službo da imajo otroci za zvezke in svinčnik na kmetijah delajo pa upokojenci in otroci.

Poznam kar nekaj kmetov na relaciji LJ-domžale ki so dali zemljo v najem sami pa se ukvarjajo s prodajo "lastnih" pridelkov na tržnici oziroma imajo privat trgovine. Izdelke kupujejo od svojih najemnikov še rajši pa na Rudniku.Dela 6-8 ur na dan pa veliko bolje živi kot tisti kmet ki vedno ponoči vstane in gre ponoči spat vmes mu pa še vedno časa zmanjka.

Pejte za en teden na kmetijo delat pa boste videl oziroma kupujte nizozemski paradajz ki je zrastel brez ene pesti zemlje.

Pa ne zamert tud jaz bom rajši v službi kot na kmetiji to pa zato ker v službi dobim 100 čukov na kmetiji pa jih moram vsaj za položnice pustit.

Glede kloranfenikola pa tole!

Moj kolega ga še vedno dobi v lekarni čisto po legalni poti pa ga ne rabi za dodajanje v mleko ampak za oči, zato naj ne govorijo koliko dolgo je že v sloveniji prepovedan. Sumim pa da ima tukaj tudi hrvaška lahko prste vmes! :evil:

Pa Dober Tek vam želim z zdravo hrano pa naj bo katera koli že. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vidim da je bilo kar neki dobrih argumentov predstavljenih.

Zadnjič sem slišal od podjetnika, ki je govoril da se itak iz evrope in Madžarske dobi poceni mleko in hrana, ki je ceneje in kvalitetnejša.

Če res verjamete!!!!!! kaj mislite ko bomo ukinili pridelovanje mleka in ostalega, a mislite da bojo še take cene - pha vsak dobr ekonomist ve da ne.

Mleka je pa v Sloveniji toliko, da se mlekarne in ostali lahko grejo tekmovanje kdo ima majn somatskih celic- ja tudi te preprečujejo kisanje mleka- Kdaj ste pa nazadnje jedli kislo mleko- a kdo sploh ve kaj je to- in kolk je zdravo !!!!!

Če niste zasledili da bi moral spiti 50l mleka na dan da bi bili lahko ogroženi z zastrupitvijo. Še v vsakem kozarcu iz katerega pijete v gostilni ima več ceta v sebi kot pa mleko!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!