Skoči na vsebino

Mikstone blog


ImenitnaPriložnost

Priporočene objave

nč ne bo. Menda so ga že zaprli. Pa prav zdaj, ko je najbolj napeto postalo. Res gre nekomu to pisanje v nos.

Na alter forumu,je prav zanimivo brati, kako večina pozdravlja njegovo pisanje, nekaj jih pa tako kritizira, da še sami kakšno podrobnost izdajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In potem se Slovenceljni norčujemo in čudimo cenzuri interneta na Kitajskem..

objavljeno pred cca tremi urami na FB v skupini MIKSTONE blogi:

objavila Alenka:

Mitja je od včeraj žal res v priporu, ko bom kaj več vedela o zadevi, pa vam sporočim. Grdo v glavnem, pa ni res da nima več kaj izgubiti.

Popravljeno . Popravil exe`FZS
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če smo že pri cenzuri ...

Včeraj je Slak povedal, da prihodnji teden oddaje verjetno ne bo na sporedu, saj RTV ni izplačala pogodbenih obveznosti režiserju oddaje. Toliko o svobodi govora, tiska in medijev ...

Najprej mu ukinejo Trenja, ki so bila najbolj gledana oddaja na komercijalki (sic), sedaj mu po veliko bolj prefinjenih poteh ukinjajo še na nacionalki oddajo. A je to svoboda medijev? Kaj sledi v naslednjem koraku? Bodo Kresalčki po domovih lovili IP številke, iz naslova katerih je bil kakšen komentar namenjen Senici in aferi Hypo (btw, vrhovna policistka Kresalova po ZDU usmerja in vodi delo policistov, ki sedaj preiskujejo Hypo kredite in provizije. Torej preiskuje svojega partnerja, ki jo je ravno za take namene nastavil na LDS (sic!). Pričakujem, da bo rezultat preiskave nekako takšen kot v stilu bulmastifov. Mimogrede, ste opazili, da prvič v zgodovini SLovenije imamo pravosodno in policijsko ministrstvo v rokah ene stranke - LDS-a. Ali drugače; ena stranka ima v rokah izvršilno in sodno vejo oblasti, poleg seveda omejenega zakonodajnega vpliva.

Glede Kunstlja. Naredimo peticijo, da naj ima v arestu možnost dostopa do interneta! Jst bi rad bral prison blog, jebemu !!!!!!!!!

Btw, sicer si je pa sam kriv za arest, ker se ni odzval sodišču. Veliki falotje si priskrbijo zdravniško opravičilo in tako afera zastara (npr. afera vseh afer Satex, ki je po l. 95 zastarala), Kunstelj je hotel malo bolj po domači poti to narest, pri čemer je pozabil, da ne spada v krog belih ovratnikov. Če se že zvijaš po bolnici od bolečin, potem to sotriš malo prej, ne pa kakšno uro pred obravnavo, predvsem pa po formalni poti priskrbiš opravičilo, ki mora priti tudi do sodnice. Razni mobi klici ali maili, je vedno vprašljivo, če te prevežejo do sodnice, saj je lahko ravno v tem času kje na tržnici, ker ji je odpadla obravnava in v službenem času kupuje zelenjavo. Kolikor se pridobi zdravniško opravičilo, pa ga sodince ne morejo negirat. Zdravniki pa itak, za pravo ceno, se da vse dobit, sploh če ti potem kdo še posreduje pri politiki, da pridobiš koncesijo.

Gnila država.

Akrapovič ravno sedaj šopa sedež v Avstrijo.

V davčne oaze so naši falotje nakazali nekaj 100M€, čudno da niso spraznili še pokojninske blagajne. Kdo jim pa kaj more. Tako smešni smo že, da naše suverenosti še Avstrijci ne jebejo, vdrejo v svojo banko in počistijo zalega. Če bi mi to naredili v Avstriji, bi bila najmanj diplomatska afera. Ampak so vsja nekaj počistili. Edino rešitev vidim, še v večji krepitvi pristojnosti EU, pa naj se potem oni ukvarjajo z našimi pizdami. Sami itak nismo nič psosobni počistiti, ker so nam državo prevzeli banditi.

Da se vrnem h Kunstlju.

Nadvse čudno, da so pred aretacijo prišli policisti k njemu na dom poizvedovat glede pisma o Guantanamo teroristih. Kdo jih je poslal in čemu? Je tudi posedovnaje pisma v tej državi postalo kaznivo dejanje ...

Sicer pa škoda, da ima toliko drugega masla na glavi (od drog, do teh kaznivih dejanj samovolje), ker s tem izgublja na kredibilnosti, vendar še vedno, veliko dejstev o katerih piše je rpeverljivih in sovpada z resničnimi dogodki. osebno verjamem, da je vse resnično, drugače bi ga Janša, ki je kralj med politiki po vlaganju zasebnih tožb, že vlekel po sodišču preko svoje odvetnice.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..se je le en opogumil, ker sem že mislil, ko že 2 dni ni bilo objave v tej temi, da vas je postalo strah. No če vas bo kaj spodbudilo k pisanju lahko spišem en HowTo o nastavljanju proxyev. xD

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..se je le en opogumil, ker sem že mislil, ko že 2 dni ni bilo objave v tej temi, da vas je postalo strah. No če vas bo kaj spodbudilo k pisanju lahko spišem en HowTo o nastavljanju proxyev. xD

Ja lahko mal razložiš. Jaz sem se enkrat igral s tem, pa mi je potem net zelo pačas delal, pa zdaj ne vem a je to navadno al je potrebno kaj posebno nastavit :?

Pa ne da bi me blo česa strah, samo zdi se mi, da v informacijski dobi je koristno take zadeve malo poznat... :xx:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Država in njen monopol nad nasiljem sta lahko zelo nevarna, če se ne spoštujejo zakoni in Ustava.

Moč nekaznovano kršiti zakone je omamljajoča. In ko temu dodaš še parcialne in materialne interes posameznikov in skupin, dobiš državo, ki se je je treba bati.

ravno to ti pove vse, čisto vse !!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mimogrede (čeprav vem, da to veš), vojak je v miru dolžan zavrniti in prijaviti ukaz, ki predstavlja kaznivo dejanje; ukaz ki je v nasprotju z mednarodnim vojnim in humanitarnim pravom; ukaz, ki žali njegovo človeško dostojanstvo in ukaz, ki ga po nepotrebnem izpostavlja nevarnosti, ki lahko rezultira z izgubo življenja in težkimi telesnimi poškodbami .

ma ja, a tole resno misliš ? malo naivno, kajne !?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma ja, a tole resno misliš ? malo naivno, kajne !?

Tako je po predpisih (pravila službe v SV so objavljena v Uradnem listu):

64. Če podrejeni meni, da ukaz očitno ni dan v zvezi s službenimi nalogami ali da je dan z očitnim namenom, da bi poniževal osebnost podrejenega, spodbujal narodnostno ali versko nestrpnost, nestrpnost po spolu ali drugo na osebnih okoliščinah temelječo nestrpnost, podrejeni v skladu z Zakonom o službi v Slovenski vojski ukaz izvrši, vendar pred tem nadrejenega opozori na posledice takšnega ukaza. Seznani ga tudi z namero, da bo zoper ukaz ugovarjal po službeni poti višjemu nadrejenemu, če bo nadrejeni vztrajal pri izvršitvi ukaza.

Na način, določen v prejšnjem odstavku, ravna tudi podrejeni, ki je v miru prejel ukaz, za katerega je prepričan, da njegova izvršitev pomeni storitev prekrška in da bi bilo zato ogroženo njegovo življenje. V tem primeru podrejeni lahko odkloni izvršitev ukaza.

65. Vojaška oseba v skladu z Zakonom o obrambi in z Zakonom o službi v Slovenski vojski ne sme izvršiti ukaza, ki je v nasprotju z mednarodnim vojnim in humanitarnim pravom, ali če je očitno, da bi storila kaznivo dejanje. Izvršitev takega ukaza vojaška oseba odkloni in o tem obvesti nadrejenega vojaški osebi, ki je tak ukaz izdala, takoj ko je to mogoče. Vojaška oseba, ki je tak ukaz izdala, obvestila nadrejenemu ne sme preprečiti. Višji nadrejeni o tem obvesti nadrejeno poveljstvo, to pa Generalštab Slovenske vojske.

66. V miru lahko vojaška oseba, poleg primerov, določenih v Zakonu o obrambi, odkloni v skladu z Zakonom o službi v Slovenski vojski tudi izvršitev ukaza, če ta pomeni neposredno nevarnost za njeno zdravje in življenje, ne gre pa za izvajanje pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, za sodelovanje v mednarodnih obveznostih oziroma za opravljanje bojnih nalog v miru. O odklonitvi ukaza tisti, ki je ukaz izdal, takoj obvesti nadrejenega, ki dokončno odloči o izdanem ukazu.

Izvršitev ukaza iz prejšnjega odstavka lahko vojaška oseba odkloni samo, če se ukaz nanaša na delo s strupenimi ali kako drugače hudo škodljivimi snovmi brez zaščitnih sredstev in za katero vojaška oseba ni strokovno usposobljena oziroma če pri izvršitvi ukaza ni mogoče zagotoviti niti najnujnejših varnostnih ukrepov.

Ker se tudi sam nekaj časa nisem ukvarjal s tem vidim, da sem dal napačno razlago glede možnosti odklonitve ukaza, ki žali dostojanstvo posameznika. Ostalo pa drži. Za državne organe, še posebej za represivne kot sta vojska in policija, morajo biti naloge, dolžnosti in možnosti delovanja natančno določene kajti za te organe, za razliko od državljanov katerim je dovoljeno vse kar ni z zakonom in predpisi izrecno prepovedano, velja da jim je dovoljeno samo to kar jim izrecno dovoljujejo predpisi in zakoni. Torej, če piše, da se ne sme izvršiti ukaza, ki predstavlja kaznivo dejanje, potem se tak ukaz NE SME izvršiti saj je v nasprotnem izvajalec ravno tako kriv za storjeno kaznivo dejanje.

Največja odgovornost seveda stoji na tistih, ki ukazujejo a tudi ti se ne morejo iti podtalnih operacij in ustanavljanja para-obveščevalnih služb mimo zakonov. To bi vsak vojak moral vedeti. Posebna sredstva in metode lahko v RS uporabljajo samo Kriminalistična služba Policije, Sova in Obveščevalno-varnostna služba MO RS in nihče drug. V vojni je, seveda, marsikaj drugače vendar mi nismo v vojni in tudi po letu 1991 nismo bili.

Najsi vse skupaj zgleda naivno ali pa ne, treba se je vprašati ali bodo vojaki, če jih bodo kdaj poslali na ulice nad državljane RS (govorim o imaginarnem a vendar možnem scenariju) tam tudi pripravljeni ubogati ukaz naj proti množicam uporabijo strelno orožje ali pa bodo v takšnem primeru odklonili ukaz oz. v skrajnem primeru, uporabili orožje proti tistemu, ki je tak ukaz izdal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vojaška oseba v skladu z Zakonom o obrambi in z Zakonom o službi v Slovenski vojski ne sme izvršiti ukaza, ki je v nasprotju z mednarodnim vojnim in humanitarnim pravom, ali če je očitno, da bi storila kaznivo dejanje. Izvršitev takega ukaza vojaška oseba odkloni in o tem obvesti nadrejenega vojaški osebi, ki je tak ukaz izdala, takoj ko je to mogoče......

........oziroma za opravljanje bojnih nalog v miru.

V praksi morajo ubogi vojaki ob ukazu "Streljaj na svojat !" prelistati kazenski zakonik, zakon o obrambi in en špeh uradnih listov. Imamo dobre šanse, tudi, če jih kdaj mobilizirajo proti ljudstvu.

V JNA so za vsako gnilo stvar rekli "shvatite to kao ratni zadatak". Pa se pritoži....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V praksi morajo ubogi vojaki ob ukazu "Streljaj na svojat !" prelistati kazenski zakonik, zakon o obrambi in en špeh uradnih listov. Imamo dobre šanse, tudi, če jih kdaj mobilizirajo proti ljudstvu.

V JNA so za vsako gnilo stvar rekli "shvatite to kao ratni zadatak". Pa se pritoži....

Saj to je problem. Zakon je eno praksa pa drugo.

Se pa človek ne more zagovarjati, da je uzvrševal ukaze v primeru nezakonitih dejanj.

Tako so se zagovarjali nacisti, pa so bili obsojeni. Tudi general Krstić, ki je poveljeval srbski enoti , ki je odgovorna za Srebrenico se je tako zagovarjal pa mu ni pomagalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj to je problem. Zakon je eno praksa pa drugo.

Se pa človek ne more zagovarjati, da je uzvrševal ukaze v primeru nezakonitih dejanj.

Tako so se zagovarjali nacisti, pa so bili obsojeni. Tudi general Krstić, ki je poveljeval srbski enoti , ki je odgovorna za Srebrenico se je tako zagovarjal pa mu ni pomagalo.

In točno to bi moral biti eden izmed največjih naukov Kunstljeve zgodbe. Vojaku morda poveljuje njegov nadrejeni a vojak služi le in samo svoji državi, bodisi zato, ker je po zakonu to obvezen početi ali zato, ker je plačan, da to počne. Država temelji na Ustavi in vseh nižjih zakonskih in podzakonskih aktih zato tisti, ki zavestno krši te predpise ne dela v dobro države temveč jo spodkopava in takšnemu ne gre biti lojalen ali/in izvrševati njegove ukaze.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj to je problem. Zakon je eno praksa pa drugo.

In točno to bi moral biti eden izmed največjih naukov Kunstljeve zgodbe. Vojaku morda poveljuje njegov nadrejeni a vojak služi le in samo svoji državi, bodisi zato, ker je po zakonu to obvezen početi ali zato, ker je plačan, da to počne. Država temelji na Ustavi in vseh nižjih zakonskih in podzakonskih aktih zato tisti, ki zavestno krši te predpise ne dela v dobro države temveč jo spodkopava in takšnemu ne gre biti lojalen ali/in izvrševati njegove ukaze.

Vojaku sigurno poveljuje njegov nadrejeni. Tudi nadrejeni nekomu ima nadrejenega, ki je tudi vojak. Vsaj tako naj bi bilo. Se strinjam, da je zakon eno, praksa pa drugo oziroma vojaške vaje eno, prava akcija pa čisto drugo. In ne izvršit nekega ukaza... iz razloga... "ne bom, ker mislim da je protizakonito", se ne sklada z ničemer. Tisti nadrejeni, pa od nadrejenega nadrejeni...pa tako gor... oni so odgovorni v kaj se spuščajo... kaj je zakonito in kaj ne... Tako, da si mi ne zdi smiselno da bi moral vojak razmišljati o tem, če ima zakonsko osnovo, da lahko posluša nadrejenega. Pa tudi ne zvedo verjetno vsega ozadja nečesa. Zvejo, kolko rabijo vedet... pa verjetno še tisto zadnji čas. Tako naj bi stvar delovala... no.. če pa deluje pa ... Torej, če je vojak nekaj naredil, kar mu je bilo ukazano , kar se kasneje ugotovi, da ne bi se smelo in .... naj odgovarja tisti , ki izda ukaz. Če pa ni bilo ukaza in nekdo (vojak) sam nekaj naredi na svojo roko, kar se ne bi smelo.... itaq da naj odgovarja.

Je pa tema UKAZ - IZVRŠITEV .... tema , ki se lahko vrti v krogu. V smislu.. nisem jaz...oni je... ne oni ... tretji... :)

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je pa tema UKAZ - IZVRŠITEV .... tema , ki se lahko vrti v krogu. V smislu.. nisem jaz...oni je... ne oni ... tretji... :)

Ravno tu je problem npr. Haškega sodišča. Obsojajo le velike ribe, ker v funkciji poveljevanja na operativnem nivoju obstajajo sledi - oziroma pisni dokumenti, poročila, analize...iz katerih se da razbrati odgovornost.

Pisna sled pa redko obstaja na nižjih nivojih, zato je možnost, da bi kdaj obsodili tiste, ki so npr. v Srebrenici dejansko izvajali "selekcijo in streljali, zakopavali in prekopavali trupla" zelo majhna.

Večina prič je itak v Potočarih....ali pa tja šele (nekoč) pridejo.

Popravljeno . Popravil Tedybear
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Tako, da si mi ne zdi smiselno da bi moral vojak razmišljati o tem, če ima zakonsko osnovo, da lahko posluša nadrejenega. Pa tudi ne zvedo verjetno vsega ozadja nečesa. Zvejo, kolko rabijo vedet... pa verjetno še tisto zadnji čas. Tako naj bi stvar delovala... no.. če pa deluje pa ... Torej, če je vojak nekaj naredil, kar mu je bilo ukazano , kar se kasneje ugotovi, da ne bi se smelo in .... naj odgovarja tisti , ki izda ukaz. Če pa ni bilo ukaza in nekdo (vojak) sam nekaj naredi na svojo roko, kar se ne bi smelo.... itaq da naj odgovarja.

Je pa tema UKAZ - IZVRŠITEV .... tema , ki se lahko vrti v krogu. V smislu.. nisem jaz...oni je... ne oni ... tretji... :)

No, kadar vojak ne razmišlja lahko nadrejeni počnejo kar hočejo. Jaz sem dal primer, ki je relativno enostaven - kaj, če uvedejo izredno stanje in ukažejo streljati na ljudi (zadnji primer je Libija, čeprav ozadje ni v celoti primerljivo)? Nekomu se bo verjetno zdelo popolnoma normalno izpolniti tak ukaz medtem, ko lahko nekdo drug tak ukaz odkloni, ker meni, da s tem deluje protizakonito. Moje mnenje je, da tudi v takšnih primerih vojak ne sme nikoli streljati na neoborožene civiliste razen, če ti dejansko ogrožajo njegovo življenje ali če ne more drugače zaščititi življenj drugih ljudi. Je pa v izrednih primerih in vojnah za kaj takšnega potrebno imeti pogum in postaviti na kocko tudi svoje življenje. Mnogi so morili in počeli grozodejstva, ker so se bali, da se bodo v nasprotnem oni sami znašli v vlogi žrtve. Jih pa to v ničemer ne odvezuje krivde.

Mitja Kunstelj & Co. niso bili pod takšnim pritiskom in bi lahko kadarkoli dali odpoved in odšli. Mislim, da je tudi njim bilo jasno kaj počnejo, saj sam Kunstelj navaja, da je njihovo početje bilo delno legalizirano šele potem, ko jih je tedanji Minister za obrambo razporedil v sestavo VOMO in jim dal ustrezna pooblastila.

Ravno tu je problem npr. Haškega sodišča. Obsojajo le velike ribe, ker v funkciji poveljevanja na operativnem nivoju obstajajo sledi - oziroma pisni dokumenti, poročila, analize...iz katerih se da razbrati odgovornost.

Pisna sled pa redko obstaja na nižjih nivojih, zato je možnost, da bi kdaj obsodili tiste, ki so npr. v Srebrenici dejansko izvajali "selekcijo in streljali, zakopavali in prekopavali trupla" zelo majhna.

Večina prič je itak v Potočarih....ali pa tja šele (nekoč) pridejo.

Nekje obstajajo dokumenti, drugje priče... Kar nekaj klavcev oz. izvajalcev pobojev so obsodili na sodiščih v BiH, na Hrvaškem in v Srbiji. Škorpijoni predstavljajo enega bolj znanih primerov, ravnokar sodijo Slovencu Kosu, ki je kot pripadnik srbskih enot zagrešil številne zločine itn. Vedno obstaja možnost, da bodo zločince našli tako kot so naciste in njihove oprode iskali še desetletja po vojni. So pa ti ljudje največja kazen sami sebi, ker verjetno ni lahko živeti s tem na vesti (ali pa tudi je, če pogledam slovenske elite in njihovo brezbrižno pehanje ljudi v siromaštvo).

  • Všeč mi je 4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, kadar vojak ne razmišlja lahko nadrejeni počnejo kar hočejo.

Nekje obstajajo dokumenti, drugje priče... Kar nekaj klavcev oz. izvajalcev .........

Pa ravno to hočem povedati, da so nadrejeni tisti, ki poveljujejo...razporejajo.... in te naj bi bili izšolani za to.

Bi prej tvoj stavek moral biti obratno napisan. Kadar nadrejeni ne razmišlja, vojaki počnejo kar hočejo.

Rasul v enoti.... nedisciplina.... razne pi.....je. Nadrejeni so zato tam... plačani!!

Kar se pa balkana tiče..... tam pa ni veljala nobena konvencija.... tako da.... to je druga tema

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na splošno "Izvrši pa se posle žali" (naredi pa se pritoži).

Postavite se v kožo 19-letnega nemškiega vojaka, ki mu v okupiranem mestu nadrejeni ukaže, da naj ustreli otroka.

Ni tako preprosto, no ja .. vsaj zame ni.

sicer off topic ... samo razmišljam na zgornje poste in sem se spomnil nekaterih stvari.

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na splošno "Izvrši pa se posle žali" (naredi pa se pritoži).

Postavite se v kožo 19-letnega nemškiega vojaka, ki mu v okupiranem mestu nadrejeni ukaže, da naj ustreli otroka.

Ni tako preprosto, no ja .. vsaj zame ni.

sicer off topic ... samo razmišljam na zgornje poste in sem se spomnil nekaterih stvari.

ja, in s tem nadrejenim je bilo nekaj hudo narobe!!

sicer pa, upal sem da ne bo nobeden otrok omenjal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa ravno to hočem povedati, da so nadrejeni tisti, ki poveljujejo...razporejajo.... in te naj bi bili izšolani za to.

Bi prej tvoj stavek moral biti obratno napisan. Kadar nadrejeni ne razmišlja, vojaki počnejo kar hočejo.

Rasul v enoti.... nedisciplina.... razne pi.....je. Nadrejeni so zato tam... plačani!!

Kar se pa balkana tiče..... tam pa ni veljala nobena konvencija.... tako da.... to je druga tema

Vojaki skoraj nikoli ne počnejo kar hočejo, če se pa že kakšnemu ali kakšni skupini utrga pa spet ne morejo storiti toliko škode, kot jo lahko naredi vodena in organizirana vojaška formacija. Zato seveda leži največja odgovornost na tistih, ki ukazujejo a to nikakor ne pomeni, da ti ljudje ne bodo kršili zakonov in ukazovali grozodejstev. Vsak mora to pri sebi razčistiti, tako tudi v primeru, ki ga navaja Maus. Če ti do 18 leta ni vcepljeno oz. ne čutiš, da je umoriti otroka hud zločin, potem ti nič ne bo pomagalo. In če si indoktriniran, da gre za življenja nevredno podraso (skorajda ne-ljudi) potem bo toliko lažje storiti zločin.

Kar se Balkana tiče je tam res bilo vsega ampak tudi tukaj velja, da je spoštovanje nekih pravil in človeškost v najhujših okoliščinah ni samo moralno in etično pravilno temveč je tudi v interesu vsakega posameznega vojaka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vojaki skoraj nikoli ne počnejo kar hočejo, če se pa že kakšnemu ali kakšni skupini utrga pa spet ne morejo storiti toliko škode, kot jo lahko naredi vodena in organizirana vojaška formacija. Zato seveda leži največja odgovornost na tistih, ki ukazujejo .

Kar se Balkana tiče je tam res bilo vsega ampak tudi tukaj velja, da je spoštovanje nekih pravil in človeškost v najhujših okoliščinah ni samo moralno in etično pravilno temveč je tudi v interesu vsakega posameznega vojaka.

no, pa sma prišla skupaj

Kaj je zdaj s Kunstljem? kaj novega?

mal smo zašli. Ja, ostal smo na zagrebškem letališči (20)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je zdaj s Kunstljem? kaj novega?

Baje mu je uspel klicat iz pripora....čaka na obravnavo pri preiskovalnem sodniku.

Ta država ma keša k toče.......hrana, soba, zdravstvo......vse ti plačujejo......sam d te lahko jebejo do nezavest.

Pač....nisi na prostosti......velke ribe so vse zunaj........le zakaj......vrjetn so njihove potrebe in nivo tolk nadstandarden, d si ga ne upajo privoščit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!