Skoči na vsebino

Firefox F15

FirefoxF15

Priporočene objave

Pozdravljeni!

Prvo, Vas vse skupaj lepo pozdravljam, sem nov tukaj in upam da nisem storil prevelike napake z odprtjem tele teme (ob uporabi iskalnika nisem imel kaj prida sreče). Torej, da preidem k stvari. Dokopal sem se do Malaguti Firefoxa F15, letnik, 2002. Skuter je stal v garaži skoraj 3 leta (preverjeno, poznam lastnika). Stvar je takšna, da je že njemu nekaj zabaval vžig ko je nekaj časa stal, ampak se on ni kaj preveč z tem ukvarjal, ker mu je skuter bil zadnja skrb ( Beri: stran vržen denar). Posledično sem seveda za male pare ga odpeljal jaz z namenom da ga spravim v pogon pa veselo uporabljam. Sedaj pa smo odstranli stari bencin, spucali fergazer in dize, ampak še vedno ne pali. Razen če se mu z inekcijo stisne bencin direkt v cilinder vžge, dela, lep zvok in vse, ampak ko tisto skuri se enostavno vgasne, svežega bencina pa ne potegne. Preverli smo cevke, zgleda da bencin priteče, fergazer kot rečeno že spucan in zgleda vse ok. Ker nismo ravno strokovnjaki za skuterje, me zanima če ima mogoče kdo kakšno idejo kaj se še da tukaj probat, v čem bi bil problem, ter kako ga rešit? Res bi vam bil zelo hvaležen..

Lep pozdrav!

Popravljeno . Popravil FirefoxF15
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Treba je zamenjat svečko, nalit nov bencin, ker je verjetn 2t mašina ne vem al dela mešanco sam ali moraš sam zmešat. Treba je zamenjat oz očistit filter za zrak, zamenjat olje in filter za olje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Sedaj pa smo odstranli stari bencin, spucali fergazer in dize, ampak še vedno ne pali. Razen če se mu z inekcijo stisne bencin direkt v cilinder vžge, dela, lep zvok in vse, ampak ko tisto skuri se enostavno vgasne, svežega bencina pa ne potegne. Preverli smo cevke, zgleda da bencin priteče, fergazer kot rečeno že spucan in zgleda vse ok. Ker nismo ravno strokovnjaki za skuterje, me zanima če ima mogoče kdo kakšno idejo kaj se še da tukaj probat, v čem bi bil problem, ter kako ga rešit? Res bi vam bil zelo hvaležen..

Lep pozdrav!

Še enkrat preglej fergazer, pa poglej, če si vse vredu sestavil kot mora bit, pa če ima kje še kakšno skrito dizo...pa če vredu tesni med cilindrom in fergazerjem... pa srečno.
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni!

Prvo, Vas vse skupaj lepo pozdravljam, sem nov tukaj in upam da nisem storil prevelike napake z odprtjem tele teme (ob uporabi iskalnika nisem imel kaj prida sreče). Torej, da preidem k stvari. Dokopal sem se do Malaguti Firefoxa F15, letnik, 2002. Skuter je stal v garaži skoraj 3 leta (preverjeno, poznam lastnika). Stvar je takšna, da je že njemu nekaj zabaval vžig ko je nekaj časa stal, ampak se on ni kaj preveč z tem ukvarjal, ker mu je skuter bil zadnja skrb ( Beri: stran vržen denar). Posledično sem seveda za male pare ga odpeljal jaz z namenom da ga spravim v pogon pa veselo uporabljam. Sedaj pa smo odstranli stari bencin, spucali fergazer in dize, ampak še vedno ne pali. Razen če se mu z inekcijo stisne bencin direkt v cilinder vžge, dela, lep zvok in vse, ampak ko tisto skuri se enostavno vgasne, svežega bencina pa ne potegne. Preverli smo cevke, zgleda da bencin priteče, fergazer kot rečeno že spucan in zgleda vse ok. Ker nismo ravno strokovnjaki za skuterje, me zanima če ima mogoče kdo kakšno idejo kaj se še da tukaj probat, v čem bi bil problem, ter kako ga rešit? Res bi vam bil zelo hvaležen..

Lep pozdrav!

Napisal si da zgleda, da bencin priteče - če nisi 100% prepričan, potem iz uplinjača snemi dve cevki, ki prideta iz rezervarja. Ena je vakum, druga bencin. Tisto ki je vakum daj v usta ali na inekcijo in naredi vakum - bencin mora pritečt. Če priteče, potem je vzrok v uplinjaču.

Da bi preveril če uplinjač dela, brez da bi ga razdiral, potem ga odvij dol iz kolena in odstrani zračni filter - ostale stvari pusti priklopljene. Potem naj ti nekdo drži gas, ti pa pihneš iz zadnje strani v uplinjač, na drugi strani pa držiš roko nekje 3cm stran. Če boš imel na roki bencin, potem je v redu. Potem je lahko samo še sesalni ventil, ki je na koncu kolena, vendar dvomim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

Pozdravljeni, da malo oživim temo... Imam problem imam F 15 in prejsnji teden je šla črpalka vode. To je zgledalo tako da je pri vožni cca 70-75 po števcu (torej kolko leti :)) naenkrat samo ogasnil. Ko sem se ustavil, malo zaverglal je kmalu spet užgal in čez 200m spet ugasnil. Nato sem ga nekaj 100m tiščal in tam spet probal prižgat, kar mi je tudi dejansko uspelo. Takrat več verjetno ni bilo kaj dosti vode not, ker ni sem videl da bi pod črpalko kaj kapljalo, je pa res da nisem polagal pažnje. Kasenej sem dolil vodo in se normalno odpeljal domov. Naslednji dan sem menjal vodno črpalko in se dva dni vozil normalno, imel sem občutek da ne gre tak kot bi moral ampak v to nisem 100% prepričan. V glavnem zdaj mi moped težko vžiga, predvsem ko kratki (3 min) vožnji in cca 1h stanja, ni hotel užgat nikakor!!! ko sem ga tišal domu sem še enkrat poizkusil in je kar hitro zaštartal (po cca 5-ih poizkusih) in FULL BELO kadil nato pa spet normalono dalje... danes zjutraj pa niti hladen ni dobro vžgal, sem ga moral prepričevat z malo gasa in kurblom vsaj 2 minuti, nato pa spet normalno dalje....

Kje začet?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!