Skoči na vsebino

Resitev podatkov s Palma


cyc

Priporočene objave

Sicer je malo verjetno, da bi kdo tu vedel, na mobisuxu pa ne (ravnokar sem to tam objavil), pa vseeno ...

--

Hoj ...

meni se je ali zelo temeljito sesul, ali pa dejansko delno fizicno pokvaril palm IIIx. Situacija je taka, da dolgo nisem sinhroniziral (vem, not a very smart thing to do ...) s PCjem, imam pa zasciteno s passwordom vse skupaj, in sicer s TealLockom.

Ko zadevo prizgem, izgleda nekako kot sesutje TealLocka - ni uvodnega zaslona, samo TealLock activated napise in utripa nekaksen kurzor .... to je to. Gesla ne morem vpisati, je pa zanimivo, da med vikendom (ko se TealLock ne zazene) vseeno dobim meni za vpis gesla, tokrat oni default od PalmOSa. Ono ne zgleda sesuto, napisati pa vseeno ne morem nicesar. Touchscreen kot da ne dela, neobcutljiv ... nic ni iz tega skratka.

In zdaj me zanima, ce obstaja kak program za backup, ki bi sam znal javit geslo? Geslo razume se poznam, moral bi ga tudi pred sinhronizacijo vnesti, pa ga ne morem ... mi je pa precej do tega, da bi dobil vsebino FlashROMa ...

Bi znali to na kakem servisu s cim narediti morda?

--

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Verjetno si to že vse poizkusil, vendar sem ime tudi sam pred časom palma in moje izkušnje so sledeče. Nekatere aplikacije naložene v FlashROM-u potrebujejo ob zagonu read/write dostop do drugih, verjetno pa več da so aplikacije v FlashROM-u read-only. Sam sem problem rešil z warm resetom ( pritisni RESET in zdraven drži UP button, ampak to že itak veš :wink: ), če ti soft reset ne pomaga, pa poizkusi kombinacijo MemoPAD button + reset button. To spravi palma v recovery mode. Sam sem neštetokrat rešil vsebino na tak način. Upam da ti je to kakorkoli v pomoč.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pritisni RESET in zdraven drži UP button, ampak to že itak veš  :wink:

Ta reset (ne samo s konico stylusa) pobrise vse v flashu ... meni do one konzerve itak ni vec, jaz bi samo one podatke notri :wink:

Bom klical na servis ... ne zanima kaj bodo povedali :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem klical ... CHS ... opisal problem in mi niso takoj povedali da se ne da ... ni bilo pa se pravega cloveka tam (capo di banda :D) Nekaj upanja imam, we'll see :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!