Skoči na vsebino

Je'l če bit rata?


SiR

Priporočene objave

Torej, brez NATOta bo dolgčas. A ni bolj dolgočasne zadeve, kot je dolgočasno življenje :wink: :roll: :lol:

mogoče,žejna riba !?

ali pa Plavalni klub Matija Čop :!: :?:

Al pa suhe gate na dnu morja :shock: :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedeljski dnevnik, Nedelja, 12.01.03, stran 8:

»

Tudi to je Amerika

(Super sila ni vedno super modra)

Tako je dejal nekdanji predsednik ZDA Carter, ki je za svojo miroljubno pred kratkim dobil Nobelovo nagrado za mir. V svojem nagovoru je ob tej priliki povedal, da se ne strinja s sedanjo militaristično politiko ZDA.

Slovenci smo imeli doslej o ZDA dobro mnenje, bile so čislane in spoštovane. ZDA so dale pobudo za ustanovitev OZN in za številne človekoljubne organizacije. O Ameriki so že davno sanjali naši dedje. Amerika je pomagala Evropi v prvi in drugi svetovni vojni; nesebično je z vsem mogočim pomagala našim partizanom in ranjene odvažala iz Bele Krajine v Bari.

Te Amerike ni več. Za krizo, ki je zajela naš planet in njeno naravo, se njen predsednik ne zmeni; krizo človeške družbe ne poskuša reševati na miren način, ampak je napovedal novo ero: dolgotrajno vojno terorizmu. Največje kriza izvira iz spora med razvitim in bogatim svetom, čigar predstavnik so ZDA, in nerazvitim, lačnim svetom. Izvira iz večnega pretakanja bogastva od nerazvitih in siromašnih dežel k razvitim in bogatim. Dvesto najbogatejših posameznikov zasluži več kot polovica ljudstev revnega sveta. Zaradi lakote umre vsako leto na milijone otrok do petega leta starosti. Ena milijarda ljudi nima dovolj vode. Države v razvoju dolgujejo 2,5 bilijona dolarjev, prav toliko pa da za orožje razviti svet. Če bi vse človeštvo porabilo toliko vode, zraka, energije,... kot ZDA, bi moralo imeti človeštvo še en planet in pol. Marsikaj od naštetega poskuša omiliti OZN, vendar skoraj vedno naleti na gluha ušesa ZDA, oziroma predsednika Busha. Zemlja se pregreva, topijo se ledeniki, spreminja se podnebje, ki utegne nekoč ponoreti. Večina držav se je zavezala, da bo manj onesnaževala ozračje, ki je krivo za te spremembe, ZDA ne, čeprav najbolj onesnažujejo ozračje.

Drugi izvor sporov so nerešena nacionalna vprašanja Palestincev, Kurdov, Čečenov in drugih. Če bi Bush resnično želel zavreti trorizem, je Palestina pravi kraj. Primorati bi moral Šarona, da preneha graditi židovska naselja, dati Palestincem avtonomijo in Jeruzalem – glavno mesto. Vendar Bush tega ne bo naredil, on vojno potrebuje, kajti izvoz orožja predstavlja polovico vsega izvoza ZDA. Torej se bodo Palestinci in Izraelci še naprej pobijali v slogu zob za zob in glavo za glavo. Bush bo pa še neprej pod pretvezo, da išče teroriste, utrjeval položaj ZDA na območjih svetovnih zalog nafte. Silna vojaška in gospodarska moč vzbujata Bushu utvaro in občutek nadmoči tako zelo, da se požvižga na mednarodne dogovore, za ljudstvo ZDA pravi, da je najveličastnejši narod na svetu, vojaki ZDA pa naj bi bili izvzeti pred mednarodnim sodiščem. Evropa je že poznala nekoga, ki je podobno pihal na dušo svojemu narodu. Taka oholost in sebičnost ne ostane neopažena. Ameriški raziskovalni center je ugotovil, da v Evropi (Francija, Nemčija in Rusija) več kot 65 odstotkov ljudi, v arabskih državah pa več kot 80 odstotkov ljudi, ne odobrava Busheve politike.

Navdušenje za Nato v vzhodnoevropskih državah bo Bushu zelo dobrodošlo. Lažje bo prepričeval dvomljivce v lastni državi. Pomaknil bo novo železno zaveso daleč od meja ZDA, s tem prevalil del bremena nevarnosti terorističnih napadov na nova, obsežnejša območja. Dobil bo zanesljive kupce za svoje nekoliko zastarelo orožje. Nato ne bo ščitil povabljene države (proti komu), ampak bo služil edinole ineteresom ZDA za prevlado v svetu. Sto milijarda tolarjev za novo orožje, kot zahtevajo ZDA, bi Slovenija koristneja porabila za pediatrično kliniko ali zgradila s tem denarjem 6500 stanovanj. Zato bi bila zavrnitev članstva v Natu pravzaprav dobrodošla. Vemo namreč, da vseh bremen, ki si jih je vlada naložila, ne bo zmogla, ne da bi prizadela življensko raven državljanov, predvsem v primeru, če se vpletejo nepredvidene ovire, skratka Murphijev zakon.

Da se izognemo neprijetnostim, bi bilo smiselno dopustiti možnost, da Nato zavrnejo volilci na referendumu. Razumem razočaranje zagretih pristašev Nata, je pa res, da pred letom ali dvema ameriška politika še ni pokazala vseh negativnih lastnosti. Sedaj je Busheva politika dodobra razgaljena. Spregladala so jo ljudstva in svetovnoznani razumniki. Carter in bivši nemški kancler Schmidt ter z njima še mnogo drugih – vsi po vrsti zavračajo Busha.

Vodstvo rimokatoliške cerkve ostro nasprotuje sedanji politiki ZDA, saj prezira ustavno listino OZN, sesuva sistem mednarodnegha uravnavanja problemov in vodi človeško družbo v anarhijo.

Vsem tem opozorilnim glasovom bi morala prisluhniti tudi Slovenija tudi iz nravstvenih razlogov. Vsaka drugačna – kameleonska – poltitka se nam bo slej ali prej maščevala.

FRANC PODLIPEC, Ljubljana

«

Leon: Rupla in njegovo Marjeto (s klobuki vred) je potrebno izvoziti v Ameriko, proč od SLO, ki je njemu tako malo vredna. No ja pa še koga poslati na suha gorska Avganistanska bojišča namesto naših fantov, ki bodo sicer zavestno in prostovoljno (beri: mladost, neizkušenost, nevednost, denar) odšli tja. Čez nekaj let bomo pa v SLO polni »vietnamski sindromov«, ki bodo streljali po nas in se zdravili iz našega davkoplačevalskega denarja.

BUSAdriver lep pozdrav tudi tebi. Kar tako. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragi Leon!

Najkrajse - pises in beres neumnosti.

Zaradi mene lahko v casopisih preberem ne vem kaj - vedno sem si o vsem ustvarjal svoje mnenje.

Torej, glede clanka:

Carter je lahko kar tiho. Nobelove nagrade ni dobil za cas, ko je bil predsednik, ampak za cas potem, ko to vec ni bil. Ko pa je bil, so pa ze njegovi sopotniki govorili o enem najslabsih predsednikov ZDA.

Strinjam se s tabo v tistem delu, da so ZDA v preteklosti veliko pomagale, tudi Slovencem. Res je. In pol, da teh ZDA ni vec. A res? Zakaj tega ni nihce ugotovil za casa Clintona? Ali pa Carterja? Zdaj ko so socialisticni tovarisi Schroeder, Prodi, itd. potisnjeni ob zid, zdaj cvilijo.

In lepo prosim: NE TVEZI NEUMNOSTI!!! Ja, a zdaj so ZDA ze krive za topljenje ledenikov, umazan zrak in "za krizo, ki je zajela nas planet"? Kaksna kriza le? Kdo pa je kriv severni Koreji, ce je prijateljevala s SZ in dobila to kar je dobila. Predvsem izolacijo. Kdo pa je kriv, da so v juznem Sudanu spori med plemeni in kdo je kriv, da nesteti "vladarji" v Afriki svojemu ljudstvu ne dajo hrane? Da njihove ceremonije stanejo toliko kot BDP drzave?

Potem, da so vedno vecje razlike med bogatimi in revnimi drzavami. Res je. In se vecje bodo! In kaj naj bi Bush naredil? Povisal davke v svoji drzavi, ali pa vzel ne vem na kateri postavki proracuna in dal za hrano njim. Pa lepo te prosim, pa kdo mislis, da bo to naredil? Spusti se na realna tla. Nihce ni tak kot pise v tistem clanku iz Dnevnika. Nihce! Niti Slovenci ne. Mi smo cvilili ze pri "posocnini", pa je slo za Slovence! In da bomo kupovali orozje od ZDA, ker bomo v NATO? Hvala bogu, da ga bomo. Do sedaj smo ga kupovali (tajno) v Izraelu, kar je povzrocilo tudi nesreco na Pocku. Pa tista afera s P. Kaminsky leta 1996. Kdo je handlal z orozjem??? Kdo??? Kucan, Jankovic, Kaminskyjeva in bin Laden. Takrat se neznan sirsi javnosti. KAr poglej malo po porocilih SOVE. Ampak ne, Americani so barabe, oni rabijo vojne itd.

Potem, da Bush pravi da so AMricani najvelicastnejsi narod na svetu. In da je ze bil en gospod v Evropi, ki je enako govoril. Res je. Pa ni bil le eden. Bil je tudi Stalin, Hruscov, itd. Pa tudi angleska kraljica je ob bozicnem nagovoru to izrekla.

Potem, da bi naj ZDA ne bile izenacene pred mednarodnim sodiscem. Zakaj pa ne??? Poglejmo enkrat problem teh "vojnih" sodisc. Kdo jih vodi, kdo sodi? Zmagovalci. In vedno zmagovalci. So ta sodisca 100% "objektivna"? Niso. Ampak so boljsa od tistih sodisc, ki so v drzavah od koder zlocinci prihajajo. Npr. Haag je "boljsi" od Srbije itd. Tukaj je pac zagotovljena "neka" pravica, ker drugace, ce bi se tem ljudem sodilo doma, nikoli ne bi bili obsojeni. ZDA pa svoj pravosodni sistem imajo. In - vis-a-vis nasemu - njihov deluje!

Jaz mislim, da je ves problem okrog NATO, ZDA itd. ta, da je prisel v ZDA na oblast nekdo, ki ima vizijo, jasne cilje in jih je preprican uresniciti. Nekdo, ki se spozna na "leadership". In to je za nas, ki tega nismo vajeni, problem. Pri nas je vse mevzasto, cmeravo itd. Nobeden nikoli ne udari po mizi in rece tako bo ali pa mene ne bo zraven. Poleg tega je pa v ZDA mandat predsednika natancno omejen. In ko ga je konec, je konec. In ni nobenega Urada bivsega predsednika republike.

Ne vem pa kaj te moti Ruplova Marjeta in njeni klobuki. Kaj bo pa z njimi v Afganistanu?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

preberite si "Inside the Oval Office" - the white house tapes from FDR to Clinton od william doyle-a.mogoce se koga kaj preseneti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BUSAdriver. Najina pogleda na svet sta tako različna, da nima smisla nadaljevati. Ti obkroži za Nato in jaz bom obkrožil proti Natu. Želim ti obilo uspehov in sreče v prihodnosti. Mej se.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BUSAdriver, samo eno vprašanje: A zato ker so najštevilnejši in (kao) najpametnejši so lahko pa policaji celemu svetu?

Pa a njihova beseda "demokracija" pomeni vsiljevanje življenskih nazorov vsem drugim?

Le kdo jim je dal to pravico, da odločajo kaj je prav in kaj ne?

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Alla, to pravico jim mi podeljujemo, ko od njih kupujemo kokakolo, mkdonalc, mikrosoft, pa ko jim lezemo v rit na vsakem koraku...

E, škoda besed in energije. Moj prijatelj, s katerim pogosto natolcujeva proti natu, mi je danes lepo rekel, kako bo po vstopu v NATO: "Eh, saj na koncu večina niti opazila ne bo, da je kaj bistveno drugače. Ljudje se na vse prilagodijo. In povem ti, da bo čez deset ali dvajset let bistveno bolje tistim, ki bodo v imperiju, kakor tistim zunaj. Razen morda v kakšnih res odročnih krajih. Kar pa Slovenija že dolgo ni več.

Ej, pa da ne boš razume, da sem ZA nato. Sem zelo zelo proti. Sem pa dovolj star in dovolj konservativen, da me bolj skrbi, da ne bi kak kreten zbil katerega od mojih otrok kakor pa, ali bo Bush zavladal svetu. Svet gre bolj ali manj tako ali tako po začrtani poti, odkar so ljudje začeli <I>prinašati okoli</I> naravo, začeli obdelovati zemljo in kopičiti bogastvo. V resnici taka usmeritev ni mogla voditi kam bistveno drugam."

Jaz se strinjam, ampak pač še vedno pizdakam - zgolj zato, da ne pozabim tiste ideje "ni zlato vse, kar se sveti".

Howg.

BUSAbiker - zanima me, kaj še delaš v loveniji, ko so ZDA tako krasna zadeva :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Alla, to pravico jim mi podeljujemo, ko od njih kupujemo kokakolo, mkdonalc, mikrosoft, pa ko jim lezemo v rit na vsakem koraku...

E, škoda besed in energije. Moj prijatelj, s katerim pogosto natolcujeva proti natu, mi je danes lepo rekel, kako bo po vstopu v NATO: "Eh, saj na koncu večina niti opazila ne bo, da je kaj bistveno drugače. Ljudje se na vse prilagodijo. In povem ti, da bo čez deset ali dvajset let bistveno bolje tistim, ki bodo v imperiju, kakor tistim zunaj. Razen morda v kakšnih res odročnih krajih. Kar pa Slovenija že dolgo ni več.

Ej, pa da ne boš razume, da sem ZA nato. Sem zelo zelo proti. Sem pa dovolj star in dovolj konservativen, da me bolj skrbi, da ne bi kak kreten zbil katerega od mojih otrok kakor pa, ali bo Bush zavladal svetu. Svet gre bolj ali manj tako ali tako po začrtani poti, odkar so ljudje začeli <I>prinašati okoli</I> naravo, začeli obdelovati zemljo in kopičiti bogastvo. V resnici taka usmeritev ni mogla voditi kam bistveno drugam."

Jaz se strinjam, ampak pač še vedno pizdakam - zgolj zato, da ne pozabim tiste ideje "ni zlato vse, kar se sveti".

Howg.

BUSAbiker - zanima me, kaj še delaš v loveniji, ko so ZDA tako krasna zadeva :)

En zelo, zelo pameten prispevek.

Eden, ki se zaveda, da je zgolj drobno zrnce, ki v bistvu nič ne more.

Pravice do pizdenja si pa ne pusti vzeti.

Način razmišljanja, ki mi ni tuj. 8) 8)

Ali drugače povedano :

Res da sem nategnjen, tako kot toliko drugih, ampak jaz vsaj vem, da ste me. :twisted:

Ali zopet drugače povedano :

Ne trošim energije po nepotrebnem. Ne sekiram se zaradi stvari, na katere nimam vpliva. So konstante, ki definirajo moje okolje.

Robni pogoji pač. 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je demokracija ?

Da me pošiljate v p.m.

..jaz pa grem kakor hočem !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Symru in RAN. Občudujem vaju. Kako lahko v sebi nadzorujeta nemir (če sploh), ki je posledica, »vdajanja v usodo«. Ali sta že mrtva? Symru, midva sva še premlada, da bi se pustila. Te ne skrbi, da ti bo enkrat razočarani otrok rekel: »Oči zakaj je pa tako in tako?« Kaj mu boš odgovoril? Boje kako se boš počutil? Gotovo bolje, če boš vedel, da si se boril za uresničitev svojega prepričanja. Tole vajino razmišljanje meni deluje kot egoizem, vsak gleda zase in na svoje bližnje (ne smatrajta to kot žalitev, prosim). Kako se boš lahko kdaj počutil »bogat«, če zjutraj skozi okno najprej ugledal lačnega soseda, se peljal s svojim udobnim avtom po uničeni cesti mimo naselij, kjer zažigajo smeti ob cesti, da se lahko grejejo, vdihaval slab zrak iz potratnih avtomobilov, kamorkoli boš želel stopiti te bo opozarjalo opozorilo »Privatna posest. Vstop prepovedan!«, tvoji otroci bodo izpostavljeni ugrabiteljem (nezadovoljnežem s sistemom), izogibal se boš javnih prireditev zaradi strahu pred samomorilskimi napadi,... Vse to so posledice povečevanja razlik med »bogatim« (po naših merilih) in drugim svetom.

Pa kaj boste sedaj nasedali vsaki modni muhi oblasti želnih politikov (gotovo se še precej podobnih stvari obeta, ker je pač potrebno nekaj početi, da se opraviči vladanje). Kaj pa ostala Evropa, ki ni v Natu?

Več kot nas podobno razmišlja, večja verjetnost je, da ... (nismo zavedeni?). Sicer pa, saj je še vsaj četrt Amerike (une stare dobre) z nami.

Sicer pa imperiji razpadajo, pojavljajo se novi. S tempom razvoja trenutnih dogodkov, bo kmalu Azija imperij – »republika svobode« gotovo ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Symru in RAN. Občudujem vaju. Kako lahko v sebi nadzorujeta nemir (če sploh), ki je posledica, »vdajanja v usodo«. Ali sta že mrtva? Symru, midva sva še premlada, da bi se pustila. Te ne skrbi, da ti bo enkrat razočarani otrok rekel: »Oči zakaj je pa tako in tako?« Kaj mu boš odgovoril? Boje kako se boš počutil? Gotovo bolje, če boš vedel, da si se boril za uresničitev svojega prepričanja. Tole vajino razmišljanje meni deluje kot egoizem, vsak gleda zase in na svoje bližnje (ne smatrajta to kot žalitev, prosim). Kako se boš lahko kdaj počutil »bogat«, če zjutraj skozi okno najprej ugledal lačnega soseda, se peljal s svojim udobnim avtom po uničeni cesti mimo naselij, kjer zažigajo smeti ob cesti, da se lahko grejejo, vdihaval slab zrak iz potratnih avtomobilov, kamorkoli boš želel stopiti te bo opozarjalo opozorilo »Privatna posest. Vstop prepovedan!«, tvoji otroci bodo izpostavljeni ugrabiteljem (nezadovoljnežem s sistemom), izogibal se boš javnih prireditev zaradi strahu pred samomorilskimi napadi,... Vse to so posledice povečevanja razlik med »bogatim« (po naših merilih) in drugim svetom.

Pa kaj boste sedaj nasedali vsaki modni muhi oblasti želnih politikov (gotovo se še precej podobnih stvari obeta, ker je pač potrebno nekaj početi, da se opraviči vladanje). Kaj pa ostala Evropa, ki ni v Natu?

Več kot nas podobno razmišlja, večja verjetnost je, da ... (nismo zavedeni?). Sicer pa, saj je še vsaj četrt Amerike (une stare dobre) z nami.

Sicer pa imperiji razpadajo, pojavljajo se novi. S tempom razvoja trenutnih dogodkov, bo kmalu Azija imperij – »republika svobode« gotovo ne.

Veš, ti kar čakaj na spremembe, ali pa poskušaj kaj spremeniti.

Taki kot si ti, pa jaz, je kot bi šel v samopostrežbo, kjer lahko vzameš samo tisto, kar je na razpolago pa še to moraš plačat na izhodu.

Za vse ostalo se lahko razpočiš in objukuješ svojo usodo in zganjaš svetobolje in svetožalje, kar ti je ljubo, spremenilo se ne bo nič, tega ni.

Kaj so revolucije naredile smo že videli.

Sem za evolucijo in vse tisto, kar si ti želiš, bom jaz dočakal čez milijon let, če bom do takrat še živ.

Tako je, pa se tega nisem jaz zmislu.

Je pa res, da zaradi takih kot si ti, je svet lepši.

Ne mi bit preveč zagrenjen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Leon:

"Najina pogleda na svet sta tako različna, da nima smisla nadaljevati. Ti obkroži za Nato in jaz bom obkrožil proti Natu. Želim ti obilo uspehov in sreče v prihodnosti. Mej se."

Enako, tudi tebi vse najboljse!

Alla, glede tvojih vprasanj:

A zato ker so najštevilnejši in (kao) najpametnejši so lahko pa policaji celemu svetu?

Ne, nimajo. In tega tudi nisem trdil.

"Pa a njihova beseda "demokracija" pomeni vsiljevanje življenskih nazorov vsem drugim?"

Ne, ne pomeni in tega tudi ne delajo. Pranje mozganov oz., kakor pravis "vsiljevnje svojega pogleda drugim" so opravljali nasi politiki v bivsi Jugi in pa nekdanji predsednik republike. Preko medijev in preko tiska.

"Le kdo jim je dal to pravico, da odločajo kaj je prav in kaj ne?"

Ves, clovekova meativnost (t.j. potreba po sojenju) je zelo mocan vzgib.

SymRu:

BUSAbiker - zanima me, kaj še delaš v loveniji, ko so ZDA tako krasna zadeva?

Meni je Sloveniji zelo lepo in sem zelo ponosen, da sem drzavljan te drzave. In prav tako imam stevilne prijatelje v ZDA, ki so zelo 'fajn' ljudje. Ce pa mislis, da to ne gre skupaj, se mi pa res smilis.

Moram it jest. Drugace bi bil daljsi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izgleda, da bomo šli res v Nato, ker se prebivalstvo stara. :twisted: :roll:

Fanta ne pozabita, da bosta kmalu na pokojnini in se zna zgoditi, da jo ne bo od kod vzet, ker bo šlo vse za »igrače tavelikih otrok«. Zdaj se pa odločita, ali se boste šli vojake in stradal ali boste zmerno shajali. Vi vojno zakuhate, mene Rop z zakonom pošlje na bojišče. Tam me zadane en metek in en »virčič« vajine pokojnine gra v franže. Mladi so ponavadi proti vojnam in proti prilaščanju tujih ozemelj,..., ker nimajo tovrstnih nagnenj in časa. Raje seksamo in se imamo radi. :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izgleda, da bomo šli res v Nato, ker se prebivalstvo stara. :twisted: :roll:

Fanta ne pozabita, da bosta kmalu na pokojnini in se zna zgoditi, da jo ne bo od kod vzet, ker bo šlo vse za »igrače tavelikih otrok«. Zdaj se pa odločita, ali se boste šli vojake in stradal ali boste zmerno shajali. Vi vojno zakuhate, mene Rop z zakonom pošlje na bojišče. Tam me zadane en metek in en »virčič« vajine pokojnine gra v franže. Mladi so ponavadi proti vojnam in proti prilaščanju tujih ozemelj,..., ker nimajo tovrstnih nagnenj in časa. Raje seksamo in se imamo radi. :twisted:

Leon=hipi! :wink:

nlpNfR

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BUSAbiker, mogoče se ti res zdi, da je bilo takoimenovano "pranje možganov" samo v bivši Jugi. Meni se pa vseeno zdi, da se v veliki meri povsem isto dogaja v Ameriki. Kaj pa je drugega vsa ta mega reklama, ki si jo grejo ob vsaki priložnosti in ne samo ob volitvah......

Pa, koji faktor, si grejo "demokracijo" v kateri je le njihov način življenja pravilen? Različni konci sveta so razvili različne kulture in običaje. Kdo pravi da je American way the right way???? :? :? :?

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eventuelno se bom odselil nekam, kjer je mir :) - če bodo tu vojne in terorizem...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BUSAbiker, mogoče se ti res zdi, da je bilo takoimenovano "pranje možganov" samo v bivši Jugi. Meni se pa vseeno zdi, da se v veliki meri povsem isto dogaja v Ameriki. Kaj pa je drugega vsa ta mega reklama, ki si jo grejo ob vsaki priložnosti in ne samo ob volitvah......

Pa, koji faktor, si grejo "demokracijo" v kateri je le njihov način življenja pravilen? Različni konci sveta so razvili različne kulture in običaje. Kdo pravi da je American way the right way???? :? :? :?

Alla

Zdaj bom tisto napisal kar je že ICE stokrat :

Za koji k.... pa pol vsi v to k...... Ameriko in gnili zahod rinejo.

Mal v Albanijo, Romunijo, Afganistan za posladek, Arapajci za desert itd.

:evil:

Leon : s tabo se strinjam, sem tudi za mir in ljubezen.

:D

Glej da mi boš preživel, če ne, adijo moja penzija.

:evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kupujem BMW 1150 GS, na bokserje bom montiral raketomete z Apacheja, potem pa bom šel nekam "naredit red" :(

JOKE.

A ni žalostno, da so tisti inšpektorji in podobno v Iraku res samo zaradi vohunjenja, kje in koliko orožja imajo husejnovi ljudje? Mislim, če so Ameri taki frajerji, naj uekajo, pa mir, ne pa, da na tak način dvigujejo napetost? Ccccccc, niti vojne se ne znajo iti... Hemmm, da ne govorim, kako se hahljam, ko vidim tiste novice "Al Kajda se reorganizira in je _spet_ močna..." ... Mislim, silna vojska ZDA je en kurac nardila, pa se še kar izpostavljajo na ta način... In s tem še bolj izpostavljajo svoje državljane terorizmu...

Čakam Pjongjangovce, da realizirajo svoj raketarski-modelarski krožek...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BUSAbiker, mogoče se ti res zdi, da je bilo takoimenovano "pranje možganov" samo v bivši Jugi. Meni se pa vseeno zdi, da se v veliki meri povsem isto dogaja v Ameriki.

Slovenci smo se v bivši državi itak uprli pranju možganov. :shock:

Včas je bla Slovenija polna aktivistov bivše juge, danes je polna proamerikanskih aktivistov...kaj čmo....nej bo že enkrat tisti ku....referendum, pa da vidmo, kje smo.... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

referendum bo, pa veš kdaj, ko bo 100% da bo več kot 50% volilcev odločilo za vstop

da ne omenjam pristranskosti RTV, ki je, ko je izvedela za rezultate naročene in drago plačane ankete, -nato raus- , odpovedala javno objavo

torej nam medije kontrolira politika, še huje, koalicija

Slovenija uprla bivši državi, he he, me prov zanima, glede na takratno količino zagovornikov totalitarnega sistema, si to težko predstavljam

Slovenija je le izkoristila že tako v totalnem razsulu načeto državo v kateri so se prvi izgredi-tendence po odcepitvi začeli na Kosovu, potem pa samo še domine, nas je reševal geografsi položaj in sorazmerna razvitost...

Rupla bi pa skloftou vsak dan za zajtrk, malico, kosilo in večerjo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej, Ran, saj te nisem hotela razjezit. Saj načeloma nimam nič proti ZDA, vseeno pa mi gre na živce, kako jih nekateri kujejo v zvezde. Ni vse zlato, kar se sveti. Še za tako "zglancano" sliko je nekaj svinjarije......

Če se pa ne strinjam z njihovo vlogo svetovnega policaja je pa tudi povsem moja stvar, a ne? :wink:

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej, Ran, saj te nisem hotela razjezit. Saj načeloma nimam nič proti ZDA, vseeno pa mi gre na živce, kako jih nekateri kujejo v zvezde. Ni vse zlato, kar se sveti. Še za tako "zglancano" sliko je nekaj svinjarije......

Če se pa ne strinjam z njihovo vlogo svetovnega policaja je pa tudi povsem moja stvar, a ne? :wink:  

Alla

Nič me nisi razjezila.

Jaz jih jemljem kot nujno zlo.

Ne bi živel v Ameriki, ali pa na ameriški način za nič na svetu.

Je pa res, da vladajo svetu.

Mi pa proti vetru ne moremo scat.

Pravzaprav lahko, sam pol si,....

Naš ta stari je znal take okol prinašat.

Mal jim je kimal, pa pol po svoje delal, dokler mu je zneslo in so na finto padal.

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!