Skoči na vsebino

Je'l če bit rata?

SiR

Priporočene objave

uuuu, jaz bi pa rajši reku kako o stvari na katero imam vpliv :lol: :lol:

npr o spreminjanju ameriške hrane v blato, seveda rajši to, kot da bi Iraška rezila izgubljala ostrino na mojem telesu :lol: :wink:

s ponosom v Irak napreeeeeeej Američani, ostalo zvemo v naslednjem filmu...

gulfwar2.jpg

Kdaj pa pride toti film u kino :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za BUSAdriverja:

21. december 2002; SP Delo (str 16) po Die Zeit, Hamburg; Michael Moore, režiser, satirik in raziskovalec, tudi avtor knjige Stupid White Man:

»Včasih bi bil rad izključno satirik, a imam občutek, da so stvari, ki jih razen mene nihče več ne predstavi ameriški javnosti. Londonski Times je bil prvi, ki je izšel z neverjetno zgodbo o Saudijcih. Kmalu po atentatu na Svetovni trgovinski center so smeli člani bogate družine Bin Laden z zasebnim letalom odleteti iz ZDA – v dogovoru z Georgeom W. Bushom. Že leta ima družina Bush tesne podjetniške stike s klanom Bin Laden. New Yorker je to omenil v novemberski številki letos. A niti en sam ameriški novinar ni raziskoval zgodbe naprej. Zakaj? Amerika je imela veličastno tradicijo raziskovalnega novinarstva, a je popolnoma izginila. Zakaj moram jaz, debeli palček, z bejzbolsko kapo, opravljati delo teh ljudi?«

»Menim, da ne gre za posebej domoljubno dejanje, če se zapelješ v bližnjo podružnico Val Marta in si kupiš ameriško zastavico. V nasprotju s tem pa se mi zdi zelo domoljubno, če se sklicuješ na kritične državljanske dolžnosti, da nasprotuješ, da ne pustiš, da s tabo manipulirajo. Da se spomniš na to, da je ta nacija nekoč imela drugačne vrednote od bolnega darvinizma, ki ga zastopa Busheva vlada. Za Busha ali, bolje, za njegove svetovalce je vojna proti terorizmu le pretveza za utrjevanje geopolitične prevlade ZDA. Nekoč smo se Američani čutili odgovorne za svet na drugačen način. Zdaj smo, kar se tiče naše razvojne pomoči, na zadnjem mestu med 25 najbogatejšimi državami na svetu. Lastne interese postavljamo kot absolutne.«

»...V svoji televizijski oddaji sem spraševal nemške turiste na Times Squareu, koliko plačanega letnega dopusta jim pripada. Med šest in sedem tednov. Nato sem vprašal ameriške mimoidoče in večina ni vedela niti tega, kaj je to plačan dopust....«

Če človek nima časa zase, se splošno ne izobražuje, nima stikov z drugimi konci sveta, je prepričan, da je več vreden od drugih, potem je na dobri poti, da postane omejen in dovzeten za manipulacijo njegovega duha.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če človek nima časa zase, se splošno ne izobražuje, nima stikov z drugimi konci sveta, je prepričan, da je več vreden od drugih, potem je na dobri poti, da postane omejen in dovzeten za manipulacijo njegovega duha.

Leon, je to tvoj pripis? Če je, se z njim strinjam. Če ni, se z njim tudi strinjam. :D

Večina mohamedancev ima zase kar dosti časa, le poglej kako na kakšnih reportažah čepijo ob cesti in štejejo čas, ki beži mimo, nimajo pa iobraževalnih in potovalnih možnosti in so zopet na istem, kot "prezaposleni" amerikanci. Skrajnosti so hudič. :wink: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Leon, je to tvoj pripis? Če je, se z njim strinjam. Če ni, se z njim tudi strinjam. :D

Večina mohamedancev ima zase kar dosti časa, le poglej kako na kakšnih reportažah čepijo ob cesti in štejejo čas, ki beži mimo, nimajo pa iobraževalnih in potovalnih možnosti in so zopet na istem, kot "prezaposleni" amerikanci. Skrajnosti so hudič. :wink: :lol:

"da tatice." (citat iz neke beograjske t.i. sit-com,preden so sit-com v evropi ratale popularne).

se pa na zalost ne morem vec kot strinjati z zgoraj napisanim. 8) :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimiva zadeva v razmišljanjih o ZDA, NATO, sodobnemu svetu in podobnih temah je zadnji film Seana Penna - ki ga seveda v ZDA ne vrtijo ravno na veliko, ker je zelo ZDA-kritičen... Omnibus različnih režiserjev, priporočam...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je to ja :)

Metafora filma - v bistvu govori o tem, kako so imele ZDA 11. 9. 2001 odlično priložnost, da temeljito razmislijo o svoji politiki... Didn't happen thoe...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen Leon!

Ne vem sicer, ce je zadnji odstavek (in sploh celo sporocilo) namenjeno meni in Americanom ali samo njim oz. meni.

Ampak, sledece:

Osama Bin Laden ima - kolikor vem - preko 50 bratov/sester, pol-bratov/sester. Eden izmed njih studira pravo na Harvard-u. Druzina se je Osame Bin Ladna po teroristicnih napadih odpovedala. Zdaj, ce so res leteli nekam po dogovoru z Bushem (o cemer dvomim, da bi posebej obvestili g. Moore-a), so pac leteli. Hvala bogu zivimo v pravnih drzavah, kjer je merodajna osebna odgovornost posameznika. Kolektivne krivde ni! (kot je to mozno vcasih slisati v nasih medijih ali prebrati v nasih zgodovinskih ucbenikih).

Potem, da se sme kritizirati drzavo in vlado. Seveda se sme. In kolikor vem, v ZDA nihce ni bil poslan v zapor zato, ker je rekel kaj slabega o predsedniku drzave, kar za naso drzavo, v preteklih petdesetih letih (pa tudi prej), ne bi mogli reci. In se nekaj - v ZDA je ogromno kritike na Bushev racun. Tudi zelo neokusne in nizkotne - ampak OK - tako pac je. Da pa se Americani ne bi kriticno odzivali na delo svoje vlade, pa preprosto ni res. Tudi v vojskinobenega vojaka ne silijo iti na bojisce in nikogar ne potiskajo v Zaliv. Naj ti povem - moj bratranec je pilot pri Air Force-u. V "takratni" zalivski vojni ni hotel sodelovati in zato zapustil vojsko. Zaradi tega. In se danes je, kljub temu, v vojski zelo cenjen, vabljen na vse slovesnosti itd. Si slucajno kdaj videl kaksnega slovenskega vojaka, da bi se uprl vrhovnemu poglavarju? Ne. Ker bi bil takoj sankcioniran. "Po zakonu" ne, ampak bi se ga lepo pocasi znebili.

Nocem se hvaliti - ampak - velikokrat sem bil v ZDA, pa tudi drugod po svetu in sreceval Americane. So zelo dobri ljudje. In znajo ceniti vsako zivljenje, sploh pa zavracajo napuh ljudi na oblasti. Pri nas to ne velja. Na primer draga narcisoidnost upokojiteve bivsega predsednika nobenega posebej ne moti. Tukaj je osebno stalisce postavljeno na piedestal absolutne resnice. Ta je tako sklenil, ta je tako rekel, to je res in gotovo. Vsak, ki se upira, je nergac.

Kar se pa tice poneumljanja ljudi, smo pa Slovenci lahko res samo tiho in se enkrat tiho. Samo prelet po nasih casopisih je potreben pa je vse jasno. O pravici do "ugovora in popravka" pa tudi o nivoju "novinarjev". Pred desetimi leti se je se demonstriralo, pritozevalo, zborovalo. Danes pa vsi otopeli.

In mi se pol razburjamo ce bodo ZDA napadle Irak in kako so Americani "poneumljeni". Jaz mislim, da bi pri nas moralo kdaj kam udariti. Recimo na tisto zgradbo poleg kardeljevega spomenika v Ljubljani. Bi sli dve muhi na en mah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem nekje prebral, da amerika ne bo napadla Iraka, če bo ta dokazal, da zagotovo ne poseduje NAFTE :twisted:  :lol:

Če se zberejo vsi prebivalci pa spijejo usak mal nafte, pol Amerik res ne bi blo treba napadat :twisted: :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa sej napad se je praktično že začel, zdej tut pitje "dizlna" ne pomaga več

go Sadam go - went - gone: six feet under

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kolikor vem, v ZDA nihce ni bil poslan v zapor zato, ker je rekel kaj slabega o predsedniku drzave, kar za naso drzavo, v preteklih petdesetih letih (pa tudi prej), ne bi mogli reci.

Zgolj zaradi natančnosti - ne mešaj minulih desetih let in tistih štirideset let pred tem. Mimogrede - morda ne veš, kako so Američani izločevali "komunikste"? Okej, niso jih v zapor, jim je bilo pa zaradi prisotnosti "ekstremnega patriotizma" malce nemogoče živeti v družbi... Whatevr.

Tudi v vojskinobenega vojaka ne silijo iti na bojisce in nikogar ne potiskajo v Zaliv.

Ja, saj - če nočeš v vojno, lahko zapustiš vojsko. Mimogrede - moj stric je tankist v Nišu... Ja, res "ultra demokratično" od njegove JLA, da je spoštovala njegovo željo, da ne napade rodne Slovenije takrat, pred 12 leti... Brez skrbi, da je moral potem na druga bojišča brez ugovarjanja...

Nocem se hvaliti - ampak - velikokrat sem bil v ZDA, pa tudi drugod po svetu in sreceval Americane. So zelo dobri ljudje. In znajo ceniti vsako zivljenje, sploh pa zavracajo napuh ljudi na oblasti. Pri nas to ne velja. Na primer draga narcisoidnost upokojiteve bivsega predsednika nobenega posebej ne moti. Tukaj je osebno stalisce postavljeno na piedestal absolutne resnice. Ta je tako sklenil, ta je tako rekel, to je res in gotovo. Vsak, ki se upira, je nergac.

Ufff, tudi jaz imam nekaj malega izkušenj z Američani. Kar jih srečujem po svetu, izven ZDA, se njihovi stavki vedno začenjajo "Pri nas v ZDA...", "Mi v ZDA...". Ja, res lepo je posluati, kako imajo vse boljše, lepše, ... Če to ni napuh? Kar sem bil pa v ZDA, pa sem imel edine dobre izkušnje z nekaterimi akademiki in študenti iz Evrope. Aja, pa z blues kitarist :)

Kar se tiče drage narcisoidne upokojitve bivšega predsednika - se ti zdi to narcisizem ali kaj? Hmmm, si že videl, kako v ZDA "upokojijo predsednika"? Mislim... ehh... Kučan živel v tisti bajtički v Murglah, ti pa govoriš o narcisoidnosti :wink:

Kar se pa tice poneumljanja ljudi, smo pa Slovenci lahko res samo tiho in se enkrat tiho. Samo prelet po nasih casopisih je potreben pa je vse jasno. O pravici do "ugovora in popravka" pa tudi o nivoju "novinarjev". Pred desetimi leti se je se demonstriralo, pritozevalo, zborovalo. Danes pa vsi otopeli.

A so novinarji krivi, da ni zborovanj, pritoževanj, demonstracij? :)

In mi se pol razburjamo ce bodo ZDA napadle Irak in kako so Americani "poneumljeni". Jaz mislim, da bi pri nas moralo kdaj kam udariti. Recimo na tisto zgradbo poleg kardeljevega spomenika v Ljubljani. Bi sli dve muhi na en mah.

Saj, pričakujmo, da bo pred "referendumom" o NATO kakšna inscenirana pizdarija, da se ljudem malo strahu v kosti vlije :( Upam, da ne bo, ... ampak,hm...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj, pričakujmo, da bo pred "referendumom" o NATO kakšna inscenirana pizdarija, da se ljudem malo strahu v kosti vlije :( Upam, da ne bo, ... ampak,hm...

In to v piranskem zalivu.

Prvo bodo naši ribiči prestopili mejno črto za četrt dolžine čolna najmanjše ribiške ladje.

Potem bodo hrvaški ribiči v mejah razumnega odgovora potrgali in razturali naše školjkišče ob izlivu Dragonje.

Nato bo Rupsi podal izjavo, da je hrvaško dejanje sicer vsega obsojanja vredno, vendar nam ne sme zamegliti razuma in bo predlagal nemudoma razgovore s hrvaškim kolegom Tonetom Piculino.

Toni Piculino bo odgovoril, da nima časa, ker praznujejo rojstni dan generala Bobetka.

Sledil bo protestni shod naše smučarske reprezentance na mejnem prehodu Dragonja ob taktirki neumornega Joška Jorasa s himno : nič nam ne morejo če so smučarji z nami.

Na oni strani meje bodo fani obeh bratov Kostelič ob asistenci celotnega zbora istarske županije in ribičev metali petarde na našo stran.

Sledila bo totalna zamrznitev odnosov z republiko hrvaško in prekinitev prometa na tem mejnem prehodu.

Nastopi medijska vojna ter poveličevanje vloge NATO-a za take primere, ob navedbi glavnega argumenta, da ko so Srbe bombardirali, je bil potem takoj mir.

In zgodba se odvija dalje.

Slovenska vojska pregrupira svoje oddelke in iz stanja zimske bojne pripravljenosti potegne celoten jurišni oddelek surfarjev ter jih iz ankaranske cone potegne do Seče, kjer zasedejo gostilno Ribič.

Dogodki počasi polzijo odgovornim iz rok, dobivajo vedno večji obseg in počasi prihaja tudi javnost do zaključka, da tukaj lahko samo NATO naredi red.

8) 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, brez NATOta bo dolgčas. A ni bolj dolgočasne zadeve, kot je dolgočasno življenje :wink: :roll: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, brez NATOta bo dolgčas. A ni bolj dolgočasne zadeve, kot je dolgočasno življenje :wink: :roll: :lol:

mogoče,žejna riba !?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče,žejna riba !?

ali pa Plavalni klub Matija Čop :!: :?:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!