Skoči na vsebino

Vprašanje o oddušku in dovodu zraka v mašino

phoebus

Priporočene objave

Včeraj sem opazil da se mi je snela cev, priklopljena na dovod zraka (glede na mrežico, mastnost in oljne pare sem 99% da je to oddušek). Zadevo sem namestil nazaj z objemko ( *bemti francoze, samo plastičen zatič), me pa iz firbca zanima nekaj stvari:

- Ta cev, ki se mi je snela, je v resnici par dveh cevi + žica (debela cev, tanka cev, ena žica) ki se zružijo v priključku in na intake priklopijo od strani kot ena mastna cev z mrežico.

Kolikor sem potipal ko sem priklapljal nazaj (nisem mogel pogledati noter, lahko da so kake male luknjice), je priključek na dovodu zraka blindiran. Predstavljam si, da pridejo pare po cevi od odduška, se ohladijo na hladnejši cevi za dovod zraka (zrak neprestano teče mimo), olje kondenzira in se vrne nekam nazaj? Zakaj je -če je res cev blindirana- potem sploh mrežica na koncu odduška?

Skupaj s to mastno cevjo pride še ena ozka cevka, podobna vakuum cevkam. Ali je namenjena temu, da se odvečen pritisk sprošča skozi njo (da zadeve, če je cev res blindirana, ne odnese v tri krasne), ali čemu drugemu? In, zakaj bi prišla na ta priklop žica, saj ni nobenega regulatorja noter- samo gume + kovinska mrežica?

Glede dovoda zraka pa veliko enostavnejše vprašanje- kakšen je namen "mrtve cevi" na dovodu zraka?

post-16694-0-31026400-1305355745_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!