Majesty Objavljeno Maj 31, 2011 Deli Objavljeno Maj 31, 2011 Zdravo! se je mogoče že kdo potepal tam zgoraj? Trenutno me najbolj zanima pridobitev vize oz. povabilnega pisma, ki ga potrebuješ za 30 dnevno turistično vizo. Če ima kdo kakšno zvezo oz. navezo s kom bi bilo super. Turistične agencije sicer ponujajo asistenco pri pridobitvi povabilnega pisma in vize, ampak so pa oderuhi da dol padeš. Če bi imeli povabilno pismo potem je vključno z izletom na Dunaj ali Budimpešto zadeva rešena... Drugače pa so tudi ostale informacije dobrodošle. Avgustovsko potovanje bo potekalo tudi po pribaltskih državah ter Poljski (o tem nekaj že piše v temah), ampak od viška ne boli glava Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Oktober 7, 2011 Avtor Deli Objavljeno Oktober 7, 2011 Nekaj utrinkov iz potovanja po Belorusiji: P.S.: dobre tri tedne (avgusta), skupaj z baltskimi državami in poljsko cca 7.000km, vreme služilo, dogodivščina kot se šika, dopust uspel. Večni ogenj padlim borcem "revolucije" Veličastni grad Mir Radzwill palača v Njesvižu Moderne evropske avtoceste, me je že melo da bi do Moskve potegnu (meje itak ni) Pravoslavni božji hram Kosilce Oklepnik starodobnik Tradicionalna "pridelava" vodke Primerek sovjetske arhitekture Ne vem zakaj ampak tale kip mi je še posebej padel v oči RobiRoberto, basbas, Keiko in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Majesty Objavljeno Oktober 7, 2011 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 7, 2011 Policaji so s temi kapami že prav smešni, ampak se jim ni dobro preveč smejat Polica za vodko v minimarketu. V maksimarketu mi ni šla v objektiv Glavna pošta v Minsku Bajkerji On the road Cene benza (največ oktanski na zalogi je bil 92) Malica na počivališču Toliko za gušt! mamkabozja, Kölm, bajsi in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Oktober 8, 2011 Deli Objavljeno Oktober 8, 2011 To pa ni "utrinek"! To je pa kar orn'k "ogenj"!! :yes: . sesir 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kađiva Objavljeno Oktober 11, 2011 Deli Objavljeno Oktober 11, 2011 Zanimivo! lepe fotke tale vzhod je vsaj meni osebno veliko bolj zanimiv kot zahodni svet, tako da nekega dne.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
musaschi64 Objavljeno Oktober 11, 2011 Deli Objavljeno Oktober 11, 2011 (popravljeno) A si mogoče te dva sreču gor: http://www.moto-paje...BELORUSIJA.html Svaka jima čast za prevoženo do sedaj. Popravljeno Oktober 11, 2011. Popravil musaschi64 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno Oktober 11, 2011 Deli Objavljeno Oktober 11, 2011 Lepe slikce ni kaj. In kako si pridobil vizo? Se je kaj zapletalo pri prehodu meje? Upam da mi drugo leto uspe priti v tiste lepe konce Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aleksandergabriel Objavljeno Oktober 11, 2011 Deli Objavljeno Oktober 11, 2011 Lahko pričakujemo kak obširnejši potopis? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Oktober 11, 2011 Deli Objavljeno Oktober 11, 2011 kako pa izgleda kaj stanje z vizami in dovoljenji za Ukrajino? malo me za naslednjo sezono mika ogled Cernobila.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Oktober 12, 2011 Avtor Deli Objavljeno Oktober 12, 2011 A si mogoče te dva sreču gor: http://www.moto-paje...BELORUSIJA.html Svaka jima čast za prevoženo do sedaj. Ja u bistvu smo si vize skupej rihtal, sta šla pa onadva teden pred nama tako da na poti se nismo srečali Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Oktober 12, 2011 Avtor Deli Objavljeno Oktober 12, 2011 Lepe slikce ni kaj. In kako si pridobil vizo? Se je kaj zapletalo pri prehodu meje? Upam da mi drugo leto uspe priti v tiste lepe konce Najprej ti mora uradna turistična agencija iz belorusije poslati povabilno pismo (plačaš cca 20€/osebo). Potem zaprosiš za vizo na veleposlaništvu v Budimpešti ali na Dunaju (izpolniš ceu zajeban formular), dobiš račun za vizo (60€/osebo), pošlješ gor svoj pasuš, potem pa čakaš, pa čakaš... Potem pa ko je gotova (če ti jo odobrijo) moraš it osebno prevzet na ambasado, al pa naročiš za prezem DHL (90€) to je v grobem to... Mejo sem pa prečkal pri Hrodnem in sem bil gotov v 30 min, medtem ko sta se prej omenjena kolega na glavni meji pri Brestu mislim da dve uri in pol prebijala preko... Nazaj pa sem prečkal na severu, za v latvijo in je bilo tudi 2 urici dela... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Oktober 12, 2011 Avtor Deli Objavljeno Oktober 12, 2011 kako pa izgleda kaj stanje z vizami in dovoljenji za Ukrajino? malo me za naslednjo sezono mika ogled Cernobila.. Za v ukrajino se pa nisem zanimal. Vem da z Rusijo meje ni, tako da greš lahko preko in če te ne dobijo je OK. Če te pa, si ga pa na Za Černobil moraš v ukrajino, je pa v belorusiji najbolj prizadeto območje (Pripjatski nacionalni park), ki ga lahko obiščeš, u bistvu je ratal pragozd z ogromno živalskimi vrstami in rastlinja... Ena največjih gozdnih površin v Evropi (pljuča Evrope mu tudi pravijo) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Oktober 12, 2011 Deli Objavljeno Oktober 12, 2011 kako pa izgleda kaj stanje z vizami in dovoljenji za Ukrajino? malo me za naslednjo sezono mika ogled Cernobila.. malo se verjetno hecaš? za Ukrajino ne rabiš vize!Mej pa v prometni kakih 10EUR za policaje! Jih radi jemljejo nekajkrat več, če pa so not vzamejo ker vidijo da poznaš sistem in greš naprej!Seveda mimogrede javijo celi svoji žlahti (vsi so policaji) kam greš in lepo čakajo na "bankomat" da pride.Zato jim povej popolnoma drugo smer kot res nameravaš!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno Oktober 12, 2011 Deli Objavljeno Oktober 12, 2011 Najprej ti mora uradna turistična agencija iz belorusije poslati povabilno pismo (plačaš cca 20€/osebo). Potem zaprosiš za vizo na veleposlaništvu v Budimpešti ali na Dunaju (izpolniš ceu zajeban formular), dobiš račun za vizo (60€/osebo), pošlješ gor svoj pasuš, potem pa čakaš, pa čakaš... Potem pa ko je gotova (če ti jo odobrijo) moraš it osebno prevzet na ambasado, al pa naročiš za prezem DHL (90€) to je v grobem to... Mejo sem pa prečkal pri Hrodnem in sem bil gotov v 30 min, medtem ko sta se prej omenjena kolega na glavni meji pri Brestu mislim da dve uri in pol prebijala preko... Nazaj pa sem prečkal na severu, za v latvijo in je bilo tudi 2 urici dela... Hvala za odgovor.Če se bo drug let kej bolj resnega začelo dogajat okrog Belorusije,se bomo pa še tipkal. Srečno vožnjo še naprej in še čim več takšnih potovanj!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cisco Objavljeno Oktober 13, 2011 Deli Objavljeno Oktober 13, 2011 lepo dej še kako gor....pa kak satvek ali deset dopiš.... lahko pa tud prezentacija ob kakem :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno Maj 22, 2019 Deli Objavljeno Maj 22, 2019 (popravljeno) Pozdravljeni. Da malo obudim temo. Je kdo zadnje čase pridobival turistično vizo za Belorusijo? Zanima me namreč, kdo vam je uredil povabilno pismo (kater hotel oz turistična agencija) ? Hvala Popravljeno Maj 22, 2019. Popravil AK84 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
milan11 Objavljeno Maj 23, 2019 Deli Objavljeno Maj 23, 2019 Vizo sem dobil na Beloruskem veleposlanistvu na Dunaju , brez zapletov in hitro , en teden.edino moras imeti rezerviran in placan hotel v Belorusiji (vaucer), dobil sem ga na - avtobusni promet Murska Sobota - hotel in povabilno pismo sem placal 71 eurov . Bostjan L 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se