runner12 Objavljeno Julij 1, 2011 Deli Objavljeno Julij 1, 2011 (popravljeno) Danes sem sestavil mojega ciaota spet skupaj. Ko sem ga prižgal je vžgal. Takoj ko sem spustil gas je crknil. Nevem kaj bi bilo narobe. Medtem ko sem imel blok odprt sem spoliral blok tako kot je pikazano tukaj http://imageshack.us/photo/my-images/63/speedengine01.jpg/ Vse sem spoliral kot je na sliki. Sesalni kanal sem z notranje strani bloka malo spoliral tako da je odprtina malo večja. http://www.ciao-racing-team.com/t349-poliranje-karterja Izpušni sem malo poširin in spoliral. Pretočne sem pustil pri miru. Znižal sem glavo za malo več kot 1mm na stroju. Svečko imam ngk br9eix iridium. Je take bol sive barve. Pred tem ko sem se lotil te predelave je bila kavno rjava. fergazer je 13,5/14 povrtan (diza je 55) malossi filter. Zanima me kaj bi bilo lahko narobe? Ali je krivo da sem sesalni kanal poširil? bi ga moral sam spolirati? Pelje dokaj normalno samo ko spustim gas pa se izklopi. Ali bi moral s tem ko sem to večal dati večjo ali manjšo dizo? lep pozdrav Popravljeno Julij 1, 2011. Popravil runner12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 1, 2011 Deli Objavljeno Julij 1, 2011 Danes sem sestavil mojega ciaota spet skupaj. Ko sem ga prižgal je vžgal. Takoj ko sem spustil gas je crknil. Nevem kaj bi bilo narobe. Medtem ko sem imel blok odprt sem spoliral blok tako kot je pikazano tukaj http://imageshack.us...edengine01.jpg/ Vse sem spoliral kot je na sliki. Sesalni kanal sem z notranje strani bloka malo spoliral tako da je odprtina malo večja. http://www.ciao-raci...iranje-karterja Izpušni sem malo poširin in spoliral. Pretočne sem pustil pri miru. Znižal sem glavo za malo več kot 1mm na stroju. Svečko imam ngk br9eix iridium. Je take bol sive barve. Pred tem ko sem se lotil te predelave je bila kavno rjava. fergazer je 13,5/14 povrtan (diza je 55) malossi filter. Zanima me kaj bi bilo lahko narobe? Ali je krivo da sem sesalni kanal poširil? bi ga moral sam spolirati? Pelje dokaj normalno samo ko spustim gas pa se izklopi. Ali bi moral s tem ko sem to večal dati večjo ali manjšo dizo? lep pozdrav Vsekakor bi moral dati večji fergazer za dober izkoristek ali pa vsaj povečati dizo. Barva svečke po nekaj minutah bi morala biti kavno rjava tako kot si jo imel prej (KLIK). Kot sem rekel je glavni problem v fergu, probaj ga nastavit (večja diza!), tle maš celo navodila kako ga nastaviš KLIK. Možno pa je da si tudi kaj narobe zbrusil, poširil... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 1, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2011 Vsekakor bi moral dati večji fergazer za dober izkoristek ali pa vsaj povečati dizo. Barva svečke po nekaj minutah bi morala biti kavno rjava tako kot si jo imel prej (KLIK). Kot sem rekel je glavni problem v fergu, probaj ga nastavit (večja diza!), tle maš celo navodila kako ga nastaviš KLIK. Možno pa je da si tudi kaj narobe zbrusil, poširil... ko sem poliral sesalni kanal se mi je en košček odlomil. Bom probal zamenjat dizo z večjo in manjšo. Mislim da z fergazerjem 16/16 ne bi delovalo ker bi bil prevelik. (ali pač) a je možno da je glava preveč znižana? Ko je območje kjer se zgodi eksplozija manjše bi moral dati večjo ali manjšo dizo? hvala za odgovor Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 1, 2011 Deli Objavljeno Julij 1, 2011 ko sem poliral sesalni kanal se mi je en košček odlomil. Bom probal zamenjat dizo z večjo in manjšo. Mislim da z fergazerjem 16/16 ne bi delovalo ker bi bil prevelik. (ali pač) a je možno da je glava preveč znižana? Ko je območje kjer se zgodi eksplozija manjše bi moral dati večjo ali manjšo dizo? hvala za odgovor Pomoje nebi bil prevelik ! Ampak najprej probi z večjo dizo ker je ta precej premajhna. Jaz bi probal z okoli 65-75. Pa mau probi brez filtra če bo bolš al pa tko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 1, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 1, 2011 (popravljeno) Pomoje nebi bil prevelik ! Ampak najprej probi z večjo dizo ker je ta precej premajhna. Jaz bi probal z okoli 65-75. Pa mau probi brez filtra če bo bolš al pa tko 72 in 49 imam doma..tako da bom probal bom probal še manjši fergazer..imam še 10/12 drugače bom kupil 16/16 sem probal z filtrom, brez,in malo krp v filtru in vse to...isto A je možno da je zaradi tega ker se mi je v sesalnem kanalu en košček odlomil ko sem poliral z biaxom? prosti tek se loti tam okoli 2000-2500 obr/min takrat motor ne crkne Popravljeno Julij 1, 2011. Popravil runner12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 1, 2011 Deli Objavljeno Julij 1, 2011 72 in 49 imam doma..tako da bom probal bom probal še manjši fergazer..imam še 10/12 drugače bom kupil 16/16 sem probal z filtrom, brez,in malo krp v filtru in vse to...isto A je možno da je zaradi tega ker se mi je v sesalnem kanalu en košček odlomil ko sem poliral z biaxom? prosti tek se loti tam okoli 2000-2500 obr/min takrat motor ne crkne 79, sam zna bit pa malo velika, 49 jer absolutno premala pravtako manjši ferg nebo ok 100%. Seprav kdaj motor sploh crkne ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 79, sam zna bit pa malo velika, 49 jer absolutno premala pravtako manjši ferg nebo ok 100%. Seprav kdaj motor sploh crkne ? 72 sem napisal sem tisto za obrate do konca noter dal pa takrat komaj komaj drži. naprimer ko se vozim ko grem v dolino spustim gas takrat začne že ugašat. Ko dam polovico gasa začne spet delovat. Skratka držat moram vsaj pol gasa da ga držim pri življenju. Ko ga vžgem na stojalu dam malo gasa takrat dela. Počasi ga spuščam takrat še komaj dela. crkuje vsake toliko nato pa dokončno crkne Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 2, 2011 Deli Objavljeno Julij 2, 2011 72 sem napisal sem tisto za obrate do konca noter dal pa takrat komaj komaj drži. naprimer ko se vozim ko grem v dolino spustim gas takrat začne že ugašat. Ko dam polovico gasa začne spet delovat. Skratka držat moram vsaj pol gasa da ga držim pri življenju. Ko ga vžgem na stojalu dam malo gasa takrat dela. Počasi ga spuščam takrat še komaj dela. crkuje vsake toliko nato pa dokončno crkne Aja my mistake.... Uglavnm dej večjo dizo pa poročej, pa to morš štelat ko je moped ogret... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 Aja my mistake.... Uglavnm dej večjo dizo pa poročej, pa to morš štelat ko je moped ogret... bom sporočil čez kako uro in pol saj sem ga ogrel držal sem pol gasa ko sem ga spustil je crknilo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trojan69 Objavljeno Julij 2, 2011 Deli Objavljeno Julij 2, 2011 Danes sem sestavil mojega ciaota spet skupaj. Ko sem ga prižgal je vžgal. Takoj ko sem spustil gas je crknil. Nevem kaj bi bilo narobe. Medtem ko sem imel blok odprt sem spoliral blok tako kot je pikazano tukaj http://imageshack.us...edengine01.jpg/ Vse sem spoliral kot je na sliki. Sesalni kanal sem z notranje strani bloka malo spoliral tako da je odprtina malo večja. http://www.ciao-raci...iranje-karterja Izpušni sem malo poširin in spoliral. Pretočne sem pustil pri miru. Znižal sem glavo za malo več kot 1mm na stroju. Svečko imam ngk br9eix iridium. Je take bol sive barve. Pred tem ko sem se lotil te predelave je bila kavno rjava. fergazer je 13,5/14 povrtan (diza je 55) malossi filter. Zanima me kaj bi bilo lahko narobe? Ali je krivo da sem sesalni kanal poširil? bi ga moral sam spolirati? Pelje dokaj normalno samo ko spustim gas pa se izklopi. Ali bi moral s tem ko sem to večal dati večjo ali manjšo dizo? lep pozdrav Svetla svečka=premal goriva v mešanici. Rabiš večjo dizo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 (popravljeno) Svetla svečka=premal goriva v mešanici. Rabiš večjo dizo. ampka ne za 15 številk najbrž. za kakih 5 številk mogoče Popravljeno Julij 2, 2011. Popravil runner12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
drjanez Objavljeno Julij 2, 2011 Deli Objavljeno Julij 2, 2011 ampka ne za 15 številk najbrž. za kakih 5 številk mogoče Za 2 številki maximalno. Jst sem na ponyju spustil glavo za 2mm in še L-bat sem dal notri, zdaj pa tudi ne drži štentgasa ko se segreje. Nisem potem nič več se igral z njim, ker se mi ni dalo, ampak moram tud jaz to zrihtat enkrat... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 Za 2 številki maximalno. Jst sem na ponyju spustil glavo za 2mm in še L-bat sem dal notri, zdaj pa tudi ne drži štentgasa ko se segreje. Nisem potem nič več se igral z njim, ker se mi ni dalo, ampak moram tud jaz to zrihtat enkrat... jaz imam elko L Bat 38mm pri meni je pa ravno obratno ko se segreje ga drži Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 jaz imam elko L Bat 38mm pri meni je pa ravno obratno ko se segreje ga drži A je možno da pride do samovžiga zaradi pritiska? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 2, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2011 Aja my mistake.... Uglavnm dej večjo dizo pa poročej, pa to morš štelat ko je moped ogret... dizo sem dal večjo in majnšo vse sem probal od 40-72 ni razlike pri nekaterih sploh ni speljalo z mesta ker je zalivalo motor. svečka je postala kavno rjava torej je vse v redu pelje dokaj normalno samo štarte ima zelo zelo slabe (slabo vleče) Mislim da mi ne drži prostega teka zato ker je sklopka postrani in se magnet zadeva ob nekaj in to mu niža obrate lahko da je gred zvita ker sem se kar nekaj časa vozil tako Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 3, 2011 Deli Objavljeno Julij 3, 2011 dizo sem dal večjo in majnšo vse sem probal od 40-72 ni razlike pri nekaterih sploh ni speljalo z mesta ker je zalivalo motor. svečka je postala kavno rjava torej je vse v redu pelje dokaj normalno samo štarte ima zelo zelo slabe (slabo vleče) Mislim da mi ne drži prostega teka zato ker je sklopka postrani in se magnet zadeva ob nekaj in to mu niža obrate lahko da je gred zvita ker sem se kar nekaj časa vozil tako Aha, pol je pa težava vrjetno tko k si reku v sklopki. Razdri pa poglej in probi popravt, čene pa do kšnga mehankarja... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 4, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 4, 2011 (popravljeno) Aha, pol je pa težava vrjetno tko k si reku v sklopki. Razdri pa poglej in probi popravt, čene pa do kšnga mehankarja... če ne bi bili ti mehaniki tako prekleto dragi bi že šel bom probal naravnat in malo pobrusit nosilce da bo ravno ker je malo zvito že sej kriva je sam mašina ker je postrani Popravljeno Julij 4, 2011. Popravil runner12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roky994 Objavljeno Julij 4, 2011 Deli Objavljeno Julij 4, 2011 če ne bi bili ti mehaniki tako prekleto dragi bi že šel bom probal naravnat in malo pobrusit nosilce da bo ravno ker je malo zvito že sej kriva je sam mašina ker je postrani Kako to mislš ?? Dej kšne slikce ane... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
runner12 Objavljeno Julij 8, 2011 Avtor Deli Objavljeno Julij 8, 2011 Kako to mislš ?? Dej kšne slikce ane... pac mašina je postrani in pol se sklopka ne vrti pravilno. drgne ob okvir in to jo zaustavlja...to sem že rešil Probal bom menjat blok ker se mi zdi da je kriv sesalni kanal,ker mi je košček odpadel Lahko dam kakšno slikco ampak zdaj grem na morje za 14 dni tako da bojo slikce 24.7 Lep pozdrav Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lostid Objavljeno Julij 10, 2011 Deli Objavljeno Julij 10, 2011 hehe šele zdaj poveš da si uničil sesalni kanal z vrtanjem.. ja če je blok tam počil ko si vrtal je možno da tam zrak vleče in zato ne dela štandgas, lahko probaš z kakšno epoxy maso zapolniti . najboljše pa je menjati Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se