Skoči na vsebino

OKOLI SVETA

J

Priporočene objave

Najnovejše!BMW seli kompletno poslovanje v Afriko in Daelim prevzel vodstvo tovarne v Berlinu. Stranke opozarjajo,da bojo v bodoče izdelovali

še bolj kvalitetne izdelke in posvečali še več pozornosti zahtevam kupcev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dobil nadomestne dele v afriko v treh dneh, ko so jih ostali čakali po več tednov.

Samo, zdi se mi, da je imel poseben dogovor s tovarno. Če bi bil navadni anonimni kupec, bi verjetno tudi počakal kakšen tedenček kje v afriškem bogu za hrbtom :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi bil navaden anonimen kupec, bi mu rekli, mi ne odgovarjamo če

vam je motor servisiral nepooblaščeni servis, ali pa, a niste prečital v

navodilih, da se to ne sme...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Urošu Blažku stoji tovarna Moto guzzi ob strani tudi sedaj ko se potepa po Indoneziji. Za ostale je pa po moje večji problem. Verjetno si moraš sam nekako vzpostavit kako vezo s kakšnim dobro založenim servisom v Italiji in biti stalno v kontaktu z njimi. Uroš potuje dosti tudi skozi skoraj neprehodne poti, ki jih mi najbrž ne bi uporabljali in bi se jih na daleč izogibali. Za normalne razmere je pa skoraj vsak motor primeren.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

začne se s sanjami. In imam resen namen. In uresničil sem si že veliko teh potovalnih sanj, kaj pa ti ?
YZF živim zato da sanjam ker drugač bi blo preveč bedno in da vsaj delček sanj izpolnim...prepričan sem da mi bo po taki ali drugačni poti nekaj že uspelo Vesele sanje tud tebi pa ne bit tak zamorjen
Vse skupaj se mi zdi, da se je začelo, ko se je vrnila Bernarda. Zdaj pa je tako, kot da postaja popularno, da planiraš VELIKO popotovanje, recimo okoli sveta.

In ja, tudi jaz imam sanje, vendar so te mnogo bolj skromne, če ne iz drugih razlogov zato ker nimam rednih prihodkov, so pa zato tudi toliko bolj uresničljive. In ravno zato nisem zamorjen, ker ne sanjam stvari, ki so zame za zdaj še dolgo, ali sploh, neuresničljive.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ti :evil: , ti. Jaz pa ne morem na "veliko" potovanje zato, ker imam redne dohodke. Za redne dohodke je pa žal potrebno redno v službo hoditi.

No, pa neke velike želje po velikem popotovanju tudi nimam :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Želja po velikih potovanjih je bila v meni še predno je Benka pomislila na kaj podobnega. Zaradi zaradi družinskih in splošnih obveznosti pa se moram zadovoljiti z raznimi majhnimi potovanji, včasih pa pride tudi kakšno večje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dobil nadomestne dele v afriko v treh dneh' date=' ko so jih ostali čakali po več tednov.[/quote']

Samo, zdi se mi, da je imel poseben dogovor s tovarno. Če bi bil navadni anonimni kupec, bi verjetno tudi počakal kakšen tedenček kje v afriškem bogu za hrbtom :lol:

Tudi če si "bog i batina" lahko pri nas čakaš na rezervne dele kar nekaj tednov, zato ni panike če se va Đumbuziji dostava malo zavleče.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Všeč mi je na tem forumu, da večina pove če ne more ne more. Jaz sem

10 minut nazaj prišel na obalo iz ljubljane. Vzel nazaj GS-a in šel v temi

domov. Hej fantje! sploh ni mraz,ceste suhe in oh in sploh je tezko brez

motorja. Če ne bom mogel prodat in kupit FJR, bom pa vseeno šel na eno

spomladansko turico. Ne bi rad šel solo in me zanima če bi se kdo rad

pridruzil-se pravi 2, 3 ali max 4 motorji-"Balkan Express!"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse skupaj se je začelo nekaj časa pred vrnitvijo Bernarde. Nekaj let nazaj

je Homosapiensu v Afriki začelo primanjkovati hrane in se je, sicer zelo uspešna vrsta, moral širiti po celem svetu zaradi prezivetja. No, da preskočim malo!?....Prišlo je kolo pa ladje itn...človek je spet začel raziskovat in potovat, tokrat ne samo za hrano, ampak tudi za druge dobrine. Nekaj časa zatem je izumil notranje izgorevanje, avtomobile,

motorje itn..."The rest is history"

Ni to, da zdaj postaja popularno in planiraš VELIKO potovanje okoli sveta.

Vse zene nekaj notranjega, čisto intimnega in ne, da lahko sosedu rečeš

"Ejga! lej ka sem najdu v Djiboutiju!"

Praviš "In ravno zato nisem zamorjen!" Oprost YZF, ampak jaz v vsaki tvoji besedi čitam totalno depresijo! Daj no, lepo te prosim! Imaš motor,

visiš na spletu...."Cheer up!"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

HeHeHeHe! Kurc, če ga pa še niso prodal, je pa res krava, na karkoli druzga se usedem se mi zdi kot APN. 7-10 dni "Balkan" bi blo kr vredu,

pa še YZF vzamemo sabo, da ne bo jokal-menda ne bomu po Sheratonih

šetal!?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

J jaz bi se ti z veseljem pridružo, praktično mi je skoraj vseeno kam se gre, čeprav me ful vleče v Španijo. Ampak spomladi še nebo šlo, ni dovol dinarčkov, zato planiram nekaj velikega za zadnji teden augusta + prvi teden septembra (tak da bi bil za rojstni dan nekje daleč, pa par dni prej glih dobim denar, ki bi bom rabo za potovanje). Prva možnost je Katalonija z Barcelono na čelu, druga je Dalmacija in pol s trajektom na Bari --> Sicilijo in čez ITA nazaj, tretja pa Atene. Praktično bi bil z vsako izmed teh tur več kot zadovoljen. Hočem pa nekam daleč in za dalj časa, ker mam full vlke želje po raziskovanju novega, rad bi čimveč vido in prevozo, praktično če bi mel dnar bi si ustvaro taki stil življenja, da bi skoz bil nekje drugje (pa ne samo lenaro in užival ampak v stilu National Geographic), ampak ne da bi z letalom šel iz Londona v Moskvo...to ni tak zanimivo :idea: Eno močno potovalno enduro, do amena naloženo s kufri in ostalo potrebno opremo, pa da mam poleg enega, dva dobra kolega - evo, ne rabim nič drugega na tem svetu, bi se že nekak znašli, ni vrag :P

Kar se pa tiče zamorjenosti - jaz bi zdaj bil do amena zamorjen če bi mel v garaži motor in bi si probal dopovedovat da zdaj ni čas za vožnjo, bo že prišlo lepo vreme itd. Pomojem bi zgubo apetit in shujšal za 10kg :shock: Ni ga lepšega kot to da se vsedeš in odpelješ ko ti notranji glas pravi da "tisto nekaj" manjka :wink: Nazaj pridem pomirjen in hkrati poln adrenalina, ne vem zakaj bi si človek taka darila omejil le na dneve ko sije sonce??????? Meni sije vedno in upam da bo še dolgo :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moped je sestavil menu(Burek,voda in kakšen pir) in se ne bomo več pogajal-JV Evropa 7 do 10 dni.Ti Area! to si pa lepo spesnil, za polet še ne vem. Sem bil ze res povsod ampak če ni motorja ti nekaj manjka, nisem pa še naredil kakšno res epsko odisejo na motorju-sam po par tednov. Avto,motor,bajto... vse ti lahko vzamejo al pa zgubiš,a dozivetja in izkušnje so ta prava lastnina in glaven štos je, da ti jih sploh noben ne more vzet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, za pir bomo že napraskal. Počasi bo treba pa resno razmišljat o trasi, kilometrih, zanimivostih... Tukaj zame ni heca, je treba stavr resno vzet, najboljš ob kakšni pjački kaj več rečt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Srečno Novo Leto! Danes idealne razmere pa sem naredil 100km in naštel

samo ene 10 motorjev-kaj vsi spijo al so še vsi pijani!?

Ja!, res se bo treba kaj zmenit za to turo, ti si tuhtal celo jesen, pa imaš ze

kakšno konkretno traso v mislih!?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Celo jesen sem študiral kje bi bilo možno, no sedaj pa je padla odločitev - Balkan. Ampak spet kam, katere države, katere dele teh držav. Saj se da v tem času vse obrest, ampak razen da se vozim, si rad tudi kaj ogledujem.

Prejšnji teden sem prvič bolj podrobno si ogledoval razne vodnike po Bolgariji, in ker je moje vedenje o tej državi bolj skromno, sem bil prssunjen koliko ja tam zanimivega. Naslednja faza je nakup zemljevidov, iz tega območja premorem edino jugo, pa vodnike si za začetek sposodit, jih preštudirat, določit zanimive destinacije ter po zemljevidu prečekirat razdalje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem delal v Sofiji nekaj let nazaj in sem bil presenečen nad marsičem.

Hrana je bila odlična (in zelo poceni), in veliko stvari za vidit, bilo pa je precej nevarno "takrat"-vsak drugi avto ukraden iz Evrope, luknje od metkov po zidovih,mercedesih itn... Črno morje bi blo zanimivo? Mogoče tudi Meteora v Grčiji-Vsaj mislim, da se tako imenuje tisti Samostan na vrhu gore-vedno sem hotel to videt. Tudi v Bolgariji je en znamenit samostan pa sem pozabil kako se imenuje. Romunijo bi pa jaz pustil za kdaj drugič. Srbijo bi tudi rad bezno obdelal in pa Kapodokija-Turčija. Milijon varijant, bomo malo poštudirali zemljevide ane!?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Variant je res miljaužnt, sploh če te zanima veliko stvari, ne le gola vožnja. Skratka časovni plan je hitro zapolnjen. Črno morje, ja do tja bi šel, ampak potem bi pa Grčijo najbrž za drugič pustil. Kdaj si pa bil v Sofiji ? Verjetno ne z motorinom ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1995 brez motorja! Bolgarija je dovolj zanimiva, da se osredotočimo samo

na njo! Se spomnim ogromnih lukenj v cestah po celi sofiji. Ljudje so mi bli

zelo všeč-pravi Balkanci v ta najboljšem smislu!,pokrajina zelo razgibana, veliko znamenitosti in ne preveč razvita tako, da je še vedno zelo zanimivo. Na Črnem morju sem bil samo v Burgasu (Avion falil Sofijo zaradi neurja!) in se spomnim zelo močnega vonja po nafti. Torej:Po mojem šprint do Bolgarije in potem touring po celi drzavi! Kaj meniš!? Aja! pa Burek imajo tudi!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa tole drži, da če te v Bulgariji ustavi policaj je 30% možnosti da je to res policaj in ne ravbar ?

Zanima me če je dokaj varno po teh državah vozit ( YU, BUL, ROM,...) ?

Jest tudi planiram eno turico za spomladi, toda bila bi kake 4 dnevna (da ne zagonim dopusta) mogoče po ex-yugi ( Plitvice-Dubrovnik-Budva-Mostar-Sarajevo-...) toliko malo za trening za Turčijo, če bo vse skupaj zneslo (denar + prosti čas vedno problem :( )

J a mogoče misliš Rila Monastery v Bulgariji ?

Kakšno je pa kaj Črno morje, se splača pogledat ?

Sicer pa mislim da spadamo bolj v " On the road " :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, no, tvoji plani čedalje bolj sovpadajo z mojimi. Gas, no ja, lagano sportsko - turistički proti Bolgariji, potem pa se ji bolj posvetimo. Vize za Yugo se da menda tudi na meji dobiti, morda pa bojo do pomladi celo nepotrebne. Ceste verjemem da so lahko slabše, ampak sem prepričan da sem vozil še po slabših, to me sploh ne odvrne. Ljudje so isti, dobri in slabi po celem svetu, ne moreš pa nekje pričakovati istih norm in vedenja kot doma, saj to je zame tudi enden od čarov potovanj.

A maš ti zdej kakšen plan ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!