Kmet2 Objavljeno November 21, 2016 Deli Objavljeno November 21, 2016 Pa kakšno slikco obes ko boš šel .....pa ne na drug forum , ampak v Maroko dopolavoro, DAMI34, solorider in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno November 21, 2016 Deli Objavljeno November 21, 2016 pred 44 minutami, motolover pravi: Genova - Monako stane cestnina dobre 3€ in za pot do Monaka sploh ni treba v Genovo. Eni se radi vozimo z motorji, eni se raje vozite s trajekti. Odločitev kolikokrat in kam se bom peljal prepusti meni. Ker sva debatirala o ceni po Franciji in namesto, da priznaš, da si se zaj. obračaš besede. Z debato o Maroku se bom umaknil na drug forum, ker tu konstruktivna debata ni možna. Ciao! Priznam, da sem se zmotil, vendar ti si pisal o stroških oziroma ruti od Ita meje do Španije. In jaz sem ti to potegnil skupaj pa je zneslo kot je zneslo. Pa vedno sem lepo napisal in dal link, na kaj se nanašajo stroški. Omenil bi še edino, da trajekt ne pluje iz Genove, ampak iz Savone, ki je malo naprej da ne boš v napačni luki iskal ladje. Od "Genove", ki se ji ogneš po zahodni strani do Monaka pa je cestnina 17,60 EUR. https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=16011 Arenzano&arrival=98000 Monaco&arrivalId=31NDFzeHoxMGNORE11TnpNeU5URT1jTnk0ME1Ua3dOQT09&index=0&vehicle=4&type=0&distance=km¤cy=EUR&motorway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&fuelCost=1.36&allowance=0&corridor=&departureDate=&arrivalDate= Po mojem sem ti zelo konstruktivno odgovarjal in celo pomagal pri načrtovanju izleta. pred 14 urami, motolover pravi: Cena AC od I meje do Španije je za motor 27€. Zgleda sem se zmotil, ker si ti pisal o Ita meji s Francijo, jaz pa mislil Ita mejo s Slovenijo. Drugič točno napiši, ker vidiš, da ni bilo jasno. solorider in sohen 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matej207 Objavljeno November 21, 2016 Deli Objavljeno November 21, 2016 (popravljeno) Motolover@ Zadnji čas Ko boš porabil polovico denarja za potovanje se obrni, da boš prišel domov Da res nebo kake akcije zbiranja Varno pot Popravljeno November 21, 2016. Popravil Matej207 Kmet2, NumLock, Frenk 67 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Bostjan L Objavljeno November 22, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno November 22, 2016 O cenah; V poletnih mesecih je cena trajekta (Italija-Tangier) za dva in motor skoraj enaka strošku če se voziš po cesti. Mogoče je razlike za 50eur v korist trajekta če šparaš na letalskih sedežih... Če hočeš iztopiti v Melili (Španija v afriki) ti trajekt iz Italije ne pride prav. Meni je najbolj odgovarjal trajekt iz Almeire do Melile... nato greš direktno na jug čez Rif... Fes......Atlas.... Erg Chebi Če si v Maroku 30 dni je cena enaka dvo tedenskemu bivanju v Egiptu z avionom all inclusive***** 30 dni Maroka je enaka 10 dnevnemu bivanju na hraški obali. 30 dni bivanja v Maroku je enaka 20 dni v Albaniji, pa še počutje je podobno (Skadarska tržnica). Fotografija je iz neta....ampak plavanje v mlaki s flamingi v puščavi (erg Chebi) je bilo nepozabno Cartman, siks, Rdeči in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mac Objavljeno November 23, 2016 Deli Objavljeno November 23, 2016 Ob 18.11.2016 at 18:09, sohen pravi: Tudi meni,se odhod v Maroko neusmiljeno priblizuje.Od 17.12.16 do 9.1. 17 sva z kolegom dol.(jaz ze drugič)Povratna karta za 2 osebe in 2 moto,je prisla 722e,sicer v notranji kabini.Sva pa nekaj pomutila pri placevanju in sele kasneje ugotovila,da bi bilo lahko 80e ceneje Zdaj že jaz odštevam dneve, namesto vaju. Sem vama kar malo fouš, ampak vama privoščim 100/uro. Uživajta na polno, če še nimata čisto dorečenega plana, mogoče dobita kakšno idejo iz te povezave: http://www.dangerousroads.org/africa/morocco.html , kjer je cel kup zanimivih in upam, da tudi uporabnih predlogov, ne samo za Maroko. Tudi sam sem našel nekaj uporabnega za naslednjič, samo še april se mora zgoditi. Uživejta in srečno Mac sohen in solorider 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dopolavoro Objavljeno November 23, 2016 Deli Objavljeno November 23, 2016 pred 23 urami, Bostjan L pravi: O cenah; V poletnih mesecih je cena trajekta (Italija-Tangier) za dva in motor skoraj enaka strošku če se voziš po cesti. Mogoče je razlike za 50eur v korist trajekta če šparaš na letalskih sedežih... Fotografija je iz neta....ampak plavanje v mlaki s flamingi v puščavi (erg Chebi) je bilo nepozabno cena trajejekta za dva je celo leto ista 650 eur +- 50 eur kje so slike z flamingi v Erg Chebi? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno November 24, 2016 Deli Objavljeno November 24, 2016 7 hours ago, dopolavoro said: cena trajejekta za dva je celo leto ista 650 eur +- 50 eur kje so slike z flamingi v Erg Chebi? Jezero Dayet Srij. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zmilan Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 Mal sem iskal teme za Maroko, pa raje vprašam.Če ima kdo kak potopis, pa lahko tudi turo pa mi prilima, tako da bi poskušal zbrat čimveč izkušenj, ogledov.Za nima me samo Maroko, ker bom šel itak z trajektom do Tobruka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bostjan L Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 19 minutes ago, zmilan said: Mal sem iskal teme za Maroko, pa raje vprašam.Če ima kdo kak potopis, pa lahko tudi turo pa mi prilima, tako da bi poskušal zbrat čimveč izkušenj, ogledov.Za nima me samo Maroko, ker bom šel itak z trajektom do Tobruka. http://www.zvoneseruga.com/potovanja/maroko Verjetno si mislil Tangier (nasproti Giblartarja) in ne Tobruk v Libiji???? Za Maroko rabiš samo malo poguma Paziš da tankaš v večjih mestih. V manjših mestih ni bencinskih pump, preveri!!! Če greš v poletnih mesecih v puščavo preveri iz katere smeri piha veter (zelo pomembno). Če piha iz morja proti notranjosti je vredu za nas (belce, balkance). Če piha iz notranjosti puščave proti morju so za nas temperature v puščavi previsoke (sam sprobal) in zgodi se da so ceste čez dan neprevozne, ker se asvalt lepi na gume. Če se ti med potjo kaj takega dogodi probaš počakati v bifeju na čaju do noči, ko se malo shladi, nato ponoči voziš skozi pušavsko cesto. Prvič ko se mi je to pripetilo sem za nagrado dobil še peščeni vihar....izkušnja in pol. pik1, DAMI34, Frenk 67 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zmilan Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 Joj, tud na T, pa sem kr napisal.Hvala.Grem, oziroma gremo začetek Aprila, predvidoma, pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 pred 3 urami, zmilan pravi: Mal sem iskal teme za Maroko, pa raje vprašam.Če ima kdo kak potopis, pa lahko tudi turo pa mi prilima, tako da bi poskušal zbrat čimveč izkušenj, ogledov.Za nima me samo Maroko, ker bom šel itak z trajektom do Tobruka. . ... če hočeš res prave informacije, se obrni na Meniha ... ... sicer pa ... je tle gor tud ene par zelo "hudih informatorjev" .. ki vedo več kot google ... ... tko da ... ne vem kako še nimaš dovolj informacij v zvezi z Marokom ... zmilan, kp-kp, Kmet2 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 pred 8 minutami, pik1 pravi: . ... če hočeš res prave informacije, se obrni na Meniha ... ... sicer pa ... je tle gor tud ene par zelo "hudih informatorjev" .. ki vedo več kot google ... ... tko da ... ne vem kako še nimaš dovolj informacij v zvezi z Marokom ... kaj ti si pa nisi nič zapomnil? pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 pred 4 minutami, Snecer pravi: kaj ti si pa nisi nič zapomnil? . ... ja, da je pivo dokaj težko dobit ... sohen in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zmilan Objavljeno November 28, 2016 Deli Objavljeno November 28, 2016 pred 55 minutami, pik1 pravi: . ... če hočeš res prave informacije, se obrni na Meniha ... ... sicer pa ... je tle gor tud ene par zelo "hudih informatorjev" .. ki vedo več kot google ... ... tko da ... ne vem kako še nimaš dovolj informacij v zvezi z Marokom ... Ja, saj spremljam i pamtim.Ne vem pa , do kam bom pršu. DAMI34, sohen in pik1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mijare Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 Pozdravljeni, konec aprila imamo namen (2+2) obiskati Maroko. Tura še ni določena (rezen pot do Maroka - trajket). Vse je še odprto. Prosi bi vas za čimveč informacij glede prenočišč. Kje ste spali, vaše izkušnje...Šotora se mi ne da vlačiti, zato pridejo v poštev privatna prenočišča, hoteli.... Prioriteta mi je osebna varnost ter varnost motorja in nenazadnje vsaj osnovno udobje (voda...). Hvala vam za odgovore. lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 kontaktiraj Meniha, je expert za to področje pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sohen Objavljeno December 14, 2016 Deli Objavljeno December 14, 2016 pred 3 urami, mijare pravi: Pozdravljeni, konec aprila imamo namen (2+2) obiskati Maroko. Tura še ni določena (rezen pot do Maroka - trajket). Vse je še odprto. Prosi bi vas za čimveč informacij glede prenočišč. Kje ste spali, vaše izkušnje...Šotora se mi ne da vlačiti, zato pridejo v poštev privatna prenočišča, hoteli.... Prioriteta mi je osebna varnost ter varnost motorja in nenazadnje vsaj osnovno udobje (voda...). Hvala vam za odgovore. lp Prej je kaj drugega problem,kot pa voda.Prenocisce najdes sproti.Varnost je pa boljsa,kot marsikje v Evropi. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava mac Objavljeno December 14, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno December 14, 2016 pred 3 urami, mijare pravi: Pozdravljeni, konec aprila imamo namen (2+2) obiskati Maroko. Tura še ni določena (rezen pot do Maroka - trajket). Vse je še odprto. Prosi bi vas za čimveč informacij glede prenočišč. Kje ste spali, vaše izkušnje...Šotora se mi ne da vlačiti, zato pridejo v poštev privatna prenočišča, hoteli.... Prioriteta mi je osebna varnost ter varnost motorja in nenazadnje vsaj osnovno udobje (voda...). Hvala vam za odgovore. lp Hojla Bom probal na hitro, da ne bo izgledalo, da sem eden tistih, ki ve več kot Google. Torej dva koraka si že naredil: da si se odločil, da greš in kako boš prišel do Maroka. Od tu naprej boš moral pa za začetek še kaj sam naredit in biti z vprašanji malo bolj konkreten, sicer ti ostane vodena tura po Maroku, kjer boš po vplačilu XXXX eur samo vozil in tankal. Ta Maroko sploh ni nek bav-bav in če imaš nekaj izkušenj s potovanji po tujini, bo to nekaj zelo podobnega. Kar se tiče varnosti, je vse OK. Maročane čuva njihov ljubljeni kralj, oni pa čuvajo sebe in turiste, da jim prinesejo kak denarček. Turizem je pri njih kar donosen posel za marsikaterega. Seveda pa imajo tudi tam ljudje lepljive prste in je zelo priporočljivo biti malo bolj previden. Policaji so prijazni in vglavnem turisti z njimi nimajo nekih problemov. Seveda pod pogojem, da tudi ti tvojo vožnjo prilagodiš njihovim omejitvam. Spanje najdeš skoraj na vsakem kilometru, seveda kjer je poseljeno. Tako kot za druge konce sveta, je tudi za Maroko na bookingu, trivagu, ... ogromno možnosti, da najdeš nekaj po svojem okusu. Lahko pa mimo bookinga prenočišča poiščeš kar usput in za ceno še malo barantaš. Barantanje je tam folklora. Cene za spanje + zajtrk začnejo od cca 10 eur naprej. Če dobite za manj, še toliko boljše. Kar se tiče hrane, morate imeti v mislih, da prav vse vaše črevesje ne bo preneslo z lahkoto. Kakšna driska vam ne uide, ob tem boste pa kmalu ugotovili, kaj in kje boste jedli na cesti oz. ali je bolje dati kakšen eur več in boste jedli v hotelu ali kakšni malo boljši oštariji (driska tudi tam ni neizbežna). V večjih krajih imate dovolj trgovin (Carefour, Marjane - to so veleblagovnice) ... in tudi tam lahko nabavite kaj za štukanje. Sicer pa Linex in še kaj, predvsem pa whisky in domač šnopček, tega vam ne sme zmanjkat. Ipak je to Afrika ! Bencinskih črpalk imaš dovolj, moraš pa biti pozoren na to, da jih v Atlasu ni, zato boš točil v dolini. Dnevno boste najbrž vozili med 250 in 400 km, zato dodatnih kantic ne rabite. Torej: preberi vse, kar najdeš pod naslovom Maroko, nabavi avtokarte, zemljevide, preštudiraj Google map, Google earth, ....... označi si točke po Maroku, ki jih želite obiskati, poveži jih v pot, .......potem pa si že zelo blizu, da postaviš konkretno vprašanje, na katero boš sigurno dobil odgovor. Kar tako ti pod rit ne bo nihče nič prinesel. Na nekatera vprašanja ti bom poskusil tudi sam odgovoriti, saj je moj Maroko še precej svež spomin, obenem pa že priprava na naslednjega, v aprilu 2017. Pa upam, da nisem bil prestrog z "navodili". Ti kar vprašaj! Lp Mac solorider, Cartman, hajoktejn in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava sohen Objavljeno December 16, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno December 16, 2016 V nizkem sta Kor13, ID, maus in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno December 16, 2016 Deli Objavljeno December 16, 2016 Mare ,srečno , pa nalimaj kaj za nas k radi kaj pogledamo ..... DAMI34, solorider in sohen 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mac Objavljeno December 16, 2016 Deli Objavljeno December 16, 2016 Ej vidva, predrzneša - kako si dovolita in upata !!! ??? Ej, uživejta, privošta si vse, kar se vama prikaže in pokaže, predvsem pa vso srečo na poti tam dol in nazaj. Vse po načelu: samo jednom se živi ! Lp Mac sohen, Dark, pik1 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mijare Objavljeno December 19, 2016 Deli Objavljeno December 19, 2016 Pozdravljeni, pozna kdo kakšno "poceni" parkirišče za avto in prikolico v okolici Genove? Razmišljam da bi šel do Genove z avtom (dva motorja pa na prikolico). Italijanske avtoceste so mi.... lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 19, 2016 Deli Objavljeno December 19, 2016 Ta dva, ki sta sedaj šla jih vprašaj kam sta dala prikolico. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno December 19, 2016 Deli Objavljeno December 19, 2016 3 hours ago, mijare said: Pozdravljeni, pozna kdo kakšno "poceni" parkirišče za avto in prikolico v okolici Genove? Razmišljam da bi šel do Genove z avtom (dva motorja pa na prikolico). Italijanske avtoceste so mi.... lp V vsakem kampu in na varovanem parkirišču za avtodome se lahko zmeniš. Tarife za avto in prikolico imajo objavljene na netu, pozimi se gotovo lahko zmeniš za kake popuste. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Žan96 Objavljeno December 19, 2016 Deli Objavljeno December 19, 2016 Se odpravljaš v Afriko? Si imel ktm-a na servisu pri jamniku? Rad bi se ti zahvalil da si mi podaril dodaten teden brezplačnega parkiranja in garažiranja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se