Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Sem na suhem! Motor sem že pripravil in spravil na prezimovanje.

Provokacije? Ne gre za provokacije. Gre za debato.

Citat Mutika: Le komentiram in debatiram, če se najde kakšen, ki je normalne debate sposoben. Temu menda služijo forumi, al ne?

Tudi ti ostro komentiraš in reagiraš na komentarje, mnenja in prispevke Kennya JR. A ni tako? Sem ti kdaj očital, da s svojim početjem nasedaš vsem na strani športni motociklizem? :grrr

No glede motogp se posipam z pepelom :grim

ampak kenny vsem najeda... tako da....

Tvoja debata pa je ze malce na osebnostnem nivoju, kolikor opazam..

Najprej Mutika.....

Pol je sledil AtaIba...

Zdaj ICE......

le kaj se ti hudega godi zadnje case....

Aja....

saj bo......

lp h

Objavljeno

akrapo pa bi celo delal boljše lonce, če bi delal v firmam bolj prijazni državi.

z vsem ostalim se strinjam... s tem pa ne...kakšno vezo ima kvaliteta izdelkov svetovno uveljavljene firme kateri cel svet priznava marsikaterega prvenca pri izpušnih sistemih z državo v kateri ima tovarno ?

kvaliteta nima nič opraviti z državo ampak ima veze z znanjem , izkušnjami , inovativnostjoc in razvojem ... razen če je pri sosedih elektrika boljša ...

Objavljeno

manj kot se mora firma ukvarjat z državo, predvsem pa z njeno birokracijo, več časa ji ostane za razvijat izdelke.

in ne govorim na pamet, osebno sem bil priča prigodam podjetja, ki je hotelo postaviti proizvodnjo pač nekje (prehrambena industrija, nič spornega) in je zaradi neverjetnih zahtev občine (postaviti orjaško komunalno infrastrukturo za celotno območje) šlo nekam drugam. in takih kratkovidnih in slaboumnih primerov je cel kup.

ker sem pa na obali,slučajno vem, da je čez mejo v italiji ravno obratno: občine na vse možne načine privabljajo investitorje, dajejo ugodnosti, saj prav oni odpirajo nova delovna mesta. ničkoliko slovenskih firm je že šlo čez mejo.

bravo slovenija.

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Raje do Kosobrinčka po ro'žco kot s teboj na nedeljsko kosilo k Bedancu. :P

A sanjaš? Tja te ne bi hotela niti s sabo vzet :P , ker bomo nekaj dobrega jedli, mmm. Wienner schnitzel, pa kartoffel püree in seveda apfelstrudel ne sme manjkat, čeprav imam rada tudi sacher torto. Čak mal, a nisi rekel, da si imel to zadnjič za kosilo :lol1: .

Kakorkoli šokac sprijazni se, da v vsakdanjem življenju se je težko izogniti neslovenskim stvarem. Bodisi v komuniciranju, kjer je jezik poln tujk, popačenk in izpeljank, ki so včasih prav smešne. Vsem tem tujim artiklom v trgovinah, ki tudi niso naše in, ko sklepaš posel s tujino ga ne sklepaš v svojem jeziku, pa naj bodo to američani, avstrijci al pa kdorkoli drug. Angleški, francoski, nemški... jezik je svetovni in večina držav se temu prilagaja in tudi mi se. V tolažbo mi je, da se takisto morajo prilagodit tudi veliko večje in bogatejše države kot smo mi.

Tisto pa, da je v EU toliko uradnih jezikov kot držav je bolj kot ne teorija na papirju. Misliš, da madžarom kdo odgovarja v njihovem jeziku? Dvomim, ve se kje so škarje in platno :) . Tako je, na žalost in meni je bil tudi tisti slogan "SLOVENIJA MOJA DEŽELA" veliko bolj všeč kot sLOVEnija... :)

Objavljeno (popravljeno)

A sanjaš? Tja te ne bi hotela niti s sabo vzet :P , ker bomo nekaj dobrega jedli, mmm. Wienner schnitzel, pa kartoffel püree in seveda apfelstrudel ne sme manjkat, čeprav imam rada tudi sacher torto. Čak mal, a nisi rekel, da si imel to zadnjič za kosilo :lol1: .

Kakorkoli šokac sprijazni se, da v vsakdanjem življenju se je težko izogniti neslovenskim stvarem. Bodisi v komuniciranju, kjer je jezik poln tujk, popačenk in izpeljank, ki so včasih prav smešne. Vsem tem tujim artiklom v trgovinah, ki tudi niso naše in, ko sklepaš posel s tujino ga ne sklepaš v svojem jeziku, pa naj bodo to američani, avstrijci al pa kdorkoli drug. Angleški, francoski, nemški... jezik je svetovni in večina držav se temu prilagaja in tudi mi se. V tolažbo mi je, da se takisto morajo prilagodit tudi veliko večje in bogatejše države kot smo mi.

Tisto pa, da je v EU toliko uradnih jezikov kot držav je bolj kot ne teorija na papirju. Misliš, da madžarom kdo odgovarja v njihovem jeziku? Dvomim, ve se kje so škarje in platno :) . Tako je, na žalost in meni je bil tudi tisti slogan "SLOVENIJA MOJA DEŽELA" veliko bolj všeč kot sLOVEnija... :)

še v sanjah ne bi želel, tudi če si si v tem času premislila.

Grem raje s Tinkaro, Mojco, Jerico, Kekcem in Rožletom na žgance s kislim mlekom, pečenico s kislim zeljem - repo in restanim krompirjem, pripravljenim na rdeči čebuli iz okolice Ptuja in domačih ocvirkih. Tudi čompe s kranjsko klobaso in soško pečeno postrv imam zelo rad. Potem pa še orehovo potico, pa sladke žlikrofe, gibanico ipd. Za glavni desert pa češpljeve cmoke in jabolčni kompot. Ti pa meni z nekim Wienner schnitzlom. :P

Jabolčni štrudel pa so nam jodlarji - Habsburžani pred davnimi leti ukradli istočasno z osebno identiteto. Prav tako tudi Koroško. Sahar torto so si pa izmislile naše slovenske kuharice, ki so morale pod prisilo hoditi v Avstrijo na dnino k bogati gospodi. Da sladic, ki so jih pripravljali z našim medom in našim čebelarjem Janšekom niti ne omenjam. V Avstriji še sedaj spijo v hišah, ki jih je Plečnik projektiral in dal zgraditi.

Sem vprašal modrega Vitranca kaj boste jedli pri Bedancu. Pa se ta modri več tisoč let stari mož namrdne, nato nasmehne in pove, da polšjo obarco. Ubogi mičkeni polhki. Pa še nekaj mi je zaupal! Bedanec po kosilu dvakrat močno prdne, rigne in nato vse prisotne ne glede na spol, spolno nažge. In to od zadaj. :l_01: Daj povabi k Bedancu zraven na kosilo še Ice, pa še koga iz Motosvetovega foruma. :P

Ne motijo me neslovenske stvari in do njih imam prav tako spoštovanje. Zato pričakujem, da naše zadeve, običaje, državo, zgodovino in naš jezik spoštujejo tudi drugi.

Kaj sem res tako zahteven, če se z nekom, ki Slovenijo in naš jezik zapostavlja in daje v nič, ne strinjam in temu ostro nasprotujem?

A ti veš, da lahko na Dunaju avtohtone Dunajčane prešteješ na prste obeh rok? Vse ostalo so potomci, avstroogrske in priseljenci. Ti to kaj pove.

Popravljeno . Popravil šokac
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Dandanes, je težko biti "budala"! Konkurenca je enostavno prehuda!

Samo na tole tvoje misel bi rada rekla, TI SI SAM SEBI KONKURENCA.........

in tebi ni pomoči, to kar počneš ti s svojim pisanjem je takorekoč enoumje.

Hotela sem na hec obrnit tega Bedanca in to kar si ti napisal, tega v Vandotovem

pisanju ni, zato smatram to za zelo žaljivo in nesramno, ne samo do mene, temveč tudi ostalih ms-ovcev, ki ne mislijo tako kot ti. A misliš, da res ne vem, kakšna je naša slovenska kuhinja in, da ne poznam njene zgodovine. Samo hotela sem poudarit, da jemo veliko tujih jedi in je pravzaprav bilo mišljeno na splošno. No,če si se našel v tem še toliko bolje.

Ti se držiš pravila, kdor ne misli isto kot ti, je avtomatsko tvoj sovražnik.

Pojma nimaš kaj je res debata, ker ne sprejemaš nobenih drugih mnenj, pika, amen.

še mal razlage....

- Čeprav je zavitek najpogosteje povezan z avstrijsko kuhinjo, je nacionalna jed več narodov znotraj nekdanje monarhije.Najstarejši zapisani recept je iz leta 1696, nahaja pa se v Dunajski mestni knjižnici (Wiener Stadtbibliothek). Sama osnova jedi (listnato testo) izvira iz Bizanca ali Bližnjega vzhoda (baklava).

- Sacher torto je pred 176 leti naredil 16-letni kuhar Franz Sacher, iz dunajskega hotela Sacher. Iz tega hotela še danes vsak dan razpošljejo po vsem svetu nekaj sto tort. Narejena je iz treh delov testa, med katerimi je sočna marmelada. Zunanji, vrhnji sloj torte je oblit z marmelado in božansko čokolado. Sacher torto se praviloma streže z dodatkom stepene sladke smetane. Kot že rečeno je recept izumil Franz Sacher daljnega leta 1832, in sicer medtem, ko je bil primoran sam kot 16 letni deček pripraviti nekaj novega- okusnega za avstrijskega princa Lothar Wensel Matternicha (1773-1859). V grajski kuhinji je vladala prava zmeda, saj je glavni kuhar zbolel, kuharski tim pa ni imel ideje s čim presenetiti princa, ki je bil pravi gurman in je zelo rad okušal novitete. Franz Sacher je zavihal rokave in izumil najznamenitejšo torto s sestavinami, ki jih je imel na voljo. S to torto je postal slaven, ter začel delovati v mnogih kavarnah in restavracijah. Zaradi neznanih razlogov je kasneje prodal recept prestižni kavarni Damel's. Od takrat naprej ima vsaka kavarna na Dunaju svojo znamenito Sacher torto.

- a ja pa še polhi.....

V Avstriji in Evropski uniji je polh zaščiten, Slovenija je ob prilagajanju zakonodaje evropski uveljavila v tradiciji utemeljene pravice lova na polhe. Stoletja že to počnemo

tem malim ubogim živalicam, a ne ???

eh dost .....

Objavljeno

Dandanes, je težko biti "budala"! Konkurenca je enostavno prehuda!

Samo na tole tvoje misel bi rada rekla, TI SI SAM SEBI KONKURENCA.........

in tebi ni pomoči, to kar počneš ti s svojim pisanjem je takorekoč enoumje.

Hotela sem na hec obrnit tega Bedanca in to kar si ti napisal, tega v Vandotovem

pisanju ni, zato smatram to za zelo žaljivo in nesramno, ne samo do mene, temveč tudi ostalih ms-ovcev, ki ne mislijo tako kot ti. A misliš, da res ne vem, kakšna je naša slovenska kuhinja in, da ne poznam njene zgodovine. Samo hotela sem poudarit, da jemo veliko tujih jedi in je pravzaprav bilo mišljeno na splošno. No,če si se našel v tem še toliko bolje.

Ti se držiš pravila, kdor ne misli isto kot ti, je avtomatsko tvoj sovražnik.

Pojma nimaš kaj je res debata, ker ne sprejemaš nobenih drugih mnenj, pika, amen.

še mal razlage....

- Čeprav je zavitek najpogosteje povezan z avstrijsko kuhinjo, je nacionalna jed več narodov znotraj nekdanje monarhije.Najstarejši zapisani recept je iz leta 1696, nahaja pa se v Dunajski mestni knjižnici (Wiener Stadtbibliothek). Sama osnova jedi (listnato testo) izvira iz Bizanca ali Bližnjega vzhoda (baklava).

- Sacher torto je pred 176 leti naredil 16-letni kuhar Franz Sacher, iz dunajskega hotela Sacher. Iz tega hotela še danes vsak dan razpošljejo po vsem svetu nekaj sto tort. Narejena je iz treh delov testa, med katerimi je sočna marmelada. Zunanji, vrhnji sloj torte je oblit z marmelado in božansko čokolado. Sacher torto se praviloma streže z dodatkom stepene sladke smetane. Kot že rečeno je recept izumil Franz Sacher daljnega leta 1832, in sicer medtem, ko je bil primoran sam kot 16 letni deček pripraviti nekaj novega- okusnega za avstrijskega princa Lothar Wensel Matternicha (1773-1859). V grajski kuhinji je vladala prava zmeda, saj je glavni kuhar zbolel, kuharski tim pa ni imel ideje s čim presenetiti princa, ki je bil pravi gurman in je zelo rad okušal novitete. Franz Sacher je zavihal rokave in izumil najznamenitejšo torto s sestavinami, ki jih je imel na voljo. S to torto je postal slaven, ter začel delovati v mnogih kavarnah in restavracijah. Zaradi neznanih razlogov je kasneje prodal recept prestižni kavarni Damel's. Od takrat naprej ima vsaka kavarna na Dunaju svojo znamenito Sacher torto.

- a ja pa še polhi.....

V Avstriji in Evropski uniji je polh zaščiten, Slovenija je ob prilagajanju zakonodaje evropski uveljavila v tradiciji utemeljene pravice lova na polhe. Stoletja že to počnemo

tem malim ubogim živalicam, a ne ???

eh dost .....

Kaj ti moram direktno v pisni besedi povedati, da boš razumela? S teboj se že ves čas igram in prav lepo mi to uspeva. Ti pa še vedno rineš in rineš.

Že da greš v razlage o sahar torti, jabolčnem zavitku ipd, je vse jasno... Vsak, ki se vsaj malo zanima in nekaj malega ve o kulinariki naših sosednih držav mu je jasno, da si sahar torte niso izmislile naše slovenske tete v prejšnjih stoletjih.

Opazil sem, da omenjaš nekega Vandota. Kdo je to?

Objavljeno

... Samo hotela sem poudarit, da jemo veliko tujih jedi ...

Skoraj za vsako s tujim jezikom poimenovano afnarijo najdemo lep domač izraz. To običajno nevedni spoznajo takrat, ko v doneči npr. francoščini naročen krneki prepoznajo kot poznano jed, ki jo je že babica kuhala. Mogoče z nekaj malega variacije. Vsaj za podobno geografsko področje to lahko trdimo. Zrezek je zrezek in krava od katere je odrezan presneto malo razume v katerem jeziku je bil postrežen. Zanjo je vedno od njene riti odrezan kos mesa, popečen tako ali drugače. In za pujsa velja isto. Solato pa itak onadva zvečita in nima veze razglabljat o njej.

še hrana v eksotičnih restavracijah, najsi bo kitajska ali mehiška je prilagojena našim okusom.

Zato brihtat preveč o tem in nekoga nazvati z budalo je ......

mimo okusa!

Objavljeno

Skoraj za vsako s tujim jezikom poimenovano afnarijo najdemo lep domač izraz. To običajno nevedni spoznajo takrat, ko v doneči npr. francoščini naročen krneki prepoznajo kot poznano jed, ki jo je že babica kuhala. Mogoče z nekaj malega variacije. Vsaj za podobno geografsko področje to lahko trdimo. Zrezek je zrezek in krava od katere je odrezan presneto malo razume v katerem jeziku je bil postrežen. Zanjo je vedno od njene riti odrezan kos mesa, popečen tako ali drugače. In za pujsa velja isto. Solato pa itak onadva zvečita in nima veze razglabljat o njej.

še hrana v eksotičnih restavracijah, najsi bo kitajska ali mehiška je prilagojena našim okusom.

Zato brihtat preveč o tem in nekoga nazvati z budalo je ......

mimo okusa!

ja pa daj mal preberi no nazaj, če že daje razlage za nekaj, naj bodo vsaj točne. Nisem njega imenovala z ničemer, kje si to prebral? Saj ima na svoji strani to napisano in on je res sam sebi konkurenca, ko še sebe negira. Pa ni bil point le hrana...

Objavljeno

ja pa daj mal preberi no nazaj, če že daje razlage za nekaj, naj bodo vsaj točne. Nisem njega imenovala z ničemer, kje si to prebral? Saj ima na svoji strani to napisano in on je res sam sebi konkurenca, ko še sebe negira. Pa ni bil point le hrana...

Lej, ne da se mi nekomu advokata špilat, zato ne bom razlagal.

Ti pejt pa sirčka grist, pa bo!

Objavljeno

Kaj ti moram direktno v pisni besedi povedati, da boš razumela? S teboj se že ves čas igram in prav lepo mi to uspeva. Ti pa še vedno rineš in rineš.

:) halo saj je že vseskozi v pisni obliki. Z mano se ni treba igrat četudi imam miška v nazivu, ker nisi pravi maček :P . Mislim, da sem čist dostojna sogovornica in, če bi ti res uspevalo kot praviš potem ti ne bi imela več kaj pisat, kot vidiš pa ... :)

Že da greš v razlage o sahar torti, jabolčnem zavitku ipd, je vse jasno... Vsak, ki se vsaj malo zanima in nekaj malega ve o kulinariki naših sosednih držav mu je jasno, da si sahar torte niso izmislile naše slovenske tete v prejšnjih stoletjih.

:) sam sebe negiraš, ravno ti si napisal, da so naše tete kuharice si izmislile sacher-co :)

Opazil sem, da omenjaš nekega Vandota. Kdo je to?

:) no ja zdaj pa si res veliko povedal. Josip Vandot je slovenski mladinski pesnik, ki je napisal, glej ga zlomka, kar nekaj knjig, med drugim tudi, ne boš verjel, tri z glavnim junakom Kekcom. :)

:) mal hočeš nakazat, da si me samo preizkušal, češ, da si preverjal, ali sploh vem o čem govorim. In veš kaj, ti moje najljubše opravilo zadnjih dni, s tem si hotel le prikriti svoje zmote :) .

Objavljeno (popravljeno)

Moja miška pa ne zna citirat :grrr

Ampak bolj kot gledam, sem prepričan, da gre tole v love story. :grim

Popravljeno . Popravil I30
Objavljeno

Lej, ne da se mi nekomu advokata špilat, zato ne bom razlagal.

Ti pejt pa sirčka grist, pa bo!

Pravilna odločitev (povzeto po šokcu) :) , mater zdaj sem se že nalezla njegovih stavkov :lol1: . Sam, če bi pa bil njegov advokat, bi imel pa veliko dela. :D

Spet mit, sirček ni najljubša hrana mišk. ;)

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Moja miška pa ne zna citirat :grrr

Ampak bolj kot gledam, sem prepričan, da gre tole v love story. :grim

lej, ko znam :rolleyes:

:004

Objavljeno

Moja miška pa ne zna citirat :grrr

Ampak bolj kot gledam, sem prepričan, da gre tole v love story. :grim

Mogoče bo treba spremeniti naslov teme v "Moja miška mi pomeni več kot vsi Avstrijci in Slovenci skupaj" ?

Objavljeno

Avstrijci :? .. kdo so to :? ... aja seveda, to so severni Slovenci :P

Objavljeno

Avstrijci mogoče so v marsičem pred nami, ampak manjka jim osnovno za pravi narod, to je lasten jezik.

SLOVENCI ga imamo in že samo zato smo lahko ponosni, da smo Slovenci.

Ko gledam tole soočenje, se mi zdi da je jezik edino na kar smo lahko ponosni .

Objavljeno (popravljeno)

"Hop Cefizelj", sedaj pa si se ujel!

Jaz se tako ne počutim in se ne obremenjujem s svojimi sosedi. Ne z južnimi in ne s severnimi. Definitivno pa imam raje južne kot severne. Ko potujem v bivše republike potujem z namenom, ker se tam zelo dobro in domače počutim in ker sem dobro sprejet. Pa še cene so sprejemljive za naš domači žep. Nekateri potujejo tja, tam hlinijo neko prijaznost, ko se vrnejo domov, pa te iste ljudi, ki so jih tam doli prijazno sprejeli, ponovno žalijo s čefurji in se v slo do njih obnašajo tako kot se želijo do nas obnašati Avstrijci.

Jaz sem vzel stvar v svoje roke, ker nisem nikogaršnji hlapec, pa ste me popljuvali in želeli, da bi to bil. Po vaše bi moral s sklonjeno glavo in molče narediti nekaj kar ni v skladu z zakonodajo in ne z mojimi načeli. Če bi to storil, bi bil hlapec. Ker tega nisem želel, sem na tej strani bil obsojen, da širim nestrpnost in doživel vključno s teboj zagovarjanje nemškutarja Ice in nedopustno početje avstrijskih oblasti.

Jaz ne tarnam! Želel sem samo nekoliko več podpore z vaše strani, ker gre za slovenski jezik in slovenske pravice. Žal je nisem bil deležen, razen mičkenih izjem. Ste pa našli kar nekaj izgovorov in pomilovanj za početje ledenega Avstrijca.

Kdo je sedaj hlapec?

Popravljeno . Popravil Cufa
Objavljeno

Zakaj pa misliš, da je bil moj prejšnji post namenjen tebi?

Si pa malo zamešal zadeve.

Tale tema nima nobene zadeve s tvojim pisanjem avstrijskim organom. Poglej prvi post. šlo je za neko osebno obračunavanje z nekom, ki mu je življenje v avstriji bolj všeč kot tukaj in ti je to po privatnih sporočilih povedal. Kar se mene tiče bi take zadeve tam tudi morale ostati. Je povsem njegova pravica, da mu je preko meje bolj všeč.

Tvoja korespondenca z avstrijskimi organi je omenjena v neki drugi temi, in če se ne motim ti je tam velika večina dala prav. In tudi osebno se strinjam, da imaš vso pravico, da če ti nekdo v Sloveniji izda plačilni nalog mora tudi obrazložitev podati v slovenskem jeziku. Ampak še enkrat: to je debata, ki potega v drugi temi!

Kar pa se Ica tiče pa na tem forumu njegova korespondenca poteka v Slovenščini, ki je na veliko višjem nivoju od marsikoga drugega.

Objavljeno

Avstrijski motorji so boljši od slovenskih.

Bi pa s pravim prisotopom lahko bilo tudi drugače.

Objavljeno

Men so Avstijci všeč po tem, da znajo vsako zabačeno "mlakužo" ali vas ukusno uredit in s tem privabit turiste

Objavljeno

sem pa videl, da bo v naslednji oddaji Tednik tisto o avstrijskih dopisih, ki niso v slovenščini!

Objavljeno

sem pa videl, da bo v naslednji oddaji Tednik tisto o avstrijskih dopisih, ki niso v slovenščini!

Bo nekaj na to temo.

Guest Ajdemi Popuši
Objavljeno

Sokac, tebe bi jaz zažgal na kopici slame, ker kokodakaš in kokodakaš tja v tri dni ! Mater, kokodakaš ko neka slaboumna babnca !

Spomni se enih par let nazaj, ko smo v Avstrijo hodli po kafe in čokolade, ker jih pri nas NI BLO ! .. Takrat smo pa vsi, vključno s tabo, pljuvali po Sloveniji in se klanjali avstrijcem in njihovi trgovski ponudbi, oh-in-sploh !

Danes se pač klanjamo njihovim (še kar) urejenim cestam in jih motoristi iz SV Slovenije pač intenzivno koristimo. Pa kaj bi ti rad ? Da te ustavi avstrijski policaj in te nagovori v Slovenščini ? In če si npr. Portugalec, naj avstrijski policist zna tudi Portugalščino ? In dopis avstrijskih policajev bi MORAL biti Slovenski ? Zakaj ? Zato, ker si ti v Avstriji krišil prometne predpise ?

Če ne znaš nemškega jezika, pol se pač vozi DOMA, po Sloveniji !

Če se je pa ICE-u zatipkala kaka nerodna izjava, vzami to kot: BESEDA NI KONJ !

Tvoja Copy-Paste znanost glede Trdine ni vredna nič, ča sam ne spoznaš, kaj na forumu je vredno komentiranja in kaj je treba ENOSTAVNO spregledat !

J., pa daj, skuliraj se malo ! Vzami si čas zase, to bo tvoja najboljša naložba.

  • Všeč mi je 2
Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!