Skoči na vsebino

Neki čudni, čudni časi

Igorr

Priporočene objave

A ti ne veš,da te ravno prijatel najprej zajebe?

Kaj češ gusar... tko je če je preveč vazelinov ( LABEL)  na trgu....  :lol: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Take zgodbe me bodo vedno naredile jezno, saj noben otrok ne bi nikdar smel doživeti kaj takega...

Sama sem kot najstnica doživela veliko gorja na račun vrstnikov, a to te z leti naredi močnejšo, nevede postaneš še bolj zaščitniški do otrok, do ljudi, ki jih družba zavrača ker so brezdomci, ker so bolani, invalidi...

Nikdar ne bom pozabila kako lepo mi je bilo med vrstniki iz osnovne šole, saj smo bili sošolci in sošolke doma iz vasi, vsi smo bili povezani med seboj, bili smo si kot bratje in sestre.

Ko pa sem prestopila prag srednje šole, pa se je name zgrnilo vse najslabše... Najprej so se norčevali iz obleke, potem zato, ker nisem hodila ven na malico, ampak sem s tremi sošolkami zunaj pred razredom jedla sendvič, ki sem si ga pripravila doma, da bi malo prišparala.

Potem so se narčevali iz moje gorenske govorice, potem iz križa, ki sem ga imela za vratom... Vsa 4 leta šolanja v srednji šoli so bila zame PEKEL z veliko začetnico, doma si nisem upala nič reči, v šoli sem socialni delavki samo enkrat omenila, da ne zdržim, pa me ni poslušala... Najbolj vesela sem bila, ko je bil vikend in sem med vikendi žurala s prijatelji iz domače vasi....Še bolj vesela, ko so bile počitnice, ko sem v 1. letniku našla službo preko študentskega servisa in s prvo svojo plačo kupila nove kavbojke in majice.

Dejstvo je, da sem bila najsrečnejše bitje na svetu ko sm uspešno zaključila vse 4 letnike srednje šole.

Nedolgo nazaj sem se opogumila in pisala po fb-ju tisti punci, ki me je najmanj zasmehovala. Napisala sem ji celi roman in jo spraševala zakaj je bilo tega treba, zakaj so se spravili name? Ta ženska, ena izmed večjih frajerk v tistem obdobju, ta moja bivša sošolka, ki je danes pri 32 letih brez službe, brez dokončane fakultete... mi je takoj napisala celi roman, da se me spomni, da ji je žal in se mi opravičila v svojem imenu in v imenu vseh v razredu.

Povabila me je na kavo, jaz pa sem njo povabila, da bi morda nekoč skupaj sodelovali na skupinski razstavi, ker je ona tudi slikarka...

Res smešno, kako se vse skupaj obrne... Vem, nekoč bom srečala vse, vem, da ne bo lahko.

Še vedno si želim, da bi bila malica brezplačna za vse, da bi vsi otroci imeli v šolah enaka oblačila ( majice, kavbojke ), saj še danes poslušam kako zelo je prisotno posmehovanje otrok do vrstnikov, ki jim starši ne morejo kupiti majic helov kiti ali supergov najk.

Kakorkoli, tako kot pravijo....na koncu vedno posije sonce :)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Take zgodbe me bodo vedno naredile jezno, saj noben otrok ne bi nikdar smel doživeti kaj takega...

Sama sem kot najstnica doživela veliko gorja na račun vrstnikov, a to te z leti naredi močnejšo, nevede postaneš še bolj zaščitniški do otrok, do ljudi, ki jih družba zavrača ker so brezdomci, ker so bolani, invalidi...

Nikdar ne bom pozabila kako lepo mi je bilo med vrstniki iz osnovne šole, saj smo bili sošolci in sošolke doma iz vasi, vsi smo bili povezani med seboj, bili smo si kot bratje in sestre.

Ko pa sem prestopila prag srednje šole, pa se je name zgrnilo vse najslabše... Najprej so se norčevali iz obleke, potem zato, ker nisem hodila ven na malico, ampak sem s tremi sošolkami zunaj pred razredom jedla sendvič, ki sem si ga pripravila doma, da bi malo prišparala.

Potem so se narčevali iz moje gorenske govorice, potem iz križa, ki sem ga imela za vratom... Vsa 4 leta šolanja v srednji šoli so bila zame PEKEL z veliko začetnico, doma si nisem upala nič reči, v šoli sem socialni delavki samo enkrat omenila, da ne zdržim, pa me ni poslušala... Najbolj vesela sem bila, ko je bil vikend in sem med vikendi žurala s prijatelji iz domače vasi....Še bolj vesela, ko so bile počitnice, ko sem v 1. letniku našla službo preko študentskega servisa in s prvo svojo plačo kupila nove kavbojke in majice.

Dejstvo je, da sem bila najsrečnejše bitje na svetu ko sm uspešno zaključila vse 4 letnike srednje šole.

Nedolgo nazaj sem se opogumila in pisala po fb-ju tisti punci, ki me je najmanj zasmehovala. Napisala sem ji celi roman in jo spraševala zakaj je bilo tega treba, zakaj so se spravili name? Ta ženska, ena izmed večjih frajerk v tistem obdobju, ta moja bivša sošolka, ki je danes pri 32 letih brez službe, brez dokončane fakultete... mi je takoj napisala celi roman, da se me spomni, da ji je žal in se mi opravičila v svojem imenu in v imenu vseh v razredu.

Povabila me je na kavo, jaz pa sem njo povabila, da bi morda nekoč skupaj sodelovali na skupinski razstavi, ker je ona tudi slikarka...

Res smešno, kako se vse skupaj obrne... Vem, nekoč bom srečala vse, vem, da ne bo lahko.

Še vedno si želim, da bi bila malica brezplačna za vse, da bi vsi otroci imeli v šolah enaka oblačila ( majice, kavbojke ), saj še danes poslušam kako zelo je prisotno posmehovanje otrok do vrstnikov, ki jim starši ne morejo kupiti majic helov kiti ali supergov najk.

Kakorkoli, tako kot pravijo....na koncu vedno posije sonce :)

Ja, sej ne vem no ......... v Severni Koreji ...................teh problemov ne poznajo....................... :kva1:

Vsi so enako oblečeni, vsi skupaj jedo isto hrano, vse skupaj enako zebe ......................... :kva1:

Ampak .................... :grrr

sonce je :OK:  če ga ni si ga pa narediš :D

Tako se govori. :grim

To je "moška beseda". :OK:  :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ŽIVALI BEŽIJO!!! Bo konec sveta....al pa je spet en novinar mal preveč notr padu :D

http://svet24.si/clanek/53319fef25efb/zivali-bezijo-se-res-priblizuje-konec-sveta

Ja in?

Zakaj bi si človek delal skrbi na zalogo?

So stvari na katere mamo vpliv in take, kjer ga nimamo.

Jutri bo lep sončen dan in prilika za sproščanje v vožnji.  Eni se bomo sproščali, kakšen bo seeda oplaknil po asfaltu.

In?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, ja ne vem če bomo berivko dočakali

Pa, dej no, najprej še un zele od lanskega leta ................... pojej. :OK:

Če pa greš gume zamenjat ..................... pol boš pa mrbit ...................tut berivko letos jedu.................... :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mal copy pastam!!!

Obtožujem!

Pozdravljeni,

preprosto sem moral te svoje misli pri svojih sedeminpetdesetih letih zliti na papir.

Rad imam to deželo - Slovenijo, rad imam to domovino, pokrajino - Slovenijo,

ne maram pa de države v njenem institucionalnem ali oblastnem smislu.

Tega me je sram, tega me je groza in strah. Sram me je!

Moj oče je bil znani slovenski pisatelj, ljubil je to deželo, ljubil je svoje ljudi, ljubil je to, da smo nekoč na svoji zemlji. Tudi jaz imam rad to deželo.

Kot novinar, terenski, sem imel možnost, da sem jo kot eden redkih Slovencev spoznal po dolgem in počez.

In je res lepa, enkratna, neponovljiva. In vedno sem bil vesel in ponosen, da živim na tako lepi zemlji, v tako lepi deželi. A...

A za tak sistem se jaz nisem trudil, ne boril. Bil sem srečen, ko smo dobili svojo državo, ko smo prišli na svoje, kot se reče.

Jaz to lahko rečem, ker so bili moji stari starši tlačani na zemlji madžarske grofice. Ki sploh ni bila slaba.

Bil sem srečen, ko sem odraščal, od leta 1955 naprej, v neki državi, ki se ji je takrat reklo Jugoslavija, kjer je bilo na začetku težko, zelo težko.

Meni in mami je v podstrešnem stanovanju voda zmrznila v umivalniku.

A - vsak naslednji dan je bil težak, a vendarle boljši. Bil sem srečen, da sem lahko hodil v šolo, da sem lahko študiral, da sem lahko dobil službo, si ustvaril družino in v vsem tem užival.

Za boljši jutri.

Pa so bili boni za bencin, pa je bil sistem par - nepar za

avtomobile, pa je bila inflacija.

Ampak, dragi moji, bila je tudi sociala, bili so počitniški domovi, bile so šole, bili so vrtci, bili so športni amaterski klubi, amaterska gledališča, bilo je življenje.

Bila so potovanja po svetu, bil je nakupovalni Trst, Celovec, Graz, pa še kaj.

Vsak dan je bilo bolje.

A potem je prišla osamosvojitev, samostojnost, z novimi junaki - vsi iz istega gnezda!

In so nam prinesli nove resnice, novo državo.

In sem upal vanjo, ponosen sem bil, da jo imam. Kako ponosno sem tista leta v Franciji, Belgiji, Italiji, pa še kje drugje potrpežljivo razlagal, od kod prihajam, da sem iz Slovenije, da to ni več Jugoslavija. Bil je en sam ponos.

Potem pa minejo leta... Potem pride privatizacija, pride tranzicija, pridejo pidi in sodi, pride Koržetov sklad za državna podjetja.

In potem pridejo razni Bavčarji, Kordeži, Valanti, Duhovnikove, Volki, Šroti, da Hildice ne pozabim, in cela

plejada z njimi zlizanih novih povzpetnikov.

In z njimi povezanih novih menedžerjev z mojim nekdanjim kolegom Samom Miličem Hribarjem na čelu.

Kdo bi jih vse našteval. Škoda časa in prostora. In potem nam ukradejo državo.

In naredijo dva sistema, enega za "elito" in enega za navadne ljudi, za sodobne sužnje. Mar je treba naštevati primere... Mislim da ne. In potem jemljejo, kradejo.

In ko skorajda vse "privatizirajo", si za ubogega človečka izmislijo še recesijo. Odpuščanja, cesta, brez plač, ki so jih ljudje zaslužili, brez zavarovanja, ki so ga že plačali. Brez upanja in brez prihodnosti. In brez pravne države. Potem ga do konca oropajo.

Do tega, da ljudje ne morejo več živeti, da se po kleteh blokov vlačijo kot podgane, da si pozimi najdejo topel kotiček, da bi dočakali jutri.

Brez služb, brez prihodnosti. Kje so Litostroji, Mure, Tami, Labodi, Lisce, Mipi, Jutranjke, kje je SCT, kje je Vegrad, kje je Prevent.

In kje so ti ljudje.

In kje je denar, ki je bil tam. Kdo ga je vzel, kdo ga je privatiziral. Kdo je pokradel NLB.

Za zasluge so direktorji dobivali nagrade, saj se še spomnite imen. Upam da.

Pa še ni dovolj. Potem se vsi ti "mojstri", ne bi rad uporabil hujšega izraza, potem se lotijo še generacije upokojencev. Tistih, ki so jim s svojim delom dali sploh možnost, da so svoje riti prinesli do šol in fakultet, da so postali to, kar so.

No, prepričan sem, da tega njihovi starši tega niso želeli. In na to niso ponosni. Zdaj ropajo še njih. Sramota.

In kaj so dali mladim? Povejte mi, kaj in kakšna je vaša prihodnost. Če mi boste dali optimizem, bom srečen. Pa se bojim, da ne bo nikakršnega optimizma v vaših odgovorih, če bodo pošteni. Na žalost.

Mi bomo na stara leta delali do smrti, kje pa boste vi dobili službo, kako si boste ustvarjali boljši jutri, lepšo prihodnost. Kako boste v življenje spravili vaše otroke, ki so nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi. Povejte mi, kako!

O vsem tem tudi pišem, vsak teden, vsak dan o tem razmišljam. Pa ne pomaga.

Treba je nekaj narediti. To, kar je pred nami, verjemite, ni dobro.

Ne pelje nikamor. To je preprosto kraja v imenu - koga že?? - morda ljudstva.

Dajte no, to je svinjarija.

Pa še vedno bom zapisal: imam najlepšo domovino, najlepšo deželo, rad imam Slovenijo.

A čas je, da se nekateri, mnogi umaknejo. Dovolje je bilo. Dajte nam, da zadihamo.

Matjaž Kranjec

(moja hči samo razpošilja moj tekst, ker jaz sem iz časa navadne tehnike, saj razumete. Ampak znam pa razmišljati... .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:kva1: Ma dej no, a ni že zadost sranja brez jasnovidnih?  Sej če verjameš nč narobe, ampak .................. :smoke:

papez .... jest mam tud jasnovidne sposobnosti in vidm tam v daljavi..... da kmal ne boš več papez.....  :unsure:  :lol:

Le zakaj raje nisi vrhunski47?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

papez .... jest mam tud jasnovidne sposobnosti in vidm tam v daljavi..... da kmal ne boš več papez.....  :unsure:  :lol:

Le zakaj raje nisi vrhunski47?

Ma si smotanaaaaa k zajla. :smoke:

:kva1: Pa ti veš, da sem se kt papež rodil, in kot tak bom tudi - škripnil - ko bo pač čas za to. :smoke:

To je to, in tvoja jasnovidnost - mal šepa ........tlele. :grim

A zakaj? ............. pa saj si jasnovidna ...............pole veš zakaj nisem. :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

papež47 zajla ni bila nikol smotana... vedno je bila še kako priročna :grrr

....in ja vem.... da si papež O:-) .... sm prej mau bolj pogledala v karte :devil:

http://www.publishwall.si/eva.suzana.belca/post/101035/realnost-slovenije

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

papež47 zajla ni bila nikol smotana... vedno je bila še kako priročna :grrr

....in ja vem.... da si papež O:-) .... sm prej mau bolj pogledala v karte :devil:

http://www.publishwall.si/eva.suzana.belca/post/101035/realnost-slovenije

Ti kr u karte glej .............. jest raje pogledam skozi okno in okoli sebe, grem na kufe z enim ali dvema frendoma, dam piskr na glavo in se ...............odpeljem.

Karte - une za tarok - pa so za kako popestritev večera.

Tko - mim grede - a iz zoca tut šlogaš?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... papaž  jest pa najraj u luft gledam.... al pa grem malo po svoje....

Sj vseen al so tarok karte al so od črnega petra....al je zoc....

.....če imam dan, če imam dovolj navdiha in domišlije....pol šlogam iz povsod... tud iz kozarca kjer je bil popit recimo rdeč vin :unsure: :lol:

evo še link od nekih čudnih dogodkov z audijem .... sam da ni bila vpletena Škoda pa je OK :rolleyes:

http://avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=11774

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.... papaž  jest pa najraj u luft gledam.... al pa grem malo po svoje....

Sj vseen al so tarok karte al so od črnega petra....al je zoc....

.....če imam dan, če imam dovolj navdiha in domišlije....pol šlogam iz povsod... tud iz kozarca kjer je bil popit recimo rdeč vin :unsure: :lol:

evo še link od nekih čudnih dogodkov z audijem .... sam da ni bila vpletena Škoda pa je OK :rolleyes:

http://avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=11774

E, viš, jest pa nimam cajta u luft gledat, kaj šele u karte! :smoke:

In, če verjameš al pa ne, prav en .......qrc me briga ............. kaj BO. :OK:

Definitivno pa NE bo tako, kot ti v kartah ali kofetu vidiš! :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...

Definitivno pa NE bo tako, kot ti v kartah ali kofetu vidiš! :smoke:

Kako si lahko tako ziher v to? Saj tud slepo zrno kuro kdaj najde!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako že pravijo...

Ne verjemi vsemu temu, kar si prebral, dokler tega ne izkusiš sam :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!