rookiee Objavljeno Januar 30, 2012 Objavljeno Januar 30, 2012 Po vsej verjetnosti novopečeni prišlek se zanima, kaj nosite, ko se vozite recimo v službo ali po mestu na tavelikih skuterjih? Jakna, ledvični, rokavice? Čelada je pa samoumevna.
c00L3r Objavljeno Januar 30, 2012 Objavljeno Januar 30, 2012 Kaka ruta okoli vrata je fajn, če delaš malo več kot samo par km. Jaz imam vratni "rokav", ki si samo daš prek glave in okoli vrata. Je bolj praktično kot ruta/šal, ker ga ne rabiš motat okrog. Nekaj takega: http://tinyurl.com/77985fp Sicer pa kot si sam napisal. Rokavice, čelada, jakna. Poleti pa ledvični + majica, mogoče kake tanke rokavice. Če se rad voziš tudi v hladnejših mesecih si lahko daš (smučarske) dolge gate pod kavbojke ali pa kupiš namensko moto spodnje perilo.
Mia Objavljeno Januar 30, 2012 Objavljeno Januar 30, 2012 Po vsej verjetnosti novopečeni prišlek se zanima, kaj nosite, ko se vozite recimo v službo ali po mestu na tavelikih skuterjih? Jakna, ledvični, rokavice? Čelada je pa samoumevna. Tudi poletne hlače s ščitniki, ali pa jeans hlače podložene s kevlarjem ni neumno imet, pa mogoče tudi ojačane moto poletne čevlje. Srečno in varno !!!!!!!!!! 2
maxiscooter Objavljeno Januar 30, 2012 Objavljeno Januar 30, 2012 Že mnogo krat sem odgovarjal na taka vprašanja z drugim vprašanjem. Ali mi lahko poveš, če je kaka razlika, ko padeš ali te kdo zbije s skuterja pri 100 km/h in ko padeš ali te zbije s cestaka pri 100 km/h. Razlike ni. Ne govorim da moraš imeti na sebi oprijet usnejn kombinezon a vseeno lahko narediš marsikaj za svojo varnost. V zgornjem postu, ki ga je napisala Mia je že vse napisano. Torej : čelada, rokavice, jakna s ščitniki, hlače s ščitniki, ledvični pas in moto čevlji. 1
Bremzer Objavljeno Januar 30, 2012 Objavljeno Januar 30, 2012 Za vsak motor,ki gre več kot bicikl 40Km/h ++ je potrebna kot že rečeno "motorska" oprema ! ! Sosed se je vozil s skuterjem ; kavbojke,teniske, čelada na roki,noge na zadnjh stopalkah. Danes po karambolu in enem letu bolniške okreval na žalost amputiran gleženj z stopalom !
Priporočene objave