Skoči na vsebino

Kam gre ta Slovenija?


motomanijak

Kaj mislite o meni  

12 članov je glasovalo

  1. 1. Kaj mislite o meni

    • Godi se mi krivica
      8
    • Razvajen otrok
      20
    • Tiho bod
      2
    • Pejt ven
      14


Priporočene objave

Zanima me vaše mnjenje o naslednji zadevi oziroma ali se vam tudi to dogaja.

Trenutno sem absolvent računalništva, par izpitov do konca, potem pa diploma. In kaj se mi dogaja. Ne dobim primerne službe. Sedaj boste vprašali kaj je primerna služba. Jaz vam bom povedal, kaj je neprimerna

Lani sem delal prakso, dobil 500 dem na mesec plus malica. Delal sem na stvari ki mi ustrezala, lahko bi delal kaj zahtevnejšega pa ok. Sem več časa zase porabil. Povedal sem jim tud da mi ne paše to delat. Tud tukaj še ni problema, problem je bil v tem da je plača zamujala cca. 2 meseca, pa še vedel nisem koliko bom dobil. Pač kolikor so dal. Po enem letu mi je bilo dost.

Potem sem probaval najti službo in doma in v LJ. V Lj sem bil na dveh razgovorih za dober posel, v enem prišel v ožji izbor med dvemi kandidati in odjebal. Takrat sem tud jaz LJ odjebal. Konec koncev kdo hoeč bit v bolani Ljublani, kjer je vse dražje, hitrejše, ... so pa tud bejbe dobre. Poleg tega če hočeš normalno živet ti pridejo stroški od 300 - 600 EUR.

Kaj se mi doma dogaja. V staro službo itak ne grem. Po ostalih firmah me vzamejo šele po diplomi, ne prej. Kakšne so to igre? Kaj da bom pri njih delal do diplome pol bom pa šel? Kam?

Medtem sem dobil tudi projektni posel za doma. Za program sem si vzel 1 mesec, 110 ur. Medtem sem naredil tri izpite. Tud delodajalec je to vedel. Na koncu me je poslal po napotnico podrejenemu je rekel 500 na uro, njega je pa zmanjkalo. Kako naj se pol sploh bunim. Povedal so mi še , da bodo oni mene še rabil pa da se slišmo? Še ena igra? Lahko samo ne za 500 na uro.

Tudi pravo službo sem si našel v dobri firmi, samo škoda ko se grejo tudi tukaj igre. Najprej prek študenta (za 500/uro HA HA HA), po diplomi poskunso, šele nevem kdaj redno.

Prejšni teden sem videl na netu oglas za posel. Iščejo prek teh kadrovskih firm. Vprašal sem jih če je stara (prva iz dogodka) firma pa dobil pritrdilen odgovor. Tako da se itak nimaš kaj menit.

Kaj mi je prišlo na misel. AMERIKA. Tam ni iger. Kar znaš, toliko dobiš. Če znaš še več dobiš še več. Ceni se kvaliteta in znanje. Denarja pa jim tud ne manjka, da ne govorim o bejbah. Če še ne ve kdo o čem govori naj si pogleda v slovar pod geslo BEG MOŽGANOV.

Da vam povem še o mojem znanju : web (skoraj vsi jeziki), baze(od MySQL do Oracle), višji programski jeziki(od C++, Delphi, VB... do C#), web strežniki, Linux... itd.

Karkoli bi dali za delat bi šlo. Sicer si pa v 2 mesecih že kjerkoli noter.

Vem da je računalniška industrija v krizi, da pa hoče bit še Slovenija to pa nisem vedel

:cry: :cry: :cry:

Lp, MM

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je tvoj ata direktor ali pa župan, potem boš morda takoj dobil službo za nedoločen čas. Sicer pa je najprej prirpavništvo, to običajno za določen čas do 1 leta, plača seveda pripravniška, potem pa vsaj pri nas, če si OK in če da generalni direktor zeleno luč, potem nedoločen čas.

Tako, kot v Ameriki, lahko tudi pri nas uspeš. Velja le edina veljavna formula: pravi čas + pravo mesto + prava ideja + sposoben jo moraš biti ustvariti in prodati.

In seveda, tako kot pri nas, lahko tudi v Ameriki ostaneš za vedno na dnu.

Ali niso v Nemčiji leto ali dve nazaj računalničarjem popnujali zelenih kart?

In še osebno: če ti manjka do diplome le še nekaj mesecev, potrpi te mesece. Jaz sem potrpel še vojsko, predno sem šel v lov za pravo službo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni vse zlato kar je tujina ... sicer so pa realne izkušnje v privat firmah pomembnejše od diplome. Diploma je trdna valuta samo v javnih in državnih podjetjih in upravah, kjer so sprejeti znani predpisi o zaposlovanju.

Se pa bojim, da bom dobre programerske službe dobil samo v LJ, kjer je koncentracija takšnih podjetij največja. Pošlji svoj CV na firme, kjer si ŽELIŠ delati, in pridno spremljaj oglase. Dobre službe ne dobiš v par mesecih.

Še vedno pa ti ostane politika ... se da s srednjo šolo visoko prilezti :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes si lahko "srečn" (!) če dobiš službo, da se lahko vsaj za silo preživiš. Jaz ti svetujem - sprejmi karkoli, tud če se ti zdi podcenjevalno, kaj pa maš od tega da sediš doma in tuhtaš dan za dnem kaj bo čez par mesecev, let? To te spravlja še v večjo depresijo. Izobrazbo maš, kar dosti pomeni, ni vrag da se v bližnji prihodnosti (pa to ne mislim 1, 2, 3 mescih, da ne boš preveč nestrpn) ne bo našlo nekaj za tebe, pa magari ne bo to, za kar si usposobljen. Folk dela svašta, da se preživi, seveda obstajajo izjeme. Plače danes niso več najbolj odvisne od izobrazbe ampak od tega kako se znajdeš oz. kako darežljiv je tvoj šef. Jaz tud močno razmišljam da bi zamenjal službo, ker tukaj delam ko niger za eno jebeno plačo 100k. Ampak glede na to da mam (zaenkrat) samo srednjo šolo, morem bit tud s tem zadovoljen, drugje bi mogoče dobil še manj. Pri nas dobijo tisti ki so prek napotnice 550 na uro, brez dodatkov kot so nedelje, nočne, prazniki, malica in prevoz. Zdaj pa si računaj, če majo 180 ur (več ponavadi nimajo) dobijo 99k, porabijo pa itak 1/3 za malico in prevoz. Si na istem kot čistilke, al pa še na slabšem, recimo čistilke na občini majo 115.000... :roll: Samo kaj naj, ko sprejemajo samo ženske :twisted: :P

Ko boš pa kaj našo pa pošlji vse v K****, tak sem jaz 1x že naredo in mi je prav odleglo :wink: Se mi zdi, da bolj kot iščeš, manj najdeš - to je isto kot pr ženskah :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni vse zlato kar je tujina ... sicer so pa realne izkušnje v privat firmah pomembnejše od diplome. Diploma je trdna valuta samo v javnih in državnih podjetjih in upravah, kjer so sprejeti znani predpisi o zaposlovanju.

Se pa bojim, da bom dobre programerske službe dobil samo v LJ, kjer je koncentracija takšnih podjetij največja. Pošlji svoj CV na firme, kjer si ŽELIŠ delati, in pridno spremljaj oglase. Dobre službe ne dobiš v par mesecih.  

Še vedno pa ti ostane politika ... se da s srednjo šolo visoko prilezti :D

Na žalost je tako, da znanje brez diplome velja vsepovsod, kjer se cenijo rezultati, ki so sproti verificirani v uspešnosti podjetja.

Ko je treba te rezultate primerno nagraditi takrat pridejo lastnikom vse igrice prav, da te nazaj poriva, če nič drugega bo rekel, ja madona saj nimaš diplome.

Mislim, da je diploma vsepovsod zelo važna. V državnih službah je potreben pogoj, drugje pa pogoj za lastno samopodobo in za preprečitev neustreznega nagrajevanja.

Samo kdor je specalist in imetnik posebnega znanja in je s tem znanjem tudi monopolist, mu diploma ne koristi, ker je on tisti, ki diktira pogoje.

Ampak takih je zelo malo. Seveda je predpogoj, da to znanje nekdo krvavo rabi.

V naši firmi je diploma važna zato, ker nisi pooblaščena oseba za izdelavo tehnične dokumentacije, če nimaš ustrezne izobrazbe in strokovnega izpita, ki ga podeljuje inženirska zbornica Slovenije.

Tako da pri investicijski dejavnosti kot je izgradnja objektov, se stvari zapirajo v cehe in tam lahko skozi monopol ceha dosegaš položaj na trgu, katerega sicer ne bi imel, če bi vsak lahko počel kar se mu zljubi.

Pa bodi dovolj.

Motomanijak, svetujem ti, da čimprej diplomiraš.

Tudi za ceno kasnejšega štarta v službo.

8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motomanijak, za dobre informatike ne sme biti problem najti dobre službe, vendar se bojim, da boš moral malo ven izza svojih plank pogledati, ker, kot si že sam ugotovil, v okviru vaših plank deluje samo nekaj nategovatorjev, katere si z več ali manj uspeha itaq že stestiral. Čudno se mi pa zdi, da kot absolvent s svojimi študijskimi kolegi ne deliš informacij o prostih delovnih mestih in podobno, konec koncev je na fakulteti tudi oglasna deska, tako, da s to perspektivno izobrazbo ne bi smel imeti preveč problemov. Poznam pa ogromno ljudi, ki so začeli kot absolventi preko študenta ali honorarno, in se po opravljeni diplomi zaposlili. Tak način je tudi nekje najbolj optimalen, da v času do diplome spoznaš delodajalca, in koneckoncev tudi on tebe. Ne računaj pa, da boš pametno službo dobil preko Oglasnika ali web-a.

Trženje sebe je pač zahteva, ki jo danes človek mora obvladati (saj poznaš tisti Janijev verz : prodajam tretjino življenja najboljšemu ponudniku 8) ), in če tega nisi sposoben, si poišči managerja, ali pa Human resources company, v obeh primerih zadeva sicer nekaj stane, amapak, kot sem že rekel, danes se je potrebno znati tudi prodati, sama diploma po sebi ni več dovolj.

Sploh pa pohiti, po zadnjih informacijah naj bi se na trgu pojavil presežek prav omenjene delovne sile z bogatimi izkušnjami in referenčnimi CV-ji. In to menda prav kmalu !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čudno se mi pa zdi, da kot absolvent s svojimi študijskimi kolegi ne deliš informacij o prostih delovnih mestih in podobno,

malo zlobe ...pravijo, da dobri programerji, "končajo" faks že pred diplomo in gredo delat, ostali pa morajo pač vztrajati do konca ... :twisted: :twisted:

Sicer pa svojega boljalimanj teoretičnega znanja iz fakultete tudi sam ŠE ne smeš ceniti previsoko, saj šele realni problemi iz realnih situacij dodajo piko na i tvojem znanju (po domače povedano: izkušnje so neprecenljiv vir znanja --- kot na motorju). Vzami pač najbolj ugodno ponudbo kar jih imaš trenutno na voljo, nabiraj izkušnje in hkrati išči dalje. Ugodba ponudba seveda pomeni, da živiš doma z manjšimi stroški in manjšo plačo, ali pa delaš v LJ z večjimi stroški in večjo plačo ... :arrow:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drnovsek pa kar naprej po TV ponavlja, da je Slovenija ZGODBA O USPEHU!

Za nagrado ga je ljudstvo izvolilo se za predsednika zgodbe o uspehu!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drnovsek pa kar naprej po TV ponavlja, da je Slovenija ZGODBA O USPEHU!

Za nagrado ga je ljudstvo izvolilo se za predsednika zgodbe o uspehu!

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  

Tadej

Tadej, nikjer ni več bistveno drugače. Situacija je globalna. Le v socializmu so bile 100 % sigurne službe.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maš pa res smolo, ki je verjetno le trenutna saj je računalništvo panoga kjer je povpraševanje mnogo večje od ponudbe.

Sem tudi absolvent ( še diploma do konca, se lotim kmalu :) ) in delam že nekaj let ob študiju ( pač dva krat po nekaj ur na teden bit na faksu je dolgčas, lahko postaneš še kronik :) ) kot tudi 99% ostalih sošolcev.

Kar se tiče ponudbe v tej panoge res ni panike, glej po www straneh računalniških podjetij, v večini imajo podstran zaposlimo in če res poznaš kaj od tega kar si navedel potem ne bi smel biti problem. In tudi če ne iščejo so po mojih izkušnjah veseli vsakega že izšolanega kadra, verjetno pa plača na začetku ne bo enaka dvem povprečnim slovenskim ampak kaj manj.

Pa vedno ima kak sošolec kako ponudbo od podjetja, kjer dela, preveri, mogoče na kakšni mail listi ( mi jo imamo in je bilo že nekaj del tako objavljenih ).

Samo v obupu ne iti v neko neprimerno ( tako vsebinsko kot denarno ) službo ker bo verjetno šlo samo navzdol.

V tem času pa seveda čimprej do diplome in do kakšnih drugih izpitov ( MCP, ... ).

LP,

Klemen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislm..........zdej pa jest ničesar več ne razumem!!!!!!!!!!!!! Al sem že prestar,da bi razumel mladino,al pa nimam stika z realnim življenjem......sam zdi se mi,da tale stik manjka našim mladim "strokovnjakom" z nedokončanimi faxi ITD!!!!!!!!!!!!!!!

Pa kaj si misliš.....da cela slovenija čaka na nekoga,ki pravi,da zna to in ono,da mu manjkata še dva al pa trije izpiti in diploma.....pa , da mora zaslužiti najmanj 1000sit/h......malo morgen dečko!!!!!!!!!!!!!!!

Najprej dokaži,da kaj znaš in s tem nekaj veljaš.......potem pa pričakuj,da te bodo temu primerno nagrajevali.Dokler se pa trkaš po prsih z nedokončanim faxom si pa isto kot vsak gimnazijski maturant in ne sikaj preveč okoli delodajalcev,kako ti delajo krivico,kako te ne plačujejo dovoj dobro ITD.

NAJPREJ NAREDI FAX........SE Z DOBRIM DELOM DOKAŽI.......POTEM PA JAMRAJ.........KALIMERO.

P.S.Takih in podobnih strokovnjakov na jeziku sem imel v 20 letih mnogo na praksi.......in bolj kot je besedno dokazoval svoje sposobnosti.......bolj je bil nesposoben ,jamrajoči Kalimero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa brez zamere!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Če ti pa u Sloveniji ne paše živet......imaš prosto pot kamorkoli hočeš.........če te bodo marali in sprejeli!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislm..........zdej pa jest ničesar več ne razumem!!!!!!!!!!!!! Al sem že prestar,da bi razumel mladino,al pa nimam stika z realnim življenjem......sam zdi se mi,da tale stik manjka našim mladim "strokovnjakom" z nedokončanimi faxi ITD!!!!!!!!!!!!!!!

Pa kaj si misliš.....da cela slovenija čaka na nekoga,ki pravi,da zna to in ono,da mu manjkata še dva al pa trije izpiti in diploma.....pa , da mora zaslužiti najmanj 1000sit/h......malo morgen dečko!!!!!!!!!!!!!!!

Najprej dokaži,da kaj znaš in s tem nekaj veljaš.......potem pa pričakuj,da te bodo temu primerno nagrajevali.Dokler se pa trkaš po prsih z nedokončanim faxom si pa isto kot vsak gimnazijski maturant in ne sikaj preveč okoli delodajalcev,kako ti delajo krivico,kako te ne plačujejo dovoj dobro ITD.

NAJPREJ NAREDI FAX........SE Z DOBRIM DELOM DOKAŽI.......POTEM PA JAMRAJ.........KALIMERO.

P.S.Takih in podobnih strokovnjakov na jeziku sem imel v 20 letih mnogo na praksi.......in bolj kot je besedno dokazoval svoje sposobnosti.......bolj je bil nesposoben ,jamrajoči Kalimero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa brez zamere!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Če ti pa u Sloveniji ne paše živet......imaš prosto pot kamorkoli hočeš.........če te bodo marali in sprejeli!!!!!!!!!!!!!!!

Točno tko je.

Jemlješ mi besede z ust.

Sam se nisem upal napisat tako "strogo".

8) 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motomanijak,

ne vem, kdo ti je rekel, da boš - ko boš "blizu diplomi" ali diplomiral takoj dobil službo za nedoločen čas, z "dobro plačo" in ne vem kaj še vse...

Hmm - po drugi strani pa, kolikor imam stika z raznimi vodji projektov, direktorji IT podjetij in podobno, vsi jamrajo, da pride tja mladina, da nekaj znajo, ampak nimajo delovne dicipline, da so polni sami sebe, da je pravzaprav težko dobiti res dobre kadre... in da je le nekaj podjetij IT pri nas, ki ima res dobre kadre ...

Za začetek probaj svoj CV poslati 50 največjim podjetjem s področja IT in telekomunikacij pri nas, pa te bo vsaj eden zagotovo povabil na zelo zelo resen razgovor.

Če greš v ZDA - ja, 3-5 let tam lahko cepač gadne denarje, potem pa boš fino skurjen. Ne si mislit, da te tam - čeprav je lahko tedenska plača tudi 5000 dolarjev za dobrega programerja - šparali. Ko si tam, si njihov v celoti... Kolega, ki je sicer zaslužil 150.000 dolarjev v enem letu, je rekel, da je v 300 dneh spal manj kot 500 ur... :( in je rabil več kot eno leto, da je prišel nazaj k sebi.

Skratka - pri nas ne pričakuj zlatega audija ali poštenega odnosa... V tujini pa je work, work, work... dokler ne crkneš.

Aja - pravljice o Silicon Valley - prideš tja, služiš orjaške denarce, potem pa ti za najemnino vržejo astronomsko ceno, tako da si v 3 letih skurjen pa še brez dnarja, ker si vse sproti porabil za življenje.

Pa tudi v ZDA je preveč kadrov, ker je tamm še bolj kot pri nas, usekala kriza v panogi IT.

Če si dober, ti kmalu ne bo treba dajati takih anket, če se boš le na pravi način lotil zadeve. Vem, floskula -ampak drži...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislm..........zdej pa jest ničesar več ne razumem!!!!!!!!!!!!! Al sem že prestar,da bi razumel mladino,al pa nimam stika z realnim življenjem......sam zdi se mi,da tale stik manjka našim mladim "strokovnjakom" z nedokončanimi faxi ITD!!!!!!!!!!!!!!!

Pa kaj si misliš.....da cela slovenija čaka na nekoga,ki pravi,da zna to in ono,da mu manjkata še dva al pa trije izpiti in diploma.....pa , da mora zaslužiti najmanj 1000sit/h......malo morgen dečko!!!!!!!!!!!!!!!

Najprej dokaži,da kaj znaš in s tem nekaj veljaš.......potem pa pričakuj,da te bodo temu primerno nagrajevali.Dokler se pa trkaš po prsih z nedokončanim faxom si pa isto kot vsak gimnazijski maturant in ne sikaj preveč okoli delodajalcev,kako ti delajo krivico,kako te ne plačujejo dovoj dobro ITD.

NAJPREJ NAREDI FAX........SE Z DOBRIM DELOM DOKAŽI.......POTEM PA JAMRAJ.........KALIMERO.

P.S.Takih in podobnih strokovnjakov na jeziku sem imel v 20 letih mnogo na praksi.......in bolj kot je besedno dokazoval svoje sposobnosti.......bolj je bil nesposoben ,jamrajoči Kalimero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa brez zamere!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Če ti pa u Sloveniji ne paše živet......imaš prosto pot kamorkoli hočeš.........če te bodo marali in sprejeli!!!!!!!!!!!!!!!

Točno tko je.

Jemlješ mi besede z ust.

Sam se nisem upal napisat tako "strogo".

8) 8)

Še mnogo premalo strogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tadej: »Drnovsek pa kar naprej po TV ponavlja, da je Slovenija ZGODBA O USPEHU!

Za nagrado ga je ljudstvo izvolilo se za predsednika zgodbe o uspehu!...«

Drnovsek je bil za predsednika drzave izvoljen zato, ker nastalim zapletom, ki jih je v večini povzročil sam, ni bil več kos in se je njegova nesposobnost in neodločnost že pomočno odražala v blagostanju naše dežele in se ju ni dalo več prikrivati z raznimi oguljenimi frazami. Naj tlači zemljo še tistih nekaj malega let, kolikor so mu jih ameriški zdravniki prerokovali (kot »Franji«), sivi mercedes ga bo preživel. Mimo njegovega groba se bom vozil z globokim prezirom.

Motomanjak, kot pravi Klemens, če res obvladaš vsaj nekaj orodij od naštetih se pod 200 kSIT ni potrebno niti ozirati.

Aja pa še opozorilo. Govorimo o orodjih (abecedi). Plačujejo se pa rezultati do katerih pridemo s pomočjo orodij. Torej orodje je sredstvo in ne cilj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja pa še opozorilo. Govorimo o orodjih (abecedi). Plačujejo se pa rezultati do katerih pridemo s pomočjo orodij. Torej orodje je sredstvo in ne cilj.

Razen če si učitelj :)

Je pa drugače res. Jezik, oz. sintakso se naučiti je stvar krajšega tečaja, za vsak nadalnji jezik stvar dneva, programiranje pa je tista umetnost ki se plačuje in uči dolga leta ter nabira izkušnje.

p.s. : Zgleda da premalo spremljam politiko. Meni namreč je Drnovšek en najboljših politikov ki ga premoremo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mimo njegovega groba se bom vozil z globokim prezirom.

Ne vem popolnoma zakaj se ti je tako zameril. Pa tudi ni važno. Recimo, da imaš prav.

Toda ne počni tega.

Sovraštvo v končni fazi razžira tistega, ki ga izraža.

En Drnovšek ni vreden tega, da bi ti moral imet zagrenjen fris.

8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kam gre ta Slovenija? Spodaj je nastetih nekaj najboljsih. Ugotovitve kam gre ta Slovenija naj si vsak razlaga sam:

- Kovac je odstavljen! V mleku po zakonu ne sme biti antibiotika. Vlada veleumno povzame, da je v mleku res bil antibiotik, vendar ga ni bilo toliko, da bi ogrozal zdravje ljudi in lepo Kovaca odstavijo. Kaj ko bi se Petrol zacel dodajati vodo v bencin?

- v zacetku tedna spustijo na prostos dealerja z drogo, izsiljevalca in verjetno stirikratnega morilca, ki bi moral samo zaradi umorov odsedeti 20 let v zaporu!

- med sojenjem enemu vodilnih v t.i. slovenski heroinski navezi, za le tega odredijo hisni pripor. Valjda jo je tipcek z miljoni popihal....

- za kraljem tihotapcev ljudi je po vecih drzavah razpisana tiralica. Pri nas ga pa izpustimo na prostost.....

- drzavnega sekretarja dobijo pri jemanju podkupnine, ga dajo v zapor in nato cez nekaj casa izpustijo na prostost.....

- klosarjem in odvisnikom na veliko delijo socialne podpore, brezplacne obroke hrane, obleke, oni se ga pa se kar naprej v parku napijajo oz. zadevajo....

- drzava je z nasim davkoplacevalski denarjem sanirala propadli Elan, sedaj, ko pa je nekaj dobicka (nekaj miljard SIT), si ga hocejo vodilni razdeliti, namesto, da bi denar vrnili nazaj v drzavno blagajno.....

Me zanima, kaj na vse to porece povprecen Slovenec, ki se s triclansko druzino, in s samo eno delavsko placo prebija iz meseca v mesec?

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

- drzava je z nasim davkoplacevalski denarjem sanirala propadli Elan, sedaj, ko pa je nekaj dobicka (nekaj miljard SIT), si ga hocejo vodilni razdeliti, namesto, da bi denar vrnili nazaj v drzavno blagajno.....

Tadej

Ne sam z davkoplačevalskim. Prejšni Elan je moji firmi dolgoval kar zajeten kupček denarja. Bi bilo za en dober avto.

Ko je prišla nova uprava ta sedanja, ki naj bi si extra nagrade talala, je bil prvi ukrep razgovori z upniki, kjer so nam predočili da 20 % terjatve, bi pa plačali, tako da bomo imeli vsaj DDV poravnan ki smo ga seveda že zdavnaj državi plačali. Pricip je bil, vzemi ali pusti.

Seveda smo vzeli. Boljše vrabec v roki, kot golob na strehi. Z vsemi upniki so podobno ravnali.

Na tak način znam jaz vsako firmo iz težav ven zvleč, pol pa še kakšna miljarda nagrade, kaj češ boljš.

Ni kaj, če si dober si dober.

:cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če pogledam kako nas nategujejo, bi nas moral bit najmanj 100 milijonov. :evil:

Nam pa zgleda paše. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!