Skoči na vsebino

Socializem


klimbra

Priporočene objave

Včasih se sprašujem, kaj nam je bilo treba, da smo sesuli nekaj......kar je bilo za rajo OK.

Danes vem.......NIČ!!!!!!!!!!!!!!!!

Bank ni bilo ptrebno dokapitalizirati na račun nekoga, ki je obogatel. Take lopove so po hitrem postopku zaprli!.....in danes.........nikom ništa!!!!!

Ja.....za kurčevega Yugota ji stal v vrsti.....ampak, peljal si se!!!!!.....danes pa popusti za vse živo......pa čeprav veš, da so še zmeraj zaslužili !!!!!

Kredite si dobil......zaposlen je bil skoraj vsak......danes pa je skoraj pol Slovenije brezposelne.......in z dejanji, ki jih izvaja nova vlada.....se obeta tega še mnogo več bo revežev še več.......

Saj vem.......mnogi so si to želeli......in veliko od njih je razočaranih...........nekateri pa.......jaaaaaaaaaaaaaaa......so dobili to, kar nikoli nebi imeli.

Spominjam se......ko sem protestiral za JJajčeglavca na Roški. Žal mi je....kolikor imam las na glavi........lopova in kriminalca bi morali že takrat likvidirat.....metek v tilnik.....nagrada za Slovenijo.......a mi smo mislili, da se borimo za pravico.........kaj smo bili naivni.......že takrat je manipuliral z nami........laži, ponaredki.......to mu ni bilo nikoli tuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In potem.....bedak, bil sem od prvega dne vključen v osamosvojitveno vojno........le zakaj.......danes mi je žal!!!!!!!!!!!!!!

Ko jebe vse to, kar se je zgodilo.....vem, da se ni dalo več živeti skupaj z raznimi Miloševići, pa Tuđmani.........ampak.......upal sem na kaj boljšega.....POšTENEGA.....kar nam bo dalo zagon, vero v življenje.....nekaj, kar obeta prihodnost za NAS.....in naše otroke.

Kaj pa imamo sedaj.........sem pač gradbenik....in pišem iz našega stališča...........UNIČENO JE VSE!....Preživele bodo poslovalnice Avstrijskih in Italjanskih podjetij......vse ostalo bo uničeno.....pokradeno in izropano do zadnjega centa ( primer Vegrad, SCT, Primorje..... ).

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred Obamovo izvolitvijo so ga, republikanci seveda, primerjali - bolje ozmerjali s socialistom ! pa so poanketirali amerški folk kateri so 37% za kapitalizem 33% pa za socializem, ostalim 30% je bilo vseeno !

in ker je nam tudi vseeno so rekli, lejte socializem je za kurac, kapitalizem pa je takoj za sladkogorskimi gasilci, že pri Debeli Berti ! in če hočemo v EU in NATO moramo do Debele Berte! in smo šli, čeprav še sedaj čakamo s svojo državico pred zaprtimi vrati, prazno izložbo in zvrhano mero obljub ! lepo je v naši domovini.........drug drugega jebat ! :smoke:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj je trenutno slišati nezrelo, ampak le tako bo morda nekoč prišlo do sprememb. In najbrž ne bo tako veselo kot si mislimo. A vendar v hinavski dialog in neki nateg imenovan demokracija ne verjamem več. Sam živim relativno dobro. Zaenkrat še. A kolikor spremljam dogajanje pri nas, po svetu in kar poznam zgodovino, smo že nekaj časa na počasni a zanesljiv poti navzdol. še bolj kot materialno - duhovno.

Samostojno Slovenijo pa sem si predstavljal kot pot na bolje za vse. Ne le za nekatere, za katere verjamem, da se imajo definitivno bolje v sedanjem amerikiritolizniškem režimu. Vsaj kar se materialne preskrbljenosti tiče. Za drugo ne vem.

Jaz bi poleg minimalne plače določil tudi maksimalno. Ostalo gre za boljše ceste, šole, bolnice, ...

Srečno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej, je samo vprašanje časa kdo bo koga prej pobil, ker zgoraj omenjeni nas že pobijajo, samo na lep način s KRATENJEM PRAVIC

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi vprašal katerega od južnih bratov nekdaj zaposlen pri raznih gradbincih(Vegrad,SCT,Pionir,itd.itd.) bi dal vsak šus raje njim kot raznim drugim dobičkarjem ! ! !

Ps: pa nepozabi ni ga sistema, da se pri koritu nekrade !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz imam občutek, da se nabira.....počasi, počasi.....in enkrat BO prišlo do kritične točke, ko množic ne bo več mogoče kontrolirat. Ni potrebno, da poči na domačih tleh...lahko dobimo signal od drugje.

In če do tega pride...upam, da potem enkrat za zmeraj rešimo vprašanje ločenosti cerkve od države, domobrance in partizane, družinski zakon....Piranski zaliv, dokapitalizacije.....ker če ne, se zadeva samo prestavi...za eno generacijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TREBA JE USTANOVIT NOVO OF

Zakaj novo OF saj mamo še dost partizanov(več kot 1941-tega) Stanovnik jim bo pa komandoval sam kaj k bo mogu po svojim tolčt ! !

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V bistvu nam je lahko sedaj jasno zakaj je Hitler požgal Reichstag.

Verjetno so bili razlogi nezadovoljstva takrat hudo podobni.

In glede na vpliv RKC v Butalah se kaj lahko zgodi tudi podobna posledična zgodba.

Potreben je le podoben karizmatik - raja je pa že dovolj butasta in zmedena.

Nikakor ne verjamem, da je dovolj kapacitet v narodu za obnovo socializma.

Pa ne zagovarjam sedanjega sistema - nasprotno.

Tudi sam sem za to, da vržemo oblast.

Bil sem celo v nekaj ekipah s podobnimi cilji in izstopil zaradi mlačnosti in nekega napol

socialistično-kapitalističnega preseravanja,

ki bi v glavnem najraje (kot rečemo med ljudmi)

"... s tujim qrcem po koprivah opletalo".

Tako, da ja .. počilo bo - vendar se bojim, da še ne letos ... pa tudi drugo leto - ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Anarhosindikalne kooperative, ponovno uvajanje lastne proizvodnje, malo altruizma, posojila brez obresti, verniki pa naj hodijo v Avstrijo ali Italijo k maši, tako kot smo mi po kavbojke.

Seveda bo naša populacija v primeru "sprožilca" za jezno nezadovoljstvo najprej počakala, da bo videla, kako so to drugi zunaj rešili in bo brezpogojno sledila primerni obljubi o novi švici, Norveški ali kar Avstraliji.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za današnje stanje ima največ zaslug prav privatizacija....Kitjajci so pripravljeni delat za pest riža...vendar mislim, da se v nekaj desetletjih tudi to obrnilo in bodo oni zapravljali, mi pa delali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in liter benza :glare:

aja .. sj to bo kmal 5 € liter :P

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

in liter benza :glare:

aja .. sj to bo kmal 5 € liter :P

V takem primeru si bom pa raje kupil flašo viskija se usedu na motor pred garažo in delal brm brm.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vrho, če bo viski cenejš, ga bomo v tank zlili. Sam ne vem če bo moped še hotel naravnost vozit...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes bi jih bilo treba :fight1: k imajo na gospodarski zbornici proglasitev manager leta, saj bodo tam zbrani vsi managerji ki so zafurali podjetja zaradi svoje POŽREŠNOSTI

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sm pa zato, da se ukine kakršnakoli sociala, razen za tiste, ki res niso sposobni preživet. Me zanima, kako boste socialisti šele takrat dvigovali glasove, ko ne bo več zastonj življenja in filozofiranja kurcu na račun tujih žuljev, kajti ti časi se nezadržno bližajo. Tale socialistični davčni reket bo enkrat le pripeljal do tega, da bodo tisti, ki kaj ustvarijo prenehali plačevati zapitek zdravim lenuhom, ki mislijo, da jim je družba kaj dolžna...

Zgoraj piše sayo o nekih menedžerjih. Koji je kurac menedžer??? To ti je še en ostanek socializma, kjer se je častilo napačnega konja, saj ta "menedžerski ceh" (prosto po Jankoviću) izhaja še iz planskega gospodarstva. Od tu tudi njihova neodgovornost do kapitala, saj so le najeta delovna sila, ali pa upravljajo s kapitalom, ki nima točno definiranega lastnika. Menedžer je namreč navaden upravnik, edini ki kaj velja, pa je lastnik.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimivo, da opažam kako uspešnim, zadovoljnim in samozavestnim ljudem nikoli ni bil problem dati kaj več tudi za druge in upoštevati, da se čisto vsega ne da izmeriti v denarju.

Jamranje, kako so za vse drugi krivi in da naj vsak poskrbi sam zase pa ponavadi prihaja od kakšnih zapitih osebkov za lokalnim šankom, ki bi propadli v trenutku, ko bi res morali poskrbeti sami zase.

Izjeme verjetno obstajajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi dali na izbiro ljudem da lahko prostovolljno ne plačujejo vse te sociale, ob enem pa bi imeli vpogled kdo ne plačuje, sem prepričan, da bi možnost neplačevanja prvi izkoristili socialistični skupnoskledarji...

KeC ti dovolim, da plačuješ še zame...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sm pa zato, da se ukine kakršnakoli sociala, razen za tiste, ki res niso sposobni preživet. Me zanima, kako boste socialisti šele takrat dvigovali glasove, ko ne bo več zastonj življenja in filozofiranja kurcu na račun tujih žuljev...

Kolikor jaz vem ni sociala samo nadomestilo za brezposelnost. Te bi tudi jaz nagnal delat. Če ne drugega urejat okolico, ceste in ločevat odpadke.

Pod socialo si jaz predstavljam bolj tole: brezplačno enako kvalitetno zdravstvo za navadnega delavca ali menedžerja. šola, faks za otroka snažilke ali menedžerja. Sociala so morda tudi ugodne cestnine, subvencioniran javni prevoz, regres za letni dopust, ... Morda je tudi sociala, da nekomu potres uniči hišo, država pa pomaga družini in ne reče crknte, kaj pa niste drago zavarovali bajte.

Nekaj časa je bil zgleden primer socialne države švedska (pa nima veze s komunizmom če nekateri hočeto to na tak način povezovati s socialio kot Amerikanosi).

Če si recimo lastnik neke dobičkonosne firme, verjamem da se lahko poserješ na to tako imenovano socialo, saj z denarjem veliko hitreje in več že danes dobiš. Jaz se ne morem. No zaenkrat sem zdrav in izven šol. Do šihta grem peš. Tako, da se recimo še lahko. Ne vem pa kako bo če bodo kdaj kaki otroci pri hiš ali če bom nekoč star in bolan.

lp

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sm pa zato, da se ukine kakršnakoli sociala, razen za tiste, ki res niso sposobni preživet. Me zanima, kako boste socialisti šele takrat dvigovali glasove, ko ne bo več zastonj življenja in filozofiranja kurcu na račun tujih žuljev, kajti ti časi se nezadržno bližajo. Tale socialistični davčni reket bo enkrat le pripeljal do tega, da bodo tisti, ki kaj ustvarijo prenehali plačevati zapitek zdravim lenuhom, ki mislijo, da jim je družba kaj dolžna...

Zgoraj piše sayo o nekih menedžerjih. Koji je kurac menedžer??? To ti je še en ostanek socializma, kjer se je častilo napačnega konja, saj ta "menedžerski ceh" (prosto po Jankoviću) izhaja še iz planskega gospodarstva. Od tu tudi njihova neodgovornost do kapitala, saj so le najeta delovna sila, ali pa upravljajo s kapitalom, ki nima točno definiranega lastnika. Menedžer je namreč navaden upravnik, edini ki kaj velja, pa je lastnik.

Zelo globoko razmišljanje.

Izredno!

:OK:

Pa ti ločiš med socialo in komunizmom?

:glare:

Managerji so pa jasno izvorno iz komunističnih USA - od kje pa drugje.

Bravo!

:OK:

Največ pa garajo seveda lastniki .. ubogi zgarani refčeki. Čisto prav bi bilo,

da bi njih delavci delali le za kos kruha in kozarec tolpe vode na teden

banda lenuharska hudičeva zajebana .. kenededa!!?

A na tvoji firmi piše "Arbeit maht frei!" ... al' kje sem že to videl?

:fredy:

_________________

:slap:

:lol1:

Popravljeno . Popravil brojedan
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!