bladerunner Objavljeno Februar 5, 2022 Opozori Objavljeno Februar 5, 2022 pred 10 urami, Akito pravi: ...seveda, če je v zaporu ? Ne bo povsem držalo. Krokarja namreč veliko spuščam na svobodno letenje. Vendar se vedno vrne in pristane na mojo roko. Po prijavi nekega zlobneža, me je pred leti celo obiskala veterinarska inšpekcija z namenom, da ugotovi stanje in oskrbo ptice. To je bila zanimiva zgodba. Očitali so mi, da sem ugrabil ptico iz divjine in, da kršim njeno svobodo. Vendar sem pred njihovo navzočnostjo ptico izpustil na prosto letenje, vendar se je ta neprestano vračala in pristajala na moji roki ali rami. Tako sem jih z dokazi prepričal, da je prvenstveno ptica tista, ki si želi moje bližine in ne obratno. Od tistega trenutka dalje nimam več nobenih problemov, ker sem dobil uradni dokument, da je s ptico vse v najlepšem redu in sem postal uradni lastnik ptice. Krokar je namreč naš polnopravni družinski član in je veliko prisoten v stanovanjskih prostorih družine. Je neverjetno navezan predvsem name in ostale družinske člane, kakor tudi mi na njega. To je ptica, ki je ne menjam za nič na svetu. Krokarji so namreč najbolj inteligentne ptice na svetu in jih štejejo med primate. Iz izkušenj lahko to tudi potrdim. Kawasaki_rider, Akito, GregorM in 3 others 5 1
nejc74 Objavljeno Februar 5, 2022 Opozori Objavljeno Februar 5, 2022 36 minutes ago, bladerunner said: .. Krokarji so namreč najbolj inteligentne ptice na svetu in jih štejejo med primate. Iz izkušenj lahko to tudi potrdim. khm, biologija za osnovo šolo kliče, sem misli, da samo o politiki, ekonomiji in pravu nimaš pojma. Alla, Scarabeo 500, Tedybear in 4 others 2 5
bladerunner Objavljeno Februar 5, 2022 Opozori Objavljeno Februar 5, 2022 pred 7 minutami, nejc74 pravi: khm, biologija za osnovo šolo kliče, sem misli, da samo o politiki, ekonomiji in pravu nimaš pojma. https://novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/59b11ef25c766/krokarji-so-tako-inteligentni-da-je-ze-kar-strasljivo pred 9 minutami, nejc74 pravi: khm, biologija za osnovo šolo kliče, sem misli, da samo o politiki, ekonomiji in pravu nimaš pojma. Bolje bo, da se skriješ, preden blebečeš nekaj, o čem nimaš niti najmanjšega pojma. https://www.ekodezela.si/eko-zanimivo/zakaj-so-vrane-in-krokarji-najpametnejse-ptice-na-svetu/
Najots Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 Ne vem, če se nejc74 krohota svoji neumnosti. Pišeš, da krokarji spadajo med primate... https://sl.wikipedia.org/wiki/Prvaki Alla in GoBobi 1 1
Buschi Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 Joj, ste eni dlakocepski ! Krokarji in vrane tako kot primati, poleg seveda butastega homo sapiensa, uporabljajo orodje . V vsakem primeru so pa daleč najbolj intiligentna bitja kiti in delfini, predvsem orke(orka spada med delfine, preden bo kateri spet pameten). Hvala. @Bladeruner: še nisem slišal, da bi kdo imel krokarja doma. Mi je zanimivo. Akito, bladerunner in GregorM 3
Buschi Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 Aja, če bo kateri sodeloval na Milionarju, pa mu Godler postavi vpršanje: Največja ptica pevka...ima Bladeruner odgoor. bladerunner 1
DAMI34 Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 pred 12 minutami, Buschi pravi: Aja, če bo kateri sodeloval na Milionarju, pa mu Godler postavi vpršanje: Največja ptica pevka...ima Bladeruner odgoor. Noj? Tedybear, GoBobi in maxxa 3
laky055 Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 pred 12 minutami, Buschi pravi: Joj, ste eni dlakocepski ! Krokarji in vrane tako kot primati, poleg seveda butastega homo sapiensa, uporabljajo orodje . V vsakem primeru so pa daleč najbolj intiligentna bitja kiti in delfini, predvsem orke(orka spada med delfine, preden bo kateri spet pameten). Hvala. @Bladeruner: še nisem slišal, da bi kdo imel krokarja doma. Mi je zanimivo. Poznam enga, pa še motorist je. bladerunner 1
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Februar 6, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 Quest, Tedybear, RobiRoberto in 7 others 5 3 2
Akito Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 pred 17 urami, bladerunner pravi: Krokar je namreč naš polnopravni družinski član in je veliko prisoten v stanovanjskih prostorih družine. Je neverjetno navezan predvsem name in ostale družinske člane, kakor tudi mi na njega. To je ptica, ki je ne menjam za nič na svetu. Oprosti...sem napačno ocenila situacijo. Pred več kot 20. leti sem tam, kjer sem prej živela poznala eno tako družino ...imeli so celo 2 krokarja enako navezana na družinske člane in lastnika. Njih ni nihče preganjal in enako dobro so skrbelu za njiju - člana svoje družine. Enega je po nesrečnem naključju povozil mimoidoči avto, sicer na sploh ne prometni vaški cestu. Vsi so žalovali in krokar, ki je ostal je bil dolgo depresiven...celo jesti ni hotel nekaj časa od žalovanja. Sem pa kot otrok enkrat ob Zbiljskem jezeru našla mlado poškodovano kavko, ki je seveda nujno morala z menoj domov kljub negodovanju mame. Veterinar je ugotovil zlomljeno perut. Perut se je pocelila, vendar prav leteti ni nikoli mogla drugače kot v poskakovanju po tleh po 2-3. Navadila se je name in jaz na njo. Sedela mi je na rami pri voźnji s kolesom in dobil ime Mica ?. DAMI34, C eagle, Kawasaki_rider in 2 others 4 1
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Februar 6, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 zlo zanimiv je gledat deskanje 3nity, Akito, Quest in 7 others 5 4 1
Akito Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 pred 11 urami, Najots pravi: Ne vem, če se nejc74 krohota svoji neumnosti. Pišeš, da krokarji spadajo med primate... https://sl.wikipedia.org/wiki/Prvaki ...glede razumevanja dotične besede ...kakor tudi bralnega razumevanja ? celotnega konteksta, bi dodala samo tole: RobiRoberto, bladerunner, bobi1001 in 2 others 4 1
nejc74 Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 21 minutes ago, Akito said: ...glede razumevanja dotične besede ...kakor tudi bralnega razumevanja ? celotnega konteksta, bi dodala samo tole: Če že dlakocepimo, glede bralnega razumevanja, poglej svoj citat: - imeti primat - biti član vrste primatov lahko greš ponovno analizirat gornje stavke, pa mi poveš mentalno akrobacijo, ki bi stavek "Krokarji so namreč najbolj inteligentne ptice na svetu in jih štejejo med primate." naredila smiselno. Bistvo je pa itak nekje drugje, vsi se kdaj zmotimo, glede tega smo si enaki, razlika pa nastane kasneje, vase zaverovani bebci trmoglavijo naprej, razumni ljudje pa priznajo napako. Vsak ima možnost da pokaže kaj je. GoBobi, C eagle, Akito in 1 other 2 1 1
Akito Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 ...?....si me nasmejal ...tu gor res vsi tako hudirjevo osebno jemljete dlakocepstvo ...v vseh temah... Sem popolnoma razumela vse napisano. Moj namen ni žaliti nikogar. Hotela sem prikazati pomen besede v drugačnem konceptu razumevanja. Drugače pa nimam potrebe po dokazovanju svojega "prav" ali "ne prav" (ne prav =beri ali razumi narobe ?). Tema je o domačih ljubljenčkih ... se mi zdi ...?... bladerunner 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 Samo še čakam, da se oglasi naš “izgubljeni advokat” in poda še pravno razlago primata med ptičjimi vrstami??? Akito 1
Akito Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 "...dej nehi lojerje" mešat poleg?...lahko še kako novo vrsto izumijo... bladerunner, C eagle, GregorM in 1 other 2 2
bladerunner Objavljeno Februar 6, 2022 Opozori Objavljeno Februar 6, 2022 pred 6 urami, Akito pravi: Oprosti...sem napačno ocenila situacijo. Pred več kot 20. leti sem tam, kjer sem prej živela poznala eno tako družino ...imeli so celo 2 krokarja enako navezana na družinske člane in lastnika. Njih ni nihče preganjal in enako dobro so skrbelu za njiju - člana svoje družine. Enega je po nesrečnem naključju povozil mimoidoči avto, sicer na sploh ne prometni vaški cestu. Vsi so žalovali in krokar, ki je ostal je bil dolgo depresiven...celo jesti ni hotel nekaj časa od žalovanja. Sem pa kot otrok enkrat ob Zbiljskem jezeru našla mlado poškodovano kavko, ki je seveda nujno morala z menoj domov kljub negodovanju mame. Veterinar je ugotovil zlomljeno perut. Perut se je pocelila, vendar prav leteti ni nikoli mogla drugače kot v poskakovanju po tleh po 2-3. Navadila se je name in jaz na njo. Sedela mi je na rami pri voźnji s kolesom in dobil ime Mica ?. Jaz sem krokarja našel, ko je kot mladiček padel iz gnezda. Vzel sem ga domov in ga hranil, da je sploh preživel. Seveda z namenom, da ga spustim na prostost, ko bi bil za to čas. Zgodilo se je pa obratno. Ko je prvič vzletel, sem mu zaželel vso srečo na svobodi, vendar ni odletel daleč, ker se je kmalu vrnil. Nekajkrat sem še poizkusil in ga spustil, da zaživi svobodno življenje v naravi, kamor naj bi sodil. Vendar se je ptica tako navezala name, da ni hotela oditi. Ugotovil sem, da je krokar izbral svoje življenje ob meni in prevzel odgovornost zanj. Tako sva se navezala en na drugega, da sva oba zelo srečna drug zraven drugega. Dlje časa, ko je bil ob meni, bolj sem spoznaval, kako inteligentna ptica je to. Seveda pa tudi nagajiva. Krokar je tako inteligenten, da si sam s kljunom vzame ključ od kletke, ki jo imam v hiši in jo povsem samostojno odklene. Tega nisem videl še pri nobeni živali, da bi zmogla kaj takega. Poleg vsega pa tudi govori določene besede in imitira barvo glasu tistega, ki ga posnema. Lajež psa tako odlično imitira, da skoraj ni zaznati ali dejansko laja pes, ali gre za imitacijo laježa s strani krokarja. Sposoben je tudi gestikulacije, kar tudi nisem videl še pri nobeni drugi živali. Poleg vsega naštetega, pa se prepozna tudi v ogledalu, kar je tudi redkost pri drugih živalih. Pa še cel kup je takih zanimivosti, ki bi jih lahko našteval. Mogoče kdaj drugič. Kawasaki_rider, GregorM, Buschi in 3 others 4 2
RobiRoberto Objavljeno Februar 7, 2022 Opozori Objavljeno Februar 7, 2022 Že nekj dni me zjutraj pride zbuditi naša Karma ❤️ , in sicer tako, da se pride s svojim smrčkom "posmrčkat" ob moj nos ... ? ❤️ Akito, 3nity in MARE 65 3
Popularna objava Ninč. Objavljeno Februar 7, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 7, 2022 Zgaga SAR-Solo Adventure rider, DAMI34, Akito in 10 others 10 1 2
MARE 65 Objavljeno Februar 7, 2022 Opozori Objavljeno Februar 7, 2022 pred 6 urami, Ninč. pravi: Zgaga Sem mislil, da ima samo naša velika ušesa hahaha...cuker Bmflar in Ninč. 2
Ninč. Objavljeno Februar 8, 2022 Opozori Objavljeno Februar 8, 2022 pred 9 urami, MARE 65 pravi: Sem mislil, da ima samo naša velika ušesa hahaha...cuker Ah, to je serijska "napaka" ? In prou lepi so s temi radarčki. Naši še sicer nc u glavo ne pride, ampak sej bo. Vceraj je dopolnila 4mesce RobiRoberto, Mavti, MARE 65 in 1 other 1 2 1
Popularna objava Mavti Objavljeno Februar 9, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 9, 2022 Naš koko ima spet obe nogi in sedaj trenira gosposke korake Scarabeo 500, 3nity, bobi1001 in 10 others 4 2 6 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Februar 9, 2022 Opozori Objavljeno Februar 9, 2022 Malo sem šel na pohod? Bmflar, Scarabeo 500, 3nity in 6 others 8 1
Bmflar Objavljeno Februar 10, 2022 Opozori Objavljeno Februar 10, 2022 Mal se grejemo ... VS800, Akito, bobi1001 in 4 others 6 1
RobiRoberto Objavljeno Februar 12, 2022 Opozori Objavljeno Februar 12, 2022 ❤️ <=> ❤️ Scarabeo 500, Akito, MARE 65 in 3 others 6
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se