minca Objavljeno Julij 17, 2007 Opozori Objavljeno Julij 17, 2007 Aha, saj se mi je zdelo....ampak je bil en stric včeraj tako zelo prepričljiv, da me je začelo že žret.... mal smo govorili in naša Biba okrog njega in bla bla in potem povem, da se je pesjanka spečala z "lesisevračajem" itd... in potem stric izjavi : "Škoda, če bo breja pa rasla ne bo več...pa ji še kar polovica višine manjka!" :unsure: :unsure: :unsure: tale stlic pomojem nima pojma :grrr ....brejost s tem nima veze :blink: sigurno ne...edin kar je...bi blo možno, da bi/bo imela kakšne posledice z rodili...ker se mi zdi da je še dokaj mlada :hmm: ...
Alla Objavljeno Julij 17, 2007 Opozori Objavljeno Julij 17, 2007 A je res to, da ko je enkrat psica breja, potem ne raste več? :headbang: :headbang: :headbang: V kolikor sem od zdaj opazovala živalski svet okoli sebe, moram na žalost še kar potrdit tole trditev. No, saj ne, da ne bo čisto nič več rasla, ampak verjetno bo ostala manjša. Koliko je pravzaprav stara? Pa menda ni zahaklala kar prve gonitve?
haso Objavljeno Julij 17, 2007 Opozori Objavljeno Julij 17, 2007 (popravljeno) Rastla bo še (ker se mi zdi da je še mlada), vendar mogoče bo res kak cm manjša, ampak se cm gor ali dol, ne bo na ničesar vplivali. vsaj mislim Kot pa je rekla mina, so pa možnosti da ji ostanejo kakšne posledice na rodilih, če je še mlada. pa veliko sreče ;) lp Andrej Popravljeno Julij 17, 2007. Popravil haso
Manu Objavljeno Julij 18, 2007 Opozori Objavljeno Julij 18, 2007 Koliko je pravzaprav stara? Pa menda ni zahaklala kar prve gonitve? 11. julija je bila stara osem mesecev. In ja, mislim, da je zahaklala , ker je danes (ker poleti kuhamo zunaj, v letni kuhinji) po kosilu skočila na pomivalni pult (kar ni še nikoli oz. je že, pa smo jo odvadli ) in do konca polizala ostanke kumar v solati ( paše ji kislo) :whistle: Sicer pa, če bo kak cm manjša sepretirano ne bom sekirala, če bo ptemtakem premosorazmerno ve3lik tudi njen želodec. Ker ta pes RES veliko poje. :krneki:
bmwslo Objavljeno Julij 24, 2007 Opozori Objavljeno Julij 24, 2007 Tole je pa (začasno) naša še ne čisto prostoleteča Rozi
HHV Objavljeno Julij 24, 2007 Opozori Objavljeno Julij 24, 2007 11. julija je bila stara osem mesecev. In ja, mislim, da je zahaklala , ker ... In sedaj bo sama kriva... in nezaželjeni mladiči. Malo več skrbi pri "lastništvu" živali ne škodi!
ShadoW88 Objavljeno Julij 24, 2007 Opozori Objavljeno Julij 24, 2007 In sedaj bo sama kriva... in nezaželjeni mladiči. Vprašanje je tudi, če bodo mladički prišli živi na svet.. Glede na to, da še ni čisto "razvita" Sicer pa kužki rasejo do 1. leta starosti in bo še rasla :yes:
rosse20 Objavljeno Julij 24, 2007 Opozori Objavljeno Julij 24, 2007 Tole je pa (začasno) naša še ne čisto prostoleteča Rozi :whistle:
frfljot Objavljeno Julij 24, 2007 Opozori Objavljeno Julij 24, 2007 Joši ( jošimura )..........->joška ( ženski spol).........-> cicka (narečno).....in končno CICI :P :D
Alla Objavljeno Julij 26, 2007 Opozori Objavljeno Julij 26, 2007 Nov video pasjih grizlijev (belgijskih ovčarjev) >>VIDEO<< Nove lastnike še vedno iščejo 4 psičke in 2 samčka.
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 (popravljeno) a mi lahko kdo pove, kera pasma je to?? pit bull??? :? Popravljeno Julij 27, 2007. Popravil minca
Alla Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Angleški ali pa ameriški staford terier.
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Angleški ali pa ameriški staford terier. aha..ja hvala...sm tut sama našla :010.... samo pomojem bom ostala pr setrih :closedeyes: ......
Alla Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Lahko pa dobiš pri meni belgiskega ovčarja - malinoa. ;) Moj seter se krasno razume z njimi.
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Lahko pa dobiš pri meni belgiskega ovčarja - malinoa. ;)Moj seter se krasno razume z njimi. sm vidla ja :grim....samo mami vztraja da bi tazga terierja imele...jz pa bi setre še naprej imela :cry: ....
Alla Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Tudi moja mama je vztrajala na setrih dokler nisem pripeljala k hiši Kani. Zdaj je ne bi zamenjala za nič na svetu. Stafordi pa so lahko zelo popadljivi do drugih psov, če niso v mladosti zelo previdno socializirani (brez slabih izkušenj), kajti v preteklosti (pa tudi včasih še sedaj) so bili ti psi vzgajani za borbene pse in so zato bistveno bolj agresivni.
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Tudi moja mama je vztrajala na setrih dokler nisem pripeljala k hiši Kani. Zdaj je ne bi zamenjala za nič na svetu. Stafordi pa so lahko zelo popadljivi do drugih psov, če niso v mladosti zelo previdno socializirani (brez slabih izkušenj), kajti v preteklosti (pa tudi včasih še sedaj) so bili ti psi vzgajani za borbene pse in so zato bistveno bolj agresivni. men so pa setri res najboljši...sm dobila prvo setrko za 2 rojstni dan....potem pa smo jo sparili in kasnej obdržali še njenega sina....zdej pa nimam nobenga več :cry: :cry: ...in če bi setra,bi uzela brez rodovnika, ker so rodovniški preveč ''občutljivi'' :cry: :wacko: .... samo zdej ko gledam za tega staforda....sploh ni v sloveniji nobenega vzreditelja :blink: :wacko: ....morm na kinološko zvezo poklicat, da mi povejo... jz bi rada tazga napadalnega psa, da bi sosedove mačke podiu :evilgrin: ... kaj pa kakšna drugačna pasma, da je tko nabildana, kratkodlaka? :?.... poleg teh terierjev, boksarjev....
Alla Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Rodovnik ni zagotovilo za zdravje ali zdravstvene hibe psa. Tako rodovniški ali nerodovniški pes lahko ima zdravstvene probleme. Moj prvi seter je bil zdrav ko riba in je dočakal 14,5 let. Drugi ima že od četrtega leta dalje epilepsijo. Zdaj je star 11,5 let in se še vedno krasno drži, vendar redno jemlje tablete. Pri določenih pasmah so pač določeni zdravstveni problemi, ne glede na rodovnik (npr zlati prinašalci, labradorji, nemški ovčarji, bernski planšarski psi imajo pogosto displazijo kolkov in probleme s sklepi, dobermani imajo pogosto probleme s kožo, rak je vse bolj prisoten pri večini razširjenih pasem, tudi epilepsija je vse bolj pogosta pri setrih, bokserjih in verjetno še kje.....) Glede stafordov.... v Sloveniji je že kar precej teh psov, ne vem pa kako je z rodovniki. Na razstavi v Zagrebu jih je bilo vse polno, pa tudi v Portorožu na razstavi jih je bilo nekaj. In ne želi si psa, ki je catkiller. Lahko imaš probleme z lastniki mačk. Pri naši Kani moramo prekleto pazit, da nam ne zadavi 2 mačk, ki sta pri hiši. Pasja punca pač nikoli ni bila navajena na mačke. Glede zdravja so pa belgijski ovčarji kar fajn. So še zelo zdrava pasma. Poleg tega, da so precej živahni in učljivi (poslušnost, obramba, agility) so tudi odlični čuvaji.
Ervina Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 (popravljeno) ...in če bi setra,bi uzela brez rodovnika, ker so rodovniški preveč ''občutljivi'' :cry: :wacko: ....samo zdej ko gledam za tega staforda....sploh ni v sloveniji nobenega vzreditelja :blink: :wacko: ....morm na kinološko zvezo poklicat, da mi povejo... jz bi rada tazga napadalnega psa, da bi sosedove mačke podiu :evilgrin: ... Govorim na splošno. Rodovnik je v veliki večini in pri odgovornih vrediteljih garancija za zdravega psa. Odgovoren vzreditelj psico testira tudi za bolezni, ki niso pogoj pri vzrejnem dovoljenju. Prav tako resen vreditelj preveri pri mladiču določene genske bolezni (čeprav jih straši ''nimajo''). Tako obstajajo mladiči, ki se prodajajo samo kot ljubljenčki (in niso za nadaljno vzrejo - pet quality) in mladiči, ki so primerni za razstave in nadaljno vzrejo. Kar se pa sosedovih mačk tiče... če hodijo po vašem, jih opozori. Lahko jih tudi prijaviš (veterinarska inšpekcija). Če pa jih bi jih podil po njihovi zemlji ali po ''javni lastnini'' imaš pa lahko probleme. Popravljeno Julij 27, 2007. Popravil Ervina
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Rodovnik ni zagotovilo za zdravje ali zdravstvene hibe psa. Tako rodovniški ali nerodovniški pes lahko ima zdravstvene probleme. Moj prvi seter je bil zdrav ko riba in je dočakal 14,5 let. Drugi ima že od četrtega leta dalje epilepsijo. Zdaj je star 11,5 let in se še vedno krasno drži, vendar redno jemlje tablete. Pri določenih pasmah so pač določeni zdravstveni problemi, ne glede na rodovnik (npr zlati prinašalci, labradorji, nemški ovčarji, bernski planšarski psi imajo pogosto displazijo kolkov in probleme s sklepi, dobermani imajo pogosto probleme s kožo, rak je vse bolj prisoten pri večini razširjenih pasem, tudi epilepsija je vse bolj pogosta pri setrih, bokserjih in verjetno še kje.....) Glede stafordov.... v Sloveniji je že kar precej teh psov, ne vem pa kako je z rodovniki. Na razstavi v Zagrebu jih je bilo vse polno, pa tudi v Portorožu na razstavi jih je bilo nekaj. In ne želi si psa, ki je catkiller. Lahko imaš probleme z lastniki mačk. Pri naši Kani moramo prekleto pazit, da nam ne zadavi 2 mačk, ki sta pri hiši. Pasja punca pač nikoli ni bila navajena na mačke. Glede zdravja so pa belgijski ovčarji kar fajn. So še zelo zdrava pasma. Poleg tega, da so precej živahni in učljivi (poslušnost, obramba, agility) so tudi odlični čuvaji. ja,ampak so rodovniški psi mal bolj občutljivi, kot pa nerodovniški.... mi smo imeli obadva setra z rodovnikom, obadva smo vozili na razstave, tako da sta obadva bila pravaka v svoji kategoriji svoj čas....moja psica je dočakala 12 let (potem so ji odpovedale ledvice), njen sin pa samo 6 let :cry: :cry: :cry:, njemu pa je vranica začela krvaveti in mu ni bilo pomoči... ja seveda, vsaka pasma ima svoje težave...pr setrih je največkrat zasuk želodca in to je tut naša psica imela :BUA:.... pa sej nism tok grozno misnla s tistimi mački .).....no čeprov ugotavljam, da bi mi tut ugajau kratkodlaki pes in da bi biu nabildan mal :D
Alla Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 Ajdi, pridi gledat moje malinovčke čez vikend. Niso sicer nabildani, so pa zelo mišičasti in športni psi ;)
minca Objavljeno Julij 27, 2007 Opozori Objavljeno Julij 27, 2007 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :grim.... :blush: a to so ameriški stafordi?? :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se