Filip111 Objavljeno Januar 8, 2003 Deli Objavljeno Januar 8, 2003 Stvar je taka da mam za kupit neki izven slovenije pa nimam še kreditne kartice, frend pa mi je reku da je možno na banki nakazat npr. 100$ in da ti pol izstavijo številko ki je kao številka od kartice (master card, american express in podobn shit), pol pa to št. uporabiš za nakup nekega izdelka? Kaj je to res, al je sam nakladu? :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Januar 8, 2003 Deli Objavljeno Januar 8, 2003 Frend ja nakladu. Sicer pa na banki lahko narediš nakazilo denarja v tujino. V skoraj vseh internet prodajalnah to sperjemejo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 8, 2003 Deli Objavljeno Januar 8, 2003 na tak način iz Anglije dobil servis knjigo za motor-pay in advance, gotovina poslana v vrednostnem pismu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 8, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 8, 2003 Frend ja nakladu. Sicer pa na banki lahko narediš nakazilo denarja v tujino. V skoraj vseh internet prodajalnah to sperjemejo. A ni nakazilo samo za podjetja :?: in da moraš imet poseben račun na banki in da je za manjše zneske zlo drago :?: :?: :?: (aja če si mislu nakazilo prek banke) D.J. dej opiši mal bol podrobno tvojo izkušnjo :!: :!: :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 8, 2003 Deli Objavljeno Januar 8, 2003 kje pa je prosim :?: :?: po mailu sem se z neko suzuki prodajalno dogovoril o pošiljanju po pošti, proti vnaprejšnjemu plačilu poslal sem mu funte za knjigo + poštnino, - jurja mi je kasirala pošta za pošiljanje vredn. pisma, vse skupaj nekaj čez 5 jurjev-preračunano javil mi je, da je dobil denar in v roku nekaj dni sem dobil paket verjetno zaradi dokaj nizkega zneska ni bilo potrebno plačati nobene carine Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 8, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 8, 2003 ok, thanx :!: :!: :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARJA Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 Za knjige se ne plačuje carina. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 za vse ostalo pa se plačuje carina in to ne od vrednosti izdelka, ampak od seštevka vredenost izdelka + poštnina + ddv na vse to pa carina paket še pregledajo (odprejo) naročiti in plačati preko interneta ( s kartico) z gotovino preko banke ni noben problem, moraš pa imeti nekoga takoj na drugi strani meje da se izogneš vsem dodatnim stroškom 8) ko bo EU bo vse drugače, ni pa nujno da bo boljše :roll: SKA BIKE Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 za službeno naročene knjige...po več knjig naenkrat, (skupna vrednost 150-180 dolarjev), preko amazon.com, plačal carino, kar je zgledalo takole: na carinski pošti na viču-murgle sem lahko robo prevzel le če sem plačal carino za hitro opravljen carinski postopek-okoli 4 jurje drugače bi čakal dalj časa, ne vem pa, kako bi potem izgledalo plačilo oz če bi bilo sploh potrebno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 za službeno naročene knjige...po več knjig naenkrat, (skupna vrednost 150-180 dolarjev), preko amazon.com, plačal carino, kar je zgledalo takole: na carinski pošti na viču-murgle sem lahko robo prevzel le če sem plačal carino za hitro opravljen carinski postopek-okoli 4 jurje drugače bi čakal dalj časa, ne vem pa, kako bi potem izgledalo plačilo oz če bi bilo sploh potrebno Morda to ni bila carina ampak "stroški špedicije" oz. "stroški carinjenja"? Seveda so obupno visoki... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 tudi jaz sedaj mislim da to ni bila carina, vendar carina ali ne, stroški carinjenja rastejo sorazmerno z vrednostjo uvoženega kosa, so zelo visoki in ravnotako ti lahko naredijo komplikacije :!: baje :!: da se temu izogneš s kakšnim DHL, UPS, vendar naj bi bili zaradi tega prevozni stroški malo višji, to so mi svetovali carinski delavci na pošti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 9, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 9, 2003 Ma kej se ne da narest, da ti pošlejo paket sam kot paket in da ne piše vrednosti gor, da je sam tvoj naslov na paketu??? (da si robo kupu kao iz druge roke al pa da ti je kdo poslau darilce ali paket kr tko... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 čim je paket, se odpira, nevarnost strupov, švercanja...post teroristično obdobje, tudi to so rekli na špediciji Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 9, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 9, 2003 ------------------------------------------------------------ Objavljeno: čet jan 09, 2003 1:11 pm Zadeva: čim je paket, se odpira, nevarnost strupov, švercanja...post teroristično obdobje, tudi to so rekli na špediciji ------------------------------------------------------------ ...Švercanja :( ... A pol ne užge una finta da je kao rabljeno ??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Januar 9, 2003 Deli Objavljeno Januar 9, 2003 nop :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
manjak Objavljeno Januar 10, 2003 Deli Objavljeno Januar 10, 2003 Recimo de si naroču en paket. a ga morš jt iskat na carino al kaj al ti ga pol po pošti dostavjo na dom :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 10, 2003 Deli Objavljeno Januar 10, 2003 kaj bi pa naroču, črnko za napihnt? drugače je pa verjetno odvisno od vrednosti in/ali vsebine... no, jaz sem svoje knjižico dobil direkt na dom, sem pa tut bukve šel že na pošto iskat :?: :idea: :?: :?: :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 10, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 10, 2003 kaj bi pa naroču, črnko za napihnt? drugače je pa verjetno odvisno od vrednosti in/ali vsebine... no, jaz sem svoje knjižico dobil direkt na dom, sem pa tut bukve šel že na pošto iskat :?: :idea: :?: :?: :wink: :lol: Ne ne (pride u poštev kadaj drugič 8) ) Kupujem axo hlače, k je razprodaja zalog lanskih modelov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 10, 2003 Deli Objavljeno Januar 10, 2003 ne vem če ti bo zneslo s ceno, po moje kakšna je redna in kaka akcijska cena Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Januar 10, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 10, 2003 to so mx-02 hlače in veljajo okol 11k sit (znižano), pr ac stupit (al neki takega) pa teh sploh nimjo na zalogi, majo ene za 32k sit pa ne mislim dat za hlače tolko! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno Januar 11, 2003 Deli Objavljeno Januar 11, 2003 Če so hlače made in EU, ti tako ali tako ni treba plačati carine temveč samo davek. Če ga dobiš nazaj od države kjer je roba kupljena, si na izhodiščni ceni artikla oz. na istem. Špedicija ti pa za kakšen cenejši izdelek zna pošteno dvigniti stroške :evil: . Pa pozdrav Marjanu, upajoč, da nima nobenih težav zaradi prestrukturiranja carine. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dore Objavljeno Januar 12, 2003 Deli Objavljeno Januar 12, 2003 Naročil vacum metre,za nastavitev uplinjačev iz U.K. Plačal direktno na račun njihove banke,preko NLB. Dobil na carinsko pošto v Lj. Tam sem plačal davek in nekaj malega za storitev,pa brez carine,ker je bilo iz EU.Davek plačaš,če je cena več kot 42 funta- v mojem primeru. Moraš pa pokazati papir od vplačila v banki ,tako da zmanjšim računom od proizvajalca ni nič. pozdrav Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Januar 12, 2003 Deli Objavljeno Januar 12, 2003 Moraš pa pokazati papir od vplačila v banki ,tako da zmanjšim računom od proizvajalca ni nič. Če bi se s proizvajalcem/prodajalcem lahko zmenil, da ti napiše zmanjšan račun, verjetno ne bi imel tudi nič proti, če mu namesto enkrat, nakažeš dvakrat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Januar 13, 2003 Deli Objavljeno Januar 13, 2003 Pa pozdrav Marjanu, upajoč, da nima nobenih težav zaradi prestrukturiranja carine. hvala na upanju za marijana, toda teh skrbi pa res nimam, nas je še premalo, problem bo predvsem s cariniki s srednjo šolo, pa tudi to se bo nekako rešilo :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jason Objavljeno Marec 5, 2003 Deli Objavljeno Marec 5, 2003 Za tiste, ki stanujemo blizu I ali AUT meje (to je pa itak 3/4 slovenije) se mi zdi smiselno naročanje (sploh če gre za robo iz EU) v sosednjo državo. Izognješ se vsem carinsko-davčnim komplikacijam, poštnina je nižja in še dostava hitrejša. Če gor nimaš kakšnih kolegov, ti preostane samo da naročiš "poštno ležeče". V SLO je to ful preprosto. V naslov napišeš: ime in priimek, "poštno ležeče" in recimo 4000 Kranj. Ekrat sem si za foro nekaj tako poslal, da bi videl kako stvar deluje v praksi. Nobenih problemov: grem na pošto, pokažem osebni dokumen in vprašam če me kaj čaka. Taka pošilj te baje čaka 1 mesec. Zdaj pa me zanima če tudi v Avstriji obstaja ta možnost. Je kdo že poskusil? So kakšne posebnosti? Kako se reče "poštno ležeče"? Mogoče "post anliegend"? Ice, mogoče ti kaj več veš? dodatno: Pravkar sem ugotovil, da se "poštno ležeče" v mednarodnem prometu reče "Poste restante". Do 1.maja 2003 je ta storitev v AUT brezplačna, potem pa bo stala 1€. Jaz to razumem tako, da jim boš moral dati za en koffe, ker so zate čuvali paket. Če vedno pa ne najdem koliko časa ti ga čuvajo. Verejtno tudi 1 mesec - kot pri nas. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se