Skoči na vsebino

Stališča do domače in tujih držav


Študentka

Priporočene objave

Dragi uporabniki foruma Motosvet,

s kolegico izvajava raziskavo o nakupnih navadah slovenskih potrošnikov in njihovem odnosu do domače in tujih držav. Ker bi radi zajeli čimveč različnih potrošnikov iz vseh koncev Slovenije, bi vam bili zelo hvaležni, če bi si vzeli 15 minut časa in rešili spletni vprašalnik, ki se nahaja na sledeči povezavi: http://www.1ka.si/a/15008

Vaše sodelovanje v raziskavi nama bo v veliko pomoč, saj podatke potrebujeva za dokončanje magistrske naloge.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fino še ena magistrska na temo šopingiranja, potrošnje, lajkanja in spendanja in kaj vem kaj še česa. Bravo! In to za magistrsko nalogo ...

Kdo bo pa pravzaprav kaj proizvajal?

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vaše sodelovanje v raziskavi nama bo v veliko pomoč, saj podatke potrebujeva za dokončanje magistrske naloge.

Ko vaju jebe, če se niti predstaviti ne znata.

Pejta gnjavit svojo žlahto in frende.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No Alla to so te posti polni neprecenljive modrosti,o katerih govoriš in imaš izgleda tudi dvojna merila,kot je pr nas slovenceljih že v navadi :grrr :grrr

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lej Kmet tkole je.

Deklce so prišle na bajkerski konc. Verjetno jih je zavedla prisotnost tiste maksiskuterske raje, ki se zadnje čase pojavlja.

A to je njihov problem. Pr nas bajkerjih pičke, ki ne pokažejo najprej jošk, ko pridejo, nimajo šans!

No ja, lahko se gredo odkupit pod mizo, pa bomo potem videli, ali in kako naprej.

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej Kmet2, tebi pa tudi ni potrebno, ratati celi sladek takoj ko prifrfota mimo kakršnakoli kikla. To je za maksiskuteriste.

Še posebej ne, če se dela magistrska naloga iz teme, ki je po zdravi kmečki logiki jasna čisto vsakemu ... da je veliko bolje, če se le da, kupovati lokalno kot pa poceni in globalno. Ampak ravno potrošniška miselnost je pripeljala do tega, da se je zdrava kmečka pamet zabrisala v koš. In sedaj ponovno odkrivajo toplo vodo ...

V svoji drugi rundi študija, na programu, ki je še daleč od magistrskega, se producirajo seminarske naloge z bolj konkretnimi dilemami in rešitvami kot je tale magistrska.

Dopuščam minorno možnost, da se motim. Ampak res me zanima, kaj za vraga je cilj takšne magistrske naloge? Kakšno novo znanje in aplikativne možnosti bo sproducirala? Brez tega ne rešim nobene spletne ankete več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S tem postom bi rada podala odgovor vsem, ki ste do sedaj debatirali o raziskavi, ki jo s kolegico izvajava. Ob tem poudarjam, da sem zelo vesela vaših povratnih informacij, obenem sem pa mnenja, da ni potrebno, da ste nekateri žaljivi in podcenjujoči.

Anketa ni o lajkanju, spendanju, šopingiranju, konzumerizmu in potrošniški družbi. Če ste bili pozorni, ste lahko videli, da sprašujeva o eni sami produktni kategoriji – prehrambenih izdelkih – ki so po definiciji nujne dobrine, torej jih morajo vsi kupovati. Poleg tega sprašujeva samo še o eni skupini (turističnih) storitev – kolikor vem, vsi ljudje si radi sem pa tja privoščijo kakšen oddih. Nenazadnje so nakupne navade samo en vidik, ki ga preučujeva. Drugi vidik nima nobene zveze s potrošnjo, saj sprašuje o stališčih in odnosu do domače in sosednjih držav.

@ JustinBieber: Takoj ko klikneš na link ankete, imaš kulturen uvodni nagovor, kjer sva se predstavili, torej ti točno poimensko piše, kdo izvaja raziskavo in na kateri instituciji. Zraven imaš tudi druge informacije, ki se ponavadi zraven vključijo, kot je to npr. čas trajanja, anonimnost, ipd.

@ I30: Žalosti me, da imaš takšno mnenje o pripadnicah nasprotnega spola. Na forum bajkerjev sva prišli, ker želiva zajeti čimbolj heterogeno populacijo, s čimer bo seveda vzorec bolj kvaliteten in bo posledično tudi verodostojnost raziskave višja. Kot zanimivost ti povem, da so ljudje na drugih forumih veliko bolj odprti, prijazni in pripravljeni pomagati.

@ KeC: Proizvajali bodo tisti, ki bodo dovolj konkurenčni, da obstanejo na globalni sceni. FYI: ta trend je prisoten v svetu že slabi dve desetletji. Poleg tega je na posamezniku odločitev o tem, kaj želi početi v življenju. Nekateri se pač odločijo za raziskovanje.

KeC, tvoje stališče, da rad kupuješ domače, je ravno tisto, kar naju zanima. Seveda pa ne razmišljajo vsi potrošniki enako (torej to ni »zdrava kmečka pamet«) in ravno v tem je poanta, zakaj meriti različna stališča.

Vidim, da si zelo izobražen in razgledan, torej najbrž veš, da poznamo tri vrste teorij:

1. Velike teorije, ki spremenijo naš način razmišljanja, kot je to npr. Einsteinova teorija relativnosti.

2. Teorije srednjega dometa, ki potrjujejo naš način razmišljanja, npr. Maslowova teorija in njegova hierarhija potreb.

3. Teorije ozkega dometa, katerih veljavnost ne presega nekega danega časovnega, vsebinskega ali regionalnega okvira. Veljavnost je lahko omejena zgolj na eno samo organizacijo ali državo.

Tudi najbolj kvalitetne in dobre magistrske naloge spadajo med teorije ozkega dometa, kar pomeni, da zanjo sicer ne bova prejeli Nobelove nagrade, a bo vseeno odlično narejena in verjemi mi, da bo lahko za zgled drugim.

Če ti tema ni všeč, to lahko brez problema akceptiram, ni ti pa potrebno biti žaljiv in jo primerjati s seminarsko nalogo.

O aplikativni vrednosti naloge ne bom zaenkrat nič napisala. Najprej bo potrebno podatke zbrati do konca in jih analizirati, potem šele predstaviti konkretna priporočila za odločevalce. Se pa je potrebno zavedati, da je Slovenija zelo majhno tržišče in da globalna podjetja ponavadi ne prilagajajo izdelkov za slovenski trg. Če bi delali takšno raziskavo v nemškem ali ameriškem kontekstu, bi bila pa zgodba čisto druga…

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej gospodična študentka.

Lepo na kratko ti povem, da je globalizacija en sam drek!

Dokler globalizacija zavzema samo prost pretok financ in blaga, ne pa tudi ljudi in znanja je absolutno nevzdržna, nepravična in spodbuja revščino, razslojenost prebivalstva, lahkoto in vse ostalo, kar je najslabšega na tem svetu.

V tem kontekstu je sklicevanje na globalizacijo samo pesek v oči manj izobraženim in bi moralo biti tretirano kot škodljivo!

Prava globalizacija bi verjetno celoten zahodni svet v trenutku prežvečila in izpljunila, da še vedeli ne bi kaj nas je doletelo.

Igranje na neko kvazi patriotsko identiteto samo z namenom prodaje pa je za razgledan um žaljivo, za manj razgledane pa izkoriščevalsko. In ko se to prelije še v politiko pa imamo konflikte velikih razsežnosti.

In beseda potrošnik je zame večja žaljivka, kot katera koli druga beseda izrečena v tej debati. Je na nižjem nivoju kot besedilo člana I30.

V tem kontekstu je vsako raziskovanje v tej smeri zame izguba časa in ne pripomore ničesar k razvoju družbe. Je približno tako, kot da bi jaz delal recimo diplomsko iz postavitve hitrih linij za eksekucijo živine in ekspresno predelavo direktno v hamburgerje. Povsem legitimna odločitev v globalnem potrošniškem svetu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@ Steen: Ful ti hvala, car si! :OK:

@ KeC: Kot sem že prej razložila, spoštujem tvoje mnenje in razumem, zakaj se ne strinjaš z globalizacijo, a se mi vseeno zdi, da smo malce zašli stran od teme. Moraš razumeti, da jaz tukaj ne predstavljam svojih stališč, temveč želim raziskovati stališča drugih. Tudi na globalizacijo se ne sklicujem, samo prej sem ti poskusila razložiti, kakšen je pač trend v svetu.

Oprosti, če sem te užalila z besedo »potrošnik«. Ni bilo mišljeno v slabem kontekstu. V ekonomiji in poslovnih vedah je to široko uporabljan termin. Je ekvivalent izrazu »porabnik«, vendar se slednji nekoliko manj uporablja. Beseda potrošnik je najbolj ustrezen prevod angleške besede consumer in označuje fizične osebe, ki kupujejo stvari za svojo lastno porabo. Po tej definiciji smo potemtakem vsi potrošniki, ker moramo vsi kupovati hrano, pa tudi kakšne druge izdelke. Če te zanima, ti posredujem link na zelo zanimivo magistrsko nalogo študentke, ki je nekaj let nazaj z netografskim pristopom raziskovala fenomen »nenakupovanja«: http://www.memo.si/files/Eva_Percic_magistrsko_delo.pdf

Če se ti ne ljubi brati cele naloge, je tukaj še link, kjer imaš povzete glavne ugotovitve: http://www.memo.si/eksperiment-nakupovalne-diete/

Pa lep pozdrav :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

skratka, lej - dajte se tovrstni "raziskovalci" navaditi, da vdiranje v skupnosti s temi butastimi anketami ni vljudno. Sori, pejte na ulico hvatat svoje paciente, ali pa, kot sem rekel, zatežite frendom, sošolcem, sorodnikom. Konec koncev - če iščete res dober vzorec populacije, se morate distancirati od forumov in skupnosti, ki temeljijo na specifičnem hobiju, sploh na primeru motorističnega foruma pa je lahko feedback okvarjen zaradi pregovorne "odprtosti" motoristov za potovanja, tuje dežele itd.

Želim ti uspešno magistriranje, pa da bi potem končno dobila službo z lepo plačo. Kaj drugega pa rezultat tega "raziskovanja" ne more biti, vsaj ne na tak način.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

JustinBieber, nisem vam "vdrla" v skupnost. Na forum se lahko vsak prijavi. Odprla sem novo temo in takoj na začetku povedala, za kaj gre. Če ti ni všeč, lahko sporočilo takoj zapreš in ga ignoriraš. Nihče te v nič ne sili.

Kar se tiče vzorca, najlepša hvala za metodološka pojasnila in nasvete. Cela fora je v tem, da zajameš različne ljudi, ne samo najožjega kroga znancev, prijateljev in sorodnikov. Če bi objavila link samo na enem specifičnem forumu, bi lahko kdo očital, da so rezultati pristranski. Če pa podatke zbiraš na različnih (specifičnih) forumih, pa lahko kvečjemu prispevaš k raznolikemu vzorcu. Toliko o tem. Še eno vprašanje direktno tebi: Sklepam, da si motorist. Zakaj se ta pregovorna "odprtost" do potovanj in tujih dežel ne odraža tudi v odprtosti do drugih ljudi? Te res toliko moti, če se kdo nate obrne s prošnjo? Jaz rada drugim pomagam, če le lahko...

Službo sicer že imam, ampak vseeno hvala za lepe želje. O denarju pa sploh ne mislim diskutirati, ker to ni bistvo. Pomembno je, da si zadovoljen s tistim, kar počneš v življenju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej tako jaz kot tudi Justin in pa še par osebkov tukaj smo izjemno enetelegentne (tolk pametne, da že škodi) in umpatične (to je takrat, ko pati um - svetobolje in podobno) osebe, ki bi željene rezultate ankete konkretno pokvarile. Česar pa nikakor nočemo, če hočemo obdržati potrošnike zadovoljne in srečne in jih še par desetletji flancati s tem, kako fino je v tej naši svobodni napredni potrošniški družbi, kjer lahko cel dan zapraviš že samo s tem, da se odločiš, kateri pralni prašek uporabiti za črne zokne s pridihom rožnato zelene barve.

Jaz vam želim res lep preostanek tele fine družbe, ker bo kmalu počilo, in takrat bodo celo kožo odnesli res samo tisti na vrhu (kot vedno), kamor pa nihče izmed nas, v tej debati, ne sodi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js bom vzorc ankete pokvaru :P in spet bom đabe izgoriščen :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Agostini, najlepša hvala za sodelovanje in za lepe želje :):)

Vsi ostali, ki vam ni do reševanja, ni panike. Pa prosim, ne mi zameriti, ker sem dala objavo na vaš forum. Delam vse, kar je v moji moči, da v zelo omejenem času (14 dni) dosežem kar se da dober vzorec. To je vse.

Lep dan vam želim.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragi uporabniki foruma Motosvet,

s kolegico izvajava raziskavo o nakupnih navadah slovenskih potrošnikov in njihovem odnosu do domače in tujih držav. Ker bi radi zajeli čimveč različnih potrošnikov iz vseh koncev Slovenije, bi vam bili zelo hvaležni, če bi si vzeli 15 minut časa in rešili spletni vprašalnik, ki se nahaja na sledeči povezavi: http://www.1ka.si/a/15008

Vaše sodelovanje v raziskavi nama bo v veliko pomoč, saj podatke potrebujeva za dokončanje magistrske naloge.

Evo dragi moji. Izpolnil.

Upam da vama bo koristilo!

Ostali "junci"...............pa.............. koji vam qrac smeta!. Če se ti ne da......................preskoči stran! Simpl k pasulj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz se ......... MOČNO ......sprašujem, komu ali čemu......bo takšna magisterska naloga služila.......morda blagostanju Slovencev......ali zgolj vajinemu.......ali bo iz tega dejansko priletelo nekaj koristnega........ali je to nekaj podobnega......kot diplomska naloga našega velikega, neponovljivega, plešastega in z naglasom......nesposobnega " kvazi vodje" ????????????????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

naum povedu, da sm izpolnu, ker pol me bodo baykerji zajebaval, da sm pussy :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rešil

Priden, sedi.

js bom vzorc ankete pokvaru :P in spet bom đabe izgoriščen :cry:

Ne se zdej delat, da nisi rad izkoriščen :devil:

Evo dragi moji. Izpolnil.

Upam da vama bo koristilo!

Ostali "junci"...............pa.............. koji vam qrac smeta!. Če se ti ne da......................preskoči stran! Simpl k pasulj.

Evo iKnighti na iHorsih v zaščito brhkih iPotrošnic.

Tema je odprta v Politiziranju, tako da ne jamrat, če se ob takšnih zadevah odpre debata.

naum povedu, da sm izpolnu, ker pol me bodo baykerji zajebaval, da sm pussy :glare:

Se lahko zgodi še kaj hujšega, da ti kdo reče, da si zaradi tega maxiskuterist!

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!