hector Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Zdravo! Ta edicija (home) nima supporta, da bi se lahko kdo preko remote desktopa povezal na mašino. Lahko se povežeš iz te mašine drugam, ne pa obratno. Ali ima kdo kaki hack za to zadevo? Probal sem tudi team viewer, vendar mi ne pride v poštev, ker mora sistem delovati tako, da lahko istočasno delata oba uporabnika (z remote desktopom se to da narediti). Ali še kdo pozna kaki drug software, ki omogoča, da se en poveže na drugega in oba uporabnika delta hkrati na tej mašini? Hvala in LP, M
TBoxer Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Zdravo! Ta edicija (home) nima supporta, da bi se lahko kdo preko remote desktopa povezal na mašino. Lahko se povežeš iz te mašine drugam, ne pa obratno. Ali ima kdo kaki hack za to zadevo? Probal sem tudi team viewer, vendar mi ne pride v poštev, ker mora sistem delovati tako, da lahko istočasno delata oba uporabnika (z remote desktopom se to da narediti). Ali še kdo pozna kaki drug software, ki omogoča, da se en poveže na drugega in oba uporabnika delta hkrati na tej mašini? Hvala in LP, M Ti bi rad, da si oba uporabnika delita isto namizje, ali da ima vsak uporabnik svojega? Ker če je prva varjatna to TeamViewer definitivno omogoča. Za drugo varjatno pa ne vem, če boš na navadnem računalniku to lahko izvedel. Do Windowsov XP so to omogočale le serverske različice Windowsov - istočano prijavo (vsaj) dveh uporabnikov, navadni Windowsi pa ne. Zdaj pri novejših reinkarnacijah (Vista, 7,... ) pa ne vem, če so to pri MS kaj spremenili... Sem sploh kaj pomagal?!? lp
hector Objavljeno Maj 17, 2012 Avtor Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Na 7 pro in 7 ultimate to gre - definiraš dva uporabnika, vsak se prijavi z svojim geslom in oba delata hkrati (vsak z svojim namizjem). Problem je pa v tem, da je treba to narediti na 7 home edition......
boych Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Nobena verzija windowsov, razen server različice, ki omogočajo 2x admin dostop, ne omogoča dostopa dveh uporabnikov hkrati ... za kakšen drug software pa ne bi vedel ... vsi programi, ki jih jaz poznam in omogočajo oddaljeni dostop, delujejo tako, da prevzamejo nadzor nad trenutnim uporabnikom/namizjem ...
TBoxer Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Na 7 pro in 7 ultimate to gre - definiraš dva uporabnika, vsak se prijavi z svojim geslom in oba delata hkrati (vsak z svojim namizjem). Problem je pa v tem, da je treba to narediti na 7 home edition...... Potem pa mislim, da tako ne boš rešil nič. Kaj pa s kakšno virtualno mašino? Da jo zaženeš, ko imaš potrebo in potem se oddaljen uporabnik prijavi nanjo? lp
hector Objavljeno Maj 17, 2012 Avtor Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 o, pa gre - preverjeno! Obe mašini Win7 pro, moraš pa namestiti ta patch: http://digiex.net/guides-reviews/guides-tutorials/windows-guides/1879-enable-concurrent-sessions-windows-7-windows-vista-windows-xp-termsrv-dll.html ...in lahko delata oba hkrati. V moje primeru pa je problem, da ne morem odkljukat, da dovolim uporabnikom dostop do moje (home) edicije.....
boych Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 OK spet nekaj novega , brez tega patcha pa ne gre, ker hoče diskonektat trenutnega userja ...
TBoxer Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 o, pa gre - preverjeno! Obe mašini Win7 pro, moraš pa namestiti ta patch: http://digiex.net/gu...ermsrv-dll.html ...in lahko delata oba hkrati. V moje primeru pa je problem, da ne morem odkljukat, da dovolim uporabnikom dostop do moje (home) edicije..... Kaj pa če je problem v (tvojih) pravicah? Iz tvojega profila lahko spreminjaš register?
Labradorec Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 Kolikor se jaz spoznam na zadeve, je ravno HOME edition emejen z remote dostopi, povezovanjem v domeno itd. To je HOME edition !
hector Objavljeno Maj 17, 2012 Avtor Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 ne, ne - home edition nima supporta za remote - če greš v system propertis - Remote - polje za Remote Desktop je prazno??? Prijavljen kot administrator.
TBoxer Objavljeno Maj 17, 2012 Opozori Objavljeno Maj 17, 2012 (popravljeno) Poglej še tu http://experts.windows.com/frms/windows_entertainment_and_connected_home/f/114/t/79427.aspx , omenjajo da so uspešni na Windows 7 Home Premium. Popravljeno Maj 17, 2012. Popravil TBoxer
Avatar Objavljeno Oktober 21, 2012 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2012 Zanimivo. Tudi jaz nisem vedel, da bi bilo mogoče na winsih (XP ali 7) uporabljati dve namizji (za dva različna uporabnika) hkrati. Za oddaljen dostop lahko poizkusiš tudi ISL light clienta, ki se poleg Team Viewerja uporablja precej pogosto: http://www.islonline.com/remote-support/ Vem pa, da je mogoče imeti dve (ali več) vzporednih sej, če en uporabnik uporablja GUI (namizje), drug(i) pa UI (konzolo), in sicer z NetCat orodjem. @Hector: a ti potrebuješ oddaljen dostop za podporo/pomoč ali za hkratno uporabo navadnega PCja v smislu strežnika/terminala?
hector Objavljeno Oktober 22, 2012 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 22, 2012 ...za hkratno uporabo.....
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se