Skoči na vsebino

Tomos A3 ML

R2Pe

Priporočene objave

Pozdravljeni,

zanimam me kaj bi lahko bila težava, ki sem mi pojavlja pri Tomos Avtomatiku A3 ML letnik 85 in sicer:

ko kurblam motor se sliši izhajanje plina pri glavi (tam kjer je svečka) pa me zanima če kdo ve kaj bi to lahko bilo

lp,

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni,

zanimam me kaj bi lahko bila težava, ki sem mi pojavlja pri Tomos Avtomatiku A3 ML letnik 85 in sicer:

ko kurblam motor se sliši izhajanje plina pri glavi (tam kjer je svečka) pa me zanima če kdo ve kaj bi to lahko bilo

lp,

Če ima dekompresorski ventil ga je potrebno očistit in po potrebi zamenjat vzmet,če pa tega ventila nima potem ti lahko pušča pri svečki in bo potrebno zamenjati - vstaviti nov navoj (vložek) cena 10 € !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni,

zanima me zakaj Tomos A3 ML automatic na mestu ugasne kar sam če ne dodajaš plina, je odlično ohranjen in deluje brezhibno.

Lp

Popravljeno . Popravil BJausovec33
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kedr dobi premal benza? poskusi očistit ferg-sploh glavno dizo in prehode.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj je tud men dvakrat ugasnil na križišču, ko sem čakal na zeleno. Doma sem malo naštelal zajlo za gas in zdaj je v redu

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam problem s tomos automaticom. Ko prvič vžge gre lepo, zamenja prestavo brez težav... po enem kilometru pa ne pride več do končne hitrosti, zelo počasi pospešuje ne menja prestave....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nekej ga matra k se segreje.. js sm meu 2 dni nazaj isti problem in k se je segreu ni več lepo laufu in pol je pršlo tok delč d k se je segreu mi je zagrabl glavno gred in mi je ugasnl oz. zadušil moped. kriv je bil pa ležaj glavne gredi, katerega ja kar "razneslo" in je potem ko se je segrel ustavljal motorno gred. a olje maš v menjalniku? kakšno? najprej poglej bl te osnovne stvari da ne boš kar šou razderat ceuga motorja in ugotovil da ni to krivo ;)

lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

al pa sam zategni svečko ;) loh pa d ti pušča med cilindrom in glavo. pol pa kupi tesnilo za glavo, daj glavo dol, tesnilo gor in glavo nazaj gor pa probaj. original tomosi tistega časa namreč niso meli tega tesnilo :)

lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

al pa sam zategni svečko ;) loh pa d ti pušča med cilindrom in glavo. pol pa kupi tesnilo za glavo, daj glavo dol, tesnilo gor in glavo nazaj gor pa probaj. original tomosi tistega časa namreč niso meli tega tesnilo :)

lp.

Zakaj ne pogledaš kje točno izhajajo ti plini ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Dober dan zanima me samo koliko je top speed pri Tomosu a3ml 1985 vse v orginalu

45km/h

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!