DAMI34 Objavljeno December 14, 2017 Deli Objavljeno December 14, 2017 pred 9 urami, ftp pravi: S to razliko, da ste vi šli z zimsko opremo (obleko), nas pa je zajelo v poletni opremi brez podlog. Še prejšnji dan v kratkih rokavih. samo 1x in nikoli več, sem plačeval svojo neumnost, da sem v dežju vozil samo z zgornjim delom dežjaka. Kljub temu, da je posijalo sonce že v Zagrebu, sem bil do Kladova še vedno moker in ker je bilo še vroče tudi dodatno razkuhan maus in KARMEN1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno December 14, 2017 Deli Objavljeno December 14, 2017 pred 9 minutami, DAMI34 pravi: samo 1x in nikoli več, sem plačeval svojo neumnost, da sem v dežju vozil samo z zgornjim delom dežjaka. Kljub temu, da je posijalo sonce že v Zagrebu, sem bil do Kladova še vedno moker in ker je bilo še vroče tudi dodatno razkuhan js sm parkrat to reku ... ampak ... sj se posušiš med vožnjo ... nič kolikokrat sm to naredu ... je pa zajeban k se spozabiš in u dežkotu, ko se cesta posuši, mau pokolenćkaš Quest in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 14, 2017 Deli Objavljeno December 14, 2017 pred 1 minuto, maus pravi: js sm parkrat to reku ... ampak ... sj se posušiš med vožnjo ... nič kolikokrat sm to naredu ... je pa zajeban k se spozabiš in u dežkotu, ko se cesta posuši, mau pokolenćkaš Ker usnje redno mažem, mi kak manjši dežek zdrži, recimo kake pol urce do urce, če ne zliva preveč, razen tekstilni del, ampak tisti se hitro posuši, ko je pa 1x premočeno je pa groza. maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gusar Objavljeno December 14, 2017 Deli Objavljeno December 14, 2017 V hudem nalivu so najbolš kopalke KARMEN1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno December 14, 2017 Deli Objavljeno December 14, 2017 pred 27 minutami, gusar pravi: V hudem nalivu so najbolš kopalke Ker nisi poizkusil... Sam nekoč le od pivnice v Portorožu do kempa v Lucijo...pa veš kuk bolijo kapljice KARMEN1 in Roman AT 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 Ob 14. 12. 2017 ob 9:18, sesir pravi: Ker nisi poizkusil... Sam nekoč le od pivnice v Portorožu do kempa v Lucijo...pa veš kuk bolijo kapljice Sploh če probaš kolenčkat ... adijo pamet ligenjček in sesir 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno December 25, 2017 Deli Objavljeno December 25, 2017 Veš,da sem takrat v dežu kolenčkal? Seveda pol v kempu pred svojo KARMEN1 in Roman AT 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 Roman AT, Quest, tomash in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 pred 4 minutami, Snecer pravi: kje je pa dž Snečer, DAMI34, KARMEN1 in 2 others 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 pred 14 minutami, maus pravi: kje je pa dž je zmrznu Roman AT, notranc, maus in 1 other 1 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: je zmrznu posle dežja nema kajanja Roman AT, KARMEN1 in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Januar 28, 2018 Deli Objavljeno Januar 28, 2018 pred 31 minutami, maus pravi: kje je pa dž tu se je tak vlilo, da ni blo nič jasno in nikamor za spiz... DAMI34 in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 Ob 28. 01. 2018 ob 19:27, Snecer pravi: tu se je tak vlilo, da ni blo nič jasno in nikamor za spiz... Uživancija ... sej kasnej si se pa posušu in kakšen protistrup ruknu maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
twom Objavljeno Julij 14, 2019 Deli Objavljeno Julij 14, 2019 Sem zadnjič, na odsekoma mokro suhi cesti na Rakitno iz smeri Cerknice, iskal mejo zdrsa... Glede na to, da imam še 2 cm pussy štrajfna, sem domneval, da grem lahko v ovinke z istim nagibom kot po suhem, če grejo nekateri do roba . V enem ovinku mi je rahlo spodneslo zadnjo gumo... Seveda sem šel bolj previdno kot po suhi..., po zdrsu pa seveda na ziher. Ampak... kje je meja... Stari mački... koliko manj oprijema nudi (spran) moker asfalt, oziroma koliko manj nagiba še dopušča? Lp, Peter p.s. še to počakam, potem se pa spet odstranim za ene dve leti s tega foruma... KARMEN1 in bajkr88 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Kje je meja? Dobro vprašanje. Ko si na meji je prepozno, potrebno je čutiti, kje začne drseti. Dobra guma ne odnese, ampak umirjeno odnaša. Ps. Spran asfalt ima zelo visoko postavljeno mejo, da težko toliko zaupaš gumi, pa drži, hudič je ker ni povsod enak oprijem in na mokrem to tudi težko ocenimo. Jaz večkrat preverim podlago z nogo, pa občasno na polno odprem naravnost, da dobim filing. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
perry Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Najvecji problem je, ker se podlaga vseskozi spreminja. Ko že misliš, da prime, oz.veš kje je meja, zdrsne... tako je to na cesti, moras scanirat podlago kar naprej. Edino odseki, kjer je enaka podlaga nekaj časa. Ampak tega je malo, sploh ovinkastega v Sloveniji TakeALookAround in bajkr88 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 kje je meja .. to je vprašanje za miljon dolarjev .. tudi za dirkače moto GP-ja Scarabeo 500 in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
twom Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Ok, če se nagnem pol toliko kot ponavadi, sem na varni strani? maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Za gume vemo koliko so sposobne. Vsaj zame velja, da ga ne upam nagniti niti po suhem - kolikor dopuščajo - no niti želje nimam. Edini faktor, ki se spreminja je kvaliteta asfalta. Moker, spran, gladek, zamaščen od raznih starih avtov ... Jaz spremljam kvaliteto asfalta in molim, da sem jo pravilno ocenil. Narobe ocenjena kvaliteta - pomeni adijomare. Lahko te zjebe majhen oljni madež, ki ga sploh nisi opazil. Ali pa mokra talna oznaka. Občutki in še enkrat občutki in predvidevanja ter rahlo po bremzi, kot da voziš pozimi ma poledenelem cestišču. Jaz ne iščem mej, so me pa na začetku tudi zanimale - da bi se bolj varno počutil. Quest, BIF in MiNa 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 pred 56 minutami, twom pravi: Ok, če se nagnem pol toliko kot ponavadi, sem na varni strani? Po nagibu ocenjuješ oprijem?...srečno... Zok, Joker in maus 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Varen si vselej dokler ne zdrsne, potem si pa toliko varen, kot uspeš nadzirati in rešiti situacijo. Moj moto, po dežju raje kot pussi in cel. Predvsem pa: mehka in sproščena vožnja, brez nenadnih gibov. Zaenkrat mi Špila dobro. BIF in bajkr88 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KARMEN1 Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Raje vidim, da me burja premetava po cesti, kot da dežuje. Ampak vozim tudi v dežju, velikokrat. Grem pa še kar na lagano in raje ne bremzam. V bistvu se v dežju nagibam toliko, kolikor sem se, ko sem delala izpit. To je nekaj več, od skoraj nič. BIF in bajkr88 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J.a.m.e.s Objavljeno Julij 15, 2019 Deli Objavljeno Julij 15, 2019 Nimam pretirane želje, da bi iskal mejo še posebej ne po mokrem. Peljem se po občutku, če opazim, da je guma na meji in bi zdrsnila zmanjšam in se peljem počasneje. Bolj kot na mokrem asfaltu, me spodnaša na črtah, ki označujejo cestišče. Ne vem kiri bedak se je spomnil dati barvo, ki v mokrih pogojih drsi. KARMEN1 in BIF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Julij 17, 2019 Deli Objavljeno Julij 17, 2019 Po mokrem cim bolj pokonci, pa cimprej na suh. ? DAMI34, bajkr88 in ukica 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ligenjček Objavljeno Julij 17, 2019 Deli Objavljeno Julij 17, 2019 Če iščeš mejo v dežju moraš odgovoriti na naslednji vprašanji: kako močno dežuje in kako dolgo že dežuje najbolj nevarna in spolzka je cesta takoj ko začne deževati, ker se iz asfalta prikažejo vsa olja in ostala svinjarija in je zato cesta zelo nevarna in spolzka, zato ko se ulije kakih 15-20 minut zelo previdno, ko pa voda spere to svinjarijo iz ceste pa bo dobra guma imela zelo dober oprijem, tako da če maš 2cm kokošješpure ne vrjamem da bo guma zatajila... seveda pa se pazi črt in zalivk, te so pa spet druga zgodba Seveda v hudem nalivu prilagodiš hitrost vidljivosti zato o tem ne bom izgubljal besed Drugače pa je vožnja po mokrem kot vse ostalo - treniraj, preizkušaj, vozi... brez prakse teorija ne velja nič bajkr88 in DAMI34 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se