Skoči na vsebino

Sprejanje skuterja


dolkovic

Priporočene objave

Pozdravljeni!

Imam skuterja Peugeot V-clic 50ccm modro sivega, rad bi prebarval modre dele na črno vendar pa prosim koga za postopek?

Hvala! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni!

Imam skuterja Peugeot V-clic 50ccm modro sivega, rad bi prebarval modre dele na črno vendar pa prosim koga za postopek?

Hvala! :OK:

Najbolje bi bilo,da se obrneš na kakega ličarja.Če se boš pa sam lotil, najprej pobrusi z vodobrusnim papirjem bolj grobim npr.200, potem pa še s finim npr.500 pobrusš samo toliko,da je popolnma gladko osuši,dobro je če obrišeš z sarvet papirjem in razredčilom,ki nesme biti preagresivno.Najbolje je da kupiš akrilno barvo v spreyu in akrilno razredčilo.Papir (sarvet) ovlažiš z razredčilom in nahitro prebrišeš površino in nato takoj lahko začneš špricat seveda natenko,da ti nepocedi in to ponovi vsaj 2-3X tako, da ti lepo zalije vmes si pomagaj z sušenjem (fenom za lase) samo nepreveč blizu na razdalji ca 1/2 m

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je kaj potrebno pokitaj (dvokomponentni poliestrski kit). Kit brusiš najprej z 60 oz 80 brusnim papirjem potem 120 ter 200 potem zadevo prebarvaj z šprickitom počakaj da se posuši. Šprickit brusi z 400 ter nato z 600 (oz620) vodobrusnim. (jaz grem ponavad čez še z 800 oz celo 1000-ampak ni potrebe)

Če ni nič za kitat in če boš barval na staro barvo začni kar z 400 ter 600 vodobrusnim. Najbolje se obnesejo brusilne gobice, ki jih dobiš v ličarskih trgovinah.Če boš barvo prebrusil moraš nanesti plastik primer oz šprickit na tisto mesto-nikoli se ne barva direktno na plastiko ali še huje na kit.

Dvokomponentno barvo ti v nekaterih trgovinah (npr. Blik d.o.o.) zmešajo tudi v spreje. Povej jim še, da boš barval plasiko, da ti zmešajo noter še nek dodatek (pozabu kako se reče) ker drugače ti zna barva pokat. Vzemi kar akrilni sprej. Lahko sicer pobarvaš najprej z bazo na vdoni osnovi ter čez lakiraš ampak se mi zdi za take stvari brezveze.

Barvaj počasi v slojih, da ti barva ne steče. Toliko slojev,da bo površina popolnoma prekrita (ponavadi 3) vmes počakaj nekaj minut 5-10, da se prejšnji sloj majčkeno posuši.

Za razne delce prahu in pomarančaste vzorce se ne sekiraj preveč. Brez profesionalnega orodja ter komore se temu ni oč izogniti v celoti. Zaradi tega zdevo, ko je pobarvana še rahlo zbrusimo ter spoliramo. Proti prahu pomaga če tla prostora v katerem boš barval navalžiš z vodo, da se prah ne dviguje.

Še zadnji korak:

Ko bo barva POPOLNOMA SUHA suha (počakaj nekaj dni) vzami v roke 2000 vodobrusni papir in narahlo prebrusi vse dele (pazi na robovih, da ne boš prebrusil sloja barve, ker potem boš moral še enkrat barvat). Potem pa dele spoliraj najprej z grobo polir pasto potem pa še z bolj fino po želji. Rezultat bi moral bit zelo podoben tistemu iz komore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imaš dve opciji:

1.) baza (na vodni osnovi)+lak

2.)akrilna barva - ni treba lakirat

Razlike med akrilom ter bazo+lakom se vidijo šele pri profesionalnem barvanju, kjer nanesejo tudi do 12 plasti laka pri čemer dobijo učinek globine. Ampak tako barvanje tudi stane. Za doma je boljša opcija akril-manj kompliciranja ter cenejši, izgled bo pa identičen. No morda bo samo akril brez laka majčkeno prej zbledel.

kar se pa tiče metalik barv jih je pa itak obvezno lakirat (metalik baza+lak)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Navadni spreji so bol kot ne zanič. Hitro ti bodo zbledeli, se luščili ter se ob stiku z bencinom topili.

Pa preden barvaš dobro razmasti površino-se dobijo posebna čistila, ampak tudi alkohol za rane čisto OK opravlja svojo vlogo. Ne čisti pa plastike z kakim acetonom/nitro razredčilom-preveč agresiven

Popravljeno . Popravil trojan69
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!