jskrablin Objavljeno November 2, 2018 Opozori Objavljeno November 2, 2018 Ni lih čisto na temo, je pa podobno... kaj pa kake akumulatorske variante? Takole od daleč bi mogle biti bolj praktične od kompresorja + pištola + cevi + kablovje. Verjetno so cene bolj bogate, sam če nimaš lih namenske delavnice se tudi razlika v prihranjenem prostoru pozna? MitcH' 1
Zivnorc Objavljeno November 2, 2018 Opozori Objavljeno November 2, 2018 pred 11 minutami, jskrablin pravi: Ni lih čisto na temo, je pa podobno... kaj pa kake akumulatorske variante? Takole od daleč bi mogle biti bolj praktične od kompresorja + pištola + cevi + kablovje. Verjetno so cene bolj bogate, sam če nimaš lih namenske delavnice se tudi razlika v prihranjenem prostoru pozna? Udarni vijačnik rabiš 1x na vsake tolko cajta. Se ne splača. ....razen, če imaš namensko delavnico, kot praviš... pa da rabiš nonstop, da se splača... jskrablin in sesir 2
smasher Objavljeno November 2, 2018 Opozori Objavljeno November 2, 2018 9 hours ago, jskrablin said: Ni lih čisto na temo, je pa podobno... kaj pa kake akumulatorske variante? Takole od daleč bi mogle biti bolj praktične od kompresorja + pištola + cevi + kablovje. Verjetno so cene bolj bogate, sam če nimaš lih namenske delavnice se tudi razlika v prihranjenem prostoru pozna? sej na to sem odgovoril na prejšnji strani na predlog o milwokiju. Hofer je imel neko aku udarno za menjavanje gum ampak mislim da je bila okoli 100€, sej morda bi bila dovolj zame, ampak se izogibam aku orodju zaradi akumulatorjev, pozabiš da si ga izpraznil, pustiš pol leta na polici prazne, znajo bit čez pol leta že problemi če so poceni akuji. Udarna je uporabna predvsem pri menjavi amortizerjev, obnovi vilc, tam kjer moraš privijačit vrtljivo stvar, a, pa končniki rok, volana. Nimam delavnice ampak ker imam rad bolj poceni stvari imam 3 avte in dva kvazi motorja in razen ta novejšega avta ima vse najmanj, tako da se vedno najte kej za poštimat, čas je večji problem. Glede tega kaj se koliko rabi... če folk lahko da po 600+ € za mobitel ki bo čez 3 leta max zastaral si jaz raje kupujem orodje (samo problem nastene ker zmanjka placa, letos sem si privoščil že varilni aparat bo kompresor kdaj drugič ) Zok in bosa 2
smasher Objavljeno November 2, 2018 Opozori Objavljeno November 2, 2018 29 minutes ago, Rogerg said: ker švas aparat si kupu? da ne smetimo te teme: sesir 1
Kremenčkovi Objavljeno November 4, 2018 Opozori Objavljeno November 4, 2018 Da ne bo kdo kupoval tistih kitajskih igrač, se bom žtvoval in ponudu pravi kompresor, Abac 100l, enofazn, za pičlih 250€ . Quest 1
jskrablin Objavljeno November 5, 2018 Opozori Objavljeno November 5, 2018 Ob 2. 11. 2018 ob 22:55, smasher pravi: sej na to sem odgovoril na prejšnji strani na predlog o milwokiju. Hofer je imel neko aku udarno za menjavanje gum ampak mislim da je bila okoli 100€, sej morda bi bila dovolj zame, ampak se izogibam aku orodju zaradi akumulatorjev, pozabiš da si ga izpraznil, pustiš pol leta na polici prazne, znajo bit čez pol leta že problemi če so poceni akuji. Li-Ion baterije ne bi smele biti problematične. Kupil pred ene tremi meseci lih v Hoferju aku vrtalnik... 2x Li-Ion aku poleg. Nisem niti polnil, ker sta oba akuja prišla poleg napolnjena. In do zdaj mi ni ratalo zadeve tolko nucat, da bi sploh rabil polnit akuje. Je bolj treba pazit na napetost... 18V orodje bo iz sebe spravilo precej več kot 12V. In pri menjevanju gum oz odtegovanju zadev, ki so zategnjene s konkretnimi navori je kolko da orodje od sebe kr pomembno. Bmflar in Zivnorc 2
Popularna objava Zivnorc Objavljeno November 5, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno November 5, 2018 Li-ion baterije nisi toliko problematične, če so od kvalitetnega proizvajalca. Lahko ostanejo polne, ali prazne, naj se ne bi smele "pokvariti", tako lot recimo Li-poly baterije. … @smasher je verjetno mislil na to, da v tistem trenutku, ko rabiš vrtalnik…. je ponavadi prazen… ...glede na voltažo akumulatorjev…. 18 ali 12V …. načeloma ne bi smelo biti razlike, ker je electromotor prirejen za vsako napetost posebej ( št. ovojev rotorja…) in načeloma proizvedeta isto moč, le tokovno je bolj obremenjen electromotor z nižjo napetostjo. ...lahko rečem, da pnevmatski udarni vrtalnik ni potreben za dvakrat na leto menjati gume, če imaš tamali kompresor… hitreje narediš z navadnim momentnim ključem. … to je za v vulkanizersko delavnico, kjer dnevno zamenjajo 100 koles... …. RAZEN... če si frik (kot jaz) in te veseli imeti doma veliko orodja, čeprav ga ne rabiš…. pa pol ga moraš posojat naokoli… pa potem spraševati, pri komu je orodje, ko ga rabiš… pa ga še očistiti… namazati….in popravljati… Joker, jskrablin, BIF in 8 others 4 7
smasher Objavljeno November 5, 2018 Opozori Objavljeno November 5, 2018 7 hours ago, Zivnorc said: …. RAZEN... če si frik (kot jaz) in te veseli imeti doma veliko orodja, čeprav ga ne rabiš…. pa pol ga moraš posojat naokoli… pa potem spraševati, pri komu je orodje, ko ga rabiš… pa ga še očistiti… namazati….in popravljati… Kako to misliš frik? Meni se zdi dosti bolj logično kt kakšne babe al kdo ki zbirajo torbice pa čevlje eni zapravijo 900 ali več € za mobitel, kdo je tu nor? Zadnjič sem kupil 3 vrste izvlakačev (ker enega nisem imel pa mi ga je kolega posodu), pa sem se hotel izognit takim neugodnim situacijam da nimam primernega orodja pa bolje mal na zalogo kupit Pa sm gledal da zgleda 100l kompresor majhen, ni inpresiven, bo treba vsaj 200 da se bom lahko malo hvalu okoli kolk mam velkega Še malo pa mo treba montirako za gume kupit Ma udarna pištola pride prav za zarjavele vijake, menjavo amortizerjev, končnikov in vsa razna jajca ko nimaš kako prijet iz druge strani. ps: li-ion znajo bit tudi problematične, če nimajo zaščite proti globoki izpraznitvi malo smo šli OT. Quest, Joker in maxxa 2 1
Zivnorc Objavljeno November 5, 2018 Opozori Objavljeno November 5, 2018 pred 20 minutami, smasher pravi: Kako to misliš frik? Meni se zdi dosti bolj logično kt kakšne babe al kdo ki zbirajo torbice pa čevlje eni zapravijo 900 ali več € za mobitel, kdo je tu nor? Zadnjič sem kupil 3 vrste izvlakačev (ker enega nisem imel pa mi ga je kolega posodu), pa sem se hotel izognit takim neugodnim situacijam da nimam primernega orodja pa bolje mal na zalogo kupit Pa sm gledal da zgleda 100l kompresor majhen, ni inpresiven, bo treba vsaj 200 da se bom lahko malo hvalu okoli kolk mam velkega Še malo pa mo treba montirako za gume kupit Ma udarna pištola pride prav za zarjavele vijake, menjavo amortizerjev, končnikov in vsa razna jajca ko nimaš kako prijet iz druge strani. ps: li-ion znajo bit tudi problematične, če nimajo zaščite proti globoki izpraznitvi malo smo šli OT. … pa sej ti pravim, da si isti kot jaz… Joker 1
Joker Objavljeno November 7, 2018 Opozori Objavljeno November 7, 2018 Ob 5. 11. 2018 ob 18:41, Zivnorc pravi: … pa sej ti pravim, da si isti kot jaz… Me veseli, da nisem osamljen... Čeprav ona razume, sem tole dal moji za prebrat... Tako... za vsak slučaj... MitcH', MiNa, Zivnorc in 2 others 5
bajkr88 Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 evo crknu 25l kompresor dons... ze dolgo cajta ni hotu zalaufat, z muko... ce je bil le malo napoljen z zrakom ni sans da bi zalaufu.... dons pa ni hotu, sam počl je ku svina pa pokadil po skurjeni elektroniki .... zdej pa čakat da bo kej u lidlu 50l za pametn dnar al pa interdiskont?
smasher Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 Ma poglrj če ho mel hifer še kaj na razprodaji njihov dvobatni 10 bar, jaz sem se grizel, je bila originak cena 170, sem čakal da oade pod 150, sem ga za 150 kupil, dva tedna kasneje so potegnli iz lagerja še par kosov so bili po 130eur. Kompresor dvobatni, 50L 10bar, za 130eur je skor đabe.. Moj je imel samo olja nekaj sumljivo malo, ke bi slabo zategnjen čep, me je pol še litr olja koštau 10eur.
bajkr88 Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 zdej je u hofru 125e 50l pokoncni.. a je brezoljni... je to ok za mal nucat? verjetno ne .. brezmazanja mi ne diši ker ni logike da bi to delal več let pomoje?
smasher Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 42 minutes ago, bajkr88 said: zdej je u hofru 125e 50l pokoncni.. a je brezoljni... je to ok za mal nucat? verjetno ne .. brezmazanja mi ne diši ker ni logike da bi to delal več let pomoje? Dela dela, samo ponavadi imajo manjši pretok, ma za domačo rabo čisto ok.
bajkr88 Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 @smasher zdej sm pogledu in je kondenzator razsulo.... kje bi to dobil?
smasher Objavljeno November 8, 2020 Opozori Objavljeno November 8, 2020 (popravljeno) Ma razne elektro trgovine.. Ena možnost.. https://www.delko.si/sl/elektronske-komponente/kondenzatorji-startni.html Mikrofaradi so pomembni, več lahko, manj ne. Popravljeno November 8, 2020. Popravil smasher bajkr88 1
HyperJack Objavljeno November 10, 2020 Opozori Objavljeno November 10, 2020 Ob 8. 11. 2020 ob 16:15, bajkr88 pravi: @smasher zdej sm pogledu in je kondenzator razsulo.... kje bi to dobil? Si dobil? Mislim, da ga imam v trgovini...
bajkr88 Objavljeno November 10, 2020 Opozori Objavljeno November 10, 2020 pred 7 urami, HyperJack pravi: Si dobil? Mislim, da ga imam v trgovini.. dobil danes, že zmontiru, dela ko nov smasher 1
smasher Objavljeno November 10, 2020 Opozori Objavljeno November 10, 2020 Jaz sem danes slišal, kako se je bogi kompresor mučil zalaufat pri 6°C, pol počasi je začel pridobivat na obratih. Tudi ta komoresor ima po specifikacijah SAE 30, govorim o Ferrex 50l kompresorju iz hoferja, in kompresorsko olje iz uni starejši ima kar 10w40.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se