Skoči na vsebino

Aprilia SR 50

romans1

Priporočene objave

vnaprej bi ti priporočo še da se čim bolj izogibaš prašnih cest, pa v bilokakem primeru odmisliš šp. filter za prihodnost ker bi ti pol še 2x več svinjarije vleklo. aja pa če boš gobico menjavo jo obvezno naolji z motulovim oljem za gobice :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aja pa to še verjetno ti je zamašilo fergazer tak da bi blo fajn vse skup narazn vzet pa prepihat z kompresorjem ker možno da zaraji tega trokira če ovira dotok mešance... vglaunem vzami narazn pa prepihaj fergazer koleno pa airbox pa se izogibaj prašnih cest

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To pa ni res ker bi blo priporočljivo da gobico pucaš že takrat ko grep 1x na prašne ceste kajšele da bi se vozo tam dnevno ;)

tak piše v vsakem apriliinem service manualu :)

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mam vlki problem,skuter aprilia sr r mi ne vžge a zgleeda vse vredu,kompresija je, cilinder je ok bat in batni so tudi vredu,fergazer sem spuco,dize,lamelni je tudi vredu(ko novi) svečka je nova in ima iskro,izpuh je tudi ok sej je tudi skoro novi 200km prevoženih.vbistvu sem probo ceu kup stvari kot segret svečko,v fergazer našpricat vžigalni sprej in še kr ne dela.

-barva iskre je svetlo modra mogoče ne glih svetlo modra samo je ful svetle barve

-cilinder je tudi vredu prez ene praske,kompresija je odlična

-izpuh je vredu

-lamelni je tudi vredu

-fergazer je čist dize tudi

skuter mie je vzgau za 4-5 sekund a potem spet ugasno

vglaunem nevem kaj je prosim za pomoč :D

hvala

david

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoce je problem, da ti ne potegne bencina, odvij svecko in v cilinder vbrizgaj mesanico, svecko nato privij nazaj in nato vzig

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to se je tuji mojemu frendu zgodlo pa še zaj ni odkril vzroka... v najslabšem primeru ti je šel podtlak pa ti benza več ne potegne

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoce je problem, da ti ne potegne bencina, odvij svecko in v cilinder vbrizgaj mesanico, svecko nato privij nazaj in nato vzig

lp

to sem narediu in se nič ne zgodi niti znaga da bi hoto vzgat :S

lp

david

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to se je tuji mojemu frendu zgodlo pa še zaj ni odkril vzroka... v najslabšem primeru ti je šel podtlak pa ti benza več ne potegne

kje pa to pogledaš.oz kaj je narobe če gre podtlak kaj crkne v tem primeru ?

ker bencin pride do fergazera,ker ko je ceuka za bencin dol pa je ona druga gor teče ven ko zakurblaš...

če mislima isto stvar prosim za odgovor

lp

david

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče je kaj z elektriko narobe? ker sem se meno z kolegom pa je reko da bi mogla bit izkra na svečki vijolčna,moja pa je bol svetle barve...če ma to kako vezo?

prosim za odgovor

david

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

svečko odvij, jo pobriš, malce pobrus z brusnim papijem elektrodo, dej not, kubli 5 minut pa svečko odvij pa poglej, če je mokra al ni. če je, je verjetno kej z elektriko (če je kompresija uredu), če ni mokra, pa glej od lamelnega ventila do tanka ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

svečko odvij, jo pobriš, malce pobrus z brusnim papijem elektrodo, dej not, kubli 5 minut pa svečko odvij pa poglej, če je mokra al ni. če je, je verjetno kej z elektriko (če je kompresija uredu), če ni mokra, pa glej od lamelnega ventila do tanka ;)

hja stari... svečka je nova no vglaunem naredo sn vse kaj si reko... kompresija je,pa svečka je postala spredi malo črna tak da po moje dobi mešanco :D tak da kak praviš je elektronika kriva...? kaj bol natančno? mislim če se ti kaj sanja... mogoče so magneti slabi mogoče?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hja stari... svečka je nova no vglaunem naredo sn vse kaj si reko... kompresija je,pa svečka je postala spredi malo črna tak da po moje dobi mešanco :D tak da kak praviš je elektronika kriva...? kaj bol natančno? mislim če se ti kaj sanja... mogoče so magneti slabi mogoče?

slabi magneti skor zihr ne, razn če ni biu motor kdej u vodi :D pomoj izkušnah elektrika redko odpove, sploh če maš r verzijo, k ni ditech. za foro še probej kako drugo svečko (tud če je ta nova), sposod si od kazga frenda, k mu motor dela. pa preglej lamelni ventil (če niso lamele kej odlomljene, če se stikajo ipd), v fergiju če so dize vse vreu privite, spucane, šraufek za zrak na 1.5 obrata (mislim da je to serijsko), če so kolena (na bloki in iz zračnega filtra) vredu pritrjena na fergi, če je podtlak vredu na pipci za bencin...če si vse šlaufke za benz prau priklopo...kr če je iskra (najsibo nwm kaka), kompresija pa bencin (more bit res svečka mokra al pa daj roko na tisto odprtino za svečko pa po parih kurblanjih povohaj, če ma vonj po bencinu), more motor užgat!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sori k sm še enkrat to napisu k je že gor napisan sam nism vidu :) čudn da tud ko daš benz u cilinder da noče vžgt, probi dat športno svečko gor, ker jst k sm dau 70ccm kit sm ga mogu ful douh užigat da je užga zdej k mam šport svečko je uredu, lahko je pr teb kej podobnga ( če maš 70 kit)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sori k sm še enkrat to napisu k je že gor napisan sam nism vidu :) čudn da tud ko daš benz u cilinder da noče vžgt, probi dat športno svečko gor, ker jst k sm dau 70ccm kit sm ga mogu ful douh užigat da je užga zdej k mam šport svečko je uredu, lahko je pr teb kej podobnga ( če maš 70 kit)

ni problema majster...

ja mam 70 kit (stage 6 pro) samo mam svečko ngk b9... in sem že probo vžigalni sprej v cilinder stisnit in tudi ni dau nobenega znaga živlenja :S

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

slabi magneti skor zihr ne, razn če ni biu motor kdej u vodi :D pomoj izkušnah elektrika redko odpove, sploh če maš r verzijo, k ni ditech. za foro še probej kako drugo svečko (tud če je ta nova), sposod si od kazga frenda, k mu motor dela. pa preglej lamelni ventil (če niso lamele kej odlomljene, če se stikajo ipd), v fergiju če so dize vse vreu privite, spucane, šraufek za zrak na 1.5 obrata (mislim da je to serijsko), če so kolena (na bloki in iz zračnega filtra) vredu pritrjena na fergi, če je podtlak vredu na pipci za bencin...če si vse šlaufke za benz prau priklopo...kr če je iskra (najsibo nwm kaka), kompresija pa bencin (more bit res svečka mokra al pa daj roko na tisto odprtino za svečko pa po parih kurblanjih povohaj, če ma vonj po bencinu), more motor užgat!

vse naredo kak si reko :D

-probo svečko ko dela in ni delau

-lamelni ventil je vredu in je od stage 6-a

-fergazer vse vredu,dize čiste,zašraufane,zrak je ok,koleno je ok,

za podtlak nevem kak bi prevero? prosim za odgovor na to?? :D

pa nena nekaj ful po bencinu smrdi svečka... pa nena ga zaliva mogoče pa samo nena dovol bencina pride v cilinder kak lahko to se nastavim?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vnaprej bi ti priporočo še da se čim bolj izogibaš prašnih cest, pa v bilokakem primeru odmisliš šp. filter za prihodnost ker bi ti pol še 2x več svinjarije vleklo. aja pa če boš gobico menjavo jo obvezno naolji z motulovim oljem za gobice smile.gif

moje mnenje je pa malo drugaćno...jas se vozim veliko po prašnih cesta imam tudi 1km da pridem do asfaltirane ceste pa sem z šprtnim filtrom naredil 18000km , pa sem ga zdej ko je zima dol vzel pa mam nazaj origilnega pa sem ga sem ga prvič spucal , pa mam nov model rs50 pa je športni filter skorja pri kolesu..tako da zaradi tega pomoje ne..kej več ša se na skuterje ne spoznam

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

kupil bi aprilio sr . seveda vodno hlajeni motor ker mam doma zračno hlajenega in se mi je preggrel . torej aprilia sr 50ccm . svetujte mi o motorju npr končna, moč uporabnost. uglavnem povejte vse kar veste da nebi slučajno kupoval mačka u žaklju . že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Lp, sem nov tukaj tako, da je to moja prva tema :rolleyes:

Zanima pa me zakaj da svečka premalo iskre :BUA: . Mislim, da sem skuril cin špulo. Zamenjal sem cin špulo in sem dobil malo iskre(gor sem dal kar od apn tomos), mogoče je premal močna... probal sem tudi drugo svečko ampak tut ni blo velik bolš( je bla že precej zmahana ). Probal sem cin špulo od nekega skuterja pa je blo tut že malo bolše... v načrtu imam zamenjat cin špulo(dovolj močno) in pa novo svečko.

Prosim za pomoč O:-)

Lp, virgy

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lp, sem nov tukaj tako, da je to moja prva tema :rolleyes:

Zanima pa me zakaj da svečka premalo iskre :BUA: . Mislim, da sem skuril cin špulo. Zamenjal sem cin špulo in sem dobil malo iskre(gor sem dal kar od apn tomos), mogoče je premal močna... probal sem tudi drugo svečko ampak tut ni blo velik bolš( je bla že precej zmahana ). Probal sem cin špulo od nekega skuterja pa je blo tut že malo bolše... v načrtu imam zamenjat cin špulo(dovolj močno) in pa novo svečko.

Prosim za pomoč O:-)

Lp, virgy

spucaj svečko... mogoče pa nimaš dovol močne svečke.

pa prepričaj se kaka svečka mora bit al z daugim navojem al pa z kratkim...:P

kaj se sploh dogaja z skuterom? trokira? al ko se pelaš pa mu kuj moči zmanjka? al kak :D

lp.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

spucaj svečko... mogoče pa nimaš dovol močne svečke.

pa prepričaj se kaka svečka mora bit al z daugim navojem al pa z kratkim...:P

kaj se sploh dogaja z skuterom? trokira? al ko se pelaš pa mu kuj moči zmanjka? al kak :D

lp.

Ja svecka ma valda dolgi navoj, polini kit 90. svečko sm mel ngk r pa je reku v trgovino da je prešvoh in mi je dal denso svečko. zamenjal sm tud cin špulo zdj morm sam še probat.. mislm da bi mogl delat, drugač pa motor k si dal gas je dobil obrate spelat pa ni hotu... bom vidu kaj bo zdej. aja pržgem ga pa lahko zdj... sm dal prst v ferk pa kurblo potem sm dal pa filtr nazaj gor pa je upalu... sporočim če je bla svečka pa cin špula zanč.

lp, virgy

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!