Bambi61 Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Zdravo, ker živim v Radarmestu bom postavil mogoče za nekoga smešno ali neobičajno vprašanje: Ali v današnji tehniki avtomobilov ni možno narediti nekega programa, ki bi s stikalom vklopil način vožnje 50km/h ?? Namreč nemogoče je kolikor toliko tekoče voziti avtomobil in nenehno gledati na števec ali mogoče že "divjam "60.Stvar sploh ni smešna če upoštevamo, da naredim dnevno po mestu cca. 100 km in pri tem prevozim včasih po 3-4 radarje zaporedno vsekakor pa lahko v enem dnevu brez večjih težav prevozim kakšnih 20 radarjev s hitrostjo 60! Pa si izračunajte dnevni strošek. Zato postavljam to vprašanje in upam da bom dobil kakšen pameten odgovor, saj v nasprotnem že zelo resno razmišljam o nakupu malega avtomobilčka do 50 ali Ape car-a! Bom pač cel dan divjal 50 in se ne bom več sekiral glede maksimalne brzine! Prosim ne svetujte mi tempomata ker ga v vozilu imam samo po mestu to ni uporabno saj se ob vsakem menjavanju prestave ali zaviranju -izklopi! L.P. Bambi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kremenčkovi Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 nič se ne sekiraj, saj jih bodo skurli. drugač pa to niti nebi bil tak problem naredit, pa še dobro bi prodajalec lahko zaslužil, sem prepričan ,da bi veliko staršev kupilo zadevo za otroke in zase.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 AIXAM dela ene prav hecne avtomobilčke, ki šibajo z bliskovito hitrostjo 45km/h. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 AIXAM dela ene prav hecne avtomobilčke, ki šibajo z bliskovito hitrostjo 45km/h. Ropatajo in treseje tud,da te je prav strah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Jaz tudi po mestu kar z tempomatom vozim,sam navadit se moraš pač,ko bremzaš ali šaltaš takoj za tem pritisneš "knofek" in je spet tempomat vključen.Če je kolona itak noben nevozi dovolj hitro kvečem prepočasi ! Če grem v mesto z malim avtom Toyoto Yaris 1000 ccm in vozim 55-60 Km/h bolj po občutku to je po GPS-u 52-53 Km/h nisem še NIKOLI plačal. Ps: vse seda, če se le hoče ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Zdravo, ker živim v Radarmestu bom postavil mogoče za nekoga smešno ali neobičajno vprašanje: Ali v današnji tehniki avtomobilov ni možno narediti nekega programa, ki bi s stikalom vklopil način vožnje 50km/h ?? Namreč nemogoče je kolikor toliko tekoče voziti avtomobil in nenehno gledati na števec ali mogoče že "divjam "60.Stvar sploh ni smešna če upoštevamo, da naredim dnevno po mestu cca. 100 km in pri tem prevozim včasih po 3-4 radarje zaporedno vsekakor pa lahko v enem dnevu brez večjih težav prevozim kakšnih 20 radarjev s hitrostjo 60! Pa si izračunajte dnevni strošek. Zato postavljam to vprašanje in upam da bom dobil kakšen pameten odgovor, saj v nasprotnem že zelo resno razmišljam o nakupu malega avtomobilčka do 50 ali Ape car-a! Bom pač cel dan divjal 50 in se ne bom več sekiral glede maksimalne brzine! Prosim ne svetujte mi tempomata ker ga v vozilu imam samo po mestu to ni uporabno saj se ob vsakem menjavanju prestave ali zaviranju -izklopi! L.P. Bambi Omejilnik hitrosti. Ima vsaj Renault v svojih avtih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Prosim ne svetujte mi tempomata ker ga v vozilu imam samo po mestu to ni uporabno saj se ob vsakem menjavanju prestave ali zaviranju -izklopi! Meni pa tempomat uspešno služi tudi v te namene... Že res, da se tu pa tam izklopi, a se z eno potezo ponovno aktivira na prej nastavljeno hitrost. D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 Če mas tempomat, mas verjetno tud impulzator, ki » sporoča « hitrost števcu. Jst bi se odpeljal k ksnemu hobi elektroniku po rešitev Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 kere buče ... pa kaj vi vozte ??? moja xsara ima limiter - omejevalnik hitrosti serijsko.... nastaviš na željeno hitrost in avto pospešuje samo do te hitrosti ... Kremenčkovi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Oktober 28, 2012 Deli Objavljeno Oktober 28, 2012 opcij je sigurno dosti ampak verjetno niso poceni kot naknadna vgradnja. drugače pa ja, kaki avto pa imaš? ponavadi ima večina avtov ki imajo tempomat tudi limiter hitrosti. Daj za ziher poglej v navodila, jaz tudi dolgo nisem vedel da imam to v 8 let stari xsari picasso. thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 29, 2012 Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 opcij je sigurno dosti ampak verjetno niso poceni kot naknadna vgradnja. drugače pa ja, kaki avto pa imaš? ponavadi ima večina avtov ki imajo tempomat tudi limiter hitrosti. Daj za ziher poglej v navodila, jaz tudi dolgo nisem vedel da imam to v 8 let stari xsari picasso. pervy .. mal off topic - samo a veš da se un ključek za servisni interval tudi ugasne - tako doma brez compa ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Oktober 29, 2012 Avtor Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 opcij je sigurno dosti ampak verjetno niso poceni kot naknadna vgradnja. drugače pa ja, kaki avto pa imaš? ponavadi ima večina avtov ki imajo tempomat tudi limiter hitrosti. Daj za ziher poglej v navodila, jaz tudi dolgo nisem vedel da imam to v 8 let stari xsari picasso. Avto je Renault Twingo Gordini ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Oktober 29, 2012 Avtor Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 Jaz tudi po mestu kar z tempomatom vozim,sam navadit se moraš pač,ko bremzaš ali šaltaš takoj za tem pritisneš "knofek" in je spet tempomat vključen.Če je kolona itak noben nevozi dovolj hitro kvečem prepočasi ! Če grem v mesto z malim avtom Toyoto Yaris 1000 ccm in vozim 55-60 Km/h bolj po občutku to je po GPS-u 52-53 Km/h nisem še NIKOLI plačal. Ps: vse seda, če se le hoče ! Tudi jaz do sedaj nisem plačal še nikoli!! Pri skoraj konstantnem nadzoru hitrosti pa bom verjetno začel plačevati ogromne "obroke" ! In ni neč daleč čas kot sem že pred leti napovedoval, da bodo kar v avto vgradili gps in boš plačeval avtomatsko! Ali pa hodil peš?! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 29, 2012 Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 Avto je Renault Twingo Gordini ! daj slikco !!! ker gordinija pa že dolgo časa nisem videl nobenega .... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Oktober 29, 2012 Avtor Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 daj slikco !!! ker gordinija pa že dolgo časa nisem videl nobenega .... Letnika 2011 še nisi videl? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 29, 2012 Deli Objavljeno Oktober 29, 2012 Letnika 2011 še nisi videl? 2011 ni gordini...sam nalepko ma gor .... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
krucymucy Objavljeno Oktober 30, 2012 Deli Objavljeno Oktober 30, 2012 Twingo, če ima tempomat, ima tudi speed limiter. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motozajebant Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 Štajerci imajo probleme očitno obstaja ena fora ja, knof v tvoji glavi... res ne zastopim ljudi, ki se v mestih ne morejo držati omejitev... sej ponavadi je več ali manj gneča in ga tako ali tako ne morež "žgat"... primer: danes zjutraj ko sem se iz enega konca LJ spravljal na drugi konec, sem se peljal max 55 km/h... zvečer oz. ponoči je pa malo drugače, ampak takrat sam pri sebi vem koliko je omejitev in se je skušam držati ( pustimo + / - 1 ali 2) km/h... in še nekaj, zadnjič sem po TV poslušal enega bedaka, ki je rekel da med vožđnjo ne moreš gledati na števec, da je treba biti pozoren na promet in ostale udeležen... BULL SHIT!!! sem "testiral" in pogled na števec ti vzame neverjetnih 0,50 sekunde oz še manj kot to!!! če tega nisi zmožen narest, potem presedlaj na kolo in se kolesi naokoli... fantje in dekleta, popolnoma se strinjam da je svinjsko in nepošteno da se kazni pobirajo v privat žep... potemtakem bi vsak od nas lahko odprl podjetje ( MZ d.o.o.) postavil en radar in začel svojo podjetniško pot??? ampak to, da so vam postavli radarje, se pa kar nehajte pritoževati in se začnite držati omejitev, v končni fazi se gre tudi za vašo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu... pa da ne bo pomote, ne trdim da se vedno in povsod peljem po omejitvah, se jih pa skušam držati po svojih najbolših močeh. lp,mz Sash958 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sash958 Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 Jaz poznam boljšo rešitev...naj zamenjajo v Mb. vse table s slovenskimi napisi z nemškimi...Naj mariborčani dobijo občutek da so v Avstriji..saj tam vozijo kot po jajcih ker se bojijo radarjev in kazni.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sash958 Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 Aja...če ima koncesionar pravico pobirati denar od prekrškarjev...saj mora povrniti prvo denar od investicije...ne vem, kje bi ga dobil, če bi se vozniki držali omejitve hitrosti...bi potem mesto..država investitorju pokrila izgubo??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 Aja...če ima koncesionar pravico pobirati denar od prekrškarjev...saj mora povrniti prvo denar od investicije...ne vem, kje bi ga dobil, če bi se vozniki držali omejitve hitrosti...bi potem mesto..država investitorju pokrila izgubo??? Ne, radarji bi merili 'po potrebi' (voziš 50, radar zmeri 70, ti ne moreš ničesar dokazati - pa je Iskra sita in Kangler cel). D. thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno November 5, 2012 Deli Objavljeno November 5, 2012 ... BULL SHIT!!! sem "testiral" in pogled na števec ti vzame neverjetnih 0,50 sekunde oz še manj kot to!!! če tega nisi zmožen narest, potem presedlaj na kolo in se kolesi naokoli... Tale tvoja izjava je pa res bullshit Sicer pa pridi na obisk v MB, boš hitro videl zakaj se ljudje pritožujejo. - pretočnost je po postavitvi radarjev padla (na 70km/h se ljudje vozijo 45 max) - opaža se nepozornost na vse okoli sebe razen na hitrost Obenem pa radarji nič ne prispevajo k varnosti, postavljeni so v glavnem na 4 pasovnicah (vsaj tam, kjer se jaz vozim). Pa glede na to, da je 60% prekrškov točno na taki lokaciji, kjer je omejitev 50 ne samo neupravičena ampak naravnost butasta, je tudi jasno, da so namenjeni izključno polnjenju proračuna oziroma praznjenju žepov. (Pa ne da bi spremenili omejitev na logičnih 70, raje so še v glavnem križišču, kjer je bila prej 70 postavili tik pred radarjem zmanjšanje iz 70 na 50, da bo lažje kasirati ...) thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno November 6, 2012 Deli Objavljeno November 6, 2012 (popravljeno) Twingo, če ima tempomat, ima tudi speed limiter. To pač ne drži vedno in pri vseh avtomobilih ..... Audi A6, 2006 ima samo tempomat.... Za druge ne bi vedel ... Zadnje čase tudi jaz uporabljam sped limiter, odlična zadeva za vožnjo po mestu in conah 30 !!! Popravljeno November 6, 2012. Popravil HD-Dyna Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno November 6, 2012 Deli Objavljeno November 6, 2012 To pač ne drži vedno in pri vseh avtomobilih ..... Audi A6, 2006 ima samo tempomat.... Za druge ne bi vedel ... Zadnje čase tudi jaz uporabljam sped limiter, odlična zadeva za vožnjo po mestu in conah 30 !!! se pogovarjamo o avtih ki majo vse ... tko eni renojčki pa citroenčki...mogoče še kak bimer ... Bmflar in k0ci 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motozajebant Objavljeno November 6, 2012 Deli Objavljeno November 6, 2012 Tale tvoja izjava je pa res bullshit Sicer pa pridi na obisk v MB, boš hitro videl zakaj se ljudje pritožujejo. - pretočnost je po postavitvi radarjev padla (na 70km/h se ljudje vozijo 45 max) - opaža se nepozornost na vse okoli sebe razen na hitrost Obenem pa radarji nič ne prispevajo k varnosti, postavljeni so v glavnem na 4 pasovnicah (vsaj tam, kjer se jaz vozim). Pa glede na to, da je 60% prekrškov točno na taki lokaciji, kjer je omejitev 50 ne samo neupravičena ampak naravnost butasta, je tudi jasno, da so namenjeni izključno polnjenju proračuna oziroma praznjenju žepov. (Pa ne da bi spremenili omejitev na logičnih 70, raje so še v glavnem križišču, kjer je bila prej 70 postavili tik pred radarjem zmanjšanje iz 70 na 50, da bo lažje kasirati .. .) Gody01.... testiraj sam, pa boš videl... poglej na števec za hitrost in potem takoj nazaj na cesto...ne vzame toliko časa da nebi mogel biti pozoren na promet okoli sebe in so to samo izgovori ljudi ki se niso sposobni držati omejitev (probaj pogledati na uro v desnem kotu ekrana in potem nazaj na besedilo )... pa ne govorim sedaj, da na števec pogledaš vsako sekundo ali dve... sej malo pa moraš imeti tudi občutka koliko se pelješ.... in ja, tudi v LJ imamo en radar na Dunajski cesti (čeprav zgolj za statistiko) in se tam mimo vsi peljejo 60 km/h, kolikor je omejitev... preverjeno, se vsak dan vsaj 3x peljem tam mimo.... kar se tiče prometnih znakov in njihovih postavitev... tam so zato da se jih upošteva ane? verjamem da je to zelo umazano da so jih tako naštimali, ampak glej, pritoževanje nič ne spremeni... prej se sprijazniš in probaš to upoštevat, boljše bo... lp, mz Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se