Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

No, mogoc tole ne pase semle,ampak vseeno... Problem je sledec:

Kupil sem avtopolnilec/adapter in ko ga priklopim na CD/mp3 player se slisi iz slusalk/zvocnikov zelo mocan brum, piskanje... skratka nemogoce za poslusat... Pri uporabi baterij teh problemov ni... ampak baterije so drage :(

Zdej nevem, a je polnilc slabe kvalitete al je kaj z avto elektriko narobe...

A ve kdo pomagat?

Objavljeno
No, mogoc tole ne pase semle,ampak vseeno... Problem je sledec:

Kupil sem avtopolnilec/adapter in ko ga priklopim na CD/mp3 player se slisi iz slusalk/zvocnikov zelo mocan brum, piskanje... skratka nemogoce za poslusat... Pri uporabi baterij teh problemov ni... ampak baterije so drage :(

Zdej nevem, a je polnilc slabe kvalitete al je kaj z avto elektriko narobe...

A ve kdo pomagat?

a so motnje samo ko avto lavfa ali brni tudi ko motor ni prižgan :?:

Objavljeno

Polnilec je slab, oz. vsako nihanje napetosti spusti skozi. Predelaj polnilec ( dodaj dodatno glajenje, dodaten kondenzator paralelno če se prav spomnem ).

LP,

Klemen

Objavljeno
Polnilec je slab, oz. vsako nihanje napetosti spusti skozi. Predelaj polnilec ( dodaj dodatno glajenje, dodaten kondenzator paralelno če se prav spomnem ).

LP,

Klemen

Dodatna vezava elektrolitskega kondenzatorja, ravno ne bo obrodila ne vam kakšnih sadov. Kondenzator bo sicer nekoliko zgladil konice napetosti, ampak verjetno to še zdaleč ne bo odpravilo bruma. Za kaj takega se bo potrebno nekoliko bolj potruditi s kakšnim boljšim filtrom!

Seveda pa lahko najprej poizkusite z vzporedno vezanim kondenzatorjem.

Veliko uspeha, Jaša - Honky

Objavljeno

Ko že imaš končno napetost se kot vem da bolj malo narediti. Drugo je pa da narediš drug adapter, oz. ceneje da kupiš boljšega drugega.

Objavljeno

Če si tukaj ne oglasi Transalp ga kontaktiraj preko PM!

z njim se bosta že zmenila vse kar te glede štroma zanima! :lol:

Objavljeno

Če prav razumem, imaš zadevo priključeno v avtu preko tega adapterja na dozo vžigalnika za cigarete, izhod CD-playerja pa pelješ na slušalke oz. na avtoradio? Odgovor na Marauderjevo vprašanje bi zelo pomagal: imaš motnje le ob zagnanem avtomobilskem motorju ali vedno?

Sicer pa: "adapterju" je treba dodati npr.: dušilko (na feritnem jedru), elektrolitski kondenzator ter po možnosti napetostni regulator (ki med drugim dobro poreže napetostno "smetje"), seveda, če je dovolj napetostne rezerve. Z opisanimi elementi bi seveda praktično naredil že nov adapter...

Če pa gre za adapter "za doma" (torej na 230V), je zgodba precej podobna, le da lahko izpustiš dušilko.

Objavljeno

Marauder,

Mogoče bo najbolj enostavno, da poizkusiš dobiti blokado proti motnjam od kakšnega predpotopnega avtoradia. Včasih so le ti imeli med napajalnim kablom še eno škatlico v kateri je bila ta blokada (tuljava na jedru, pa včasih še kak elektrolit). V glavnem te zadeve niso špilale kaj prida, poizkusiš pa vseeno lahko. Kak bolj zapleten filter boš sam bolj težko izdelal, razen če nisi vešč spajkalnika in ostalih pripomočkov. :wink: (sicer je bolje da ti pomaga kak izkušen elektronik npr. Transalp ali kak drug mojster)

Ne bo pa škodilo če boš povedal če so motnje prisotne le kadar motor avtomobila teče in pa a se ta "brum" spreminja glede na obrate motorja (a dejansko slišiš motor v zvočnikih :) ...čudo tehnike 8) in pa kakšno napetost sploh rabiš za pogon tega disc-mana. Na osnovi teh podatkov ti bomo lahko še kaj več svetovali.

LP Jaša - Honky

Objavljeno

ok... danes sem se peljal v sluzbo in so sledece motnje...

enako dela, ali je prizgan avto ali ne. Slisi pa se ne brum ampak visokofrekvencni hissssss... (ce to kaj pomaga)

Hec pa je, da po casu utihne ampak ne popolno. Slisi se kot bi se kondenzator polnil in praznil...

Ce dam volume na CDju glasneje (radijo pa tisje) hissss skoraj izgine.

Hec... ko sem dal baterije ven je bilo sikanje in brnenje zelo mocno.... se obrati motorja so se slisali notri, po kaki minuti pa je vse skoraj utihnilo oz. enako kot zgoraj....

Avto je Clio 98' II, polnilec pa neka X firma (1500 SIT) pise pa da je primeren za CD, MD, itd. Na njem je mozno tudi regulirati voltazo (CD zahteva 4.5 v pri 800mA, tako je tudi na polnilcu)...

Objavljeno

Zamenjaj napajalnik. Najverjetneje dobiš pozitivno povratno vezavo po napajalniku iz predvajalnika na vhod radia. Signal se ojača in prenese iz radia po napajanju nazaj na napajalnik tvojega predvajalnika in sistem zaoscilira. Ko jakost signala na radiu zmanjšaš, se amplituda oscilacijskega sistema sicer zmanjša, vendar je še vedno prisotna. Poizkusi vezati vzporedno na napajalni del predvajalnika kak folijski kondenzator (nF).

Objavljeno

mislim, da bom najprej sel do kaksnega prodajalca in pred nakupom zadevo preizkusil! Za vikend pa bom poskusil vezavo kondenzatorja in bomo videli ali bo ali ne...

za dosedanje informacije vsem hvala!

Objavljeno

:roll: Ena od možnosti za opisane motnje je tudi "masna zanka": pri uporabljenem adapterju imata CD-player in avtoradio skupno maso pri napajanju kot tudi še eno "masno povezavo" preko (oklopa) avdio signalnega kabla.

Objavljeno

PROBLEM RESEN!! :lol:

Napaka je zelo banalna (vsaj zame). Z adapterjem je vse uredu, ko sem poslusal CD na slusalke je vse lepo spilalo. Potem pa je padel predlog (fotri so itak najpametnejsi) da je mogoce kaj z maso narobe (kot predlagas ti Transalp) ... z navadnim selotejpom sem prelepil glavo na kasetnem adapterju in s tem preprecil dotik mas (ocitno).

in JUHU, dela tako kot mora :)

Najlepsa hvala se enkrat vsem, ki ste si vzeli cas za moj problemcek!

• 4 let pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

No, tudi jaz imam podoben problem, le da nimam priklopljenega nobenega predvajalnika ampak mam avtoradio s cd. Imam ojačevalec, dva zvočnika zadaj in vufer. Piska mi pa samo kadar je avto vžgan, oz. ko se peljem. Ko dodam gas mi bolj piska. No to je to, mam pa še eno težavo, ta se je pa pojavila zdaj ko imam drug radio (prejšnjega so mi ukradli) in sicer, ko dam ključe not, da dobi kontakt, mi vse lepo špila, en cajt (različno, včasih bolj dolgo, včasih malo manj) potem pa kot da bi zadnji del (zvočniki zadaj, ojačevalec...)crknil, in špilajo samo še oni originalni zvočniki, ki so naprej. :? Nevem kaj bi bilo narobe, to mi prej ni delalo (s prvim radiem). Jaz sem pomislil, da bi kje kakšen kontakt zajebaval, samo sem pregledal in mislim da ni to. Mogoče kaj pri montaži radia, ampak po moje tudi ni, ker so mi delali na avtoservisu. Radio pa je najprej bil Aiwa, zdaj pa Sony, tak da tudi s tem ne bi smelo biti težav, ker sta itak ista radia, samo drugo ime.

Popravljeno . Popravil bajamali
Objavljeno

Glede piskanja imaš 100% problem z maso. Najverjetneje nekvalitetni činč kabli, slaba masa ojačevalca ali pa sam činč izhod iz avtoradia.

Objavljeno

Masa? Ja kaki kabli bi pa naj bili? Jaz mam te kable, kot jih dobiš v bigbangu (kako da so slabi?). Kaj pa lahko naredim da mi ne bi več piskalo (un ki mi je vezal kable mi je rekel da naj kupim kapice za alternator, pa nekam dam gor, nevem več kam, pač kam grejo) pa da bi moglo biti vredu?

Objavljeno

Najboljš da nazaj unemu pelješ, ki ti je montiral in naj še enkrat pregleda celo napeljavo, lahko je samo slab stik kje.

A to piska samo pri prižganem avtu?

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

mam eno težavo pa bom kr tle uprašu problem je sledeč : kupu sm avtoradio znamke FIRST 4121 je sicer neka leva firma sam sm ga pocen radio je nov enkrat je bil rablen priču mene pol se ga je pospravl v škatlo in do danes ko sm ga prevzel pa do priklopa ni obratoval ampak pustmo to problem je neki druga: ko hočeš da cd not ga lepo potegne not ampak ga ostane dva centi uzun pol se še par sekund matra da bi ga potegnu not ampak brez učinka potem ga pljune vn : probu sm original cd, mp3 ,vse vse, obračal sm ga na "glavo ampak ni razlike

prosim pomagajte mi

Popravljeno . Popravil DIESEL
Objavljeno

Se ga je kje po podrstresju premetavalo? Pomoje je najbolje, da na neses pokazat kaksnemu mojstru, ki se ukvarja s popravili takih stvari. Mogoce je cist malenkost..

Objavljeno

ma ne, radio je bil v škatli zapakiran lepo pa ni nič letel po njem al pa da bi ga premetavu kdo

sj bom mogu verjetno nesit pokazat kirmu sam študiram opcije ka bi lahk probu al pa ne wem ---- :?

Objavljeno

Malo denarja, malo muzike (v tvojem primeru se celo dobesedno). Seveda, preko neta se ne da nic kaj pametnega ugotoviti. Imas dve varianti. Nesi ga nazaj (vrati pare :alien1: ), ali pa ga nesi kaksnemu mojstru pokazat, ki ti bo tudi na oko znal povedati, koliko te pride popravilo. Pri danasnjih cenah avtoradijev, ko za 100 EUR dobis zelo spodoben avtoradio, pa ne neznane znamke, se morda ne splaca popravljat.

Good luck, do takrat pa :music2:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!