D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 zanima me, če kdo ve, kam bi lahko nesel to čudo narave na pregled, ocenitev...najbrž bolj nizko :cry: mislim da je granat, čeprav bi raje videl, da bi bil rubin realna velikost majčkeno povečano.. lep dan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Na filo faksu imajo oddelek za geografijo, pa se tudi ukvarjajo s kamenčki. Probaj tam...... Drugače pa še malo opiši kamenček......Trdota, pa približna kristalna struktura, pa kakšno črto (barva) potegneš z njim, pa kakšne barve je raza, ki jo narediš na njemu.......Potem pa ti bi mogoče znal tudi kdo tukaj pomagat...... Alla Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
manjak Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Kakšen je, k kos mesa :o Ke si ti to najdu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Drugače pa še malo opiši kamenček......Trdota, pa približna kristalna struktura, pa kakšno črto (barva) potegneš z njim, pa kakšne barve je raza, ki jo narediš na njemu.......Potem pa ti bi mogoče znal tudi kdo tukaj pomagat...... trd je kot kamen :lol: :wink:, če bi ga poču s kladivom bi se verjetno razletel na manjše koščke, ker nima ravno enotne strukture, črte ne pusti nobene, ker je precej trši od betona in kamenčkov, ki so v betonu in rajši zareže v njih belo črto kamenček sem najdu v Makedoniji, je kar ležal na neki pol cesti če se ti zdi podoben mesu pa ugrizni vanj :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
manjak Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Ne bi, hvala. Mislem met tele zobe še naslednih 40 let :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Probaj it z njim na Zavod za gradbeništvo. Po mojem ti bojo znali kaj povedat :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2003 ja, mi ga bojo uzel pa vgradil kot temeljni kamen nove bolnišnice, uuu, za kej takega bi ga še dal, samo tega še dolgo ne bo... mislim da so bolj specializirani za navadne kamnine Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2003 sem razposlal nekaj (2) mailov možnim ugotoviteljem in bom, če me ne bo kdo prehitel, povedal kaj več o zadevi :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
chris Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Kakšen je, k kos mesa :o Ke si ti to najdu? u zmrzovalniku, kje pa misls!!! :twisted: :twisted: D.J.: ne mi zamert, mal se hecam... jest mam tud ene minerale z Etne doma, sam niso kej revec zanimivi... tale tvoj je pa prov lep... Moje barve 8) komej cakam na razlago o izvoru :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
manjak Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Kakšen je, k kos mesa :o Ke si ti to najdu? u zmrzovalniku, kje pa misls!!! :twisted: :twisted: Sem se že bal de u zmrzovalni skrini :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
chris Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Kakšen je, k kos mesa :o Ke si ti to najdu? u zmrzovalniku, kje pa misls!!! :twisted: :twisted: Sem se že bal de u zmrzovalni skrini :twisted: u skrinji, misls :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
manjak Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Kakšen je, k kos mesa :o Ke si ti to najdu? u zmrzovalniku, kje pa misls!!! :twisted: :twisted: Sem se že bal de u zmrzovalni skrini :twisted: u skrinji, misls :twisted: Jes vem, če pa že ne vem, pa vsaj mislem :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2003 skrinja, zamrzovalnik, zamrzovalna skrinja, pa a si ni to vse zelo blizu :?:, ne v hladilniku ga mam - NOT, naprej se čisti v slani vodi potem pa se napije sončne energije 8) tvoja barva, a: KOMUNISTKA :lol: :lol: :wink: moja je MODRA :wink:, kot čisto nebo in morje krasnó :oops: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Zgleda k kremen,ki pa je obarvan rdeče zaradi železovih oksidov . Lahko da se motim,........da ni slučajno kak žolčni kamen??????? BTW.....če bi bil kaj vreden,bi ga makedonci že davno izvažal,prodajal.........sem podobnih kamenčkov vidu u makedoniji k solate. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hanzi Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 Zgleda k kremen,ki pa je obarvan rdeče zaradi železovih oksidov . Lahko da se motim,........da ni slučajno kak žolčni kamen??????? BTW.....če bi bil kaj vreden,bi ga makedonci že davno izvažal,prodajal.........sem podobnih kamenčkov vidu u makedoniji k solate. Preden sem prišel do tvojega posta sem mu tudi jaz mislil to napisati! Sicer pa verjemi, da če si ga najdel na cesti in če bi bil kaj vreden bi ga že makedonci prodali če ne bi pa kakšen John pršel pa naredu biznis! Če so ga v Afriki naredil ne vem zakaj ga ne bi v makedoniji! Jaz pravim da je običen kremen in če imaš dva probaj kaj zakurit :shock: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 23, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2003 :lol: nisem ga najdu na cesti ampak polcesti, to še makadam ni... žolčni kamen, mogoče pa res, sam je njegov lastnik mogu precej vina zžlonkat, da ga je kole obarvu kremen, železovi oksidi in rdeča barva...oksidi bolj na rjavkasto potegnejo, previdevam ja, res sem bral da je Makedonija bogata z kamenjado pa napišem še en songič sveti se rdeče moja prihodnost kajti tebi zaupam svojo lagodnost upam da vredna si teže v zlatu ker drugače te vržem, pokopljem v blatu toda..,zakaj bi prenaglil se, upam na bolje primem te v roko in denem v polje boš celo mi leto lobadarja odganjal res krasne bom iglavčke božiča prodajal ker dolgo še časa bom čakal te dni in želja lakomna mi rase za tri se denem pod rjuhe za dolge mesece pobožam si trebuh in prdnem ko prase aaaaaaah, pa je šu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Januar 23, 2003 Deli Objavljeno Januar 23, 2003 O kamninah, mineralih in tudi fosilih je nekaj napisanega tudi na teh straneh...priporočam pa, da kontaktiraš člane društva PMFT ( drustvopmft@email.si ) Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije (Tržič) http://www.geocities.com/drustvopmft/ SVET MINERALOV http://www.eles.si/minerali/naslo.htm OSNOVE GEOLOGIJE - KAMNINE KOT IZVOR MINERALNEGA DELA TAL http://www.bf.uni-lj.si/pedologija/vaje/sld001.htm Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 24, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 24, 2003 zaenkrat bravo klimbri in mnenju pridružujočemu se hanziju... prvi odgovor mojstrov otrdlin Po videzu sodec gre za kremen z vkljucki rdeckastega minerala, verjetno kaksen zelezov mineral. Ce je vse to res preverite ce kamen razi steklo. Ce razi, potem je kremen, sicer pa bi moral kos videti v zivo. :cry: najbrž bo kar držalo :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lightning Objavljeno Januar 24, 2003 Deli Objavljeno Januar 24, 2003 D.J-a za draguljarja :D :D :D :D :D :D :evil: :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jozl Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 Definicija dragih in poldragih kamnov: Ko v kamnolomu kamen malo poškoduje drobilec kamnov je ta kamen poldragi, če pa stroj popolnoma uniči, je potrebna generalka ali celo samo staro železje pa je to dragi kamen! Tako da ti svetujem, da greš v najbližji kamnolom in ga vrzi v mlin in boš videl kaj bo nastalo. Jaz to doma raje sprobam s pomočjo 5 ali 10 kg macole, ker je strošek uničenja macole zelo majhen. Nasvet: NE MENE UPOŠTEVATI RA MERODAJNO REŠITEV! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 27, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 27, 2003 kamen je prelep, da bi mu dokazoval, nastopanje v kateri od teh kategorij mogoče, če bi ga premlatil s papirnato macolo in dokazal da je dragi kamen :idea: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manijak Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 Podoben kremenčevmu pesku! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simon Objavljeno Januar 27, 2003 Deli Objavljeno Januar 27, 2003 Kdo bo pa dal za tistile kos kamna denar :onfire: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
D.J. Objavljeno Januar 27, 2003 Avtor Deli Objavljeno Januar 27, 2003 pomisli drugače..jaz tega kosa kamna ne dam za noben denar, mogoče za 10 počenih grošov, kej manj pa ne kremen :arrow: iskre :arrow: prazgodovina :arrow: ogenj :arrow: razvoj :arrow: moderen človek še kakšni pomisleki pred nakupom? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se