Skoči na vsebino

Motor ne užge - Tomos avtomatik

Priporočene objave

Objavljeno

dober dan mene pa zanima ali mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe z mojim motorjem namreč pred kakšnim letom mi je počil batni obroček nato sem mašino razdrl ter ga zamenjal nato je trajalo kakše pol leta da sem ga spravil skupaj ker nisem nikoli našel primernega časa ko sem ga hotel vžgati motor ni dal iskre nato sem zamenjal cinšpulo (zunanja vžigalna tuljava) ampak ni bilo nič drgače.

prosim če mi odgovorite hvala 

lp

Objavljeno

dober dan mene pa zanima ali mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe z mojim motorjem namreč pred kakšnim letom mi je počil batni obroček nato sem mašino razdrl ter ga zamenjal nato je trajalo kakše pol leta da sem ga spravil skupaj ker nisem nikoli našel primernega časa ko sem ga hotel vžgati motor ni dal iskre nato sem zamenjal cinšpulo (zunanja vžigalna tuljava) ampak ni bilo nič drgače.

prosim če mi odgovorite hvala 

lp

Če še vedno ni iskre NEMORE vžgat ! ! preveri,če si pravilno montiral magnet -vztrajnik (na kajlo ali štift),potem pereglej platine, če so plave je defekten kondenzator(zamenjaj) ,popili-očisti platine in jih (ko so najbolj odprte nastavi na 0,40 mm,nastavi predvžig(z premikanjem kompletne ploüöe) na ca 4mm pred zgornjo mrtvo točko(takrat začnejo platine odpirat),predv$ignastavi s pipserjem ali om metrom.Ko boš vse to napravil in boš imel iskro probaj vžgat, če bo svečka suha(iskro pa imaü) išči napako še na gorivu -vergazer-dovod.

Objavljeno

Zamenjaj kondenzator in preveri platine,preventivno jih lahko z finim vodobrusnim papirjem tudi pošmirglaš,še prej pa zamenjaj svečko in poglej za iskro. ;)

Objavljeno

Ali si kaj kontroliral platine in predvžig?

savexg4.jpg

save0002ol8.jpg

Najboljše svečke za avtomatika so "Bosna" F 80.

Objavljeno

imam pa šeno upršanje kaj če platine niso nastavljene kako jih pravilno nastaviš?

Objavljeno

imam pa šeno upršanje kaj če platine niso nastavljene kako jih pravilno nastaviš?

A se norca delaš al resno sprašuješ al ne vidiš dobr kaj je daneb objavu :grim

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!