danci1973 Objavljeno Oktober 13, 2013 Deli Objavljeno Oktober 13, 2013 koliko konjev imaš? Dobro skritih 165.... To je seveda navor (rdeče, leva skala) in moč (modro, desna skala) motorja, ne na kolesih... thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 13, 2013 Deli Objavljeno Oktober 13, 2013 A, ker vem da je en 1x njuru ki je dau ugradit v stilota plin in mu valda niso dali mazanja ventilov pa se je nekako znašel pri njemu ecotec motor notri in se ni najbolje končalo. Drugače pa pozabil napisat, dve stvari, preberi temo LINK , kot drugo mislim da bolje kot 1.2 skor nujno 1.4 motor, poglej malce podatke o težah cors skozi leta, ta stare ko so mele okol 800 kil so lahko mele 1.2 motor to je pa zdej že malce težka škatla za 1.2 motor. LP to o ecotec motorju je bilo uradno potrjeno ali samo izgovor monterja ki je zafrknil in zaradi na suho obljubljenega malega povečanja porabe nastavil prerevno mešanico - na tak način namreč se lahko skurijo tudi najboljši ventili... Ok, tale rapid ej čisto neki drugega, drugače pa si že sedel v rapidu? za moje pojme je rapid pretrd in nizek (sicer za mlade ok, samo moji starši so rekli da se mal težko vn potegnejo ) in poglej gume so neke r17 in višina 45 tako da so verjeto drage za popizdit. Pa ali je možno dat TSIje na plin? niso glih vsi sistemi primerni za turbinarje in tisti ki so so na ta dražji strani. Poišči enga karavana potem, lahko tu fabio karavan, golf karavan... (fiat na plin ) tsi ... ni finta v turbini temveč v direktnem vbrizgu .. torej je lahko tudi fsi brez turbine.. trenutno edini sistem ki res dela je prins DLM - direct liqui max - ki deluje na principu dovajanja tekočega plina skozi bencinske injektorje .. http://www.prinsautogas.com/en/products/directliquimax_system/directliquimax_system.html ni pa poceni ... prednost - ni servisov samo preventivni - kontrolni pregledi... poleg fiat grupe dobro prenašajo plin tudi mercedes , bmw ter skupina vag z izjemo porsche cayenne , vw tuareg - pri obeh je najslabša opcija 3.2 v6 ...zanimi jo , da audi-ji skoraj ne poznajo problemov z ventili pri večjih motorjih kot tadva.. od vzhodnjakov je najmanj problematična honda sledita toyota in suzuki ... subaru s serijskimi glavami za bencin potrebuje še kako obvezno dodatno mazanje ventilov - tisti ki so prišli iz tovarne z glavami za plin pač ne in nimajo problemov.. najslabši na ventilih so fordi in opli , sledi jim renault (ki pa je zadnje čase pri nekaterih motorjih malce napredoval) ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno Oktober 14, 2013 Deli Objavljeno Oktober 14, 2013 (popravljeno) p.s.: tisto moje navtušenje fiat na plin je bio zato ker sem pogledal po avto netu VW, Škoda pa še par modelov in do 3 leta star avto in da ima manj kot 100 000km in majn kot 12000€ se nič ne najde skori, pol pa ostanejo "taljanska jajca" ki delajo glih tko kot usi nemci samo niso cenjena v sloveniji. (za ta tednar pride notri še GP evo, Qubo 1.4, lanski 500L in vsi starejši modeli) pa še en ps: thumper, kaj pa dacia? Ta ofrišan sandero zgleda kr uredu pa je poceni, pa paše novi renojevi mašini plin? (ta stari štirioglati clioti in 19tke so ga jedle za kej novih renojeu na plin pa ne poznam nobenga) Popravljeno Oktober 14, 2013. Popravil smasher Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 14, 2013 Deli Objavljeno Oktober 14, 2013 p.s.: tisto moje navtušenje fiat na plin je bio zato ker sem pogledal po avto netu VW, Škoda pa še par modelov in do 3 leta star avto in da ima manj kot 100 000km in majn kot 12000€ se nič ne najde skori, pol pa ostanejo "taljanska jajca" ki delajo glih tko kot usi nemci samo niso cenjena v sloveniji. (za ta tednar pride notri še GP evo, Qubo 1.4, lanski 500L in vsi starejši modeli) pa še en ps: thumper, kaj pa dacia? Ta ofrišan sandero zgleda kr uredu pa je poceni, pa paše novi renojevi mašini plin? (ta stari štirioglati clioti in 19tke so ga jedle za kej novih renojeu na plin pa ne poznam nobenga) vse je odvisno od tipa motorje .. zaenkrat redki- a le - renault-i baje ne rabijo mazanja..se mi pa zdi , da so v daciah še starejši motorji , ki pa so enormno slabi na ventilih... stari motorji so prenašali plin predvsem zaradi odločno prebogate mešanice gorivo / zrak - dandanes ob teh katalizatorjih in vbrizgu ti lambda sonda dovoli minimalno povečanje porabe - če pa že je pa za današnje čase povečanje porabe na plinu za več kot 25% nesprejemljivo - je pa to povezano s samo kvaliteto naprave ter samo zmožnostjo montaže tako , da je tudi vbrizg (pravilno bi se reklo vpih ker je lpg v plinastem stanju) na čimprimernejšem mestu .. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7259465&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569336&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7690098&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7538363&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7687639&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7682320&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6464443&show=1 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7712107&show=1 izbire po želji ....skoraj neomejeno ... pa to sem ti linkal samo tiste , ki so med boljšimi za predelavo na plin... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eekway Objavljeno Oktober 15, 2013 Avtor Deli Objavljeno Oktober 15, 2013 Odločili smo se za Škodo, trenutne gume ki ima gor so kar drage 205 55 16 , kaj bi moral dat gor da bi bilo ceneje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno Oktober 15, 2013 Deli Objavljeno Oktober 15, 2013 Najprej preveri katere dimenzije imaš napiana v homologacijskem kartončku, če ni nič pametnega, poiščeš platišča ki imajo tvoj avto notri napisan (kar zna bit za čisto nov model malce težje) najprej probaj če gre morda 15" feltna gor in potem pejdi v iskanje kakšne gume npr 195/65R15 ali akj takega (govorim čisto na pamet) Precej odvisno od proizvajalca avta, jaz sem imel napsiane 4 dimenzije moja draga ima na avtu samo 1 napsiano. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomyboy Objavljeno Oktober 15, 2013 Deli Objavljeno Oktober 15, 2013 Na Rapida pašejo tudi 15 in 14 palčna kolesa. Tako da je čisto vseeno če vzameš za zimske gume 14 palčne. Je pa na izbiro dovolj platišč saj ima veliko vozil iz VAG skupine enake dimenzije. Še največ izbire je med 15 palčnimi. Samo preveri razmak med vijaki ter ET. Ima pa Rapid res čvrsto vzmetenje in z gumami z večjim presekom bo vožnja bolj udobna. Tako da kakšnih 17tk sploh nebi tlačil gor Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smasher Objavljeno Oktober 15, 2013 Deli Objavljeno Oktober 15, 2013 Ne ni vseeno dimenzija mora pisat v homologaciji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomyboy Objavljeno Oktober 15, 2013 Deli Objavljeno Oktober 15, 2013 Imamo Rapidko pri hiši, no v kratkem jo dobimo in vem da je vpisano v homologaciji od 14-17 palcev. Tudi pri Octaviji je vpisano od 15-17 palcev. Tako da za Octavijo imamo zimske gume 195/65/15, letne pa 205/55/16. Pa še nasvet, ne kupuj Continental TS830. Sicer naj bi zmagala na vseh testih lansko leto, ampak ti povem da slabše gume v snegu od te, še nisem videl. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eekway Objavljeno Oktober 16, 2013 Avtor Deli Objavljeno Oktober 16, 2013 Imamo Rapidko pri hiši, no v kratkem jo dobimo in vem da je vpisano v homologaciji od 14-17 palcev. Tudi pri Octaviji je vpisano od 15-17 palcev. Tako da za Octavijo imamo zimske gume 195/65/15, letne pa 205/55/16. Pa še nasvet, ne kupuj Continental TS830. Sicer naj bi zmagala na vseh testih lansko leto, ampak ti povem da slabše gume v snegu od te, še nisem videl. Super, kje pa si jo kupil, kako opremo pa moč? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomyboy Objavljeno Oktober 16, 2013 Deli Objavljeno Oktober 16, 2013 Rapid 1.2TSI, 86km, ambition, dodatno belo-siva notranjost in parkirni senzorji, nekaj čez 14k€. Kupljena v okviru akcije pol zdaj,pol čez 2 leti, brez obresti. Ztao tudi taka cena, brez popusta. 86KM je po izkušnjah dovolj za tak avto, če le nisi ravno nek divjak ali vlačiš prikolice naokrog. Imamo v octaviji 105KM TSI motor in je čez glavo dovolj. Poraba od 4-6,5l/100km, odvisno od stila vožnje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eekway Objavljeno Oktober 22, 2013 Avtor Deli Objavljeno Oktober 22, 2013 Lejte, danes smo nesli k prodajalcu še neke papirje, pa sem ga vprašal, da kje imajo naš zaaran avto. In je rekel da neko reklamo delajo. Jaz sem rekel da je ok, potem smo se še doma pogovorili, kaj se je lahko z njim zgodilo npr. kaka udrtina ali pa kaj takega in češ da bodo oni popravili in ga nam prodali kot da ni bilo nič. Kaj bi bilo za narediti? Vzeti aro pa it drugam? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 23, 2013 Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 Lejte, danes smo nesli k prodajalcu še neke papirje, pa sem ga vprašal, da kje imajo naš zaaran avto. In je rekel da neko reklamo delajo. Jaz sem rekel da je ok, potem smo se še doma pogovorili, kaj se je lahko z njim zgodilo npr. kaka udrtina ali pa kaj takega in češ da bodo oni popravili in ga nam prodali kot da ni bilo nič. Kaj bi bilo za narediti? Vzeti aro pa it drugam? z avtom , ki je zaaran za določenega kupca po številki šasije načeloma ne bi smeli delati nič drugega kot nulti servis in priprava za prevzem...vsaj po poslovni plati ne ... si pa preberi drobni tisk v pogodbi kaj je res pravno obvezujoče... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamahaxt600 Objavljeno Oktober 23, 2013 Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 tako kot je že thumper reku, avto nebi smeli uporabljati za nobeno drugo stvar. ko kupiš, je samo še priprava vozila, torej odlepijo razne nalepke, zaščite, kakšne kode, gor dajo pokrove koles, anteno, preverijo in po potrebi dolijejo tekočine, spustijo tlak v gumah, operejo.. v druge namene naj ga pa nebi uporabljali, vsaj izven salona oziroma delavnice ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eekway Objavljeno Oktober 23, 2013 Avtor Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 Aha pol bo jih treba malo tako rečeno "drkat" v glavo, zakaj so to naredili. Samo upam da se ni avtu kaj zgodilo, najbolj me skrbi, da so imeli kako nesrečo pa da so avto na hitro popravili in potem čez toliko časa ko bom peljal avto na cenitev pa bo cenilec napisal kaj je bilo vse menjano. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamahaxt600 Objavljeno Oktober 23, 2013 Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 tudi to se zna zgoditi. če imaš pri njih možnost dati svoj avto v račun, imajo vrjetno tudi napravo za merjenje debeline laka, in če jih misliš drkati, jih zaprosi če lahko v pričo tebe pomeri debelino laka po celem avtomobilu. razen po odbijačih, tam pa itak nebo pravilno kazalo ker je plastika. še prej jih pa vseeno sprobaj pripraviti do tega da ti odgovorijo kje je bil avto, ter za kakšne namene je bil v tisti reklami uporabljen. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Oktober 23, 2013 Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 Kaj vse se bojo še zmislili.....Če se vseeno odločiš, zatežit za dodaten popust (€, free servis, bilokaj), ali pa vzet aro in adijo..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Oktober 23, 2013 Deli Objavljeno Oktober 23, 2013 Vzemi aro in adijo, avtov je kot dreka saj ga lahko naročiš za naslednjim vogalom ! Frips 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nemirni Duh Objavljeno Oktober 24, 2013 Deli Objavljeno Oktober 24, 2013 Vzemi aro in adijo, avtov je kot dreka saj ga lahko naročiš za naslednjim vogalom ! X2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se