Skoči na vsebino

Kateri motor je primeren za začetnika?


šapetina

Priporočene objave

Pozdravljeni!

 

Spomladi grem delat izpit za 125ccm. Zanima me kakšen motor priporočate za začetnika? Nekako se odločam med Honda Varadero, Honda CBF in Yamaha WR. 

 

Najbolj mi je sicer všeč Varadero vendar se mi zdi rahlo ''prevelik'' za po mestu in kratke izlete. Za hondo CBF sem pa slišal da je malo manjša in da imajo probleme z njo tisti ki so večji od 1,80m, je to res? Motorja ne bom imel za dirkanje ampak kot poceni prevozno sredstvo, tako da mi je čisto dovolj da gre 80-90max. tako da lahko povsod normalno sledim prometu. 

 

Lep pozdrav!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pojdi in poskusi.. edin tako boš vedu za ziher :)

125-ke so pa seveda primerne čisto use ;)

Popravljeno . Popravil tintin
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izpit za A1, do 125ccm greš delat v zelo mladih letih.

Zato so 125ccm motocikli narejeni tako, da ustezajo na začetku tistim manj izkušenim. Ti izberi motor, kateri je tebi všeč, z nobenim ne boš zgrešil.

Ko z motorjem odvoziš nekaj sto kilometrov, se na njega navadiš in ni nič prevelik. Kako pa eni vozijo Gold Winga?

Popravljeno . Popravil strajnarR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem imel varadero 125 2 leti in je odličen motor, zelo udoben in se res lepo pelje, ko se ga navadiš ga voziš zelo lahkotno, tudi čisto male osmice ;) Ga zelo priporočam, poraba je okoli 3,5l/100km in se da tudi brez težav voziti sopotnico zadaj, seveda  nekega prehitevanja s tem motoju ne moreš izvajat, vedar za potovanja ali pa tudi za obisk do soseda je odličen. V dveh letih sem prevozil slabih 10000km in mi je odlično služil. Če pa zelo gledaš na denar bi ti pa priporočal CBF, pije še manj kot varadero, vendar ni tako udoben in je pač bolj nizkocenoven motor. WR je pa podoben kot tomos SM 125 kateri je za zabavo dober motor, samo pa ni udoben za daljše vožnje, še posebaj v hladnjših dneh, te prepiha od glave do nog, pri Varaderotu ti pa piha samo v višini čelade, ostalo pa plastike odbijejo  :OK: Tako da ti priporočam če imaš izbiro probaj par različnih motorjev in boš videl kaj ti najbolj ustreza.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!