TakeALookAround Objavljeno April 28, 2014 Opozori Objavljeno April 28, 2014 Ce se nekomu zgodi prometna nesreca,nesreca aka smola? Za katero ni sam kriv,res ne rabi se poloznice in obsojanja oz. ozigosanja neprilagojene hitrosti...
gregorjanc Objavljeno April 28, 2014 Opozori Objavljeno April 28, 2014 Kaj pa recimo to kar je blo pr meni dobri 2 leti nazaj. Se odpeljem od doma po klančku navzdol na glavno cest (100m), nakar mi po 50 m pri hitrosti manj kot 15 km/h prileti pred prednjo kolo sosedov maček. Seveda s prednjim kolesom zapeljem čez njega in tok smotan padem, da prebijem tank in še par stvari povijem, ob enem pa še fajn coduro pošlajsam. Ta prizor je sosed vse vidu in njegova prva reakcija je bila- kwa je z mačkom. A to pol pomen da sem bil jest kriv za padec in s tem posledično da sem si sam moral plačat popravilo za cca 500 evrov. Torej kako je z domačo živaljo, če se ti to zgodi in veš kdo je lastnik te živali in to lahko tudi recimo dokažeš- ali lahko potem od lastnika zahtevaš da ti plača škodo ki ti jo je naredila njegova domača žival?
MARJA Objavljeno April 28, 2014 Opozori Objavljeno April 28, 2014 Če ima sosed zavarovano hišo za take primere, pol krije zavarovalnica iz police hiše. Preverjeno. sayo 1
cisco Objavljeno April 28, 2014 Opozori Objavljeno April 28, 2014 Če sta s sosedom v dobrih odnosih ti bo plačal ali vsaj deloma poplačal utrpeno škodo, če nista v sosedskem odnosu je edina rešitev tožba (tipično slovensko)...žal, drugače pa iz zavarovanja civilne odgovornosti kot je zgoraj navedel Marja...
motofrik Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Marja ima prav. Če ti sosedov otrok s kolesom podrsa avto, parkiran na dvorišču, gre iz naslova zavarovanja hiše. Enako za domače živali.
motom Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Tole nesrečo na avtocesti si ne razlagam kot blokado prednjega kolesa, ker se mi zdi nemogoče, da bi ob blokadi snelo gumo s kolesa. Po moje je voznik ob prehitevanju pospešil na polno in pri tem mu je rahlo dvignilo prvo kolo, zaradi prehitevanja pa motor ni bil 100% pokončno. V taki situaciji avtomatsko hočemo poravnati smer tudi z zavijanjem balance. Prvo kolo je tako dobilo ponoven stik z asfaltom, ko je bilo nekaj zavito (verjetno v desno). V nadaljevanju (po stiku kolesa z asfaltom) je prišlo do vijuganja (premetavanja), ki se na nesrečo ni iznihalo, ampak je bilo vedno močnejše, pred padcem pa je balanco zasukalo do konca in takrat je snelo gumo.
I30 Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 ... Po moje je voznik ob prehitevanju ... A si ti že pomislil, da bi pravljice za otroke pisal? Domišljijski spisi ti gredo dokaj od rok. Fritz, svobodnaptica01 in cikadina 3
Kmet2 Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Tole nesrečo na avtocesti si ne razlagam kot blokado prednjega kolesa, ker se mi zdi nemogoče, da bi ob blokadi snelo gumo s kolesa. Po moje je voznik ob prehitevanju pospešil na polno in pri tem mu je rahlo dvignilo prvo kolo, zaradi prehitevanja pa motor ni bil 100% pokončno. V taki situaciji avtomatsko hočemo poravnati smer tudi z zavijanjem balance. Prvo kolo je tako dobilo ponoven stik z asfaltom, ko je bilo nekaj zavito (verjetno v desno). V nadaljevanju (po stiku kolesa z asfaltom) je prišlo do vijuganja (premetavanja), ki se na nesrečo ni iznihalo, ampak je bilo vedno močnejše, pred padcem pa je balanco zasukalo do konca in takrat je snelo gumo. Vrjem da K1200lt ne dviguje na zadnje kolo ob premiku ročke za plin :grrr gsxf750 in Fritz 2
gsxf750 Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 (popravljeno) Vrjem da K1200lt ne dviguje na zadnje kolo ob premiku ročke za plin :grrr vrjamem, extra lux ljimuzin, 387kg samo ljimuzin :yes:, in 116 kavalov. Popravljeno April 29, 2014. Popravil gsxf750 Fritz, DAMI34 in Kmet2 3
motom Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Res ne bi vedel, če se da K1200 s šaltanjem navzdol v 3. in s ful gasom dvigniti tam pri 120- 130. Vem pa, da se FZ1 dvigne pri 160, res da z dvema... in naju je potem pošteno zrukalo!
Kmet2 Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Res ne bi vedel, če se da K1200 s šaltanjem navzdol v 3. in s ful gasom dvigniti tam pri 120- 130. Vem pa, da se FZ1 dvigne pri 160, res da z dvema... in naju je potem pošteno zrukalo! No zdej veš ne da se :grrr Fritz 1
Fritz Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 Tale tema postaja bolj zabavna kot tista o ne-imetju BMW-ja. Sicer pa smetimo in tepemo mrtvega konja. Zgodba je zaključena, rane se celijo, računalnik ni povedal ničesar (tako so baje rekli tisti, ki so brali podatke), izvedenci niso ugotovili nič neobičajnega in razbitina je šla svojo pot. Bogsigavedi, če ni kak versysov zli duh stisnil tiste brembove klešče... Kmet2 in I30 2
thumper Objavljeno April 29, 2014 Opozori Objavljeno April 29, 2014 (popravljeno) Res ne bi vedel, če se da K1200 s šaltanjem navzdol v 3. in s ful gasom dvigniti tam pri 120- 130. Vem pa, da se FZ1 dvigne pri 160, res da z dvema... in naju je potem pošteno zrukalo! gear indikator si namontiraj če še ne znaš dobro šaltal .. če ga pa imaš potem si pa diujak ... Popravljeno April 29, 2014. Popravil thumper I30, gsxf750 in Kmet2 3
motom Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 gear indikator si namontiraj če še ne znaš dobro šaltal .. če ga pa imaš potem si pa diujak ... Ga mam... Če še ne veš, je uporaben le za preverjanje 6. prestave pri počasni vožnji.
motom Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 tole je pa tale rahel levi ovinek, kjer se je zgodilo...
Borutt Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 tole je pa tale rahel levi ovinek, kjer se je zgodilo... pri 160 km/h Brez naslova.png Pridemo, poslikamo, porišemo, popišemo, ... Pogrnejo in odpeljejo drugi. Je pa res, da včasih tudi pogrnemo. gsxf750 in ZdenkoK 2
VS800 Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 Kaj pa recimo to kar je blo pr meni dobri 2 leti nazaj. Se odpeljem od doma po klančku navzdol na glavno cest (100m), nakar mi po 50 m pri hitrosti manj kot 15 km/h prileti pred prednjo kolo sosedov maček. Seveda s prednjim kolesom zapeljem čez njega in tok smotan padem, da prebijem tank in še par stvari povijem, ob enem pa še fajn coduro pošlajsam. Ta prizor je sosed vse vidu in njegova prva reakcija je bila- kwa je z mačkom. A to pol pomen da sem bil jest kriv za padec in s tem posledično da sem si sam moral plačat popravilo za cca 500 evrov. Torej kako je z domačo živaljo, če se ti to zgodi in veš kdo je lastnik te živali in to lahko tudi recimo dokažeš- ali lahko potem od lastnika zahtevaš da ti plača škodo ki ti jo je naredila njegova domača žival? kwa je z mačkom? I30 1
blazius Objavljeno April 30, 2014 Opozori Objavljeno April 30, 2014 tole je pa tale rahel levi ovinek, kjer se je zgodilo... Brez naslova.png Dva na motorju in 160km/h po cesti ki je na sliki... , še dobro da še vedno pišeš. I30, MarkoR, gsxf750 in 2 others 5
gebre Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 tole je pa tale rahel levi ovinek, kjer se je zgodilo... Brez naslova.png Polane?
thumper Objavljeno Maj 1, 2014 Opozori Objavljeno Maj 1, 2014 Ga mam... Če še ne veš, je uporaben le za preverjanje 6. prestave pri počasni vožnji. ne ne vem ..k moj suzuki l.1981 ga ima serijsko pa za vsako prestavo svoj okenček z žarnico , ki sveti skozi številko ... tko da ne vem čemu ti pravzaprav rečeš prikazovalni prestav... tole je pa tale rahel levi ovinek, kjer se je zgodilo... Brez naslova.png Pridemo, poslikamo, porišemo, popišemo, ... Pogrnejo in odpeljejo drugi. Je pa res, da včasih tudi pogrnemo. Sami diujaki 160 po tej cesti ni divjanje ampak navadan kretenizem ... lohk ma pa bebo morilska nagnjenja poleg samomorilskih .. Fritz in nxyz 2
BenX Objavljeno Maj 14, 2014 Opozori Objavljeno Maj 14, 2014 Pozdravljeni, zanima me ce ima kdo iskusnjo z blokado prednjega kolesa ker po pravici vam povem da ni lepa, sploh ce se ti to zgodi na avtocesti pri 150 km/h. Sicer policaji niso mogli zakljuciti postopka, poklicali so sodnega izvedenca da bi kaj dognal - pa ni, na koncu je sprednji del motorja pristal na policijski forenzicni skupini v Lj in se se zdaj pregleduje ( mesec in pol). Jaz pa ze 2 meseca v bolnisnici in se kar nekaj casa bom. Motor bmw k1200lt l.08 Hvala za odgovor vsem.
ankh Objavljeno Maj 15, 2014 Opozori Objavljeno Maj 15, 2014 (popravljeno) Res ne bi vedel, če se da K1200 s šaltanjem navzdol v 3. in s ful gasom dvigniti tam pri 120- 130. Vem pa, da se FZ1 dvigne pri 160, res da z dvema... in naju je potem pošteno zrukalo! Da ti dvigne motor pri odpiranju gasa nad /okoli 160 km/h, si pa sigurno imel zadaj na sedežu mačkonko (mačkona?) "od" 120kg+. Dobr, da ti motor sploh toliko potegne, ker je znamke Yamaha. p.s. Ravno pogledal cesto - ali si prepričan da ni pisalo na števcu samo 60 km/h (brez enice spredaj) ?. Popravljeno Maj 15, 2014. Popravil ankh gsxf750 in thumper 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se