dondule Objavljeno Maj 23, 2014 Deli Objavljeno Maj 23, 2014 Dondule tudi jaz to vem že nekaj časa, toda težava, ki pa ni edina, je v tem, da baterija stane 1/3 cene kompletnega 3eMa, katerega "tržna cena" je okrog 900 € ... Robi,kaka kitajska varianta bi bla sigurno cenej! RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shibby Objavljeno Maj 23, 2014 Deli Objavljeno Maj 23, 2014 Včeraj končno padla prva prava "fura". V sredo se zmeniva s kolegom, da oba nehava eno urco prej in jo mahneva na morje pogledat. pogovor nanese na Senj. Iz šihta hitro domov, na strica googla pogledat za ruto, na listek papirja napisat imena parih krajev za orinetir in gasa iz Metlike-Vinica-Bosiljevo-generalski stol-Tounj-Josipdol-Senj-Crikvenica-Kočevje-Dvor-Metlika- Edino cesta od Bosiljevega do generalskega stola (stara ozka cesta) je narejena za endurce in še to prevozna z max 70kmh. tako drsečega asvalta in flikano šudraste ceste nisem že dolgo videl. Ostalo je poezija. Malo sem bil jezen ker pridem čez mejo, ko se mi prižge lučka za bencin in potem na rezervi do kočevja. Lahko rečem da tako počasi se nisem še nikol peljal po tej cesti. Max je bilo 88kmh V kočevju tankat in naprej domov. Štart je bil okrog 15:30, povratek pa ob 21:00. Vmes 2x tankat žrebe in sebe Srečanih par motoristov, tudi trije možakarji z dvemi cilindri ki štrlijo vstran so bili v senju. Po jadranki nasmeh do ušes, bi človek kar malo tulu pod čelado. Še utrinek: Ruta: Zate vidm da je to popoldanska turca,zame pa celodneva tura k se moram prpavt vsaj 3dni prej;-):-D pohvalno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Danilo D Objavljeno Maj 23, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 23, 2014 (popravljeno) Ker včeraj ni blo zadost, sem se še danes šu motoristit :grim. Velenje, Drvograd , Lavamund, Golica, Volkermarkt, Klopinsko jezero, Železna Kapla, tam sem pa malo mislu kam čem it na Pavliča al Jezersko, odločitev pade Jezersko . Se spustim dol do jezera na eno žar varjanto . Potem se pa že rihtam za vožno pa študiram a čem it nazaj al na Kranj pa Šenčur, pa že mal kaplc padlo, pa grem nazaj do vrha, na Pavliča in čez Logarsko Dalino back to Velenje , nabrla pa se je 255km. Poraba pa padla iz včerajšnjih 5,38 na realnih 4,31 :grim. Popravljeno Maj 23, 2014. Popravil Danilo D Mia, pik1, TakeALookAround in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Maj 23, 2014 Deli Objavljeno Maj 23, 2014 sem šla sam tankat pa po sladoled... no zdej mam pa prazen tank spet lopovi trebor, maxxa, TakeALookAround in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KNNMS Objavljeno Maj 23, 2014 Deli Objavljeno Maj 23, 2014 Itaq vsem znano kje Hja! A nisi mogu te slike včeraj prilepit??? Sm mogu it danes sam pogledat če je še tam! SLVR, Ninč., trebor in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Robi,kaka kitajska varianta bi bla sigurno cenej! V to kar dvomim, ker je tudi trenutna baterija najbrž kar kitajska. Na spletni strani Tehnosol (?) kjer sem kupil 3eMa teh akumulatorjev sploh nisem več našel in ko sem danes šel v delavnico pogledat, če je na njem kakšna "oznaka" po kateri bi ga lahko iskal po netu, nisem našel nič uporabnega. Zato bom danes najbrž napisal en mail v Tehnosol ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Google + LiPO 10 Ah 36 V = tudi 15 Ah 36 V http://www.alibaba.com/product-detail/made-in-china-36v-15ah-lipo_1474732149.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 150 $ = 110 € = Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 LiPo accuja 36 V 10 Ah verjetno nisem videl v ponudbi pri technosolu ampak pri hribitec http://www.hribitec.com/si/li-ion-baterije/102-li-mn2o4-baterija-36v-10ah-360-w-h-pokoncna.html Vendar sem na tehchnosol vseeno poslal mail, saj sem 3eMa kupil pri njih in so mi "dolžni" tudi njegovo vzdrževanje ... Če ima še kdo kakšno pripombo ali nasvet, naj mi to raje posreduje v temi Moje izkušnje, ker sem tukaj popolnoma zašel iz "smeri" vtisov dnevnih voženj ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Gasperr Objavljeno Maj 24, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2014 V sredo dopoldne enkrat, še v Ljubljani in v študentskem domu, med poslušanjem radia in napovedovanjem vremena pridem na idejo, da bi po zelo hitrem postopku zaključil s faksom in odšel domov po motor ter z motorjem zbežal pred prihajajočim izpitnim obdobjem. Niti dvakrat nisem pomislil, pa sem že bil z Alfo na avtocesti, smer: dom No zvečer še nekaj hitrih priprav na motorju....... ......ter začrtovanje poti (to, da bo morje je bilo samoumevno..doooh)..........., zjutraj pa v sončnem vzhodu štart proti Trojanam. Tam malo pred Trojanam, še v kar mrzlem jutri, sem zavil levo za Trbovlje, pa nato čez Litijo ter proti Trboljam, kjer sem poslikal obe top-notch mašini . Pot sem potem nadaljeval proti Kočevju in, ker se mi čisto nikamor ni mudilo, zloglasnih medvedjih ride pa še nikoli nisem obiskal, sem zavil levo za Kočevsko Reko. V strahu, da me napade kakšen medved in popolnoma omamljen zaradi oodlične ceste, sem tam v Kočevski Reki namesto, da bi zavil za Osilnico, šel kar naravnost...vse dokler nisem prišel do odcepa, kjer lahko greš bodisi za Ljubljano, bodisi za Kočevje. Men pa nič jasno, kako zdaj Kočevje? Zakaj Ljubljana? No po rahlem pogledu na zemljevid sem dojel, da sem kar krepko zašel s poti. Problema čez vse tiste ovinke in nazaj do Kočevske reke seveda ni bilo..pa sem šel..in nato še enkrat zgrešil odcep za Osilnico..ampak tokrat sem že po parih metrih obrnil in končno bil na pravi poti Cesta res odlična Še enkrat pa sem takšne oči dobil, ko sem videl nek mejni prehod. Mislil sem namreč, da je tista cesta, po kateri bi naj šel, še na naši slovenski strani. Dobro sem si mislil, pa naj bo, bom šel pa tu čez mejo. Potem pa mi policistka omeni, da me ne bi smela spustit čez, ker je to obmejni pas (no rampo je dvignila že predno je prišla do mene, tako da neke pretirane panike ni bilo, ko je to rekla). Hvala hvala hvala....aaadijo ..že sem bil na poti do Delnic (totalno glupa cesta vse do tja..še sreča sem bil še kar pod vtisom Kočevja in cest tiste okolice :glare: ) . No kmalu pa se je začela cestna simfonija, ko sem prišel do Crikvenice...pa potem do Senja...oh pa potem še do Karlobaga. Kvaliteta ceste, ovinkov in okolice se res stopnjuje vse od Crikvenice. Ta občutek, ko prideš iz res lepega ovinka, pa se pred tabo odpre pogled na neskončno morje, ki valovi ravno toliko, da veš da je živo, nekje daleč pa na obzorju vidiš še malo jadrnico, ki se ziblje ....Kurja polt v trenutku No potem vse do Paklenice res uživancija v pravem pomenu besede - prazna cesta (dobesedno!), lepi ovinki, na eni strani morje.... No v Paklenici sem se nato obrnil in odšel nazaj, iskat nekaj podobnega plaži, da bi se malo odpočil ter užil morje še v kakšnem drugem pomenu Zavijem najprej na nek kamp, nato po skoraj da nasilnem pregonu s kampa ustavim 5 min stran na parkirnem prostoru in skočim v vodo Mrzlo, oh kako mrzlo No ampak šel sem potem še enkrat Tam malo pod cesto sem se 'ukampiral' za kakšno urco, se sončil (odtaljeval po kopanju), poslušal 2 in 4 valjne mean-machine in se igral turista. V tisti urci sem opazil tudi, da je razmerje med avtomobili in motorju vsaj 1:10. Neverjetno, sami motorji . No ker sem vsaj do nekje 20h hotel priti do prenočišča, sem okoli četrte ure odpeketal nazaj po jadranski magistrani proti Reki. Tam sem seveda zajeb** in namesto po obvoznici šel direkt čez mesto...in isto potem čez Opatijo :closedeyes: Nekje 600km sem že imel za sabo (in svojo bolečo ritjo) tako da tisto drkanje čez 'velemesta' mi res ni pasalo. No kakorkoli, potem sem upošteval nasvet logarr-ja in raje kot direkt proti Novemgradu odšel proti Puli, nato v pa Plominu zavil za Pazin in v Poreč. Od tam pa že kar nestrpno pri Karigadorju, kjer sem po 766km in cca. 14 urah prišel do prikolice. Tam sva se še malo podružila....in odšla spat. Malo-manj-zgodaj-kot-prejšnji-dan sva zjutraj štartala iz Karigadorja proti domu in z enim postankom v Postojni sva po cirka treh urah in pol že bila v Velenju, kjer sem lubčeka, ker je bil tako dober sopotnik, nagradil z novim verižnim setom. No prva dvodnevna tura je za mano in ta občutek, ko se po celem dnevu vožnje zjutraj zbudiš in veš, da greš lahko spet na motor je zame res odličen. Tako da verjetno kar v kratkem enkrat načrtujem še malo daljšo pot, po vsej verjetnosti na jug nekam. Konec dobr, vse dobro; števec bi, če bi lahko, pokazal 1003 km. Sedaj pa back to reality, bežanje pred izpitnim obdobjem namreč ni bilo najbolj uspešno.....ampak bilo pa je neprecenljivo, to pa Pa še nekaj slik...prvih nekaj kilometrov morja sem se mislil kar naprej ustavljat, takšni razgledi.. No, potem pa sem se raje šel vozil odem15, aljazek07, kamionar in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motom Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Pavličevo sedlo. Izleta na Jezersko se zmeraj veselim in tudi danes je blo fajn. Sicer pa stara pesem, kar malo preveč kolesarjev (vštric)... in ne dvomim, da se tudi oni jezijo na nas. Na Jezerskem, na ravnini, so pa ob cesti ravno postavljali TV kamero na stojalo. Mogoče bomo nekateri v kakem prispevku o... ma se ve, nič dobrega. Sicer pa 1.guma je šla, jutri pa upam da ne bo kakšne kontrole profila. DXR16, Kmet2, Schultz in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Relaksacija ...... Velenje, Dolić , Stranice, Konjice, Zreče, Rogla- Jurgovo, Zreče, Stranice, Dolić, Mislinja, Graška Gora, Ravne, Topolšica in .... back to Veleje :grim, skromnih 146km . Kmet2, gregorjanc, Schultz in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Maj 24, 2014 Deli Objavljeno Maj 24, 2014 en selfi.... škoda k ni placa, bi vseh 160 napopala.... vtisi se še niso do konca skekljali,ampak kaže dobr p.s. tankat sem spet mogla.... BMWRIDER, nejcgs in Schultz 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava jakATV Objavljeno Maj 24, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Potepanje po zaledju Kopra in po Čičariji. gregorjanc, RobiRoberto, BMWRIDER in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Rokic Objavljeno Maj 24, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2014 Evo, danes sva s kolegom bila za peoriutež Avstrijcem in Nemcem (ni bilo niti enega slovenskega motorja/motorista oz. vsaj nobenega nisva srečala) Tura pa nekako takole: NG- Longarone - Alleghe - Falzarego - Misurina - Mauria - NG Vreme 1A s pikico, črtico in ne vem kaj vse bi lahko še dodal Slik je ogromno, vendar se mi trenutno ne da pobirat s fotkiča dol. Padlo dobrih 500 km Schultz, gregorjanc, hajoktejn in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 Zajtrk na lomu ob 8.30 Kavica na Črnem Kalu :yes: sladoled v Piranu Pizza na Rakitni ^_^ In naj bi ble še domače klobase tam nekje Katarina nad ljubljano.........no ni jih blo no tolk smo kulinarike užili v 350km. Pa še dež zmešan s točo nas je opral od Rakeka do skoraj Rakitne trebor, Schultz, Kras in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igorkr Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 (popravljeno) Pa smo po dolgem času šli malo olje obrnit Končno uresničen cilj, da grem GEOSS pogledat. Takoj za Ljubljano se mi je priključil jozexj6, na GEOSS pa pole prisopihal še Joni46. Samo te Aprilije je pa zgleda treba stalno neki šraufat :wacko: . Še dobro da majo pod sedežem dovolj prostora za obvezno opremo in šmir cunjo. :hooray: Postanek na medvedjih ridah. Nato pa še pogledat Koper na motorju. Sem slikal rdečo Yamaho, samo kamorkoli grem, evo ti bemflarje, kako se nastavljajo Popravljeno Maj 25, 2014. Popravil igorkr Damy, DAMI34, SLVR in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SEBA33 Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 Povsod me je blo dost,od Koroške,Štajerske in Gorenjske,skupaj cca 480km. Keiko, Kmet2, Gasperr in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Maj 25, 2014 Deli Objavljeno Maj 25, 2014 Zajtrk na lomu ob 8.30 Kavica na Črnem Kalu :yes: sladoled v Piranu Pizza na Rakitni ^_^ In naj bi ble še domače klobase tam nekje Katarina nad ljubljano.........no ni jih blo no tolk smo kulinarike užili v 350km. Pa še dež zmešan s točo nas je opral od Rakeka do skoraj Rakitne No sam neki- drugič k boš na Pagu pa zvrcni pa da prideš na kak kozarček in Paški sir! trebor, DAMI34 in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 (popravljeno) Takoj po kosilu me pogled skozi okno ni prepričal, ... ..., vendar me je radarska slika "nepadavin" vseeno prepričala. Ker je danes "dan vseh nas, mladih po duši in po srcu" me je po kosilu 3eM pavabil na Oblakov vrh ..., ..., da bi se tam oba prepričala, ali na Krnu še vedno smučajo, ali že obirajo letošnje prve češnje ... .) Na žalost je bil Krn "zavit v meglo", tako da iz najinega prepričevanja ni bilo nič ... Med smerokazi mi je manjkala smer za Idrijske Krnice, ker se še vedno spominjam, da sem se po tisti cesti nekoč že vozil, zato sem zavil proti Šebreljam in se ustavil pri prvi hiši, potrkal, se opravičil, če jih motim ravno pri kosilu in jih potem vprašal, če se po tej cesti lahko pripelje tudi v Idrijske Krnice, na kar mi je prijazna gospa odgovorila, da tudi, vendar koliko kilometrov je do njih ni vedela, mene ja pa od nadaljne poti v to smer, odvrnilo že po dobrih 20 m ... Ali ste vedeli, da je "višinsko mleko" povsem brez holesterola ... Pri vračanju nazaj proti domu sem slikal tudi, da žled drevja ni samo lomil, ampak tudi ruval ... Zadnja 2 km proti domu "sem razgibaval levo in desno koleno" :notworthy: Popravljeno Maj 25, 2014. Popravil RobiRoberto mladench, trebor, kamionar in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 25, 2014 Deli Objavljeno Maj 25, 2014 Z Google maps mi je pravkar uspelo izračunati tudi "kilometrino", če bi se vračal čez Idrijske Krnice. Namesto Oblakov vrh sem vpisal Gorenja Kanomlja in rezultat je 36,6 km, zemljevida pa me znam več shranit, če se ti sploh še da ??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 blo je orgazmično skalaprava, pik1, DXR16 in 27 others 30 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motom Objavljeno Maj 25, 2014 Deli Objavljeno Maj 25, 2014 Izlet do Gurk-a in vrnitev preko Pisweg-a, skupaj 250km. Vožnja po Avstriji pomeni lepe, prazne ceste in nobenih policajskih zased. Seveda se je treba držat omejitev (vsaj v naselju), kljub Sygic navigaciji, ki opozarja na radarje (enega je pozabil piskat). Postanek na lepo urejenem placu, ob hribovski cesti: Kras, DXR16, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Danilo D Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 današnji ftisi so pa ..... mešani na žaru :grrr. Vglavnem ucvrl sm ga čez Sleme proti Črni, skrenem levo za Ludranski vrh in sepelem 4km po makadamu, u izi, k zadno kolo bi šlo skoz u prazn pa rit bi skoz migala sem pa taj :grim. Obiščem mal staro žlahto, in ga pičim v Črno na krožišče zasukat, pol pa mal bico obiskat v Sp. Javorje, in spet čez Sleme nazaj do Šoštanja, so mati klicala na južno :grim. No in ko zajaham mator je že začel naletavat dež. Pohitim, da neb šu mator preveč mokr v garažo . No in se spedenam za pecikl in gasa, za Velenjskem jezeru pri kinološkem društvu je pa začel sipat u 4pm , tak da sm pršu do doma mokr k cuck . Hitr v bano, po avto pa na vransk gledat mal, kuko določeni primerki iz foruma z matorji vozjo na pligonu :grim. Zgleda bil danes bolj kot ne ženski dan na vranskem, ker saj med avtomobilistkami je blo 3/4 dam . Ampak vreme pol je blo pa ...... za popizdit lepo . kozice ... mekekekekeeeee Keiko, Kmet2, Scarlett in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava HyperJack Objavljeno Maj 25, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 25, 2014 24.05.2014 to je tist dan, ko se Z.jevci dobimo na druževnju - "zboru", jemo dobrote iz pod pečice in rok Črne strele, ter se na koncu čudimo, da ne moremo zapeti kombinezona ^_^. se pričnemo zbirat , dobimo nove privržence v nažo Z družino :grim ...še kar jemo sproti dobrote in ćakamo Fazer klan... Ena fotka dobrot, jebemti tisti nutellini muffini fak kak je to dobro = redilno :grim V družbi tudi enga Taljana, k se nekaj krivljasto drži v ozadju ...jebemti Fazer klana ni? je morda kaj narobe? ma ne, sam Đamahe do delane za stare ate, pa gre to bolj lagano... kr obupamo, ratamo nestrpni in se odločimo da gremo...sporočimo Fazeristom plan vožnje in se odpravimo: Škoda poskrbi za meglo, ostali pa zaigramo na inštrumente tam do ene 110dB , policajem nič jasno... Kočevje - Osilnica - Medvedje ride Že pomojem vsem znana fotka :grim srečamo avtohtonega Kočevskega gamsa EKIPA 1A! Gotenica - Kočevska reka - Ribnica koooosilooo :grim sama lepota na kupu! =) Črna strela bo mogla mal kito skrajšat, teksta se ne vidi :grrr Ko odrinemo od Harlekina, spet pripravimo tak šou, da spravimo celotno gostilno na nogo Sodražica - Loški potok - potem pa zaključimo zbor, ne tako kot bi želeli ....Shibby Ostali v svojo smer, mi smo pa potegnili še malo do Dvora in nato ob Krki zaključimo dan. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 25.05.2014 Nekak optimistično se iz piknika na Kamen griču odpravim, da najdem cesto do travne gore, pa najdem sam kurjavo :grim Vikend paket zaokrožim na cirka 350km :grim Kmet2, skoda, črna strela in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se