David Kozar Objavljeno Februar 21, 2014 Opozori Objavljeno Februar 21, 2014 Lp Man eno težavo,zadnje čase ko sem se hotel voziti sem moral ogrevati motor vsaj 10-15 min da sem se lahko potem normalno peljal,če pa ga ne segrejem zadosti pa gas kar zamori ko obrnem ročko.Gre za motor Sprint prince 125.Ma gdo kako idejo kaj bi lahko blo? Hvala za odgovore. Lp
motofrik Objavljeno Februar 22, 2014 Opozori Objavljeno Februar 22, 2014 Nizke temperature...? A potem pa noirmalno gre, ko se segreje?
smasher Objavljeno Februar 22, 2014 Opozori Objavljeno Februar 22, 2014 Če sm prau vidu, je to 125cc zračno hlajena mašina in noben presežek tehnike, kaj čok je elektronski al ročni? Pomoje takoj ko ne rabi več čoka ga komot pelješ. V avtosoli sem tw125 celo pod čokom vozu, nič čakanja da se ogreje, pa je nekaj podobnega po tehnologiji. Lp
Gasperr Objavljeno Februar 22, 2014 Opozori Objavljeno Februar 22, 2014 To je normalno za vsak motor.
Whitee Objavljeno Februar 22, 2014 Opozori Objavljeno Februar 22, 2014 Ne vem če je ravno normalno, da ogrevaš motor na mestu 10 min, da se sploh lahko pelješ.
_Fingi_ Objavljeno Februar 22, 2014 Opozori Objavljeno Februar 22, 2014 Daj za foro poglej svečko kakšne barve je - pri nizkih temperaturah je gostota zraka večja, posledično ga več dobiš lahko v cilinder in je zmes bolj revna - torej bi morala biti svečka zelo svetle barve. Pri mrzli mašini je problem da potrebuje bolj bogato zmes... in če je že v štartu prerevna, jo nizke temperature toliko bolj zj.... Nisi pa nič povedal kako je z zaugom, a laufaš brez, al ga takoj ugasneš...
David Kozar Objavljeno Februar 24, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Če sm prau vidu, je to 125cc zračno hlajena mašina in noben presežek tehnike, kaj čok je elektronski al ročni? Pomoje takoj ko ne rabi več čoka ga komot pelješ. V avtosoli sem tw125 celo pod čokom vozu, nič čakanja da se ogreje, pa je nekaj podobnega po tehnologiji. Lp Ročni čok ma,ko sem ga kupil in pripeljal domov sem ga vžgal,počakal 2 min in se normalno vozil,zdaj po določenem času je to začelo delat.
David Kozar Objavljeno Februar 24, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Daj za foro poglej svečko kakšne barve je - pri nizkih temperaturah je gostota zraka večja, posledično ga več dobiš lahko v cilinder in je zmes bolj revna - torej bi morala biti svečka zelo svetle barve. Pri mrzli mašini je problem da potrebuje bolj bogato zmes... in če je že v štartu prerevna, jo nizke temperature toliko bolj zj.... Nisi pa nič povedal kako je z zaugom, a laufaš brez, al ga takoj ugasneš... Vžgem ga z čokom,potem malo počakam da se malo uteče,in lahko čok vgasnem. Nizke temperature...? A potem pa noirmalno gre, ko se segreje? Ja ko se segreje gre normalno,sam na začetku mi ni delalo tega...
bobiboss Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 Ročni čok ma,ko sem ga kupil in pripeljal domov sem ga vžgal,počakal 2 min in se normalno vozil,zdaj po določenem času je to začelo delat. ta čok zapreš sam ročno, odpira se sam z dodajanjem gasa je tako ali kako drugače??torej motorčk vžgeš in se lepo počasi odpelješ.zakaj bi ga moral na mesti ogrevati.
David Kozar Objavljeno Februar 24, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 ta čok zapreš sam ročno, odpira se sam z dodajanjem gasa je tako ali kako drugače??torej motorčk vžgeš in se lepo počasi odpelješ.zakaj bi ga moral na mesti ogrevati. Odprem ga ročno in zaprem ročno,problem je ko je motor prižgan ko hočem speljat ga zamori ko obrnem ročko za gas.
bobiboss Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 kolk pa obrneš gas, do konca res ni treba
David Kozar Objavljeno Februar 24, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 kolk pa obrneš gas, do konca res ni treba Ne obrnem do konca,enostavno hoče crknit ko obrnem ročko za gas.Ko pa ga segrejem pa gre normalno,bom probal kontaktirat kakega serviserja
bobiboss Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 (popravljeno) bo treba nastaviti mešanico za hladen vžig.pejt k nekomu k se s tem ukvarja pa naj ti frgazer nastavi Popravljeno Februar 24, 2014. Popravil bobiboss
David Kozar Objavljeno Februar 24, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 bo treba nastaviti mešanico za hlden vžig.pejt k nekomu k se s tem ukvarja pa nja ti frgazer nastavi Ok hvala
urkoman Objavljeno Februar 24, 2014 Opozori Objavljeno Februar 24, 2014 pomoje bo poleti vse ok., znajo bit temperature in v kolikor ti motor stoji par mesecev. cikadina 1
cikadina Objavljeno Februar 25, 2014 Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 (popravljeno) za te malo potolažit meni je skuterček (4taktni) isto delu pozimi (sicer ni blo treba ravno 10min čakat), normalno vžge ko daš pa gas pa crkne. moj pol še vžgat ni najbolj hotu, ampak ko je prišla pomlad ni bilo teh težav. so se pa pojavile potem spet v najhujši vročini sploh če je bil parkiran na soncu (spet so ble sitnosti za ga vžgat). to je pač problem te frgazer tehnologije, k se ne zna sam prilagajat. mogoče bo pa pomlad rešila te probleme brez mehanikov Popravljeno Februar 25, 2014. Popravil cikadina
David Kozar Objavljeno Februar 25, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 pomoje bo poleti vse ok., znajo bit temperature in v kolikor ti motor stoji par mesecev. Dvomim,ker sem se vozil že poleti pa je blo isto :/ za te malo potolažit meni je skuterček (4taktni) isto delu pozimi (sicer ni blo treba ravno 10min čakat), normalno vžge ko daš pa gas pa crkne. moj pol še vžgat ni najbolj hotu, ampak ko je prišla pomlad ni bilo teh težav. so se pa pojavile potem spet v najhujši vročini sploh če je bil parkiran na soncu (spet so ble sitnosti za ga vžgat). to je pač problem te frgazer tehnologije, k se ne zna sam prilagajat. mogoče bo pa pomlad rešila te probleme brez mehanikov Upajmo
trojan69 Objavljeno Februar 25, 2014 Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 (popravljeno) bo treba nastaviti mešanico za hladen vžig.pejt k nekomu k se s tem ukvarja pa naj ti frgazer nastavi Posebnih nastavitev čoka/zauga na fergih ni. Nastavlja se samo razmerje zrak bencin za prosti tek/nizke obrate, pa še to ne pri vseh fergih. to je pač problem te frgazer tehnologije, k se ne zna sam prilagajat. mogoče bo pa pomlad rešila te probleme brez mehanikov Ni lih problem v tehnologije fergov nasplošno ...je pa mogoč problem kitajske frgazer tehnologije ... (fergi imajo zato zavg/čok pa naj si bo ročen oz. avtomatski, ki prilagaja mešanico nizkim temperaturam ob zagonu, ko se enkrat segreje pa pač dela v določenem temp. razponu) Poglej če ti kje ne vleče ´fouš´ zraka-prirobnica med vplinjačem in cilindrom. - ko je pržgan pošprici tam okol z čistilom za ferg lahko pa tud WD40 itd. pa boš vidu če obrati kej zanihajo Popravljeno Februar 25, 2014. Popravil trojan69
David Kozar Objavljeno Februar 25, 2014 Avtor Opozori Objavljeno Februar 25, 2014 Posebnih nastavitev čoka/zauga na fergih ni. Nastavlja se samo razmerje zrak bencin za prosti tek/nizke obrate, pa še to ne pri vseh fergih. Ni lih problem v tehnologije fergov nasplošno ...je pa mogoč problem kitajske frgazer tehnologije ... (fergi imajo zato zavg/čok pa naj si bo ročen oz. avtomatski, ki prilagaja mešanico nizkim temperaturam ob zagonu, ko se enkrat segreje pa pač dela v določenem temp. razponu) Poglej če ti kje ne vleče ´fouš´ zraka-prirobnica med vplinjačem in cilindrom. - ko je pržgan pošprici tam okol z čistilom za ferg lahko pa tud WD40 itd. pa boš vidu če obrati kej zanihajo Bom probal.
eekway Objavljeno Marec 6, 2014 Opozori Objavljeno Marec 6, 2014 Mam en problem, zakaj mi noče motor vžgat. Vergla, bencin je, zračni filter sem spucal, zdaj ne vem več kaj čem narediti, to se mi je že drugič zgodilo... Resnično prosim za predloge ker bom kmalu imel vožnjo in s tem bom naredil izpit za 125 ccm.
Smoochie Objavljeno Marec 9, 2014 Opozori Objavljeno Marec 9, 2014 preveri svečko če ima iskro, oz če pride bencin do nje
Bremzer Objavljeno Marec 9, 2014 Opozori Objavljeno Marec 9, 2014 Mam en problem, zakaj mi noče motor vžgat. Vergla, bencin je, zračni filter sem spucal, zdaj ne vem več kaj čem narediti, to se mi je že drugič zgodilo... Resnično prosim za predloge ker bom kmalu imel vožnjo in s tem bom naredil izpit za 125 ccm. Napiši vsaj kakšna je svečka,če je mokra nimaš iskre,če je suha ni goriva !
Priporočene objave