Skoči na vsebino

Svetovno najpomembnejši moto dogodki, tekme


rj.pakes

Priporočene objave

Zdravo, 

 

kot popoln novinec znotraj "moto" sveta me zanima kateri so po vašem menju najpomembnejši moto dogodki, tekme - gledamo na cel svet - torej jaz vem za te grand prix-e to so v (ali se temu reče "ligi"?) MotoGP.

Kaj je recimo še kaj tako pomembnega iz vidika motociklizma? Motocross tudi mislim zraven, pa če je še kakšna "disciplina" odmevna, pomembna.

 

Lepo se zahvaljujem vsem za pomoč!

 

Lp, Pax 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

evo, luka ze stresa vice. mu bos se natvezil se de je dukati motor, a? :D

po moje je motogp spica. najhitrjsi stroji, najboljsi piloti, najrazkosnejsa dirkalisca, najvec $$$$/¥¥¥¥. Prva liga pac. pol mas en kup ikonskih dirk, ki pa so si strasno razlicne. Recimo Dakar, Daytona 200, Man TT ki ga je Luka omenu, pa vztrajnostne dirke Bol d'or, 24 ur le mansa, 8 ur Suzuke, Maccau GP je tud en blazen dogodek. Teh dirk jaz ne znam objektivno razvrstit po nekem pomenu. Vse te dirke imajo hudo zgodovino. Na njih so dirkala najvecja imena. Verjetno malo izstopajo Dakar, Man, LeMans in Suzuka.

Superbike je tud meni najljubsa dirkalna serija. Dirkajo z "serijskimi" stroji, na vrhunskih, pa tudi malo manj vrhunskih pistah. po vecini si tam kruh sluzijo odlicni piloti, ki pa jim v GPju ni uspelo, ali pa so za prvo ligo postali nezanimivi in rahlo nekonkurencni. Format je malo drugacen kot v GP, tud oni imajo dve feeder seriji in sicer stock 600 in stock 1000 ki naj bi skrbeli za vzgojo novih generacij....

Ima toga puno. Kaj je najpomembnejse itak ni vazno. z leti ze sam pogruntas kako bos zapravljal svoj cas, in kaj ti je najbolj vsec.

o dirkanju po blatu pa zal ne vem kaj dosti.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ena izmed najpomembnejših motorističnih dogodkov je tud Mamutovanje,baje drugo leto prideta Rossi pa Pedrossa s helikopterjem:-)

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Najlepša hvala vsem za odgovore! Moto GP se je začel, tako da moram to v vsakem primeru spremljati, če hočem imeti vsaj nekaj pojma o tem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!