Efendi Objavljeno Junij 12, 2014 Deli Objavljeno Junij 12, 2014 Mal mi kapo dviguje tole okoli novega pravilnika uporabnosti živil po pretečenem roku, katerega namen je menda doseči, da se bomo manj hrane zmetali proč, več pa jih bo na voljo za tisto naraščajočo množico, ki je "ostala brez vsega". Torej je poanta tega nek družbeno-socialni vidik, lahko bi rekli skrb za bližnjega...? Malo morgen! Morda sem res že preveč paranoičen (rezultat dolgoletnega nategovanja...?), ali pa imam vsega tako totalno poln kufer, da vidim stvari popolnoma popačeno, ampak vseeno se mi zdi, da je tole še en v vrsti nategov, ki nam jih servira naša demokratično izvoljena oblast, ki v tem primeru izkazuje predvsem skrb za ... najbližjega soseda in njemu podobnim... Trgovci imajo namreč v strukturi svoje cene tudi en del(ček), namenjen kritju stroška tistih živil, ki jih ne uspejo prodati pravočasno. Ker tega sedaj ne bo več, oz. bo precej manj, bi torej lahko pričakovali, da se bodo zaradi te spremembe živila sedaj pocenila. Japajade... samo dobička bo na račun možnosti podaljšane prodaje teh živil malce več.... In vsa živila s pretečenim rokom uporabe, ki bodo po novem pravilniku še uporabna, bodo romala v "socialno sfero"? Japajade... mogoče jih bo res malo več kot sedaj, večina pa se bo lepo prodajala še naprej.... predvsem v dobro trgovcev. Ampak glavno je, da je raja dobila občutek, da nekdo skrbi zanje... Sicer Cankarja nisem najraje prebiral, ampak mi je že dolgo jasno, da je imel možakar prav: res smo hlapci. nofla, Alla, Kmet2 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 12, 2014 Deli Objavljeno Junij 12, 2014 Mogoče še ne veste a večino takšne hrane kot so sladice itd morajo trgovine zmetat v smeti ko jim preteče rok,ne smejo se razdelit med revne ali pa da bi zaposleni odnesli kaj domov,raj v smeti ,pa vsi vemo da je takšna hrana še vedno užitna dan dva tri po preteku roka! Kaj se dogaja v ljubljanskih mlekarnah,vse mleko s potečenim rokom se vrača v tovarno kjer ga ponovno predelajo in vrnejo na police,kmetje pa nimajo kam dat mleka ali pa ga prodajajo za mizerno plačilo! In še in še bi lohk naštevali traparije naše lepe male podalpske kure Efendi in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Junij 12, 2014 Deli Objavljeno Junij 12, 2014 To vse še enkrat predelajo s kemijo za prekrivanje okusov P.S. itak pa ti nič ne more bit, zanč sm jedu plesnov sir pa pil 30 let str viski, res da sm bil mal čudn sam sm preživu maus, Efendi, Kmet2 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bremzer Objavljeno Junij 12, 2014 Deli Objavljeno Junij 12, 2014 Ne se bat,da kej dost stran zmečejo npr.meso ko mu preteče rok ga lepo predelajo(sfaširajo) v čevapčiče dajo v lepe rudeče posodice dodajo plin in spet stoji kao frišno do naslednjega vikenda ! Ps:vse narod plača ! ! Efendi, motofrik in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno Junij 13, 2014 Deli Objavljeno Junij 13, 2014 Ne se bat,da kej dost stran zmečejo npr.meso ko mu preteče rok ga lepo predelajo(sfaširajo) v čevapčiče dajo v lepe rudeče posodice dodajo plin in spet stoji kao frišno do naslednjega vikenda ! Ps:vse narod plača ! ! Bi kar verjel. Tu in tam naletiš na pleskavice in čevapčiče, ki imajo res malo okusa po starem mesu. Pazi -rok uporabe čevapčičev pa ni potečen. Itak je pa dandanes vse nafilano s konzervansi...sama kemija... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Efendi Objavljeno Junij 13, 2014 Avtor Deli Objavljeno Junij 13, 2014 No, in sedaj nekaterih stvari niti prepakirat ne bo več treba, druge pa manjkrat "obdelat" kot doslej. Ma smo mone! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se