Popularna objava ivan3a Objavljeno Avgust 22, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2014 Izpolnil sem dolgoletno željo prevoziti Anglijo in Škotsko. Kako je bilo si oglejte na: http://motozapisi.si/2014/08/anglija-in-skotska-2014/ Lep pozdrav Ivan Toncek, skalaprava, kamionar in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
semering Objavljeno Avgust 23, 2014 Deli Objavljeno Avgust 23, 2014 Zanimivo, slikovito! Se že veselim ko boš "padel" v Loch Ness in tisto mrzlo "rjavo" vodo! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matjazek Objavljeno Avgust 28, 2014 Deli Objavljeno Avgust 28, 2014 Ful dobro! Midva sva namenoma letos izpustila podobno turo, kot si jo imel ti zaradi "kao" slabega vremena, a naju je zato sredi poletja ppralo po Franciji in Španijo, da sva se lahko vikala. V Barceloni še toča Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno September 4, 2014 Deli Objavljeno September 4, 2014 Letos je bilo na Otoku precej boljše vreme kot pri nas. Opozorilo. Tisti, ki nameravate potovati po Škotski; vam bodo vračali tudi Škotske funte. Teh ze znebite preden zapustite Otok. Pri nas jih ne vzamejo niti na banki. So lepi, vendar doma ničvreden papir. Če jih kdo potrebuje jih imam še 25. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ivan3a Objavljeno September 7, 2014 Avtor Deli Objavljeno September 7, 2014 Objavljen je drugi del poti z najinega potovanja po Angliji in Škotski. http://motozapisi.si/2014/09/anglija-in-skotska-2014-2-del/ Lep pozdrav Ivan DXR16, SLVR, Keiko in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matjazek Objavljeno September 9, 2014 Deli Objavljeno September 9, 2014 Letos je bilo na Otoku precej boljše vreme kot pri nas. Opozorilo. Tisti, ki nameravate potovati po Škotski; vam bodo vračali tudi Škotske funte. Teh ze znebite preden zapustite Otok. Pri nas jih ne vzamejo niti na banki. So lepi, vendar doma ničvreden papir. Če jih kdo potrebuje jih imam še 25. Scarabeo Banka Celje mi jih je spomladi odkupila brez težav. Pokliči, pa preveri, če je še tako. LP, M. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno September 9, 2014 Deli Objavljeno September 9, 2014 Banka Celje mi jih je spomladi odkupila brez težav. Pokliči, pa preveri, če je še tako. LP, M. Hvala. Bom preveril. LP Matjaž Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gofra Objavljeno September 10, 2014 Deli Objavljeno September 10, 2014 Lep potopis. Ali mi lahko poveš, kakšne so cene hrane v trgovini in pubih oz. gostilnah. V juniju prihodnej leto se namreč odpravljam tja. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno September 10, 2014 Deli Objavljeno September 10, 2014 V trgovinah so slabo založeni, tako da ni neke izbire, tudi po par dni. Pa nobeden se ne sekira. Takega opustošenja polic nisem videl nikjer, no v Franciji. Pa naši marketi so zakon za tujino :yes: :yes: :yes: . Prodajalke pa so sedele na cestišču pred centrom in kadile, nerodno mi jih je bilo slikati. Aja, six pek stelaartva - 5 funtov. Paradižnik, če je sploh bil okoli 2.5 funta. Fish and čips - fast foood 4.5 funta, v gostilni okoli 8.5 funta. Boljši mi je bil v fast foodu. Kruh enaka cena kot pri nas. Nasplošno je malo dražje za okoli 15 procentov. Pustimo cene paradižnika in zelenjave. Meso mogoče malo dražje. Pivo v pabu okoli 2.5 funta. Hrana za dva s pijačo v gostilni - restavraciji nekje od 23 funtov naprej. Scarabeo - Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cb1300 Objavljeno September 10, 2014 Deli Objavljeno September 10, 2014 Letos se potepal tri tedne..gorivo drago, hrana prav tako, razne vstopnine...ma za nase razmere je gor vse drago. Sel z avtodomom tako da sem zapravljal minimalno. imel vse s seboj. lepih 7000km....kaj vec ko pridem do racunalnika Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gofra Objavljeno September 12, 2014 Deli Objavljeno September 12, 2014 Hvala za enkrat. Ampak trajekti so pa cenejši kot pri nas kolikor sem videla na netu. Leta 1999 sem bila gor skos do vrha Škotske in je bilo tudi nekaj dražje kot pri nas, zlasti pa ne preveč dobro za jest, no pivo je bilo seveda OK. Tako praznih polic pa takrat nisem videla. Zanimivo. Pa še v vsako restavracijo nas niso pustili, ker sem imela teniske . Kako je s tem sedaj. Ima kdo kako izkušnjo. Sedaj načrtujem pot od Newcastla, Cardifa do Tintagela in preko Londona nazaj v Francijo. Povdarek bo tokrat na podeželju. Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava cb1300 Objavljeno September 15, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno September 15, 2014 mal vtisov v fotografijah Fantocci, malakai, boych in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava cb1300 Objavljeno September 15, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno September 15, 2014 pa še mal... :-) ForU2, mladench, goggy99 in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno September 16, 2014 Deli Objavljeno September 16, 2014 Banka Celje mi jih je spomladi odkupila brez težav. Pokliči, pa preveri, če je še tako. LP, M. Danes sem preveril, nimajo tečaja in ne morejo odkupiti. Tako, da Škotske funte porabite na Otoku, 25 pa jih lahko dobite pri meni. Menjam za pivo . Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno September 26, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno September 26, 2014 Škotska, 8.8 - 29.8. 2014. Potovanje je trajalo 22 dni, prevozila sva 8000 kilometrov in zapravila 2600 evrov. Še prečekiram, če imam vse potrebno. Vinjete, kartice, spanje, dokumentacija… Karlsruhe, tam bova spala v mestnem jedru. Spomnem se nekih nalepk – dovoljenj za ta stara mestna jedra. Brskam po internetu. Pa saj ni res in ravno tam sva rezervirala. Na AMZS – ju se dobijo nalepke. Skočim na bližnjo poslovalnico, malo me čudno gledajo, ker bi jo želel za motor. Tam ugotovijo, da jih ne morem nalepiti, delovali so zmedeno. Malo potečnarim in pokličejo nadrejene in dobim zagotovilo, da jih motorji ne potrebujejo. Pred odhodom, proti Škotski sva še prej zavila na Upravno enoto in oddala svoj glas. Vesela, da sva imela to možnost, sva pot nadaljevala proti Avstriji. Vreme in napoved nista bili obetajoči. Deževalo pa le ni. Prevoziva avstrijske tunele, Salzburg in na meji z Nemčijo grozeči oblak. Ustaviva se in se oblečeva v dežjake. Po želodcu nama je že kar nekaj časa krulilo, a ni bilo primernega prostora. No, sedaj sva pa oplela. Pot nadaljujeva proti Karlsruhe, kjer imava prenočišče. Tja prideva premočena in lačna. Hrana v hladilni torbi je bila še nedotaknjena in hladna. Malica, sušenje perila in poslušanje navijačev kako padajo goli. Nemčija zmaga s 7 proti ena. Vzdušje v mestu je noro. Po internetu preverim vremensko napoved – slabo. Naslednje jutro pogled skozi okno pove vse. Dež in nalivi naju spremljajo do Francije - Calais. Nekje na polovici poti, ko se vreme umiri in samo normalno dežuje si privoščiva malico na bencinski in gasa. Od Stutgarta naprej po avtocesti ni skoraj nobene pumpe, zato je bilo potrebno zaviti z avtoceste. O bencinskih bi lahko še marsikaj povedal. Lahko le rečem, da imamo vzorno urejene in si lahko pride Evropa malo pogledati, urejenost naših črpalk. Ker imava spanje rezervirano ni panike, kdaj prideva. Vstop v hotel me je spominjal na rdečo četrt v Amsterdamu, tudi receptorka je bila ta prava v stilu. Ni bilo dileme, jesti, fen in sušenje mokrih oblačil. Pozno zvečer si privoščim in si ogledam mesto. Lepo, vendar polno Črncev, ki me navdajajo z nelagodjem. Zjutraj pojeva, kar je še ostalo in nakup kart za trajekt. Pristanišče je veliko, polno cest in številk, a kmalu ugotoviš, da je lepo sistematično urejeno. Kmalu sva na Otoku. Po glavi mi gre, zdaj gre pa zares, prvič bom vozil po levi, le kako se bom znašel? Vozim za vozili do prvega rondoja, ki je še v luki. Za hip postojim, opazujem promet, izvoze, gibanje vozil, za trenutek mi ni bilo čist nič jasno, potrebno se bo odločiti, kako po rondoju in kje zaviti iz njega. Vozila pred mano ni več nikjer. Toliko je bilo opravil, da ni bilo časa niti za garmin. Še sedaj ne vem, če sem ga zvozil pravilno. Skrenem iz rondoja in po par kilometrih preverim pot, ok. tudi ta bo prava. Opere naju pol urna nevihta in nato posije sonček, tako sem si tudi predstavljal vreme na Otoku. Na bližnjem počivališču si privoščiva malico, pravo kavo in sušenje oblačil. Pot nadaljujeva proti zahodu Anglije - Amesbury. Raztovoriva motor in greva proti Stonehenge. Ogledala sva si ga s počasno vožnjo in ga pofotkala. Stoji blizu glavne ceste. Na drugi strani ceste nenavaden pogled – prašičja farma v naravi. Ogledava si še katedralo v sosednjem mestu Salysbury. Med vračanjem v hotel, se oglaša želodec. Že ob prvem vstopu v mesto sem videl fast food. Njam, je dišalo. Naročiva za s seboj. V sobi odprem naročeno, zgleda bolj bljak, a zadeva je res hudičevo dobra. Lili me pofotka, jaz še opazil nisem, samo roka se premika do ust. Nekje po polovici pojedenega pogledam Lili, a ti je dobro? Prikima. Sledilo je še malo sušenja in spat. Zjutraj po zajtrku natovoriva motor in LEVA, ja zapomni si no zdaj bo nekaj časa šlo po levi. Začneva po relativno ozki cesti, katera je bila za nameček polno obrasla z obeh strani, imam občutek utesnjenosti kot da vozim v ozkem tunelu. V levem ovinku sem se bal, da bom zapel veje grmovja ali dreves. V desnem me je streslo, ko mi je nasproti pripeljalo vozilo. Greva proti Keswicku. Vreme je bilo naravnost super, niti kaplje dežja. Se nadaljuje. kaca1, Kras, mladench in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno September 27, 2014 Deli Objavljeno September 27, 2014 ...s kokicami sedim v prvi vrsti...da mine predfilm.... Scarabeo 500 in trebor 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 1, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 1, 2014 Pot sva nadaljevala po ozki lokalni cesti. Ovinek v levo, desno, a stran vozišča ni bila prava. Kljub nizkim temperaturam sem se malo znojil. Težko se je bilo razporediti v neoznačenem križišču in se vključiti v promet. Pokrajina je bila ravna in le tu in tam na trenutke podobna Toskani. Že malo pred Keswickom sva naletela na tipično škotsko pokrajino, lepo. Spanje v lokalnem B&B, ki je bilo razkošno in prvič si privoščiva pravi angleški zajtrk. Vzameva si čas, saj zgodaj zjutraj, še ne moreva jesti tako močne hrane. Njam, resnično dobro. Pri zajtrku spoznava zakonski par iz Avstralije, pokramljamo in se poslovimo. Greva na avtocesto proti Glasgowu in Perhu. Nadaljujeva po široki zelo lepi cesti do Invernessa. Pokrajina je fantastična. Na poti vidiva povoženega jelena. Polovica ga že ni bilo več, druga pa je še spominjala nanj. Malo pred Invernessom ob poti stoji policijska patrulja, ki takoj spelje, ko se peljeva mimo nje. Adrenalin poskoči, saj nisem imel nalepke za luči. Kazen pa je do 1000 funtov. Dohiti naju in nekaj časa vozi za nama, sekunde se vlečejo, po par minutah si oddahnem in ustavim, da bom zalepil trak preko snopa, ki je moteč, ker se vozi po drugi strani ceste. Kje je ta del sem že doma ugotovil in si zarisal. Inverness, čudovito mesto. Imela sva idealno lokacijo in zelo lep tipični Škotski apartma. Tja sva prišla peti dan, zato sva si vzela dan odmora. To je pomenilo ogled mesta in nabavo hrane. Tu sva preživela sedem prečudovitih dni. CINDAPP, ForU2, cb1300 in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 9, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 9, 2014 Poti in ogledi: Vožnja skozi mesto Ullapool, Gairloch in okolica kar tako. Isle of Skye – kraj Uig, pečina Kilt Rock, na poti nazaj ogled zunanjosti gradu Eilean Donan Castle. John O´Groats – najseverjenša točka Škotske, vožnja z ladjo okoli Orkney Islands (18 funtov na osebo, 90 minut), na poti nazaj sva se sprehodila okoli gradu Kraljice matere Castle of Mey in Dunrobin Castle, ki ima 187 sob Obisk destilarne Tomatino in seveda okušanje treh vrst viskijev, eden je bil star 12 let (6 funtov na osebo), ogled notranjosti gradu Cawdor in vrtov (10 funtov na osebo), obisk razstave Loch Ness (7,49 funtov na osebo). Ogled notranjosti trdnjave Fort George(8,70 funtov na osebo) in malica na plaži v Nairnu, pot ob obali in skozi smučarski center Lecht ski center na višini 631m, na poti nazaj še ogled bojišča Culloden battlefield. Zamudila sva ogled, ker pač nehajo delati ob petih, zato sva se smukala okoli ograje. Polje kot polje, le da ima masakersko zgodovino. Nato pa še tradicionalna hrana fish&chips – pomfri pa riba v pivskem testu – riba kot riba. (2x hrana in pivo 24 funtov) Nič posebnega, vsaj zame, razen cene. Vsega se ne da napisati. Zelo lepe ceste in prečudovita narava. Se nadaljuje. vencel, eltrinajst, hajoktejn in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 27, 2014 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 27, 2014 Po tednu dni sva se prestavila 200 kilometrov južneje v mesto Crieff. Pokrajina je bila že precej drugačna. Spominjala je na Toskanske griče. Ob poti je bilo ogromno njiv, na njih pa različna žita, ki so osnova za Škotski viski. Pričakata naju zakonca približno enakih let kot midva. Ob vstopu v apartma pa tabla, kjer sta nama zaželela dobrodošlico in se potrudila narisati celo Slovensko zastavo. Tudi Škotska ni več to kar je bila včasih. Čakal naju je hladilnik napolnjen za pravi angleški zajtrk pa še več. (jajca, slanina, klobasice, marmelada, kruh, kava, mleko kapučino, pecivo…res neverjetno) Zopet obisk destilarne. Zanimivo, tudi ta je bila najstarejša na Škotskem. Ker je bilo to manjše mesto in v njem en večji market v katerem sva vse kupovala, ob njem pa Pab - no že tretji dan so naju pozdravljali in se nasmihali, bog ve kako bi se končalo, če bi se ustavila in bi kakšno spili. Zmeraj so bili eni in isti obrazi. Ne morem mimo njihovega marketa. Sto vrst piva in toasta. Par metrov polic v več nadstropjih zelenjave, ki pa je dva dni ni bilo - totalno prazno. Kaj takšnega ne vidiš pogosto. No, ni res. to se je zgodilo lani v razviti Franciji v Brianconu, ko je zmanjkalo mesa. Naslednji dan pa ni bilo bencina. Trgovke v marketu v Crieffu pa so veselo sedele na tleh pred vhodom in kadile v delovnih haljah, police pa prazne in ljudje jih gledajo. Poti in ogledi: Pot v Crieff Oban, Isle of Seil, Atlantski ocean in most Beatrix Potter,_Edinburgh Famous Grouse, Drummond Gardens Aberdeen, vzhodna obala, Dunnottar castle_Dundee Lenuharjenje v Crieffu eltrinajst, RobiRoberto, SuNa in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaca1 Objavljeno Oktober 28, 2014 Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 ... P7243816.JPG ... Je bil auspuh za pošvasat pri temle avtu? (saj ne zgleda tako slab!) , takole parkirajo na Škotskem? , al je deklina za 100% presegla omejitev in jo je mjčken zanesl? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 28, 2014 Deli Objavljeno Oktober 28, 2014 Je bil auspuh za pošvasat pri temle avtu? (saj ne zgleda tako slab!) , takole parkirajo na Škotskem? , al je deklina za 100% presegla omejitev in jo je mjčken zanesl? Mi tudi ni bilo nič jasno, kako bi se naj zgodilo.Mogoče je pisal/a SMS??? Noja, avspuh je pa vredu. Pomoje je bil voznik ali voznica še v avtu - videlo se ni. Težko prideš iz tako parkiranega vozila. Ma svašta vidiš. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Oktober 30, 2014 Deli Objavljeno Oktober 30, 2014 ...pa si skoz' po levi vozu?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Oktober 30, 2014 Deli Objavljeno Oktober 30, 2014 Scarabeo, kratko, jedernato, slikovito, barvito. Sedi 5, pa mamo v šolo pošlji! Malo sem pa kar jezen nase. Bemti, vozim to otoško mofo pa še nisem obiskal domovanje njenega veličanstva. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 30, 2014 Deli Objavljeno Oktober 30, 2014 ...pa si skoz' po levi vozu?? Dvakrat je šlo tudi po desni, sem imel angela na zadnjem sedežu :lol: . Scarabeo trebor 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Oktober 30, 2014 Deli Objavljeno Oktober 30, 2014 Scarabeo, kratko, jedernato, slikovito, barvito. Sedi 5, pa mamo v šolo pošlji! Malo sem pa kar jezen nase. Bemti, vozim to otoško mofo pa še nisem obiskal domovanje njenega veličanstva. Zaključek pride kmalu. Ni bil ravno po mojem okusu, a to je sestavni del potepanja. Ja, res bi lahko šel malo pogledati, bi videl Triumf bi kr drugače pel, haha. Angleška pokrajina je lepa in zanimiva. Škotska pa še precej lepša. Mucek bi ti bil hvaležen. Scarabeo trebor in Rocky 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se