Skoči na vsebino

GPS sledilnik

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Uporabljal sem Samsung galaxy, pa se ni izšlo. Vključena navigacija mi  je pobirala baterijo neverjetno hitro (uporabljal sem IGO). Ko sem priključil še polnjenje telefona, se je tako pregreval, da  je napisalo neka opzorila, potem pa se je telefon preprosto iz varnostnih razlogov...ugasnil. Pa tipkati itak nič ne moreš v rokavicah. Aja...GSM je bil v torbici. Pa pri soncu se ni nič videlo.

In še en kup težav sem imel, preden sem lahko povezal GSM z CARDO SCALA brezžično. Ne rečem, da se ne da in da ni dobrih rešitev. Moja izkušnja pač ni najboljša.

S-IP4G-5815_thumb_26sv34wh.jpg  Na koncu me je vse skupaj toliko jezilo, da sem pospravil šaro v kufer ter začel uporabljati  ročni GSM   :blush:

Imel sem enake probleme na motorju,(pregrevanje, slaba vidljivost, ne moreš tipkat. .) tako da ne priporočam, medtem ko v avtu teh problemov ni bilo. S telefonom prevozil Albanijo, Grčijo, navigacija Igo in deluje odlično..za moped sem si potem priredil staro nokio xm, ki nima problemov s pregrevanjem.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno

...morda bolj točno, kateri galaxy se pregreva, ker galaxy-jev je malo morje in jaz na treh galaxy-jih, ki sem jih imel tega nisem opazil.

Je pa res, da se nisem po cel dan vozil z navigacijo, ampak sem jo uporabljal le določene odseke. Morda je problem tudi v polnilcu, ker se med posameznimi telefoni v originalu razlikujejo?...izhodna moč od 0.7 do 2,0 A?

Glede kartografije bi tudi lahko še marsikaj dodal ampak bi za to res morala biti druga tema.

Objavljeno

...morda bolj točno, kateri galaxy se pregreva, ker galaxy-jev je malo morje in jaz na treh galaxy-jih, ki sem jih imel tega nisem opazil.

Je pa res, da se nisem po cel dan vozil z navigacijo, ampak sem jo uporabljal le določene odseke. Morda je problem tudi v polnilcu, ker se med posameznimi telefoni v originalu razlikujejo?...izhodna moč od 0.7 do 2,0 A?

Glede kartografije bi tudi lahko še marsikaj dodal ampak bi za to res morala biti druga tema.

Meni se je xperia T. Pa še na nekih tujih forumih sem bral. Uporabljam pa torbico z okenčkem, kar posledično pomeni še večje gretje ob polnjenju, potem zgodilo se je poleti, ko je telefon še dodatno obsijan s 30C...v avtu je pa konstantna temperatura, telefon je prost itd itd...se sicer greje ob ponjenju, vendar ne crkuje.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Meni se je xperia T. Pa še na nekih tujih forumih sem bral. Uporabljam pa torbico z okenčkem, kar posledično pomeni še večje gretje ob polnjenju, potem zgodilo se je poleti, ko je telefon še dodatno obsijan s 30C...v avtu je pa konstantna temperatura, telefon je prost itd itd...se sicer greje ob ponjenju, vendar ne crkuje.

No, to ni Galaxy ampak vseeno je vprašljivo, če je res kriva torbica in sonce za pregrevanje. Verjetno se uporablja v avtu ali na motorju univerzalne polnice, ki so lahko močnejši od originalnih za posamezni telefon.

Sam polnim telefon vedno v tesnem etuju pa se ne segreje prekomerno. Lahko se tudi procesor bolj greje če je preobremenjen in tu bi morala biti razlika med telefoni...lahko tudi tresljaji prekinjajo napajanje. ne vem, le ugibam.

Objavljeno (popravljeno)

Ne prekine, ampak javi previsoko temperaturo in da ne more polniti. Verjetno so polnilci nekoliko močnejši, hkrati gori stalno ekran saj ti prikazuje zemljevid oz navigacijo, pakirano je še v dodatno torbico, kar zmanjšuje hlajenje. Z istim polnilcem v avtu ne crkuje. Sm že zgoraj napisal.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno (popravljeno)

Imel 3 galaxi-je pa problemi le s prvim S.

S2 delal zadovoljivo (baterija in počasen), S4 delal odlično tudi pol dnevno navigacijo, vendar na polnilcu brez pregrevanja, S5 pa sedaj tudi dobro služi namenu, pa še če dežuje ni problemov z njim.

Navigacija pa Sygic, rezerva pa še Navigon in Viago, pa seveda Gugl. Po nekaj furah in prekurjenem vezju zaradi kitajskega polnilca je stari nuvi 765t šel v avto.

Skratka meni na pravem nosilcu služi telefon tudi za moto navigacijo, tako vizuelno kot tudi zvočno v navezavi s čeladno opremo.

LP

Popravljeno . Popravil KNNMS
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

Snecer, cena za "sample" je če se ne motim 250USD plus ene 40USD za DHL...baje NI carine, torej samo DDV. Sem pred kakim mesecem na Alibabi poslal povpraševanje.

Hja, vidljivost bi bila res lahko malo bolj kritična...Kar se pa tiče povezljivosti, sam uporabljam (valda :grim ) mojo SENA komunikacijo, model 20S in nisem imel nikoli najmanjšega problema s povezovanjem na android (Galaxy S4 active), isto tudi z ostalimi modeli naših komunikacij, ki sem jih stestiral. Tipkanje med vožnjo? Ja, pač včasih moreš opravit kakšen klic...sicer ima komunikacija možnost treh prednastavljenih številk, ponovitve zadnjega klica itd kar z glasovnim ukazom, vendar je treba včasih poklicati tudi koga "tretjega". Točno zato ima 7 colska tablica prednost pred majhnimi telefoni...

@Ferrarist, lahko v temi o interkomih kaj več poveš o Seni 20S (da ne smetimo tukaj). Že nekaj časa jo gledam, berem forume in spremljam cene. Jo uporabljaš solo, sopotnica, motor-motor, kakšen je realni doseg, etc. Hvala.

Objavljeno (popravljeno)

Za razne Garmine sem čisto Out. Imam pa enega, na katerem piše "Garmin Nuvi" 250w, če komu ta oznaka kaj pomeni... (meni nič)?!

Rad pa bi nabavil električni priključek za na hišni štrom.

Kam naj se obrnem? Kje naj ga dobim?

Hvala!

Tole je moj prejšnji post;

In na ta apel, se mi je javila naša forumaška maxxa (Mateja) in mi po pošti, (celo na lastne stroške) ZASTONJ poslala tisto, kar sem rabil!

Polnilec za moj Garmin!!

A ne le to. Priložila je še kombinacijo za štrom in konekt za na računalnik.

Ker pa se ji je zdelo, da rabim še slušalke, mi je priložila tudi te!!!

maxxa (Mateja,) NAJLEPŠA HVALA TI ZA VSE, bomo se pa prej ko slej na dveh kolesih, porajtali na cesti!!!

:worship:  Samo da veste, da na tem planetu še živijo žlahtne duše!!  :worship:  (Pa ne zato, ker sem zastonj prišel do kablovja!) :nono:

mr

Popravljeno . Popravil moto rider
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

Tole je moj prejšnji post;

In na ta apel, se mi je javila naša forumaška maxxa (Mateja) in mi po pošti, (celo na lastne stroške) ZASTONJ poslala tisto, kar sem rabil!

Polnilec za moj Garmin!!

A ne le to. Priložila je še kombinacijo za štrom in konekt za na računalnik.

Ker pa se ji je zdelo, da rabim še slušalke, mi je priložila tudi te!!!

maxxa (Mateja,) NAJLEPŠA HVALA TI ZA VSE, bomo se pa prej ko slej na dveh kolesih, porajtali na cesti!!!

:worship:  Samo da veste, da na tem planetu še živijo žlahtne duše!!  :worship:  (Pa ne zato, ker sem zastonj prišel do kablovja!) :nono:

mr

ah, daj daj, to pa res ni bilo nic takega, da bi sedaj morala cela motosvetovska SLO vedet :)

pac imas doma nekaj kar ne rabis, nekdo pa potrebuje, in mu odstopis. simpl. bova sla 1x na eno kavico pa bo :)

• Všeč mi je 7
Objavljeno

Pozdravljeni, da ne smetimo te teme, sem odgovoril v temi o komunikacijah...

torej, drugi del: pobral sem iGO ter mape iz Partisa, inštaliral na zunanjo SD (skupaj s popravki-po navodilih), noče delat....inštaliral na telefon, isti problem....no, kakorkoli, iz eBaya sem naročil nosilček za moj S4 Active (10€), tako da bom sprobal kako se kaj tale reč obnese, če bo OK, pa ga naredim kar iz karbona.

Objavljeno

pobral sem iGO ter mape iz Partisa, inštaliral na zunanjo SD (skupaj s popravki-po navodilih), noče delat....inštaliral na telefon, isti problem....

Imela iGo naprejsnjem samsungu, ki niti S se ni bil, delal BP, sedaj na S4 iGo primo, BP, prav tako na tablici. Za 1x mi niti na misel ne pride nakup navigacije.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ja, tudi mene to zanima...drugače sem pa bral nekaj testov pred časom, pa so nekako vsi priporočali navigona...tako da o čem drugem nisem niti razmišljal....do danes :)

Jaz mam na fonu IGO, pa Sygic, isto na tablici, samo na motorju ni nič uporabno.Tablico mam za booking,za WIFI.Za motor mam Garmina, pa tud štala.V Turčiji me je vozil ko osla okrog ko se iskal hotel, v mislim, Belkinu pri Antalyji je prijavu več kot 10 hotelov pa 

vsi že zdavnaj zaprti jaz pa ob 10h ponoč letu okrog kop poštar.Tako sta zemljevid in pa pogovor z domačini zakon.Razen, ko greš ven iz kakega velikega mesta, ajde. 

Objavljeno

Pozdravljeni, da ne smetimo te teme, sem odgovoril v temi o komunikacijah...

torej, drugi del: pobral sem iGO ter mape iz Partisa, inštaliral na zunanjo SD (skupaj s popravki-po navodilih), noče delat....inštaliral na telefon, isti problem....no, kakorkoli, iz eBaya sem naročil nosilček za moj S4 Active (10€), tako da bom sprobal kako se kaj tale reč obnese, če bo OK, pa ga naredim kar iz karbona.

Saj pa samo narediš mapo iGO in v njej zaženeš .apk datoteko, to je vsa umetnost.

Kasneje pa dofilaš še mape.

iGO je načeloma ok, moti me le načičkanost vmesnika, nametane funkcije, sicer pa deluje ok.

Objavljeno

Uporabljam iGO primo navigacijo na telefonu iPhone, nosilec Interphone. Stalno priklučeno napajanje iz USB vtičnice. Slabše viden ekran le v primerih direktne sončne svetlobe.

Telefon se ne pregreva, nekako normalna temperatura zaradi stalnega napajanja. Prevozil Normandijo, Bretanijo, Toskano... tudi v večjih nalivih. Nosilec je znotraj gumijasto zaščiten, tako, da ne pušča in ustvarja kondensa. Malce težje se ga odpira če nimaš dovolj nohtov. Edini problem je, da po ekranu ne moreš šariti z rokavicami. Ostale navigacijske naprave puščam doma.

Srečno

Tonček

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

pobral sem iGO ter mape iz Partisa, inštaliral na zunanjo SD (skupaj s popravki-po navodilih), noče delat....inštaliral na telefon, isti problem....

Saj pa samo narediš mapo iGO in v njej zaženeš .apk datoteko, to je vsa umetnost.

...ni tako enostavno. Pri starejših verzijah iGO so bili apk posebej za vsako resolucijo telefonov.Pri tej različic

i, kot jo imam sam je za S4 poseben postopek, ker uparablja univerzalen apk, ki naj bi deloval na vseh telefonih, pri S4 je pa potrebno: ko prvo zaženeš apk ti javi napako resolucije, potem je potrebno v mapi iGO izbrisati datoteki "Save" ter sys.txt.

Iz prenesenega paketa ter datoteke sys je potrebno izbrati 1920x1080 sys ter ga prenesti v mapo iGO na telefonu. Nato telefon izklopiti in po ponovnem vklopu znova zagnati apk, potem bi iGo moral delati...če gre za tako različico, kot jo imam sam.

...aja, pa če uporabljaš 4.4.2 android ti telefon ne bo bral iz kartice in boš moral celotno mapo iGO prenesti v spomin telefona. starejše različice androida od 4.3 berejo iz kartice...

Popravljeno . Popravil vandrovec
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

Že dolgo je all in verzija, samo apk zaženeš in rešeno... Nimaš prave verzije...

Objavljeno

Že dolgo je all in verzija, samo apk zaženeš in rešeno... Nimaš prave verzije...

Morda misliš zadnje, ker zame je prava? V ostalih telefonih dela tudi ta tako, kot si napisal, izjema je samo S4.

Lahko so popravili to pomanjklivost pri zadnji verziji, to ne vem...je pa letošnja, stara več kot pol leta.

Objavljeno

Ja, za S4 oz. full hd resolucijo je vedno bil dodatek.

Objavljeno

...ni tako enostavno. Pri starejših verzijah iGO so bili apk posebej za vsako resolucijo telefonov.Pri tej različic

i, kot jo imam sam je za S4 poseben postopek, ker uparablja univerzalen apk, ki naj bi deloval na vseh telefonih, pri S4 je pa potrebno: ko prvo zaženeš apk ti javi napako resolucije, potem je potrebno v mapi iGO izbrisati datoteki "Save" ter sys.txt.

Iz prenesenega paketa ter datoteke sys je potrebno izbrati 1920x1080 sys ter ga prenesti v mapo iGO na telefonu. Nato telefon izklopiti in po ponovnem vklopu znova zagnati apk, potem bi iGo moral delati...če gre za tako različico, kot jo imam sam.

...aja, pa če uporabljaš 4.4.2 android ti telefon ne bo bral iz kartice in boš moral celotno mapo iGO prenesti v spomin telefona. starejše različice androida od 4.3 berejo iz kartice...

Hmmm...torej,če prav razumem,je treba najprej aplikacijo inštalirat tako kot je ter zatem zamenjati datoteke?
Objavljeno

Zbrises datoteki Save in sys pa potem preneses samo sys 1920X1080. Izklopis vklopis in ob zagonu apk ti samodejno ustvari potrebno novo datoteko.

Objavljeno

Zraven prenesenega paketa so ponavadi tudi navodila v kolikor imas drugo verzijo. Moja je Israel.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

iGO je načeloma ok, moti me le načičkanost vmesnika, nametane funkcije, sicer pa deluje ok.

Pozdravljeni!

Noče mi pognati .apk datoteke.V okencu napiše "Windows ne more odpreti te datoteke." Kaj mi manjka?

Pa rabim še navodilo glede tega:

INŠTALACIJA NA ZUNANJO SD ČE IMATE Android KitKat 4.4.x

V sys pod [folders] boste našli ta zapis, ki je trenutno onemogočen z podpičjem

;has_secondary_root=1

;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

Da to funkcijo aktivirate je potrebno izbrisat PODPIČJE pred obema zapisoma, da izgleda takole:

has_secondary_root=1

android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

Če pot do vaše zunanje SD ni /storage/extSdCard/ jo zamenjajte s potjo katero ima vaša naprava - to preverite s privzetim raziskovalcem na vašem telefonu ali s programom Astro File Manager

primer: 

android_secondary_root_path="/storage/emulated/0/addons"

Sedaj na zunanji SD naredite mapo addons, če je slučajno nimate in v njej naredite mapo content in v njej mape: map, building, poiin jih napolnite po lastnih potrebah.

Tako vam bo program delal iz notranje SD, omenjeno vsebino pa bo bral iz zunanje SD.

Ker imam Android 4.4 naj ne bi delalo iz zunanje kartice če se ne držiš teh navodil.Kje je ta mapa sys?

LP

Objavljeno (popravljeno)

Ja res je Google se je spomnil ene politike da aplikacije ne morejo brati/pisati na sd kartico od androida 4.4.x naprej.

Jaz sem si pred kakšnimi 14 dnevi dal na S4 iGO primo v9.6 pa se mi ni zdel pretirano zaj.... Edino malo sem se poigral ker sem hotel imet karte na SD kartici. Upam pa ,da nimaš samo apk fajla? Jaz sem dobil en tak luštn paket kjer je bilo marsikaj notri :D

spodaj pa na hitro postopek:

1) na telefonu (na "disku") si narediš mapo iGO

2) skopiraš notri vse potrebne fajle (content, license, data,.. .) jaz sem to dobil že lepo pripravljeno

3) zraven si moraš še skopirat apk za resolucijo 1920x1080, tega moraš tudi poinštalirat.

in če imaš vse v spominu telefona, bi moral to špilat brez problema (nisem pa probal :D)

če pa si mape naložiš na SD kartico moraš pa še:

4) poiskat sys.txt (znotraj mape iGO na telefonu)

5) v sys.txt poiščeš [folders] in spodaj imaš dva zapisa:

;has_secondary_root=1

;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"

6) pred obema vrsticama odstraniš ; in shraniš fajl
7) na SD kartici narediš mapo addons (če je še nimaš) in znotraj te mape narediš še eno mapo in sicer content. Potem pa v to mapo skopiraj naslednje mape: map, building, poi. Pač po želji kar hočeš imet notri.

pri točki 5 bodi pozoren na pot do SD kartice, če imaš na telefonu drugačno pot jo moraš popraviti tudi v sys fajlu, da se ujema s tisto katera dejansko kaže na sd kartico!!

Jaz sem šel po tem postopku pa mi dela bp.

Imam tudi malo bolj obširna navodila v pdfju, pa ti jih lah pošljem če hočeš.
Popravljeno . Popravil deyo

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!