Rokic Objavljeno Marec 24, 2015 Objavljeno Marec 24, 2015 (popravljeno) Bo verjetno treba kar na servis z njim. Updater ne zazna nobene naprave. Sem probal tudi z delujočim nuvijem in ga zazna BP. Probal sem še zamenjat micro SD kartico. Iz nuvija dat v zumota pa dela vse kar je gor. Očitno je nekaj s kontakti narobe... Spodaj slika: Pod "USB device" je na tej sliki priklopljen kabel. Če ga odklopim napiše "No cable detected" Popravljeno Marec 24, 2015. Popravil Rokic
Snečer Objavljeno Marec 25, 2015 Objavljeno Marec 25, 2015 Pin 2 in 3 sta za podatke, 1 pa polni. Ker polni pa ti, to se vidi gori. Zna bit tu napaka. Si ga dolgo pustil priklopljenega na PC? enkrat sem mel pri tem 340 nekaj podobnega, samo se ne spominjam več dobro.
PrimozC Objavljeno Marec 25, 2015 Objavljeno Marec 25, 2015 Rokic se spomnis ko sem jaz mojega NOVEGA Zumo 390 menjal ze po prvem tednu ker se mi ni polnil na RAM mountu na motorju....zna bit, da so kontakti na Zumotih 3xx kar slabi. Saj za v soboto bom jaz mojga vzel tako da ne rabiš
zmilan Objavljeno Marec 25, 2015 Objavljeno Marec 25, 2015 Najlažje inštalirati exe inštalacijo mape in imaš tudi offline brez naprave Sumim da imaš verzijo nt sedaj popaseno od nekod... Mam verzijo iz partisa, tisto razdeljeno na dva dela.En je na zumotu, en pa na kartici. Za exe bo pa res bolje. hvala
Snečer Objavljeno Marec 25, 2015 Objavljeno Marec 25, 2015 Tista verzija 2Gb ni narejena za Basecamp (vem, ker sem jo jaz delal) Basecamp je pravilno ne prikazuje. Lahko si sicer to sam popraviš, če želiš in bo delovalo. Minutka dela. Potegni si dol program gmaptool , vklopi napredne nastavitve in spremeni na "MS Flag 0", sedaj je "MS Flag 1". (pod zavihkom write) http://www.gmaptool.eu/en/content/gmaptool Potem bo te iste img datoteke lepo prepoznal tudi Basecamp.
Snečer Objavljeno Marec 25, 2015 Objavljeno Marec 25, 2015 http://www.gmaptool.eu/en/content/windows-setup Tu potegni gmaptool Inštaliraj, zaženi program, odpri .img datoteko v tem programu, omogoči dodatne funkcije (eksperimentalne al kaj so že), pojdi v zavihek zapiši (write) pa tam spremeni na MS flag 0 in je rešeno.
raza Objavljeno Marec 27, 2015 Objavljeno Marec 27, 2015 Garmin je izdal posodobitev za Garmin ZUMO 590 Changes made from version 2.80 to 3.10: Added Dynamic Fuel Stops feature. Improved Garmin Express support. Improved performance of InstaSearch suggestions. Added the ability to search a multi-route trip. Improved the user experience for incoming calls. Fixed an issue that could cause the GPS signal to be lost in mountainous areas. Fixed an issue that could cause the active route to be terminated. Fixed an issue that could cause the itinerary to display incorrectly. Fixed an issue that could cause excessive search results. Improved software stability.
zmilan Objavljeno Marec 27, 2015 Objavljeno Marec 27, 2015 http://www.gmaptool.eu/en/content/windows-setup Tu potegni gmaptool Inštaliraj, zaženi program, odpri .img datoteko v tem programu, omogoči dodatne funkcije (eksperimentalne al kaj so že), pojdi v zavihek zapiši (write) pa tam spremeni na MS flag 0 in je rešeno. Hvala.Sicer sem naredu mal prostora, pa dal gor mapo v enem kosu, si pa to velja zapomnit.
motolover Objavljeno Marec 27, 2015 Objavljeno Marec 27, 2015 Garmin je izdal posodobitev za Garmin ZUMO 590 Changes made from version 2.80 to 3.10: Added Dynamic Fuel Stops feature. Improved Garmin Express support. Improved performance of InstaSearch suggestions. Added the ability to search a multi-route trip. Improved the user experience for incoming calls. Fixed an issue that could cause the GPS signal to be lost in mountainous areas. Fixed an issue that could cause the active route to be terminated. Fixed an issue that could cause the itinerary to display incorrectly. Fixed an issue that could cause excessive search results. Improved software stability. Ali imaš ta model?
mihael61 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 Ali obstaja navigacija za telefon,ki bi delala prek Bluetooth,imam n.com imam naloženo igo pa ne dela.
Snečer Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 Če se telefon spari z ncom je vseeno katera navigacija...
mihael61 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 Če se telefon spari z ncom je vseeno katera navigacija... druga mi vse dela,samo navigacija ne
DAMI34 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 druga mi vse dela,samo navigacija ne pa drugač teta ropota sploh al jo imaš izklopljeno, ker zvok je zvok, če dela muska dela tudi navigacija.
mihael61 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 pa drugač teta ropota sploh al jo imaš izklopljeno, ker zvok je zvok, če dela muska dela tudi navigacija. teta ropata ja,sam je v čeladi ne čujem. čudno se mi zdi ker vse ostalo mi dela brez problema
solorider Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 pa drugač teta ropota sploh al jo imaš izklopljeno, ker zvok je zvok, če dela muska dela tudi navigacija. baba je po defoltu na "mute" 1
Danilo D Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 mihael61 ..... hvala na vprašanju- mi ravno danes sodelavec na šihtu omenju igo- ta, da mi ga lohk naštima na telefon, jaz pa nikol še o tem razmišlu, da bi ga lahko mel gor, spljoh pa zdej ko mam n.com :grim. Pa še dodatn oz. dva vprašanja, če kdo drug ne bo vedu, bo Snecer zagotovo . Znanec ki uporablja motorno navigaijo, ne vem katero, ima nek program, z katerim si načrtuje pot, in potem to pot z nekim fajlom spravi v navigacijo. Ali to gre tudi pri navigaciji na telefonu v primeru garmina ali iga?
mihael61 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 upssss! že dela nekaj sem imel narobe naštiman. Hvala za pomoč! katero navigacijo za telefon mi priporočate,ali je ta igo ok?
jama1100 Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 Ali morda obstajajo Slovenska navodila za Base Camp?
Snečer Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 Ali morda obstajajo Slovenska navodila za Base Camp? a seveda http://static.garmincdn.com/basecamp/4_4/sl/Default.htm Lahko pa v samem Basecampu klikneš gori desno, kjer je gumb "Pomoč", imaš ta prej omenjena slo navodila, vadnice in še kaj.
Snečer Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 mihael61 ..... hvala na vprašanju- mi ravno danes sodelavec na šihtu omenju igo- ta, da mi ga lohk naštima na telefon, jaz pa nikol še o tem razmišlu, da bi ga lahko mel gor, spljoh pa zdej ko mam n.com :grim. Pa še dodatn oz. dva vprašanja, če kdo drug ne bo vedu, bo Snecer zagotovo . Znanec ki uporablja motorno navigaijo, ne vem katero, ima nek program, z katerim si načrtuje pot, in potem to pot z nekim fajlom spravi v navigacijo. Ali to gre tudi pri navigaciji na telefonu v primeru garmina ali iga? Program se imenuje Mapsource ali Basecamp. Telefonski Garmin ne omogoča vnosa rute preko omenjenih programov, nima te opcije. Igo pa omogoča vnos rute, ki je narejena tudi npr. z Basecampom od garmin, datoteka mora biti shranjena v formatu .kml In potem file prekopiraš semle \iGO8\CONTENT\USERDATA\ROUTE Pa iGo avtomatsko zazna ruto in jo vidiš v meniju za načrtovanje poti, ki ga je treba mislim da dodati, ker po defaultu ikonice ni na "namizju" Se pa že nekaj časa nisem igral z rutami za iGo/Primo, gre pa brez težav 1
Danilo D Objavljeno Marec 31, 2015 Objavljeno Marec 31, 2015 (popravljeno) Hvala zaenkrat. Ko bom mel zadeve poinštalirane, bom sprobal kako in kaj, in če mi še ne bo kj jasno, se obrnem .... nate . Pa še eno vprašanje za zdej .... če si ne vneseš rute iz kompa v igo na telefonu, torej samo na telefonu določiš cilj, se da potem z tem igotu snemat ruto, in da potem recimo združiš z posnetkom iz gopro (da dodaš na posnetek števec brzine, tloris poti)? Popravljeno Marec 31, 2015. Popravil Danilo D
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Objavljeno April 1, 2015 Se da, igo shranjuje tudi sled, ki se lahko sinhronizira z video posnetkom. za gopro ne vem iz prve roke, a za garminovo kamero virb ti pritrdim, vse naredis s programom virb edit v par klikih gopro ima najbrz enak program za editiranje 1
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Objavljeno April 1, 2015 Hvala zaenkrat. Ko bom mel zadeve poinštalirane, bom sprobal kako in kaj, in če mi še ne bo kj jasno, se obrnem .... nate . Pa še eno vprašanje za zdej .... če si ne vneseš rute iz kompa v igo na telefonu, torej samo na telefonu določiš cilj, se da potem z tem igotu snemat ruto, in da potem recimo združiš z posnetkom iz gopro (da dodaš na posnetek števec brzine, tloris poti)? https://youtu.be/mzGBJd8lJnI ta je uporabil kar od garmina program, ki je seveda free http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=6591 1
Snečer Objavljeno April 1, 2015 Objavljeno April 1, 2015 Primer, ko sem sled-track dodal v video. Edini nasvet je ta, da je dobro prej točno nastaviti uro na kameri, da se sled sama sinhronizira. Al pa nabaviš kamero, ki sama snema gps sled in nimaš nobenega dela. GoPro je pojem med kamerami, a sedaj je konkurence veliko. Za moje pojme je eden izmed boljših nakupov kamer Garmin Virb Elite. Za 200 EUR dobiš odličen izdelek z nastavki, podporo kot se šika. Ima pa še dodatne senzorje, ki se vpisujejo v sled. npr. sila G, vgrajen ima gps, tako da sama beleži pot itd. Po moje zelo racionalna izbira, sploh če gledamo, da ima vgrajen tudi zaslon, tako da lahko normalno nastaviš in vidiš, kaj si delal, zaslon pa ne porablja energije, ker je reflektiven (no v temi se ne vidi). Baterija drži bistveno dlje kot na gopro, 3ure brez težav. Glede uporabnosti ima zelo solidno rešeno snemanje, ki ga sprožiš z drsnim gumbom na strani kar z rokavico in enako tudi prekineš snemanje (poleg wifi in remote opcije...). 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se