Skoči na vsebino

GPS sledilnik

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 uro, Igi Pop pravi:

Imam Garmina in Tom Toma (avtomobilska modela) in Cellularjevo torbico za na balanco. Večinoma uporabljam Navigon na telefonu,zemljevid in malo logike. Kljub temu, da imam precej slabo orientacijo se redko izgubim.

Poznam jaz še enega s zelo slabo orientacijo ,pa vedno pride na cilj tud brez raznih tip top navigacij ........pogovor z mimoidočimi dela čudeže :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Da se uporabit tudi Nokijin telefon,kateri ima že brezplačno navigacijo in brezplačno posodablanje kart,in je zelo enostaven za uporabo.

Objavljeno

Jaz imam prejšnji telefon Sony Z1 in Igo v torbici, edina slabost je da tista folija od torbice na soncu večkrat blešči in ne vidiš 0 od 0 :kva2: dejansko si potem brez navigacije :D 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
2 hours ago, jany said:

Jaz imam prejšnji telefon Sony Z1 in Igo v torbici, edina slabost je da tista folija od torbice na soncu večkrat blešči in ne vidiš 0 od 0 :kva2: dejansko si potem brez navigacije :D 

Tudi na 590lm se dostikrat ne vidi nič. Kota kaj dosti ne morem spreminjati, ker je na RRu nasploh zelo malo prostora.

On 1/29/2016 at 11:51 PM, raza said:

. Trenutno uporabljam že drugo 590ko. Prva je šla zaradi tovarniške napake v garanciji nazaj prodajalcu.

Tudi meni so jo morali poservisirati. K sreči je šlo bolj za softverske težave, en teden sem bil vseeno brez. Pa prej sem par tednov ugotavljal kaj počnem narobe.. :)  Zaradi garancij in servisa je pametno kupovati pri nas.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 17 minutami, motolover pravi:

Tudi na 590lm se dostikrat ne vidi nič. Kota kaj dosti ne morem spreminjati, ker je na RRu nasploh zelo malo prostora.

Tudi meni so jo morali poservisirati. K sreči je šlo bolj za softverske težave, en teden sem bil vseeno brez. Pa prej sem par tednov ugotavljal kaj počnem narobe.. :)  Zaradi garancij in servisa je pametno kupovati pri nas.

Proti bleščanju pomaga antireflex folija, ki ga ščiti tudi pred praskami, ki stanje še poslabšajo.

Po dobrem letu se baterija ni več napolnila za več kot 15 minut dela brez napajanja in dogajalo se je, da se je med preračunavanjem resetirala. Pika na i pa je bil bel zaslon med navigiranjem in možnost ponovnega vklopa samo, če si prej odstranil baterijo za par sekund.

Kar berem po tujih forumih je bila to kar pogosta težava določene serije. Verjetno hardwear.

Objavljeno

Pred kratkim se je na netu pojavila zadnja verzija kartografije Evrope, City Navigator 2016.30. Je že kdo naložil to zadnjo verzijo? Zanimivo je, da Garmin Express, ki je namenjen posodabljanju naprav in kartografij, še vedno prikaže CNE 2016.20 kot najnovejšo kartografijo.

Objavljeno

Meni je danes pokazalo, da je nova verzija 4.1.16.0. Jo že nalagam.

Objavljeno
pred 21 minutami, mato pravi:

Pred kratkim se je na netu pojavila zadnja verzija kartografije Evrope, City Navigator 2016.30. Je že kdo naložil to zadnjo verzijo? Zanimivo je, da Garmin Express, ki je namenjen posodabljanju naprav in kartografij, še vedno prikaže CNE 2016.20 kot najnovejšo kartografijo.

Pozabil si povedati, katero napravo imaš.

Zunaj je NTU 2016.30, ne pa tudi NT (Zumo 550 & older)

Objavljeno
pred 12 minutami, motolover pravi:

Meni je zdaj posodobilo in kaže 2016.30

Še enkrat, odvisno je od naprave. Če naprava podpira zemljevide NTU, potem je nadgradnja 2016.30 možna, če gre za zemljevide NT, takšnih zemljevidov ni, zadnja verzija je 2016.20.

Model ima očitno Zumo 550, ki podpira samo NT zemljevide, zato ne vidi updejta, ker ga ni.

Objavljeno (popravljeno)
pred 38 minutami, Snecer pravi:

Model ima očitno Zumo 550, ki podpira samo NT zemljevide, zato ne vidi updejta, ker ga ni.

Tudi Zumo 660 uporablja NT format.

Popravljeno . Popravil raza
Objavljeno
pred 1 minuto, Snecer pravi:

Pa Zumo 220 tudi itd.

:OK::worship:

Objavljeno
pred 2 urami, Snecer pravi:

Pozabil si povedati, katero napravo imaš.

Zunaj je NTU 2016.30, ne pa tudi NT (Zumo 550 & older)

Imam Zumo 660.
Ali to pomeni, da je potrebno na 2016.30 NT še malo počakati?

Sprašujem se tudi koliko je spolh razlike med 2016.20 NT in 2016.30 NT )ki je sicer še ni).

Objavljeno

Zna bit, da 2016.30 NT sploh ne bo, ampak da bo 2017.XX NT.

NT ne izhaja tako pogosto kot NTU, nekje do 1-2x letno, kak jim pač je.

Razlika pa, manjši popravki, če 1x na leto updejtaš je čisto ok.

Objavljeno
pred eno uro, Snecer pravi:

Zna bit, da 2016.30 NT sploh ne bo, ampak da bo 2017.XX NT.

NT ne izhaja tako pogosto kot NTU, nekje do 1-2x letno, kak jim pač je.

Razlika pa, manjši popravki, če 1x na leto updejtaš je čisto ok.

Ja, nenavadno. Ker pri 2014 je bila verzija 2014.40 NT. Kot razumem, NTU ne gre na Zumota!? Kakšna je pa razlika med NT in NTU?

Objavljeno (popravljeno)

NTU gre gor, samo lahko se pojavijo anomalije. NTU je v bistvu samo unicode, kar pomeni, da vidiš na naši karti ščžć, na NT pa sczc, skratka ima znake tudi za druge eksote.

Mogoče je še kakšna razlika.

Lahko jo daš gor, bo "delovala", morda celo brezhibno. Sem mel na Nuvi 205 pa ga ni nič motilo.

Differences between "NT" and "NTU" Unicode version includes cyrillic and some other languages characters , it will work fine just in newer devices. Adresses search dont work properly in other devices. The coverage is the same than in normal NT map.

Popravljeno . Popravil Snecer
Objavljeno

Super! Hvala!

Sem klical na Geoset in so mi povedali, da NT 2016.30 pride ven maja. Sem takoj začel s posodabljanjem na 2016.20. Mi je Garmin Express javil, da na Zumotu oz. na kartici, ki je v Zumotu, ni dovolj prostora. Pa to ni res, samo kartico sem moral formatirat, pa je šlo skozi.

Čez kaki 2 uri bom videl, če deluje!

Objavljeno

Ali kdo tukaj uporablja TOPO karte?

Trenutno imam na 60CSX AdriaTOPO Pro, pa sem nad karto zelo razočaran... Ima kdo kakšne izkušnje z AdriaTOPO 2.41 ali AdriTOPO XL? Katera je boljša? Vem da karti 2.41 in XL nista rutabilni kot Pro ampak me to ne moti. 

Lp!

Ali kdo tukaj uporablja TOPO karte?

Trenutno imam na 60CSX AdriaTOPO Pro, pa sem nad karto zelo razočaran... Ima kdo kakšne izkušnje z AdriaTOPO 2.41 ali AdriTOPO XL? Katera je boljša? Vem da karti 2.41 in XL nista rutabilni kot Pro ampak me to ne moti. 

Lp!

Objavljeno (popravljeno)

Probaj raje OSM mape, so rutabilne in topo

Popravljeno . Popravil Snecer
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Adria topo v vseh verzijah je katastrofalen  zmazek,vsaj kar se tiče kategorizacije in prikaza prometnic.Za nameček so lahko  izohipse v enaki barvi kot steze in zadeva postane neuporabna.Lahko si sam potegneš OSM mape in jih potem konvertiraš v garminov img . Obstajajo pa razne hiking,rekreacijske,bicikl..izvedenke že v img formatu.           Na veliko višjem nivoju od AT glede prometnic in četudi nimaš softver za odstranit izohipse,te niso moteče.                Potegni dol mapo kjer je tudi Slovenija pa malo primerjaj znane terene:                                                                        http://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php           

Objavljeno

Hvala obema za informacije!

Objavljeno

A gdo od vas uporablja kake aplikacije za telefone za navigacijo? Recimo.. OSMAND, Sharemaps, google maps....

Če ja, kako se kej odnesejo? So zanesljive?

Jaz za v avto uporabljam Osmand in sem zelo zadovoljen, se pa vedno vozim v glavnem po večjih in znanih cestah. Z motorjem pričakujem da ne bo tako.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!