Skoči na vsebino

GPS sledilnik

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 urami, Snecer pravi:

Garmin zemljevidi so se začeli odklepat v letu 2008 in ne v 2000...

Bo pač dokupil zemljevide in lifetime, če ima 800 EUR za napravo, je nakup zemljevida sitniš.

Al pa ga nabavi drugje bolj ugodne, ta naprava uporablja star NT format, nabavka zemljevida pomeni samo copy-paste na kartico brez prevelikega naprezanja.

OK, lapsus, čeprav z letnico nisem mislil točno, kdaj se je revolucija začela na tem področju. To sem napisal zgolj "tako", da se je to počelo daleč nazaj in ne zdaj, ko imaš LM za male pare.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zdaj pa jaz potrebujem nekaj pomoči. Pol leta star Navigator V je imel neke težave in so mi ga zamenjali za novega. Priklop, registracija in nalaganje kart, podobno kot pri prejšnjem. Karte mi je naložil na SD kartico in zdaj se obnaša kot, da notri ni večine cest. Notri je videti samo star cestni križ po Sloveniji, ko se npr. pelješ po AC pa kaže takole:

99371_zps8lgd8ag4.png 

Tisto levo je stara cesta, jaz sem bil na AC.

Naredil sem ponovno nalaganje kart in še vedno je isto. 

Naložene karte so: 

Europe DEM

CN Europe NTU 2017.20 3D

Objavljeno

Očitno karte sploh ni ali je ne prepozna. To kar se vidi je basemapp (gmapbmap.img)

Poglej, če imaš na SD kartici naloženo datoteko velikosti 4.181,696 KB (to naj bi bila karta CNENTU 2017.20) in v kateri mapi (Garmin, MAP, Maps..) Naj bi bila v mapi MAP. Ime datoteke ni pomembno.

Objavljeno

Poglej če imaš  pred karto CN Europe NTU 2017.20 3D kljukico.

Nastavitve-zemljevidi-map info

Ali si karte naložil v napravo in PC, ali samo v PC. Ob nalaganju te vpraša.Če samo PC nalož še v napravo. Naprej pa Snecer pomoč.

Objavljeno

Točno tako, kot je Quest napisal, v napravi moraš označit, katero karto ti naj prikazuje - prioriteta. Verjetno imaš v napravi neko staro karto.

Objavljeno

To kar je napisal, da ima naloženo, je samo 3D pogled terena in 3D stavbe v mestih. Po posodobitvi se naložene karte avtomatsko odkljukajo za prikaz, tako, da je običajno vklopljena kakšna preveč.

Pri posodobitvah se je dogajalo, da je pobrisalo stare karte, ni pa naložilo novih. Jaz bi probal ponovno naložit vse skupaj s tem, da bi prej obstoječe ročno pobrisal. Je pa potrebno vedeti kaj je za pobrisat, drugače je lahko tema na garminu!

Objavljeno

Ja, pokaži vsebino SD kartice pa se bo takoj videlo, kaj ni preneslo. Pa seveda pogledati v napravo v mapo .system (je skrita), kaj se tam nahaja (tudi to pokaži).

Sicer pa je dobro imeti kakšno 16Gb kartico, ker celoten set zemljevida+dodatki je dobrih 7Gb.

Objavljeno

največi fail :whistle:

Objavljeno
8 hours ago, raza said:

Očitno karte sploh ni ali je ne prepozna. To kar se vidi je basemapp (gmapbmap.img)

Poglej, če imaš na SD kartici naloženo datoteko velikosti 4.181,696 KB (to naj bi bila karta CNENTU 2017.20) in v kateri mapi (Garmin, MAP, Maps..) Naj bi bila v mapi MAP. Ime datoteke ni pomembno.

Karta je na SD kartici in se vidi 4,2 GB.

6 hours ago, Quest said:

Poglej če imaš  pred karto CN Europe NTU 2017.20 3D kljukico.

Nastavitve-zemljevidi-map info

Ali si karte naložil v napravo in PC, ali samo v PC. Ob nalaganju te vpraša.Če samo PC nalož še v napravo. Naprej pa Snecer pomoč.

Kljukica je pred obema kartama. Karte sem naložil in na napravo in v računalnik (mac). Naredil tudi reinstall, naložil zadnjo verzijo Expressa in potem ponovno naložil ločeno na računalnik in na napravo. Razlike ni.

8 minutes ago, Snecer said:

Ja, pokaži vsebino SD kartice pa se bo takoj videlo, kaj ni preneslo. Pa seveda pogledati v napravo v mapo .system (je skrita), kaj se tam nahaja (tudi to pokaži).

Sicer pa je dobro imeti kakšno 16Gb kartico, ker celoten set zemljevida+dodatki je dobrih 7Gb.

Kartica je 32GB San Disc, pred vstavitvijo sem jo formatiral preko čitalca, ne preko naprave (za vsak slučaj, ker je prejšnji zato crknil).  Na prejšnjem enakem Garminu je vse delalo na isti način, led, a je takrat bil program manjši in ni bil naložen na kartico. Bom naredil in prilepil še slikco kaj je na kartici.

Screen%20Shot%202016-12-04%20at%2010.09.

Zdaj bom poskusil še z drugo kartico, mogoče je v tem težava.

Objavljeno

Če je to na kartici probaj mapo garmin preimenovati v map

Objavljeno

Dobro, nisi dal posnetka celotne SD kartice, samo mapo garmin si dal, ampak ok, se vidi da je cel file gori.

Probaj za hec preimenovati na kartici folder Garmin v Map ...

pred 1 minuto, raza pravi:

Če je to na kartici probaj mapo garmin preimenovati v map

isto misliva :) je pa res da datoteko gmapprom mora vsak prebrati iz mape garmin, ostale pa čitajo samo iz Map

Objavljeno

Zumo 590 ne bere kart na kartici iz datoteke Garmin

Iz mape Map pa vse kar je z končnico .img in smrdi po kartah in je pravilno odklenjeno.

Objavljeno

gmapprom.img bi moral znati prebrati iz Garmin mape, očitno pa tile novejši tega ne znajo

nekdo pred časom me je že podobno spraševal, zakaj mu ne bere zemljevida, problem je bil isti Garmin/Map

tako da, to bo verjetno to

Je pa zadeva malo neprijetna, ker uradno posodablja.

Objavljeno
Ob 18. 11. 2016 at 23:05, raza pravi:

Za vse, ki si lastite stare dobre Garmine Zumo 400-500-550 in so vam pričeli izpadati gumijasti gumbi.

Naletel sem na tole spletno mesto, kjer si lahko nabavite nove gumi tipke.

Z manjšo zamudo sem zasledil tole o gumbih . . . ..

Sam sem rešil takole . . .  (zdaj računam, da bo prej odpovedal "veteran" kot tipke) :whistle:

Zumo_tipke.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Podpora je še na voljo, NT karte pa se še vedno izdajajo, tak da, imaš dobre izglede. Prej bi ti znala zatajiti baterija, aku, da ne bi več deloval, a tudi to je majhen strošek.

Objavljeno
22 minutes ago, Snecer said:

Dobro, nisi dal posnetka celotne SD kartice, samo mapo garmin si dal, ampak ok, se vidi da je cel file gori.

Probaj za hec preimenovati na kartici folder Garmin v Map ...

isto misliva :) je pa res da datoteko gmapprom mora vsak prebrati iz mape garmin, ostale pa čitajo samo iz Map

že preimenujem v Map

Objavljeno

1 - Moto nosilec (oksidirano vezje - vlaga)

2 - Touch Screen (delno neodziven na pritiske)

3 - Tipke (izpadanje)

Bo kar dovolj "težav". Ob naslednjem "protestu" gre v "muzej"  :D

Objavljeno
pred 14 minutami, avtomoto pravi:

Z manjšo zamudo sem zasledil tole o gumbih . . . ..

Sam sem rešil takole . . .  (zdaj računam, da bo prej odpovedal "veteran" kot tipke) :whistle:

Pa so te nove tipke tudi vodotesne?

Sam sem podobno rešil že kar nekaj naprav, vendar žav potem niso več vodotesne.

Sem probal tesniti z raznimi silikoni, lepili za gumo, pa žav neuspešno. Po nekaj pritiskih je tesnenje popustilo.

Objavljeno
10 minutes ago, motolover said:

že preimenujem v Map

Zdaj sem dal reinstall in začuda me je opozoril, da je zaznal sd kartico in bo naložil nanjo. Očitno je zaznal preimenovanje, pri prejšnjem reinstalu mi ni javil ničesar, samo štartal ga je. Zdaj je treba počakati, da zmelje, potem preizkusim, če je kaj spremembe.

Objavljeno

Zakaj ponovno reinstal?

Preimenovanje bi moralo dati rezultat.

Objavljeno

Ja, samo preimenovanje folderja in ponoven zagon naprave.

Prekini reinstall, morda še ni zbrisalo iz kartice :)

Objavljeno

Če je posodobitev štartal je kmalu prepozno, da bi prekinil. Je bolje da nadaljuje. Če je vse v redu in ma prenos že na PCju, bo hitro preneseno.

Objavljeno (popravljeno)

vmes sem peljal psa na sprehod..

Evo, zdaj je končal, ponovno naredil mapo Garmin, staro preimenovano v Map je zadržal.

Še reštartam in vidimo.

par minut kasneje:

preimenovanje v Map ni prineslo  rezultatov

Popravljeno . Popravil motolover
Objavljeno

Ok, pol pa še nekaj preimenuj.

Preimenuj datoteke gmapprom v gmapsupp

.img, .gma, .unl

Da boš mel gmapsupp.img, gmapsupp.unl in gnapsupp.gma

Pa pazi da bo res pravilno preimenovano, da ne bo gmapsupp.img.img

Da imaš dvojne končnice.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Tadam! Z drugo kartico dela. :)

In ni preimenovana datoteka iz Garmin v Map.

SanDisc 32GB mu ne paše. Kasneje je bom poskusil formatirati in še enkrat, ker bi raje imel 32GB, kot to z 8GB, ki je zdaj notri.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!