Skoči na vsebino

GPS sledilnik

Priporočene objave

Objavljeno

Rekord imam preko 2k km/h :) s starim Garminom Ique 3200, ki je imel slabši sprejemnik.

Gre za "napako", ki se ji ni mogoče izogniti. Vendar na napravi v podatkih dashboarda tega ne kaže, ker tam program tracklog pofiltrira (očitno tudi ignorira podatek o brzini po ponovnem stiku s sateliti), kakor tudi v tunelih (če so podatki za tunele vnešeni), naprava slepo vodi (simulira), kar si verjetno že opazil.

To bi morali pač v Basecampu popravit, da ne bi prikazoval "surovega" izračuna tracka loga oziroma podatka o najvišji raw hitrosti, tega npr. v Mapsourcu ne kaže za isto sled.

Naj te ne moti :) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Včasih v potopisu na koncu etape napišem sumarij prevožene poti, elevacijo in min/max režim vožnje, nič drugega.

• Všeč mi je 1
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Prodam Garmin Zumo 590 ali pa menjam za Bmw navigator 5. Več na ZS.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Rabim mapo Maroka za BMW Navigator V.

Katero? Kje? Kako?

Objavljeno

Sneč the Heker 

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Eno vprašanje ima kdo tele Garmin senzorje za tlak v pnevmatikah? Me zanima kakšne imaste kaj izkušnje z tem.

Objavljeno

Uraden izzid novega zemljevida.

CN Europe NTU 2018.10

CNMS.thumb.jpg.8fee7a0581046d8030484f13168853ff.jpgCN.jpg.7ec26f475601c19d615530485d15d1cb.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno
15 hours ago, ArcaneWater said:

Eno vprašanje ima kdo tele Garmin senzorje za tlak v pnevmatikah? Me zanima kakšne imaste kaj izkušnje z tem.

Mam. Delajo. Sam metalne ventilčke rabiš.

• Všeč mi je 2
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Da ne odpiram nove teme:

Prodam tale nosilec (popolnoma nov, kupljen 22.4.2017, nikoli uporabljen). Sem ga vzel zraven, ker nisem vedel če bom lahko montiral z nosilcem za okol balance, ki pride z torbico.

http://www.bscenter.si/Nosilec-na-ogledalu-Interphone-SSP

20170422_152810.thumb.jpg.8296c7ff89d1d383e587bef2d07e368a.jpg20170422_152828.thumb.jpg.ad551bda71b9f3033917e2270445f11a.jpg

Gor pašejo zadeve s takim nastavkom: (torbica ni naprodaj, samo za vzorec)

20170422_152729.thumb.jpg.c81bdeed50743afe97caead57a5f31d8.jpg

Še spredaj za referenco

20170422_152949.thumb.jpg.e140affbdccfd1a9ac23c594116ed1bd.jpg

Zraven dodam še imbus ključ. Nosilec ni v original embalaži, ker je nisem mogu v torbo zbasat, po želji dodam kopijo računa.

Cena: 15,00€ (za motoristke 10+kavica :lol1:)

EDIT: piše da je nosilec za na špegu; ni čisto res, paše na vsak vijak, ki je okoli števca, balance, itd., tako da se ga da montirat na res veliko mest.

20170422_152946.jpg

Popravljeno . Popravil Xebec
blabla
Objavljeno
pred 3 minutami, Xebec pravi:

Da ne odpiram nove teme:

Prodam tale nosilec (popolnoma nov, kupljen 22.4.2017, nikoli uporabljen). Sem ga vzel zraven, ker nisem vedel če bom lahko montiral z nosilcem za okol balance, ki pride z torbico.

http://www.bscenter.si/Nosilec-na-ogledalu-Interphone-SSP

20170422_152810.thumb.jpg.8296c7ff89d1d383e587bef2d07e368a.jpg20170422_152828.thumb.jpg.ad551bda71b9f3033917e2270445f11a.jpg

Gor pašejo zadeve s takim nastavkom: (torbica ni naprodaj, samo za vzorec)

20170422_152729.thumb.jpg.c81bdeed50743afe97caead57a5f31d8.jpg

Še spredaj za referenco

20170422_152949.thumb.jpg.e140affbdccfd1a9ac23c594116ed1bd.jpg

Zraven dodam še imbus ključ. Nosilec ni v original embalaži, ker je nisem mogu v torbo zbasat, po želji dodam kopijo računa.

Cena: 15,00€ (za motoristke 10+kavica :lol1:)

20170422_152946.jpg

maš tut rubriko mali oglasi

Objavljeno

Zdravo,

imam eno malo težavico z mojim Zumo 390 LM. Lani sem pomotoma iz Basecampa hotel naložit ruti v glavno memorijo navigacije namesto na SD kartico. Seveda ni šlo, je javil, da nima dovolj spomina. Pol sem naložil pravilno. Ampak nekje je ostala neka datoteka, ker vsakič ko naložim ruto na SD kartico in jo potem pred odhodom uvozim v samem meniju naprave imam na razpolago še vedno lasnko nedokončano ruto. Je ne morem zbrisat v sami napravi, sem poskusil pa se nič ne spremeni. Na SD kartici je tudi sigurno ni, sem jo na novo formatiral.

Kje v teh mapah bo jo poiskal in kakšno končnico ima?

Capture.JPG

Objavljeno

to so sicer datotexe s končnico .gpx, v mapi gpx pa tudi v skriti mapi .system, ki je ti ne vidiš. Omogoči si to. Spodaj si poglej navodila in spoznaj osnove. Sicer pa master reset pa bodo vsi uporabniški podatki, razen map, pobrisani

http://popotnik-gps.blogspot.ba/?m=1

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Prejšnjo pot ti prikazuje zato, ker nisi zbrisal posamičnih točk poti, katere najdeš med ostalimi točkami v kategoriji KAM?

Seveda moraš pred tem pobrisat omenjeno pot, katero najdeš med načrtovanimi. Kot sem omenil, čeprav pot izbrišeš, točke ostanejo in posledično temu ti "staro pot" prikazuje na spisku pri možnih uvoženih.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Ena prošnja...

A morda kdo ve, kako spraviti iz BMW Navigatorja VI opravljeno pot (na sliki), ki jo prikaže ko klikneš "Kje sem bil" na računalnik?

Če prav razumem, je Garmin express samo za posodabljanje in te zadeve...

DSC_0195.JPG

Objavljeno
pred 10 minutami, Janip pravi:

Ena prošnja...

A morda kdo ve, kako spraviti iz BMW Navigatorja VI opravljeno pot (na sliki), ki jo prikaže ko klikneš "Kje sem bil" na računalnik?

Če prav razumem, je Garmin express samo za posodabljanje in te zadeve...

DSC_0195.JPG

GARMIN-ov BASECAMP program bi znal bit pravi.

EXPRESS je le za posodobitve.

Objavljeno

Lahko pa sled, ki se shrani v .gpx formatu (garmin\gpx\ in \archive\) odpre kar direktno npr. v google earthu in še kje.

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

Če uporabiš BaseCamp in priključiš navigacijo ti iz naprave avtomatsko prebere vse podatke, ki se shranjujejo v navigatorju.  Če jih slučajno ni klikni prejmi iz naprave.

Podatki se prenašajo kar nekaj časa, ker bere tudi zemljevide naložene v navigatorju, priljubljene, POI, sledi...

Sledi so poimenovane Aktivni dnevnik:datum opravljene poti in jih najdeš na levi strani ekrana na spodnjem delu.

59120e68db85c_Zajetaslikaxx.thumb.PNG.37bdf6f9bfa833255b6d8107f9c5855e.PNG

Popravljeno . Popravil raza
Objavljeno

Hvala vsem trem za odgovore. Do sedaj mi je bila vedno prva naloga pred potovanji nakup avto karte države v katero sem potoval (najbrž bo tako tudi ostalo), tole pa je moj prvi elektronski navigacijski pripomoček, zato nimam blage veze...

Objavljeno

Nekaj se je sfuzlalo mapsourcu na mojem računalniku. Ne prikaže podrobnega zemljevida neglede na to, ali podrobnosti zemljevida nastavim na najnižje ali najvišje. Vedno je najnižja. Poskusil sem z odstranitvijo in ponovno inštalacijo, vedar je rezultat isti. Basecamp deluje normalno...

Kakšna ideja?

Objavljeno

Zaklenjen zemljevid? (tako je mene zaj... ) .

lp

Objavljeno

Ne, odklenjeno. Vseeno kateri zemljevid. Kot pravim: Basecamp deluje normalno!

Objavljeno

Totalni uninstal (ročno pobrisati vse kar se tiče mapsourca v registru) ali uporabiti kak specjal program za uninstal, ki res odstrani vse. Restart in ponovni instal + pech.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, raza pravi:

Totalni uninstal (ročno pobrisati vse kar se tiče mapsourca v registru) ali uporabiti kak specjal program za uninstal, ki res odstrani vse. Restart in ponovni instal + pech.

In deluje...

HVALA!

• Všeč mi je 1
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Zdaj tudi uradna posodobitev za starejše Garmine (zumo 220, 5XX, 660,.....)ki uporabljajo NT verzijo. Včeraj je izšla CNEUNT 2018.10

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!